ladyinred84 03.08.17, 18:18 witam, polećcie prosze jakis dobry smartfon z dual sim, najlepiej tak do 1200 zł. Czy przełączanie się miedzy kartami nie jest wkurzajace? czy działa to płynnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larrisa Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 18:30 Sama się zastanawiam i myślę o Honorze 9, ale kosztuje trochę więcej niż 1200,- zł. Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 18:39 Mam OnePlus 3T, jest świetny. Tylko jednak ponad 1200 złotych, choć może teraz obniżyli cenę, po wypuszczeniu nowego modelu. Przełączanie pomiędzy kartami wcale nie jest upierdliwe, jeżeli do konkretnych numerów zawsze dzwonisz z danej karty to można ją przypisać jako domyślną. Ewentualnie ustawić tak, żeby telefon za każdym razem pytał z której karty. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 18:42 Mój ma od paru miesięcy Huawei P10 lite i jest bardzo zadowolony. W necie kupisz spokojnie w tej cenie. Działa płynnie a kwestia wkurzania jest indywidualna bo różni producenci (czy aplikacje) mają różne rozwiązania. Generalnie idzie się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 18:45 Tak jeszcze w kwestii wkurzania - kart się nie 'przełącza' - po prostu np. chcąc zadzwonić wybierasz aplikację do dzwonienia i masz 2 osobne przyciski zielonej słuchawki do 2 kart (w Huawei). Odpowiedz Link Zgłoś
julek_i_ja Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 19:59 Ja mam jednego z tanich - Nokia Lumia (obecnie Microsoft) 640XL. Dziala fantastycznie, kontakty sa wspolne, wybierasz jednym przyciskiem z ktorej karty chcesz zadzwonic. Zamiast dwoch komorek jedna, zaluje ze tak pozno na to wpadlam. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 20:50 ja mam nokie X - jeszcze chyba tańsza, z górnego menu rozwijam i dotykiem wybieram z ktorej karty połączenie czy sms chce, Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 21:15 Ja mam huawei Y6pro. Przerobiłam już kilka i ten jest najbardziej ok. Ma bardzo pojemną baterię. Poprzednio miałam samsung s3 noe, spoko, ale z czasem zaczął się zacinać. Po 3 latach miałam dość. Przełączanie między kartami jest banalnie proste, w zasadzie w większości telefonów które miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: dobry smartfon z dual sim 03.08.17, 21:49 Mam xiaomi redmi 4x, mąż ma redmi note 4x. Obydwa mają bardzo dobre parametry, dużo pamięci wewnętrznej i RAM, obydwa dual, obydwa mają potężną baterię 4100 i w stosunku do poprzednio posiadanych tel.różnica zauważalna na plus. Chodzą płynnie, nie ścinają się i nie resetują bez powodu, szybko łapią GPS, ja jestem bardzo zadowolona. Swój kupowałam przez aliexpress, mąż przez allegro (bo pozazdrościł mojego i chciał szybko). Ja za swój dałam 121$ plus cło z opłatą PP 117 zł. Całość 542 zł przy ówczesnych kursach. Mąż za swojego NOTA 4GB RAM i 64 GB pamięci płacił 899 zł. Obydwa telefony mogę polecić, a przy dzisiejszym kursie $ zakup lepszego modelu za nawet 200$ nie przekroczy Twojego budżetu. Dual bardzo wygodny, mąż dołożył swój służbowy do prywatnego, nic nie przełącza. Jedynie jak rozmawiasz przez jeden, drugi sim jak ktoś dzwoni jest automatycznie niedostępny do rozmowy, ale SMS i internet normalnie. Oczywiście jak kończysz rozmowę drugi numer jest natychmiast dostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinred84 Re: dobry smartfon z dual sim 04.08.17, 10:37 Dziekuje za wszystkie rady. Nigdy nie słyszałam nawet o tej marce xiaomi ale widze ze na Allegro maja mnóstwo tych telefonów. Paramatry maja bardzo dobre w stosunku do ceny. Ciekawe jak z awaryjnoscia? Ktos jeszcze ma w posiadaniu Xiaomi i moze się wypowiedziec? Troche boję sie niesprawdzonych marek, przyzwyczajona jestem do Samsunga... Odpowiedz Link Zgłoś