Dodaj do ulubionych

Nachalni konsultanci Orange

13.04.17, 19:33
7 maja kończy mi się umowa w Orange( ZETAFON). Dzisiaj miałam telefon z Orange . Pani od razu zaczęła mnie informować jaką to świetną ofertę mają dla mnie, ja zakończyłam rozmowę, mówiąc że nie zawieram umów na odległość, a jeżeli będę zainteresowana to odwiedzę salon. Najgorsze jest to że Pani dzwoniła już o ósmej rano i obudziła mnie ( mam urlop od dzisiaj). Dzwonić o takiej porze do obcej prywatnej osoby jest lekkim przegięciem, ja nigdy nie dzwonię przed 9 rano i po 20- stej. Orange interesuje się tylko klientami , gdy kończy im się umowa i istnieje prawdopodobieństwo że przejdą do innych sieci lub zamienią abonament na kartę.
A tak w ogóle zastanawiam się, czy nie lepiej pozostać w Orange na kartę. Wszyscy znajomi są w Orange( mam nielimitowane rozmowy), na stacjonarne wykupuję pakiet 60 min na 30 dni za 6 lub 8 zł. Zależy mi tylko na ok 10 Gb internetu, ale z drugiej strony internetu używam tylko w strefie gdzie jest darmowe Wi-Fi , a tak to tylko sprawdzam autobusy czy pogodę ew facebooka. Mam nowy Smartfon więc oferta z tel mnie nie interesuje. Rozważam też abonament bez telefonu, ale czy to ma sens jak nie dzwonię do innych sieci tylko ten internet a pakiet 5 gb w orange to 25 zł.
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 19:35
      Jak do Ciebie dzwonia zapytaj czy rozmowa jest nagrywana. Potwierdza-powiedz, ze sie nie zgadzasz na to. I juz.
    • basiastel Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 19:39
      Nie chciałaś rozmawiać z konsultantem Orange, choć chcesz w nim pozostać i szukasz porady na forum emama???
      • basiastel Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 19:46
        Ponadto, złożenie oferty, gdy kończy Ci się umowa to chyba normalne, żadna nachalność.
        • thea19 Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 19:50
          a do mnie wydzwania orange chociaz nigdy nie bylam i nie bede ich klientka. na haslo, ze maja zakaz dzwonienia bo nie chce z nimi gadac byla cisza pol roku. ostatnio zaczeli znowu dzwonic zyczac sobie rozmowy z moim mezem (tel zarejestrowany na mnie). mowie krotkie zolnierskie "spier$#$%lac" i sie rozlaczam.
          • basiastel Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 20:01
            No nie wiem, do mnie dzwonili raz bodajże. Podziękowałam, mówiąc, że od 17 lat jestem w Plusie. Pani wyraziła rozczarowanie, że nawet nie wysłuchałam oferty, ale odpowiedziałam, że oferty różnych firm są przecież podobne, podziękowałam raz jeszcze i mam spokój. Nigdy nie traktuję konsultantów żołnierskim "sp..." Ciężka praca, współczuję im.
            • thea19 Re: Nachalni konsultanci Orange 13.04.17, 20:10
              no widzisz, do mnie dzwonili dzien w dzien z cudowna oferta tabletow/laptopow i innych elektronicznych badziewi, ktorymi mam uszczesliwic cala rodzine, pracownikow, sasiadow i psa. za kazdym razem z innego numeru. ile razy mam zabraniac do mnie dzwonic? mam numer na dg wiec odbieram wszystkie komorkowe (stacjonarnych od paru lat juz nie z tego samego powodu). nie pomaga "nie chce, nie dzwoncie" to musi pomoc "spier##%#lac". od 2tyg cisza, widocznie pomoglo.
    • taki-sobie-nick Bardzo dobrze robisz 13.04.17, 20:45
      to może być oszukańcza firma podszywająca się pod Orange.
    • pitupitt Re: Nachalni konsultanci Orange 14.04.17, 12:28
      Prawda jest taka, że orange doi ludzi, aż miło. Najbardziej wkurzała mnie terminowa karta, którą trzeba było ładować regularnie co miesiąc lub trzy, nieważne czy tego potrzebowałam, czy nie. Poza tym posiadacze telefonu na kartę nie mają wielkich korzyści, o internecie można pomarzyć. Dlatego w końcu pokazałam im środkowy palec i przeniosłam się do sieci na V, i nie żałuję. Kartę mogę doładować za 9.90 raz na rok i nikt mi nie truje "doładuj konto, bo stracisz środki", a jak zadeklaruję regularne wpłaty co miesiąc (19,90) to mam internet, smsy i rozmowy bez limitu do wszystkich. Nigdy więcej orange
      • anel_ma Re: Nachalni konsultanci Orange 14.04.17, 12:32
        od lat mam telefon na kartę i jak to nie można pomarzyć o internecie? ja nie jestem w stanie "zużyć" tych wszystkich GB, które dostaje przy każdym doładowaniu. A ponieważ to się sumuje, to mam jakieś gigailości transferu do wykorzystania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka