Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

17.07.17, 00:44
Witam
Pomóżcie proszę znaleźć jakiś preparat na wypadanie włosów.Normalnie łysieję.Łykam drożdżowe piwne, ale ogólnie pomaga jak umarłemu kadzidło, po maseczkach włosy w dużo lepszym stanie, ale ciągle wypadają
Obserwuj wątek
    • ala_bama1 Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 07:41
      Duże dawki witamin typu: cynk, magnez ,selen, biotyna , vit c . Poszukaj prepearatu o dużej zawartości tych witamin i zażywaj podwójną dawkę.(nie przedawkujesz) Poza tym u mnie się sprawdził żel p. wypadaniu włosów "Dermena" Mnie wypadały tragicznie i to naprawdę długo. Uzbrój się w cierpliwość.
      • k1234561 Re: Wypadanie włosów 25.07.17, 11:28
        ala_bama1 napisała:

> Duże dawki witamin typu: cynk, magnez ,selen, biotyna , vit c . Poszukaj prepea
        > ratu o dużej zawartości tych witamin i zażywaj podwójną dawkę.(nie przedawkujes
        > z) Poza tym u mnie się sprawdził żel p. wypadaniu włosów "Dermena" Mnie wypada
        > ły tragicznie i to naprawdę długo. Uzbrój się w cierpliwość.

Potwierdzam co do Dermeny.Włosy wypadały mi garściami.Kupiłam sobie odżywkę i szampon tej firmy,dodatkowo piłam sok z pokrzywy (małe,szklane buteleczki) i włosy wystopowały z wypadaniem,a nawet zaczęły odrastać tzw.baby hair.Efekt dopiero po min.2 miesiącach niestety.
    • best_bej Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 08:03
      Zrobić badania hormonalne.
      Pomogła Andrea sprawdzana z aliexpres. Ale to na własne ryzyko.
      • acth Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 17:16
        Też stosuję,na razie bez spektakularnych efektów
    • moni_kaw Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 08:04
      Zbadaj sobie poziom testosteronu ; u mnie to była przyczyna, i dopiero hormonalne zbicie zawyżonego poziomu dało efekt
    • mary_lu Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 17:54
      Nie trać czasu na "preparaty". Javtak przereaciłam kilka lat i szansę na odzyskanie swoich dawnych ładnych włosów. Teraz angażując bardzo dobrego lekarza, kilkaset złotych miesięcznie i masakrycznie dużo cierpliwości i czasu, walczę jedynie o to, aby sianko na mej głowie pozostało choć taki jak jest.

Nie każde łysienie jest odwracalne! Często dochodzi do bliznowacenia mieszków i na tym miejscu już nigdy nic nie wyrośnie! Od razu trzeba lecieć do dobrego dermatologa specjalizującego się w trychologii najlepiej. Nie pseudo trychologa, tylko lekarza medycyny! Komplet badań i doświadczony lekarz to podstawa.
      • 1matka-polka Re: Wypadanie włosów 25.07.17, 11:52
        "walczę jedynie o to, aby sianko na mej głowie pozostało"
        Możesz w skrócie napisać jak walczysz? Jeśli nie "preparatami"?
    • lianis Re: Wypadanie włosów 17.07.17, 18:04
      Kwas folowy lykaj i do lekarza
    • mapt Re: Wypadanie włosów 25.07.17, 11:04
      Może używaj nafty kosmetycznej?
    • vi_san Re: Wypadanie włosów 25.07.17, 11:25
      Słusznie dziewczyny radzą - pierw do lekarza. Jeśli jednak wyniki będą ok - ja tak miałam - to mi pomogły "wcierki" z kozieradki. Zmielone nasiona kozieradki, zaparza się [łyżeczka na 1/2 - 2/3 szklanki wody] pod przykryciem, wystudzony napar przecedza przez gazik albo drobne sitko, wlewa do buteleczki z atomizerem i tym dwa razy w tygodniu "psika" na całe włosy. Włosy mniej wypadają, są miłe w dotyku, miękkie. Jedyna wada to zapach - kozieradka "wonieje" jak kostka rosołowa. big_grin
    • evolventa Re: Wypadanie włosów 25.07.17, 13:56
      Mogę Ci podać sposób, który wypróbowała moja ciotka, po epizodzie depresyjnym. Była już prawie łysa jak kolano, bo włosy jej wychodziły garściami i zaczęła wcierać dwa razy w tygodniu w skórę głowy olej rycynowy. Potem trochę chodziła w turbanie na głowie (ok.1 -2 h), potem myła dość ciepłą wodą. Taką kurację stosowała dwa miesiące, a teraz włosy ma takie, że jej zazdroszczę smile. Kuracja jest trochę upierdliwa, bo olejek jest tłusty ale naprawdę skuteczna. Pisała o niej też Chmielewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka