02.08.17, 22:13
W ślad za informacjami ( a raczej sugestiami), że za decyzją Dudy stoi Episkopat.

www.tygodnikpowszechny.pl/ks-boniecki-zakaz-zostal-zniesiony-149199
Mój przełożony o. prowincjał Tomasz Nowaczek udzielił mi w ostatnim czasie pozwolenia na występowanie w mediach. Zakaz wydany 1 listopada 2011 r. przez poprzedniego ojca prowincjała marianów przestał więc mnie obowiązywać.

I co o tym wszystkim myśleć?
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Boniecki 02.08.17, 22:16
      Cieszyć się. Ksiądz Boniecki to mądry człowiek.
      • joa66 Re: Boniecki 02.08.17, 22:18
        Z tego oczywiście się cieszę.

Ale zastanawiam się czy KK postawił się PiSowi.
        • gama2003 Re: Boniecki 02.08.17, 22:19
          Eee, patrzą skąd wiatr wieje...
          • joa66 Re: Boniecki 02.08.17, 22:26
            Czyli wiedzą skąd ten wiatr wieje i nie jest to PiS?
            • iziula1 Re: Boniecki 02.08.17, 23:04
              Nie. Kościół Katolicki jest największym beneficjentem dotacji unijnych gruntów rolnych. I kto najwięcej straci gdyi UE cofnie dotacje?
              Może tu należysz szukać przyczyny veta i próby uspokojenia UE.
              • joa66 Re: Boniecki 02.08.17, 23:11
                Też o tym pisałam/myślałam. Ale jest we mnie wielka nieufność do tej instytucji i obawa, że coś poważniejszego niż dotacje knują.
                • joa66 Re: Boniecki 02.08.17, 23:22
                  I jeszcze i to:

"Załamały mnie Pańskie weta..pomyślał Pan o ludziach skrzywdzonych w sądach? Powodzenia.." - napisała dziś na prezydenckim Twitterze pani Anna.

"Rzecz także w tym, że w tej ustawie nie było dla skrzywdzonych żadnej pomocy. Żadnej" - odpowiedział po kilku minutach prezydent.

Tłumaczyc to można na wiele sposobów ale ja jakoś się boję nagłego uderzenia z niespodziewanej strony. Za dziwne to wszystko.
                • iziula1 Re: Boniecki 02.08.17, 23:33
                  To tak jak ja.
                  Ich miłość do pieniędzy i władzy jest ogromna,więc wszystko przed nami...niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka