Dodaj do ulubionych

Kapcie dla roczniaka

18.01.18, 14:37
Tytuł wątku jest celowym skrótem myślowym wink

15-miesięczniak już na dobre chodzi, do tej pory pomykał w skarpetach frotte z abs-em (antypoślizgowe silikonowe wzorki na podeszwie) i dobrze sobie radził. W mieszkaniu ciepło ale podłoga trochę chłodna (panele, płytki) więc zastanawiam się, co cieplejszego (od strony podeszwy) mogę zastosować. My dorośli chodzimy w klapkach zakładanych na bose stopy lub cienkie skarpety. Uważam, że kształtującej się stopie buty niepotrzebne do chodzenia w pomieszczeniu, stąd kapcie raczej wykluczam, poza tym zgrzeje się i / albo ściągnie. Internety proponują skarpety z silikonową / gumową podeszwą (elastyczną ale grubszą niż tych kilka kropek silikonu co ma teraz). Czy ematki mają jakieś lepsze pomysły?

Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • bye-bye Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 14:58
      skarpetki z całym silikonowy dołem (wg mnie najlepsze są sterntaler)
      ew. bardzo wygodne i dobrzE wykonane buciki, polecilabym biomecanics jeżeli masz gdzie kupić.
      • disco-ball Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 14:04
        Ja tez te skarpety lubiłam
    • mikams75 Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 15:21
      skarpety z takimi duzymi plackami z silikonu.
    • kkalipso Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 16:39
      Moja prawie czternastomiesięczna chodzi w mniej więcej takich. Skarpety ściąga błyskawicznie a te nosi dosyć długo. Mają miękką podeszwę.
      https://cdn.smyk.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/210x210/2091d5c437d0f7138d5a951d6205592d/4/3/431543_5.jpg
    • katriel Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 17:11
      Moi synkowie chodzili (i w sumie dalej chodzą) albo w takich skarpetach z silikonem na całej stopie (sterntaler lub podobne) albo w kapciach szytych w całości z cienkiej skórki, takiej samej na podeszwie jak na wierzchu (ekotuptusie lub podobne).
    • landora Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 17:22
      Paputki skórzane z zamszową podeszwą.
    • memphis90 Re: Kapcie dla roczniaka 18.01.18, 17:23
      Też uważam, że najlepsze takie skórzane, mięciutkie.
    • ela.dzi Re: Kapcie dla roczniaka 19.01.18, 12:08
      Attipas
      • e-ness Re: Kapcie dla roczniaka 19.01.18, 12:22
        Ja to chyba jakiś malo odpowiedzialny rodzic jestem bo moje dzieci tylko na boso - bez skarpet niezależnie od pory roku .
        Jak chore są to dla świetego spokoju własnego próbuje wciągnąć jakieś skarpety - z marnym skutkiem .
        Moja mama już przywykła ale przy pierwszym dziecku to ciagle o kapciach mówiła
        Ja sama jak wracam do domu to tez ściągam na dzień dobry i buty i skarpetki , No inaczej wszystko mi przeszkadza i mam stan jakby przed miesiączka wink
        • leyla76 Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 14:33
          To tak jak ja. Troje dzieci, żadnemu nigdy kapci do chodzenia po domu nie kupiłam. Kapcie mieli jedynie do przedszkola, szkoły. Po domu to w skarpetkach, zwykłych nie żadnych z silikonem na podeszwie, albo najlepiej na boso.
      • k1234561 Re: Kapcie dla roczniaka 19.01.18, 12:30
        Piękne,sama bym takie chciała do biegania po domu.
        • ichi51e Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 14:25
          Sa i dla doroslych. Ja w lecie to zamiast butow nosze en.collegien-shop.com/
      • pani_libusza Re: Kapcie dla roczniaka 19.01.18, 13:17
        Z cyklu forum uczy forum radzismile nigdy o tych skarpetkach/bucikach nie słyszałam a wyglądają fajne, można prac w pralce? nóżka się nie poci, zakładasz na skarpetkę czy na gola stopę? I jak z rozmiarówka? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
      • eilian Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 15:57
        A co one mają w środku? Wygląda to trochę jak skarpeta naciągnięta na kalosz... Ale jeśli tak zachwalacie, to chętnie wypróbuję. Moja chodziła w takich szmacianych paputkach z deichmanna, ale po dwóch tygodniach robiły się już dziury, z resztą i tak ich już nie można kupić. Odpuściłabym jej całkiem kapcie, ale skarpetki od razu ściąga.
        • ichi51e Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 16:42
          To sa skarpetki z podeszwa w skrocie. I tak wygladaja
          • eilian Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 21:08
            Dzięki, poczytałam opinie i wydaje mi się, że noga się będzie pocić w tej gumie. To już lepiej na bosaka.
    • anka_z_lasu Re: Kapcie dla roczniaka 19.01.18, 18:28
      Serdeczne dzięki za wszystkie pomysły!
      • nel29 Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 13:45
        może po czasie.... chcę dodać i swoją opinię jestem bardzo zadowolona ze skarpetek z silikonem. Są lekkie dla dziecka i mój bobas śmiga w nich świetnie smile) Attipaski są godne polecenia smile dla mnie jest najważniejsze zdrowie mojego maluszka.
    • kouda Re: Kapcie dla roczniaka 06.03.18, 21:12
      ja bardzo lubie te i kupuje dziecku do placowki, sa oddychajace i bardzo mieciutka ta podeszwa
      www.decathlon.pl/buty-dla-maluchow-baby-gym-id_8278585.html
      w domu i tak wszyscy lataja na bosaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka