Dodaj do ulubionych

niefarbowane włosy

• drobnostka7 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 21:06
      Nie jesteś dziwolągiem.. Skoro pasuje Ci Twój kolor/szkoda ci fatygi by farbowac.. Bo jak się już zacznie../boisz się efektu/nie przywiązujesz wagi do koloru swoich włosów. .to masz jak ja. Miałam ja kiedyś 8 lat temu, piękny platynowy blond ale przez ciąże- hormony- ściemniały mi te włosy i od czasu do czasu przemknie mi przez głowę by zacząć przygodę z farbowaniem .. Jak siwych przybędzie to będzie silniejsza motywacja może.: -)
    • angeika89 Re: niefarbowane włosy 08.01.17, 23:23
      Ja mam naturalne włosy. Jednak powoli widzę coraz więcej siwych i wiem, że niedługo też zacznę farbować...
      Wszystko przed Tobą wink
    • pelissa81 Re: niefarbowane włosy 09.01.17, 18:18
      Często ciemnowłose nie farbują - znam kilka przypoadków, im ciemniejsze, tym mniejsza mają potrzebę widocznie (zresztą się zgadzam, fajnie mieć ładny, naturalny kolor). Niestety ja mam mysie, jak typowa Polka smile W dzieciństwie, do matury miałam piękne złote blond (w wakacje wręcz białe), jednak ciemnieją i stają się szare, mysie. Nie jesteś ewenementem oczywiście, ale jak ktoś słusznie zauważył, zapewne do pierwszych siwych pasm, na ciemnych widać dużo bardziej- chyba, że wtedy też je będziesz lubić.
    • landora Re: niefarbowane włosy 10.01.17, 10:43
      Nigdy nie farbowałam, póki w ciąży nie zaczęły mi wyłazić siwe - póki co pojedyncze, ale mnie wkurzają. Naturalne mam bardzo ciemne, więc siwe widać. Farbuję henną.
    • jehanette Re: niefarbowane włosy 10.01.17, 13:11
      Nie farbuję, gdyż brak mi dyscypliny i na pewno chodziłabym z odrostami wink Poza tym póki nie widać siwizny, to szkoda mi niszczyć włosy. Jak zacznie to być widoczne, to wtedy się zdyscyplinujętongue_out
    • conena Re: niefarbowane włosy 10.01.17, 13:29
      ja mam kilka takich małych siwych pypciów nad lewym okiem, wkurzają mnie niemiłosiernie. są krótkie, tak do 5 cm, co jakiś czas farbuję na naturalny kolor, ale po tygodniu one znowu wyłażą! no to ni farbuję i siwuchy wyrywam, ale one odrastają. żyję z nimi, ale się nie lubimy.
    • bei Re: niefarbowane włosy 10.01.17, 13:43
      Zapytalam kiedys starsza pania w bibliotece jaka,farbe kladzie na wlosy , miala piekny ciemny blond.
      Zachnela sie strasznie- "moja mama ma 92 lata i jeszcze wlosow nie farbuje, ja mam dopiero 72 i juz mialabym klasc na nie farbe??"
      Podziwiam te wlosy, ta pani wciaz nie ma siwych wlosow a juz kilka lat temu pytalam ja o farbesmile
      W moich wlosach srebrne refleksy szybko przyszly, mialam 23 lata jak bylo ich na tyle duzo, ze znajome pytaly, dlaczego nie farbuje.
      Przy mlodej buzi ta siwizna dosc kokieteryjnie wygladala, z wiekiem wlosy niesiwiejace przyciemnialy, wiec rozjasniam je o dwa- trzy tony i siwizna mimo, ze nie znika to jest mniej zauważalna.
      Gdybym byla ladniejsza, to nie farbowalabym wcale.
    • eliszka25 Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 21:00
      zglaszam sie smile. jestem naturalna, jasna blondynka. nie do konca typowa, bo wlosy mam z rudymi refleksami, a cere typowa dla rudzielca, czyli blada z piegami. nie farbuje wlosow, bo lubie swoj naturalny kolor. wielu ludzi tez sie dziwi, ze to nie farba. zwlaszcza fryzjerzy rozplywaja sie nad moimi wlosami, tzn. nad kolorem, bo poza tym, to mam raczej cienkie wlosy i niespecjalnie wiele. uwazam, ze natura splatala mi figla i powinnam byc rudzielcem, ale takim z marchewkowymi wlosami. kilka razy machnelam sobie taki kolor i bardzo mi pasowal, ale uzywalam tylko szamponow. na stala zmiane koloru sie nigdy nie zdecydowalam. lubie moje wlosy, bo fajne sa wink
    • zona_mi Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 21:47
      Zdarza mi się średnio raz na rok zrobić coś szamponetką, ale zasadniczo nie farbuję. Mam kilka siwych, lecz jakoś niespecjalnie dużo.
    • ta_karola [...] 19.02.17, 21:54
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • jasnoklarowna Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 21:57
      Ja
      Mam pod 40, siwych w ostatnim półroczu z pięć może znalazłam to wyrwałam bo na ciemnym brązie się odznaczały.
      Moje włosy mają ponad pół metra. Nie farbuje do kiedy mnie siwizna nie zmusi. Za to hoduje by oddać na peruki dla chorych dzieciaków, jeszcze z pół roku
    • vinca Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 22:04
      Nigdy nie farbowalam. Co prawda do 40 jeszcze parę lat mi brakuje, ale swój kolor (blond) lubię i innym też się podoba. To naprawdę taki ewenement???
    • kropkaa Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 22:05
      Ja.
      Oby jak najdłużej.
      Ładny brąz, chwalony przez fryzjerów.
      Wiśnia, bakłażan, chna przerobione w czasach licealno-studenckich 😊
      Blond mnie nie ciagnie.
    • tmk123 Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 22:13
      53 lata-nie farbuję bo póki co 2 siwe włosy, ale pewnie niedługo zacznę siwieć i co wtedy nie wiem...
    • erin7 Re: niefarbowane włosy 19.02.17, 22:22
      Ja mam swoje, cimnybraz. 1 siwy jak na razie, lat 36. Jak będzie więcej to zafarbuje. Choc czasem kusi coś poszaleć wink
    • memphis90 Re: niefarbowane włosy 20.02.17, 22:11
      Moja babcia ma 88 lat i nie farmuje włosów. Nie ma ani jednego siwego... Ja musiałam zacząć farbować około trzydziestki, bo siwieję. Trudno, żebym taka młoda i piękna z białymi nitkami na głowie chodziła tongue_out
    • liisa.valo Re: niefarbowane włosy 22.02.17, 13:14
      Ja dopiero od niedawna farbuję. Całe lata miałam naturalny kolor, teraz jednak coś się z nim porobiło. Niemniej, wybieram barwę bardzo zbliżoną do naturalnej: taki orzechowy brąz. Większość osób nawet nie orientuje się, że to farba.
    • 18lipcowa3 Re: niefarbowane włosy 05.03.17, 20:17
      wiem że ładne były, zdrowe błyszczące
      ale od 96 r nie widzialam naturalnych swoich wlosow
    • regina-phalange Re: niefarbowane włosy 05.03.17, 20:20
      Ja. Mam naturalne ciemne, bez siwizny.
    • aagnes Re: niefarbowane włosy 05.03.17, 21:18
      No niestety od pół roku farbuje, sytuacja tego wymagala.
      swoj naturalny kolor mialam tak piękny, ze za kazdym razem jak ogladam zdjecia to doslownie chce mi sie plakać, ale co zrobic, jestem juz siwa na skroniach, mam wiele siwych pojedynczych pasm, wygladalo to po prostu niechlujnie i co bym nie wyczyniala w sensie fryzury wszystko psuly siwe wlosy. na razie zafarbowalam na zblizone do wlasnych i farbuje tylko u fryzjera i tylko odrosty, zeby nie masakrowac calych wlosow i musze powiedziec, ze nie jest najgorzej, sa w niezlej kondycji. natomiast jak calkiem osiwieje zafarbuje na niebiesko i bede wesołą staruszką tongue_out
    • ponis1990 Re: niefarbowane włosy 05.03.17, 21:20
      Taka refleksja. Wchodzę na wątek o niefarbowaniu włosów, i włącza mi się reklama ... farb do włosów. Co za cepy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka