Dodaj do ulubionych

I mamy diagnozę

16.02.15, 12:05
Powinnam odpisać w pm do tych, które napisały mi wiele ciepłych słów w mailach, ale także do tych od których tu w dyskusjach otrzymałam wiele ciepła. czekam jeszcze na przetłumaczenie dokumentów medycznych, ale już teraz wiemy mniej więcej co i jak. Otóż, moja córka nie jest opętana, jak to pewien troll sugerował, badania wykazały nieprawidłową budowę pewnych obszarów w oun. Mogą być wrodzone, ale mogą też być pokłosiem wylewów wcześniaczych, które to miały się wchłonąć bez śladu. Szkoda, że tak późno, ale ufamy, że ze względu na to, że niezbadane są możliwości ludzkiego mózgu a terapia idzie do przodu, będzie dobrze.
Przed nami biofeedback, rehabilitację jak dla osób po wylewie, terapia si. Dodatkowo suplementacja w kierunku spania, zdecydowaliśmy się nie zabierać córki ze żłobka, bo musimy uciągnąć finansowo terapię, a żłobek jej służy, dodatkowo dla nas będzie raz na kilka nocy nocna niania. To tyle.

Nie sprzedaję, nie kupuję i nie jem karpia
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:13
      trzymajcie sie!
    • jehanette Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:15
      Dobrze, że jest diagnoza! Teraz oby rehabilitacja szła dobrze.
      Powodzenia!
    • princy-mincy Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:20
      Do kitu, ze jednak małej cos jest ale plus taki, ze przynajmniej macie jakis punkt zaczepienia.
      Trzymam kciuki, by wszystko sie ułożyło, by rehabilitacja przyniosła efekty i by szło ku dobremu.
      • niutaki Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:26
        trzymam kciuki za Waskiss
    • run_away83 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:31
      Uffff, jest diagnoza, wiecie na czym stoicie, jest plan terapii więc i nadzieja na poprawę.

Trzymam kciuki za szybkie i spektakularne efekty leczenia. Mózg i układ nerwowy u dzieci jest jeszcze bardzo plastyczny i odpowiednia rehabilitacja działa cuda.
    • ashraf Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:36
      Macie diagnoze i wiecie, ze dziecko jest chore, a nie "trudne", "wymagajace", a wy nie jestescie wygodnickimi rodzicami. Rehabilitacja rozpoczeta w tym wieku czyni cuda! Przed Wami duzo pracy, ale i poprawa smile trzymam za Was kciuki z calych sil. Dawaj znac jak postepy malutkiej.
    • annajustyna Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:39
      Duzo zdrowia!
    • guderianka Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 12:48
      Super! Diagnoza jest najwazniejsza-znasz wroga wiec możesz z nim walczyc. Młoda jest mała, organizm szybko będzie reagował- teraz tylko codzienna rehabilitacja, dużo, pracy i będzie git. siły życze!
    • marychna31 no, i teraz juz będzie tylko łatwiej:) nt 16.02.15, 13:05

• sanrio Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 13:36
      biedna dziewczynka, musi się strasznie źle czuć sad życzę powodzenia, oby to trwało jak najkrócej.
    • mayaalex Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 15:21
      powodzenia!
    • szamanta Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 15:24
      A mogłabyś wkleić link tematu ,z ciekawości zapoznam się z geneza
    • monikaj21 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 15:25
      Trzymam kciuki, żeby terapia szybko przyniosła efekty!
    • mamameg Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 15:26
      Najważniejsze, że już wiecie co jej jest, trzymam kciuki, żeby terapia pomogła.
    • dorotek83 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 15:57
      Najważniejsze że wiecie co jej jest. Trzymam kciuki za powodzenie terapii.
    • aandzia43 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 16:43
      Trzymam kciuki za małą i za was. Behawiorystów, ich epigonów i wielbicieli powystrzelałabym za przypisywanie winy rodzicom za dziwne zachowania noworodków i niemowlakow. W neurologach nadzieja smile
      • melancho_lia Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:15
        W mądrych neurologach dodałabym.
    • gazeta_mi_placi Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:06
      Dobrze, że już jest diagnoza bo strasznie mordowałaś się z tym dzieckiem, jakie badanie ostatecznie to potwierdziło? Może innym rodzicom to pomoże. Pozdrawiam Kochana i trzymaj się.
    • lily-evans01 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:11
      Wejdź na forum wcześniaki i poczytaj sobie o wylewach dokomorowych.
      Młody organizm regeneruje się w wielu przypadkach wspaniale, czego i Wam życzę.
      No i oczywiście sił do dalszych działań big_grin,
    • melancho_lia Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:14
      Dobrze pamiętam, ze masz dziecko nieśpiące?
      Diagnoza to polowa sukcesu, teraz z górki będzie bo wiecie jak działać.
      Moja córcia ma zaburzenia SI, mnostwo osób tez twierdzili ze sama z niektórych rzeczy wyrośnie, badz ze to nasza wina. Zaparłam sie zdiagnozowałam ja i stosowałam sie do zaleceń terapeutki. Wygląda na to, ze wszystko co najgorsze jest za nami, czego i Tobie życzę.
    • a.va Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:21
      No to teraz będzie już tylko lepiej, trzymam kciuki.
    • eliszka25 Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:40
      i to jest juz polowa sukcesu! wiecie na czym stoicie i w jakim kierunku isc. to juz bardzo duzo. szkoda, ze jednak okazalo sie, ze twoja coreczka nie jest do konca zdrowa, ale jak juz wiadomo, co rehabilitowac, to moze byc juz tylko lepiej. plan z nocna niania jak najbardziej popieram i trzymam za was mocno kciuki!
    • vocativa Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:43
      No to trzymam kciuki za terapię. Dobrze, że macie diagnozę to i terapia pójdzie w dobrym kierunku!
    • zwariowana_wariatka Re: I mamy diagnozę 16.02.15, 19:46
      no to super, wiecie już, jak działac, a mała ponadrabia wszystko szybciej, niż myślisz! dużo zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka