Dodaj do ulubionych

Ja też o urodzinach

19.09.17, 10:00
Jedziemy na urodziny męża chrześniaka. Urodziny chrześniaka odbywają się w sobotę w dniu urodzin mojego syna. Syna impreza zarówno rodzinna jak i kumpelska odbędą się w innym terminie. Przygotowujecie coś na sobotę będącą dniem jego urodzin będąc na wyjeździe na innych urodzinach? się zastanawiam co by tu zrobić....
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:04
      Ja bym poprzestala na prezencie urodzinowym, skoro imprezy mają się odbyć w innym terminie (chyba niezbyt odległym?. Wtedy urodziny syna będą uczczone.
      Ale ja jędzowata jestem...
      • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:21
        Imprezy urodzinowe młodziaka przesunięte o dwa tygodnie.
        • pade Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:36
          Twojego syna? A dlaczego?
          • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:39
            Bo wyjeżdżamy na urodziny chrześniaka, w zeszłym roku było odwrotnie, oni przyjeżdżali do naszego i przekładali urodziny swojego...
    • isa1001 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:06
      Z kontekstu pierwszego zdania wynika, że twój chrześniak ma męża i jedziecie na urodziny tego męża. smile
      • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:18
        no...taksmile
      • edelstein Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:42
        LGBT 😀
    • jak_matrioszka Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:11
      Rano budze odspiewaniem 100lat i malutkim prezentem lub specjalnym sniadaniem (takim jakiego nie ma na codzien, czyli cos slodkiego). Tak dla zaakcentowania, bo przeciez dziecko wie, ze impreza sie odbedzie w innym terminie.
      • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:20
        Nie ma śniadania, znaczy jest ale nie u nas, może być ewentualnie ten prezent. Wyjeżdżamy w piątek, wracamy w niedzielę, weekend jestemy u chrześniaka i na jego imprezie urodzinowej ale może chłopaków gdzieś zabierzemy w ciągu dnia przed imprezą w ramach urodzin....
        • gama2003 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:59
          No to budzę młodego w dzień urodzin, niespodzianka, świeczka choćby w malutkiej mufince, prezent i solidne wyściskanie. Impreza imprezą, ale życzenia i prezent od najbliższych muszą być.
          Jak moje dzieci były małe mieliśmy zwyczaj huśtania i spontanicznego odliczania ,, godziny,, urodzin. Uwielbiali to, pięć minut szaleństwa na które czekali cały rok. No i prezent smile. Szczęśliwie przyszli na świat w przyzwoitych smile godzinach.

A imprezy to już bywały w innych terminach. Na wyjeździe zrobiłabym to samo. Urodziny to urodziny, dla maluchów świadomość, że to ich wyjątkowy dzień a nic niezwykłego się nie dzieje, ktoś inne jest ważniejszy a czekać trzeba dwa tygodnie ( wiecznośc !!!!) to smutne doświadczenie. No to trzeba kompromisu.
          • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 12:04
            życzenia, wyściskanie to dla mnie oczywistość ale się zastanawiałam czy coś jeszcze, jakiś mały torcik chociaż może rzeczywiście rano po śniadaniu przed imprezka chrześniaka a nie w czasie..
        • jak_matrioszka Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 11:53
          Niewazne gdzie, wazne zeby od tego zaczal sie dzien smile A poniewaz reszta dnia nalezy do chrzesniaka, to tym bardziej nie organizowalabym zadnej atrakcji "dla wszystkich", ani nie odciagala dziecka od towarzystwa w ciagu dnia, tylko polozyla nacisk na ten moment pobudki, zeby dziecko od rana wiedzialo, ze sie o nim pamieta.
    • aga.doris Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:23
      Ja bym zrobiła synowi urodziny w dniu urodzin i już. No chyba, że on i ten męża chrześniak urodzili się tego samego dnia. Jeśli nie, to rodzina powinna była znaleźć inny termin swojej imprezy, a nie akurat w urodziny mojego dziecka. No ale ja też jędza jestemwink
      • slonko1335 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:33
        Owszem urodził się dokładnie rok później.
    • izak31 Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:31
      Nie pojechałabym na urodziny innego dziecka w dniu urodzin własnego....
      • pade Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:37
        Ja też. No chyba, że byłaby to 18-stka i pod warunkiem, że drugi jubilat też będzie uczczony.
      • edelstein Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:43
        Doczytalas,ze w tamtym roku bylo na odwrot.
        • semihora Re: Ja też o urodzinach 19.09.17, 10:47
          Raczej nie doczytały, tylko już się zapieniają, bo to ich dziubdziusie zawsze muszą być w centrum wszechświata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka