01.10.16, 01:05
Ukąsił mnie dziś nad ranem. Na początku były dwie mikroskopijne dziurki i zaczerwienie skóry wokół. Miejsce piekące mocno. W ciągu kilku godzin zrobił się całkiem duży bąbel.
No i nie wiem - przebić ten bąbel, czy zostawić? Udziabał mnie na nadgarstku. Teraz mnie to nie boli, ale ten bąbel mnie denerwuje po prostu. Do GP idę we wtorek, w zupełnie innych sprawach, ale przy okazji pokażę jej to zjawisko na moim nadgarstku.
Tak, nie mam dziś większych problemów tongue_out
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Pająk 01.10.16, 02:05
      Plyn w bablu jest ochrona przez zabrudzeniem ranki, jesli bardzo Ci przeszkadza przekluj sterylna igla i naloz sterylny opatrunek.
      • rosapulchra-0 Re: Pająk 01.10.16, 05:06
        Obawiam się, że ponieważ to jest na nadgarstku, to niechcący przebiję ten bąbel i to w najmniej oczekiwanym momencie. A jeśli przebiję samodzielnie i zabezpieczę plastrem, to będzie lepiej?
        • mysiulek08 Re: Pająk 01.10.16, 05:17
          bedzie, to tak jak z bablem przy oparzeniu, taka 'poduszka zabezpieczajaca', tylko igla jednorazowka albo jednorazowy skalpelek do zrobienia kropli krwi u cukrzyka.

Swoja droga, dobrze ze nie masz jadowitych pajakow, jak u mnie tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: Pająk 01.10.16, 05:29
            mysiulek08 napisała:

> Swoja droga, dobrze ze nie masz jadowitych pajakow, jak u mnie tongue_out

Wez mnie nie strasz, proszę. Dziad został ubity, do małych nie należał, najpierw ukąsił mnie w rękę, a potem bezczelnie chciał jeszcze w skroń. Na szczęście mu się to nie udało i kąsa sobie teraz w pajęczym raju uncertain

Z Australii piszesz?
            • karme-lowa Re: Pająk 01.10.16, 09:06
              A na pewno to był pająk? A nie np: wampirwink?
              Te 2 dziurki pasują jak ulałbig_grin
              • rosapulchra-0 Re: Pająk 01.10.16, 11:43
                Pająk - wampir wink A tak poważnie, to bydlę całkiem spore było. Tutaj jest mnóstwo pająków, złażą się ścierwa do domów i tkają te swoje sieci pajęcze. Nawet regularne odkurzanie ścian nie pomaga, bo zaraz się zlatują uncertain
    • asmarabis Re: Pająk 01.10.16, 09:58
      Ale to ci sie śniło tak ?
    • kfugktru23 Re: Pająk 01.10.16, 11:34
      O ile nie mieszkasz nad Amazonką to jeśli zejdziesz od tego to wpiszą cię do księgi Ginnesa.
      • rosapulchra-0 Re: Pająk 01.10.16, 11:46
        tanebo, gdzie ja pisałam coś o zejściu? suspicious Może zacznij czytać ze zrozumieniem, zanim zaczniesz się mnie czepiać, co? uncertain
      • mysiulek08 Re: Pająk 02.10.16, 07:11
        Niekoniecznie, nie mieszkam na Amazonka i ukaszenie pajaka, ktory bytuje w 95% domow moze skonczyc sie smierca.
    • mysiulek08 Re: Pająk 02.10.16, 07:08
      I jak ?
      • rosapulchra-0 Re: Pająk 02.10.16, 08:40
        Dzięki. Bąbel pęknięty, plaster na miejscu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka