Dodaj do ulubionych

pytanie stomatologiczne

17.10.17, 10:20
Leczę ząb u stomatologa. Ostatnio ok 8 dni temu miałam znieczulenie. Pani stomatolog bardzo szeroko otwierała mi szczękę. Nie czułam bólu bo byłam znieczulona. Na drugi dzień zaczęła mnie bleć szczęka, a podczas jedzenia jedna strona pezeskakuje i zgrzyta szczeka?
słyszę to podczas jedzenia np chleba. Nie jem nic twardego. Mam od tygodnia taki ból że tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Ale nie wiem czy mi stomatolog pomoze w tej sprawie, jestem umówiona na jutro. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • bei Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 10:25
      Na pewno pomoże, ustawi Ci szczękę, zapewne przy otwieraniu zwichnęła ją a później nie wskoczyła na swoje miejsce.
      • 1madzik10 Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 10:29
        to chyba nie jest normalne zeby stomatolog podczas leczenia doprowadził pacjenta do takiej sytuacji?
        • dziennik-niecodziennik Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 10:48
          Zdarza sie.
      • 1234wxyz Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 10:46
        surprised "Ustawi szczękę"? Że co? Po 1. raczej żuchwę. Po 2 można nastawić, jak zwichnął, od razu a nie po ponad tygodniu.
        • 1madzik10 Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 11:41
          Więc co robić? do chirurga szczękowego pójść? czy samo się nastawi?
          • 1234wxyz Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 12:42
            Ale nie wiesz czy w ogóle masz zwichniętą. Możesz iść do szczękowego sprawdzić, ale terminy zwykle są odległe, chyba że prywatnie. Normalny też powinien umieć to ocenić.
            • 1madzik10 Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 13:33
              moze prywatna wizyte powinna opłacic mi pani stomatolog, bo inaczej to chyba nie ja
              • memphis90 Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 16:41
                Ale przecież zwichnieta żuchwa się nie zamknie.... Chodzisz od tygodnia z otwartą buzią?
              • 1234wxyz Re: pytanie stomatologiczne 17.10.17, 16:46
                Ty po prostu idz do dowolnego stomatologa czy ortopedy czy chirurga i popros o opinie co w ogole Ci jest. Gdybanie na forum czy dentysta zwichnal ci szczeke nie jest najlepszym pomyslem.
    • jola-kotka Re: pytanie stomatologiczne 19.10.17, 18:58
      Ech,haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka