Dodaj do ulubionych

prezent dla niemowlaka

10.04.17, 12:56
Poszukuje pomyslu na prezent dla dziecka 6-misiecznego. Nie znam go, ani tak naprawde rodzicow. Nie wiem, co juz ma.
Prezent wole dla mlodego (zabawka, przytulanka) niz ciuszki (ktore sa bardziej dla rodzicow).
Chyba, ze mi powiecie, ze jednak lepiej fajne ubranie niz zabawke.
Co mamy radzicie?
Obserwuj wątek
    • aguar Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 13:04
      zabawkownia.com.pl/pl/mama-swinka-i-dzieci-prosiaczki-piszczki-gumowe-do-kapieli-i-mydelniczka.html
    • smoczy_plomien Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 13:28
      Jaka kwota?

Dla 6-miesięczniaka to grające i świecące cuda sprawdzą się najlepiej. Jest taka niebieska kostka Smily Play w Smyku za ok. 80zł, bawiła wszystkie znane mi dzieci.
      • stara-a-naiwna Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 14:24
        grające i swiecące?
        jeśli rodzice mają pojęcie o tym co "wskazane" nawet nie dadza dziecku na chwile
        (jest taka metoda "Montessori" ostatnio modna - zabawki eko - generalnie polega na nieprzebodźcowaniu i dawaniu dziecku rzeczy do doswiadczania samemu)

a co można dać?
        pewnie zależy do rodziców
        moze fajne bajki z ładnymi ilustracjami
        zabawki edukacyjne typu sorter
        jak grające to np. cymbałki, kastaniety, grzechotki, tamburyn
        może zestaw talerzyk miseczka, kubeczek (albo sztućce)
        coś do raczkowania?
        jeśli mają ogród to moze mini basen dmuchany (pamiętam jak moje dzieci były takie małe - nalałam im 5cm wody one siedziały z zabawkami i to były najlepsze chwile ich życia) wink

• anka_z_lasu Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 15:53
          Mam na stanie sześciomiesięczniaka i potwierdzam. Plus polecam gryzaki i piłkę Oball.
    • moni_kaw Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 15:48
      Mata edukacyjna
      • annpierle Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 15:52
        dzieki za pomysly. Mam nadzieje na wiecej podpowiedzi jeszcze smile
        Wlasnie spedzilam ponad godzine na przegladanie rozmaitych rzeczy w necie ... no i nie wiem. Wasze wskazowki mi pomoga.
    • fil.lo Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 17:10
      Wszelkie grzechotki, gryzaki (super jest żyrafa Sophie albo kaczuszka Kawan), różne piłki Oball też fajne. Albo np. pałąk do wózka, u nas to był hit.
    • redheadfreaq Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 19:41
      Od 6 miesiąca są już fajne, interaktywne zabawki do kąpieli. Przytulanki to na mój gust zbieracze kurzu, ciuszkami ciężko trafić w gust (w dodatku bardzo wielu rodziców dostaje stosy ubranek od znajomych). Osobiście nie polecam kupowania różnych gadająco-grających koszmarków (Garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek, rany boskie, nawet jak je widzę, to łapię agresora) - mam na nie osobiście alergię, podejrzewam, że nie jestem w tym odosobniona.
    • magic.marker Re: prezent dla niemowlaka 10.04.17, 20:42
      A nie-mama też może? suspicious Bo prezenty innym mamom/dzieciom kupuje wink
      Może Szumisia?
      Bo na poduszkę-kurę to już chyba za stary...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka