Dodaj do ulubionych

Odszedl Leonard Cohen ...

11.11.16, 04:13
Brak slow ...

youtu.be/Z_Qk_4emjEs
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 04:21
      Miał 82 lata. Taka jest naturalna kolej. Dzięki medycynie, lepszym warunkom życia i pracy, i tak żyjemy coraz dłużej.
      Umarł też aktor grający w "Janosiku", Jerzy Cnota - miał 74 lata.
    • feniks_z_popiolu Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 04:25
      Taka kolej rzeczy a jednak żal. Wiele mam sentymentalnych wspomnień z jego muzyką. /*/
    • myelegans Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 04:40
      Nie, nie, nie. Bylam najego koncercie chyba 5 lat temu, ntaka sama elekryzujaca charyzma.

Niech ten tydzken sie juz skonczy, nie z iose kolejnej zlej wiadomosci.

RIP
    • evee1 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 06:27
      O rany, myslalam, ze on jest wieczny. Bylam na jego koncercie jakis rok czy dwa lata temu, i faktycznie, to juz mocno starszy pan byl...
    • julchen33 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 06:28
      "I'm leaving the table
      I'm out of the game..."

od tygodnia slucham jego najnowszej plyty, jest doskonala. myslalam, ze jeszcze moze cos wyda, chociaz ta plyta to jak pozegnanie z zyciem. Cohen towarzyszyl mi przez prawie moje cale zycie, uwielbiam tez jego wiersze. Co za smutna wiadomosc. RIP, Leonard Cohen.
      • konwalka Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 06:37
        tez nas porazil ten akapit przy sluchaniu nowej plyty
        przedwczoraj zreszta sad
    • kropkacom Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 06:35
      Dopiero co wydał nową płytę... Wspaniały twórca.

www.youtube.com/watch?v=ZX0CfFdk-jw
    • thank_you Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 07:27
      Jak to dobrze, że mogłam być na Twoim koncercie.

Spoczywaj w pokoju, Mistrzu.
    • aurinko Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 08:32
      Ale jak to...????
      sad sad sad
    • fifiriffi Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 08:34
      wszyscy wielcy odchodzą.Niestety nadszedł ten czas sad
    • rulsanka Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 10:00
      Straszna szkoda. sad
    • klubgogo Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 10:01
      Smutno... ciągle już chyba będziemy świadkami, że odchodzi ktoś, kogo twórczość była częścią naszego młodego życia.
      • kropkacom Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:26
        Ja mogę spokojnie napisać, że jego utwory były jakąś tam częścią mojego życia. Jedna płyta kojarzy mi się z bardzo przykrym wydarzeniem i piosenek z tej płyty nigdy nie słucham bez emocji. Zwłaszcza tekstów w genialnym tłumaczeniu Maćka Zembatego.
    • milva24 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 10:08
      Wiek miał słuszny ale jednak żal sad
    • fifka02 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:20
      Byłam nim zafascynowana w czasach licealnych i mam wiele wspomnień z tym związanych.
      Nie mogę sobie darować, że odkładałam wybranie się na jego koncert na później.
      Jakiś tydzień temu sprawdzałam na jego stronie, czy jest już jakaś trasa promocyjna nowej płyty.
      Pozostała piękna muzyka.
    • taniarada Jerzy Cnota też odszedł 11.11.16, 11:32
      I był młodszy.Nie widzę płaczu.
      • taniarada Re: Jerzy Cnota też odszedł 11.11.16, 11:33
        taniarada napisał(a):

> I był młodszy.Nie widzę płaczu.
        O sorry .Asia napisała.
        • lellapolella Re: Jerzy Cnota też odszedł 11.11.16, 11:38
          Żegnaj, Leonardzie, dziękuję, że byłeś.
      • milva24 Re: Jerzy Cnota też odszedł 11.11.16, 11:38
        Chyba nie ma co porównywać. Jerzego Cnoty też szkoda ale Cohen to legenda.
      • tak_to_nowy_nick Re: Jerzy Cnota też odszedł 11.11.16, 12:37
        taniarada napisał(a):

> I był młodszy.Nie widzę płaczu.

Zawsze mnie zastanawiają tego typu wpisy w wątkach pożegnalnych. Nie można wyrazić żalu, że odszedł artysta, którego się ceniło, o ile nie wspomni się wszystkich zmarłych w ostatnim okresie?

Co tobą kierowało gdy dopisałeś się do tego wątku? Tylko małostkowość i wrodzona wredota czy specjalnie ukierunkowana chęć pojątrzenia? Bo jeśli to drugie, to zapomniałeś wspomnieć słowa na "ż".
    • nangaparbat3 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:35
      To dziwne, uświadomiłam sobie, że żylam do tej chwili w przeświadczeniu, że Cohen jest wieczny. Nikt nie jest sad
      • izabella1991 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:39
        No nie....ja sie tak nie bawie...buuuu....!
        Ja tez zylam w przekonaniu, ze Leonard Cohen byl, jest i bedzie.No ja rozumiem, ze inni ludzie umieraja, ale zeby Wielki Leonard Cohen???
        Niemozliwa niemozliwosc i juz.
        Jerzy Cnota tez wzial i umarl? Co oni tacy...no jak na zlosc...
    • nangaparbat3 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:37
      • milva24 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:40
        Ja w zeszłym roku miałam fazę na tę piosenkę i słuchałam jej ciągle. Żałuję, że nigdy nie wybrałam się na koncert ale wydawało mi się, że mam czas...
    • bywalec.hoteli Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 11:51
      Żegnaj Mistrzu Leonardzie!
    • kropkaa Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 13:32
      Był od zawsze, niby tak się nie da, ale miałam nadzieję, że też na zawsze. Myślałam, że młodszy jest. Smutek i żal. Nie lubię, gdy odchodzą moim ulubieni artyści.
      • bi_scotti Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 15:27
        Komentator mojego zycia. Wiem, ze nie tylko mojego. Jego odejscie zostawia muzyke i slowa zapamietane, nagrane, zachowane ale zostawia tez niewypelnialna pustke. Pustke przyszlosci bez kolejnych komentarzy. Jego tworczosc byla tlem i dialogiem w walkach, w milosci, w smierci, w przyjazni, w codziennosci i wciaz tego dialogu nam trzeba. Pozostanie na zawsze inspiracja dla poetow, muzykow i dla nas, szarych sluchaczy, dla ktorych byl, jest i bedzie nie tylko zbiorem cytatow ale niesmiertelnym partnerem w kazdym indywidualnym soul-searching i w nieustajacym world-watching. Jutro czeka mnie kolejne wydarzenie rodzinne i zgodnie z planem classic "Dance me to the end of love" zostanie zagrane, bo jak inaczej? I jeszcze bedzie "I'm your man" i "Democracy is coming to the USA", i tyle innych zapisanych w naszych indywidualnych i zbiorowych pamieciach. Zatrzymam sie dzis na zydowskim cmentarzu i poloze kamien na ktoryms grobie z mysla o Tobie, Bardzie. Skoro byles gotowy, odszedles ale zostawiles nas kompletnie niegotowych na brak ciagu dalszego z Twojej strony. Nie przygotowales nas na te cisze. Peace.
        • kropkaa Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 19:21
          Pięknie, Bi_scotti powiedziane. "Dance me to the end od love" było pierwszą piosenką na moim przyjeciu weselnym. Bardzo lubię też "Take this waltz", trochę spoza mainstreamu. Towarzysze naszej młodości przestają być młodzi; niby źycie i kolej rzeczy, ale tak serce płacze.
    • angeika89 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 15:16
      Wielka szkoda. Smutek i żal...
      Kocham Jego piosenkę "In my secret life"...
      RIP
    • iziula1 Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 15:18
      Uwielbiam jego twórczość,lubiłam go za jego sposób bycia, jego głos, poezja...wchodził w duszę odbiorcy i zmuszał serce do życia.
      I choć wiedziałam,że ten dzień nadejdzie to i tak nie byłam gotowa.
      Przeogromny smutek. To część mojej młodości i kawał muzycznego życia...nie jestem gotowa, to nie może być koniec,już nic nie napisze,nie zaśpiewa. Ta płyta jest ostatnia...nie zgadzam się...
    • stephanie.plum Re: Odszedl Leonard Cohen ... 11.11.16, 23:31
      ...I'll stand before the Lord of Song
      With nothing on my tongue but Hallelujah

tak się dzisiaj pocieszam, że zrealizował ten plan i gdzieś tam w niebie właśnie daje koncert.
      :~)

kocham jego muzykę, jak żadną inną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka