Dodaj do ulubionych

Miniimpreza na szybko

05.10.17, 13:18
Poratujcie radą.
Szybkie, proste dania z małą ilością łatwo dostępnych składników. Impreza urodzinowa dziecka głownie na słodko-owocowo bo po obiedzie ale 3 osoby przyjezdne wiec muszę je nakarmić. Na razie mam zamówiony tort i kilogram schabu....Jutrzejszy dzień na przygotowania odpada bo mamy imprezę dla kumpli, szczęśliwie poczęstunek dla nich był w ceniewink Tak wiec musimy się ogarnąć z imprezą rodzinną w sobotę rano z przerwą na pojechanie po gości a zakupy zrobić dzisiaj i właśnie dumam nad listą...14 osób, 8 dorosłych, 6 dzieci.
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 13:25

parówki w cieście francuskim. Tutaj masz przepis z gotowym ciastem (ja nie dodawałam żółtego sera i majonezu, za to na wierzchu ketchup) i sama robiłam ciasto. Jeśli chciałabyś przepis na ciasto to mogę podać.
      • slonko1335 Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 13:30
        o dzięki, ciasto francuskie kupię a można tam wsadzić prawie wszystko, wrzucam na listę
    • aerra Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 13:33
      Dowolne muffinki?
    • agata_abbott Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 13:44
      Miniszaszłyki... z owoców? wink
      • karme-lowa Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 14:01
        Tortille. Kup gotowe. Może w środku być kurczak (na ciepło), może być serek smietanowy, łosoś, papryka, ogórek. Wszystko się nada☺
    • iwles Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 14:08

jak będą dzieciaki to pewnie zrobiłabym frytki smile

i jako ciepła przystawka - minimarchewki klarowane na maśle i miodzie (ja roztopiłam masło i miód w garnku i wrzuciłam ugotowane marchewki)
      www.hortex.pl/przepisy/mini-marchewki-z-miodem/
    • kasiulka25 Re: Miniimpreza na szybko 05.10.17, 17:25
      Impreza czyli ciasto I kawa?
      Czy kawa/ciacho I zakladasz ze moga zasiedziec sie do kolacji?
      Nie rozumiem przyjezdych gosci - znaczy konceptu ich nakarmienia, przyjezdzaja przed impreza (a po waszym obiedzie) I chcesz dla nich cos konkretnego upichcic? Nie cudowalabym tylko zrobila wiecej obiadu I dla nich zostawila I juz.

A jesli sie zasiedza goscie do kolacji to mialabym w. Pogotowiu palki z kurczaka, zamarynowane dzien wczesniej w lodowce, do tego frytki (zjedza wszyscy to samo I juz), plus moze te parowki zapiekane w ciescie francuskim. Ale
      • slonko1335 Re: Miniimpreza na szybko 06.10.17, 07:41
        Ciasto, kawa, desery, tort a potem kolacja. Przyjezdni goście u nas nocują, przyjeżdżają pociągiem po kilkugodzinnej podroży a wiec muszę ich nakarmić przed imprezą na którą przyjdzie reszta rodziny.
        Już jest koncepcja i część rzeczy które udało się zakupić.
        Na obiad schab w sosie i rosół bo u nas wszystkie dzieci uwielbiają rosół. Ze słodkich rzeczy tort, ciasto 3bit, sałatka owocowa, foundee czekolada-owoce, lody. Poza tym sałatka jakaś na słono,jeszcze nie wiem jaka-może warstwowa, pałki z kurczaka na wieczór, parówki oraz szpinak w cieście francuskim i domowe nuggetsy z piekarnika.
        Schab i pałki już zamarynowane, nie udało mi się kupić żadnych owoców poza granatem i bananami wczoraj. Tort zamówiony, składniki na 3bita i czekolada do foundee jest. Cóż pewnie długi wieczór nas dzisiaj czeka żeby wszystko przygotować i dokupić co trzeba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka