Dodaj do ulubionych

Biedny maluch (*)

07.10.16, 14:28
www.tvn24.pl/bielsko-biala-przedszkolak-zmarl-na-sepse,682003,s.html
Obserwuj wątek
    • magda_nr_34 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 14:30
      kurcze nie sądziłam że aż w takim tempie moze dojść do zgonu, myślałam, że najpierw tzreba zachorować lub niedoleczyć a tu masz, szok
      • minor.revisions Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:00
        Jak sepsą można się zarazić?!
        • naomi19 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:05
          Nie wiem, ale kiedy moja córka miała kontakt z przyjaciółką, która dzień po wizycie wylądowała w szpitalu z diagnozą SEPSA i zadałam to pytanie bardzo dobrej lekarce odpowiedziała, że z całą pewnością TAK, na forum oczywiście pisano, że można się zarazić daną bakterią, wirusem, ale nie sepsą (tak akurat było w przypadku mojej córki), natomiast dla lekarki- pediatra ze szpitala na Ligocie, to nie było takie oczywiste jak dla forumek smile
          • cosmetic.wipes Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:39
            A wstrząsem septycznym da się zarazić?
          • ichi51e Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:18
            Nie mozna sie zarazic zakazeniem krwi mozna sie zarazic bakteria ktora je wywoluje
            • naomi19 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:40
              Ja rozumiem, ale jakoś rozmowa z lekarzem bardziej mnie przekonała.
              • cosmetic.wipes Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:44
                www.koroun.edu.pl/faqs.php#02
        • lauren6 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:15
          Meningokoki?
    • mid.week Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:20
      Biedni rodzice...
    • srubokretka Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:28
      Skad tak szybko wiadomo, ze to np nie wyrostek lub reakcja po szczepionce?
      crying
      • cosmetic.wipes Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 17:42
        Ze sepsa? Po zespole objawów i szybkości przebiegu.
        A czym wywołana nie wiadomo, bo trwają badania materiału biologicznego.
    • albertynaa Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 18:53
      Bardzo zabawne uncertain
    • ira_08 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:02
      Biedak sad Sepsa to straszne cholerstwo.
    • rosapulchra-0 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:10
      Moja córka miała sepsę i jednocześnie zapalenie opon mózgowych i zapalenie mózgu, co przy sepsie dość często się zdarza. Średniej sepsę sprzedał kleszcz. W domu były jeszcze dwie, ale żadna z nich, na szczęście, nie zachorowała. Leżała miesiąc w szpitalu, dostała silny antybiotyk o szerokim spektrum działania. Zanim trafiła do szpitala, to mąż dwukrotnie był z nią u lekarza, który nie tylko nie zlecił badań, ale był przekonany, że to zatrucie pokarmowe. Objawy: wysoka gorączka i wymioty. Przelewającą się przez ręce zawiezliśmy ją do szpitala. Tam też nie od razu rozpoznano, co jej jest. Przebadało ją kilku lekarzy, badania na cito i.. wyrok.
      Nikomu, naprawdę nikomu nie życzę tego ścierwa. I bardzo współczuję rodzicom.

Są trzy rodzaje: powolna, średnia i błyskawiczna. Ten chłopiec miał tę najgorszą, najbardziej agresywną. Straszna historia.
      • ira_08 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:43
        Moja mama też miała. Dzień. Koszmar.
        • isa_bella1 Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 19:57
          Swego czasu w naszym województwie było dużo zachorowań. Samorządy przeznaczyły kasę na szczepienia dzieci gimnazjalnych (najwiecej przypadków)i nagle dzieciaki przestały chorować.
      • ga-ti Re: Biedny maluch (*) 08.10.16, 00:58
        Rosa, córka znajomych też trafiła do szpitala z objawami sepsy, ale lekarze obstawili zatrucie, w czym utwierdził ich fakt, że dziewczyna dzień wcześniej przyleciała chyba z Hiszpanii, więc pewnie coś zjadła. Niestety za późno postawili dobrą diagnozę, nie zdążyli uratować uncertain
    • aaa-aaa-pl Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 20:10
      Zgłosiłam do usunięcia ten wpis. OBRZYDLIWY!
    • kaz_nodzieja Re: Biedny maluch (*) 07.10.16, 22:22
      Koszmar. Pamiętam sprawę sprzed kilku lat. Zdrowa 16-latka, uprawiająca sporty, zwinęła się z Tego świata w mniej niż 24 godziny od pierwszy objawów sad Szpital dość szybko się nią zajął, ale niestety nie dali rady sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka