Dodaj do ulubionych

Philips Sonicare

14.12.17, 11:03
Chciałem ponarzekać trochę. Mam taką szczoteczkę od listopada 2014, po dwóch latach pojawiły się luzy na tej części napędzającej szczoteczkę właściwą. Odniosłem sprzedawcy i dostałem nową rączkę. I teraz po roku nowa rączka padła, nie ładuje się, sama się włącza i wyłącza. Strasznie zirytowała mnie dziś rano.

I nie wiem czy kontynuować tę przygodę z Philipsem. Doświadczenie pokazuje, że 100% wyrobów nie jest w stanie przetrwać 2 lat wink A z drugiej strony mam z 6-7 głowic w szufladzie....

I nie piszcie mi, że Philips to nie to co dawniej, że obecnie to chiński złom. Wiem, testuję ich produkty oświetleniowe oraz LED żarówki ostatnimi czasy. I chała straszna.
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:05
      Mam od grudnia 2015 i działa bez zarzutu. Albo ja mam szczęście, albo ty pecha ...
      • dyzurny_troll_forum Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:07
        little_fish napisała:

> Mam od grudnia 2015 i działa bez zarzutu.

To dwóch lat jeszcze nie przetrwała. Nie mów hop wink
        • little_fish Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:09
          Nie strasz 😱
        • lilyrush Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:11
          ja mam juz druga, pierwsza zamieniłam po jakiś 5 latach bo miałam ze Stanów i musiałam używać takiego idiotycznego transformatora do ładowania- ale działała normalnie. Drugą mam co najmniej 4 lata, działa bez zarzutu, bez ładowania jak an razie wystarcza na tydzień dla 2 osób- jak wyjeżdżamy na tydzień z partnerem, to bierzemy jedna rączkę i 2 końcówki.
          Miałeś/masz pecha....
          • little_fish Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:13
            Moja jest użytkowana przez cztery osoby, więc eksploatacja intensywna
    • araceli Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:28
      A naszych po roku padła baterie ale chłop w ramach hobby wymienił na akumulatorki AA i działają dalej. Niestety - za taką kasę to trwałość beznadziejna. W ogóle fakt, że w tego typu sprzęcie bateria jest z założenia producenta niewymienna jest słaby.
    • forumologin Re: Philips Sonicare 14.12.17, 11:34
      te szczoteczki sa przewidziane na max 2 lata uzytkowania przez 2 osoby. Uzywam je tylko dlatego ze zawsze uda mi sie ustrzelic jakas dobra promocje. A i tak nie uzywam tych najdrozszych, nie oplaca sie to zupelnie.
      • dyzurny_troll_forum Re: Philips Sonicare 14.12.17, 12:12
        forumologin napisała:

> Uzywam
        > je tylko dlatego ze zawsze uda mi sie ustrzelic jakas dobra promocje.

Właśnie patrzę, że dobre promo na gwiazdkę som...

> A i tak nie uzywam tych najdrozszych, nie oplaca sie to zupelnie.

Najwyższy model w międzynarodowym sklepie na A.... jest w cenie bardzo przeciętnego modelu w Polsce, więc chyba się nie będę ograniczał.
        • kk345 Re: Philips Sonicare 14.12.17, 15:24
          >w międzynarodowym sklepie na A....
          Aliexpress? big_grin
          • dyzurny_troll_forum Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:09
            kk345 napisała:

> Aliexpress? big_grin

Amazon
      • little_fish Re: Philips Sonicare 14.12.17, 12:49
        Używamy dwa lata w cztery osoby, widzę, że chyba trafił nam sie dobry egzemplarz
    • aurinko Re: Philips Sonicare 14.12.17, 13:08
      Szczoteczka kupiona 5 lat temu, przez 3 pierwsze lata używana przez jedną osobę, potem dołączyła druga osoba, kilka dni temu dołączyła trzecia osoba. Akumulator działa doskonale, nic się nie luzuje, nic nie psuje. Kupuję 3 różne rodzaje końcówek, przez 4 lata oryginalne, potem już tylko inne pasujące.
    • lauren6 Re: Philips Sonicare 14.12.17, 13:21
      > I nie piszcie mi, że Philips to nie to co dawniej, że obecnie to chiński złom.

Ale to prawda. Nie kupujemy nic Philipsa, bo to awaryjny złom, który psuje się znacznie szybciej niż podobny sprzęt innych marek. Tu nie ma lepszej rady niż: nie kupuj tego badziewia.
      • 1st.world.problems Re: Philips Sonicare 14.12.17, 15:51
        A używasz szczoteczki elektrycznej i możesz coś polecić?
        • presens Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:04
          Pocieszam cię,ze ja mam dokladnie tak jak ty.Wypasiony model po upadku przestał dzialac, dali mi nową rączkę i po 2 latach własnie dogorywa-wibruje ledwo ledwo, zrywami , jest do wymianysad
          • dyzurny_troll_forum Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:11
            presens napisała:

> Pocieszam cię,ze ja mam dokladnie tak jak ty.

Znaczy to dobrze wink
            Już się zaczynałem bać ze coś ze mną nie tak, że źle używam i mam psuja w rękach!
        • lauren6 Re: Philips Sonicare 14.12.17, 17:23
          Mam Brauna. Z chęcią wymieniłabym na nową, ale cholerstwo działa od lat bez zarzutu i nie chce się zepsuć.
          • dyzurny_troll_forum Re: Philips Sonicare 14.12.17, 18:30
            lauren6 napisała:

> Mam Brauna. Z chęcią wymieniłabym na nową, ale cholerstwo działa od lat bez zar
            > zutu i nie chce się zepsuć.

Mam Brauna. Używałem 5 lat. I działa! Leży w szufladzie i jest używana, gdy kolejne Philipsy są w serwisie lub jadą ze sklepu na A.... wink
    • szarsz Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:10
      Moją szlag trafił parę dni po końcu gwarancji. Więcej nie kupiłam.
    • bei Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:39
      Hmmm, u mnie domownicy maja okazy pięcioletnie i coraz młodsze szczoteczek sonicare, jak do tej pory (odpukać!!! Działają bezawaryjnie. Testujemy 5 szt...
    • princesswhitewolf Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:50
      Pracowalam kiedys dla Philipsa. Maja kilka fabryk i zalezy na towar z ktorej sie trafi. Np Led kupowac tylko z Kostrzynia w Polsce bo w Hiszpani sobie jaja robia moim zdaniem

Mam Philips Diamondcare od momentu jak wszedl na rynek i nie narzekam.
    • princesswhitewolf Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:52
      aa ajeszcze chcialam dodac ze bateria u jakiejkolwiek szczoteczki elektrycznej dluzej dziala jesli jej nie ladujesz nieustannie w tym podlaczonym kubku indukcyjnym czy tez podlaczajac do pradu. Poczekaj az zdechnie i wtedy laduj. Dluzej pozyje.
      • al_sahra Re: Philips Sonicare 18.12.18, 15:01
        princesswhitewolf napisała:

> aa ajeszcze chcialam dodac ze bateria u jakiejkolwiek szczoteczki elektrycznej
        > dluzej dziala jesli jej nie ladujesz nieustannie w tym podlaczonym kubku indukc
        > yjnym czy tez podlaczajac do pradu. Poczekaj az zdechnie i wtedy laduj. Dluzej
        > pozyje.

Ze strony internetowej Philipsa:

You can safely leave the charger base plugged in because it is impossible to overcharge the Sonicare toothbrush and because the batteries used in the handle don't need draining.
    • mistmist Re: Philips Sonicare 14.12.17, 16:56
      Na 3 kupione na Amazonie (3 lata temu, w tym samym czasie) jedna padła, dwie działają. Ale to samo miałam z Braunem kiedyś (padł akumulator, wymiana w serwisie droższa niż nowa szczoteczka). Porównanie mam tylko ze szczoteczką soniczną z Tchibo, która w ogóle była koszmarem, więc nadal wygrywa Philips przy założeniu, że się zakłada działanie tylko w czasie gwarancji, a kolejne lata to bonus i loteria.
    • 1papryczka.chili Re: Philips Sonicare 14.12.17, 17:18
      Mam ją od roku i na razie wszystko ok.
    • aaapesel Re: Philips Sonicare 16.12.18, 17:42
      wody dostała do środka.
    • thaures Re: Philips Sonicare 16.12.18, 18:06
      Ja już mam czwartą, trzy mi padły .. Po drodze testowałam inne i stety, niestety tylko po Philipsie mam wrażenie doczyszczonych zębów.
    • tairo Re: Philips Sonicare 16.12.18, 20:16
      Moja ma już ponad 5 lat i (odpukać) działa bez zarzutów, trochę krócej tylko bateria trzyma.
      Mam FlexCare Platinum.

Z kolei w ostatnim Oral-B, modelu już nie pamiętam, ale nie z tych zupełnie podstawowych, po niecałych dwóch latach bateria siadła tak, że nie zawsze po wyjęciu z ładowarki dało się umyć zęby do końca.
    • bei Re: Philips Sonicare 16.12.18, 20:33
      Mamy osmioletną, i dwuletnia i półroczną- odpukać- wszystkie działają dobrze.
    • crea.tura Re: Philips Sonicare 16.12.18, 21:34
      U mnie sonicare pada co dwa lata, na szczęście mieści się w gwarancji, więc dostaję nową rączkę. Rzekomo jest nienaprawialna. Teraz mam już swoją 4 rączkę smile drugą kupiłam sama, zepsuła się równo z upływem gwarancji ale paragon się gdzieś zapodział. Teraz paragon z sonicarów trzymam w folijce, chciałabym żeby tak nie było, ale prawdopodobnie znów się zepsuje. A przestrzegam wszystkich zaleceń, nie stoi mokra itp. Szczerze mówiąc jestem zła na ten sprzęt bo po pierwsze - nie jest najtańszy, po drugie - to okropnie nieekologiczne wymieniać rączkę co dwa lata, po trzecie tracę czas. Także jeśli w przyszłości będę kupować szczoteczkę to na pewno nie sonicare, chociaż samo mycie nią uważam za super skuteczne i użytkowanie ogólnie jest ok.
      • stwory_z_mchu Re: Philips Sonicare 16.12.18, 22:07
        Heh, u nas jedna rączka padła miesiąc przed końcem gwarancji, druga tydzień po. Wymienili obie, ale też mnie wkurza, że tak to mają wyliczone, żeby równo na dwa lata wystarczyło.
        Podobno nie można zostawić śladów pasty na tej uszczelce u góry przy metalowym bolcu do nasadzania końcówki, ja każdorazowo wygarniam osad od pasty starą końcówką i wycieram ręcznikiem (trochę upierdliwe).
        • impala Re: Philips Sonicare 18.12.18, 16:03

jakim cudem masz tam ślady pasty?
          Ja zawsze rozczłonkowuje szczoteczke po myciu i wycieram zarówno rączkę, jak i szczoteczke - papierem toaletowym, który jest pod ręką w łazience, he he
          W każdym razie dbam o to, zeby woda (i pasta) jakos specjalnie nie penetrowała szczoteczki, rączki tp.
          Szczoteczka ma z poł roku, działabez zarzutu (kupiona u Philipsa, nie all czy co tam), wcześniej uzywałam elektrycznej.
          No, niestety...mam wrażenie, że szczoteczka soniczna zdarła moje licówki kompozytowe na amen, właśnie pokazała się plomba na jedynce, ktora była przykryta licówką. Również przebarwienia...
          Mam wrażenie, że szczoteczki soniczne sa dobre dla zębów idealnie zdrowych i mlodych a nie dla tych "po przejściach".
          Dentyści dosyc mocno promuja te szczoteczki ale ja zaczynam mieć wątpliwosci. Póki co zamówiłam końcówke sensitive ale no... nie wiem...
          • stwory_z_mchu Re: Philips Sonicare 18.12.18, 18:35
            Heh, no ja właśnie płukałam pod strumieniem wody po myciu, raz dziennie rozczłonkowywałam i zostawiałam na tej bazie ze światłem UV. No ale się okazało, że właśnie nie wystarczy i trzeba każdorazowo myć i wycierać.
            Ps. Ja wszystkie szczoteczki mam sensitive, nawet te dla dzieci używam. Bo im mniejsza główka tym lepiej i dokładniej myje. Nie wiem jak z licowkami bo nie mam, osad ściera też ok, ale najlepsze uczucie czystych zębów miałam po szczoteczkach ultramiekkich curaprox, one mega delikatnie czyszczą. Tylko mi się nie chciało 3min za każdym razem machać, więc wybrałam wygodę sonicare smile
            • tairo Re: Philips Sonicare 18.12.18, 18:58
              Może mam jakiś pancerny egzemplarz albo niskościerająca pasta robi różnicę (w sumie ona się mniej pieni niż takie zwykłe), bo zwykle opłukuję i zostawiam w kubeczku, zdarza mi się ją zabierać pod prysznic i odpukać, ale od ponad 5 lat nic jej nie rusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka