Dodaj do ulubionych

Biofeedback.

11.04.17, 06:51
Mam możliwość zapisać dziecko na bezpłatne zajęcia biofeedback. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym dotąd. Poczytam oczywiście, ale chciałam spytać, czy któraś z Was ma doświadczenia z tą metodą i może się podzielić wrażeniami? Czy w Waszym wypadku dało to coś i oczywiście jeśli tak, to co?

Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Biofeedback. 11.04.17, 07:32
      W części wypadków znacząco poprawia koncentrację. Zależy od dziecka i prowadzącego, ale powinno być robione minimum pół roku i minimum 2 razy w tygodniu (dziecko w wieku szkolnym)
    • andaba Re: Biofeedback. 11.04.17, 10:25
      Mój syn chodził. Był już duży (gimnazjum), więc sam mógł ocenić efekty - twierdził, że mu pomogło.
      W każdym bądź razie nie słyszałam, żeby komuś zaszkodziło - możesz - zapisz.
    • larenata Re: Biofeedback. 11.04.17, 10:52
      Tak,ja i moje dzieci chodzimy. Syn - w celu wsparcia leczenia przeciwpadaczkowego (padaczka skroniowa), umiejętności zapanowania nad emocjami i nauki koncentracji. Na treningi chodzi od trzech lat i przyniosły one wymierne efekty. Trening układany jest przez neurolog, a terapeutki regularnie konsultują z lekarką przebieg treningów, a ona w zależności od efektów coś tam zmienia. Córka chodzi od pół roku (koncentracja i panowanie nad stresem), ja od roku. Ja mam się głównie wyciszać i relaksować, a dzięki temu moje migreny mają ustępować smile Co też czynią, ale tu mogą mieć też znaczenie inne rzeczy . W każdym razie polecam tę metodę zwłaszcza jak jest za darmo. My robimy to prywatnie. Oby tylko terapeuta był sensowny. Tak jak wcześniej pisałam, my jesteśmy wszyscy pod opieką neurologa i to lekarka ustawia treningi.
      • troompka Re: Biofeedback. 11.04.17, 11:10
        chodzil syn, prawie rok. Skonczyl 3 etapy po 2 zajecia tygodniowo. Pierwszy etap mial wspomagac koncentracje, drugi pamięć, trzeci nie pamietam co wink - w trakcie trwania terapii mialam wrazenie ze jest lepiej (zwlaszcza z koncentracja), ale teraz rok juz po zakonczeniu jest stan taki jak na poczatku. Chodzilam prywatnie-kazda sesja to 90 zl, wydalam kupę kasy z nadzieja na efekty.
        Jak za darmo to mozna sprobowac.
        • renata.36 Re: Biofeedback. 11.04.17, 11:34
          Warto spróbować.Warto tez dowiedzieć się o umiejętności terapeuty. Przed tą terapią knieczne są badania neurologiczne i EEG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka