marlena1364
13.04.17, 19:33
7 maja kończy mi się umowa w Orange( ZETAFON). Dzisiaj miałam telefon z Orange . Pani od razu zaczęła mnie informować jaką to świetną ofertę mają dla mnie, ja zakończyłam rozmowę, mówiąc że nie zawieram umów na odległość, a jeżeli będę zainteresowana to odwiedzę salon. Najgorsze jest to że Pani dzwoniła już o ósmej rano i obudziła mnie ( mam urlop od dzisiaj). Dzwonić o takiej porze do obcej prywatnej osoby jest lekkim przegięciem, ja nigdy nie dzwonię przed 9 rano i po 20- stej. Orange interesuje się tylko klientami , gdy kończy im się umowa i istnieje prawdopodobieństwo że przejdą do innych sieci lub zamienią abonament na kartę.
A tak w ogóle zastanawiam się, czy nie lepiej pozostać w Orange na kartę. Wszyscy znajomi są w Orange( mam nielimitowane rozmowy), na stacjonarne wykupuję pakiet 60 min na 30 dni za 6 lub 8 zł. Zależy mi tylko na ok 10 Gb internetu, ale z drugiej strony internetu używam tylko w strefie gdzie jest darmowe Wi-Fi , a tak to tylko sprawdzam autobusy czy pogodę ew facebooka. Mam nowy Smartfon więc oferta z tel mnie nie interesuje. Rozważam też abonament bez telefonu, ale czy to ma sens jak nie dzwonię do innych sieci tylko ten internet a pakiet 5 gb w orange to 25 zł.