slonko1335 05.03.18, 13:20 Polećcie gdzie szukać miejscówki w okolicy tak żeby w zasięgu było Trójmiasto ale jednak nie było to centrum miasta i dało się wypocząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmarabis Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 13:27 Hahahahaha Trójmiasto ma centrum miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
annitka30 Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 14:45 rozważ jeszcze kozi gród - 17 km od gdańska, basen ładny teren, chyba mini zoo, kaszuby blisko z jeziorami, a i sam gdańsk blisko. hotel Venus też jest ok (tzn baseny, bo hotelu nie widziałam) ludzie też jeszcze jeżdżą do niedźwiadka, ale to już chyba daleko. ja na twoim miejscu popatrzyłabym na Gdańsk Sobieszewo - ustronnie, mniej ludzi niż w mieście, ale plaża bardziej dzika, styl (roślinność, wygląd) jak na mierzei wiślanej. rezerwat ptaków, jazda na rowerze. popatrz na booking np. na domki tam. obecnie przez obwodnice południową i trasę sucharskiego masz ok. 15-30 minut do centrum Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 16:43 Dzięki posprawdzam zaraz. Trafił nam się wspólny wcześniej nieplanowany tydzień urlopu a dzieciarnia chce Trójmiasto, my natomiast niekonicznie chcemy z miasta do miasta, więc musimy upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Będziemy zmotoryzowani więc jak w zasięgu godziny autem to też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 17:00 Kiedyś byłam w Gdyni Orłowie, pensjonat akurat taki sobie, ale miejsce na wypoczynek ogólnie fajne. Może tam znajdziesz jakąś miejscówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 17:39 Gdynia Orłowo to moje ulubione miejsce na spacery Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 17:34 Oksywie (nowy bulwar)/ Babie Doły (torpedownia)/ Orłowo latem będzie raczej zatłoczone. Jeśli nie chcesz z miasta do miasta to moze kaszuby? Gołubie/Stęzyca/Ostrzyce? Są tam super kąpieliska- jeziora, lasy, ogród botaniczny, Szymbark - a do Trójmiasta jedzie się nie dłużej niż godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 22:10 Na plaży za teatrem letnim jest najmniejszy tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 19:16 Gdańsk Sobieszewo/Mierzeja Wiślana (wszędzie poza Krynicą da się odpocząć w ciszy i spokoju). Albo wspomniane Kaszuby - pytanie jaką odległość od Trójmiasta bierzecie pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 22:07 Za Gdynią są dwie fajne wioski Mechelinki i Rewa. Dojazd z Gdyni autobusem 146. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 22:10 O tak, to są baaardzo fajne miejsca Też polecam. Zresztą wyspa Sobieszewska też jest fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 22:16 Rewa jest strasznie jarmarczna. Mechelinki moim zdaniem lepsze. Po drodze z Gdyni do Rewy i Mechelinek jest Kosakowo i tam chyba ludzie mają większe działki i jest bardziej wsiowo, prawdopodobnie też taniej, bo nie przy samym morzu. I chyba mają tam jakiś nowy basen. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 22:56 Tak, ale zdaje się, że jest ogólnodostępny? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 23:28 Moze mylisz Rewe z Reda. W Redzie jest stosunkowo nowy i fajny aquapark. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 07:09 Nie, piszę o Kosakowie przed Rewą. www.centrumsportowekosakowo.pl/plywalnia/ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trójmiasto latem 05.03.18, 23:44 a po co, jak tam nie ma pogody? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 08:55 Sobieszewo. Tylko nie licz zbytnio na plażowanie bo porządne słońce do Trójmiasta rzadko zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 08:58 Ja nieplażująca, więc spoko. Spacer mi wystarczy jak nie będzie lało Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 09:46 Pytanie, czy koniecznie nad morzem? Jezeli nie, to polecam kaszubskie okolice. Kopalnia fajnych terenow, a w 1.-2h mozecie byc w Trojmiescie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 09:49 Niekoniecznie nad morzem. Chodzi tylko o to żeby była możliwości dostania się w miarę szybkiego do Trójmiasta i zobaczenia głównych atrakcji turystycznych. Woda jakaś się przyda oczywiście ale równie dobrze może to być jezioro lub basen. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Trójmiasto latem 06.03.18, 11:17 To weź pod uwagę jeszcze Redę , Rumię i Wejherowo - b. blisko Trójmiasta i można dojechać SKM gdyby zachciało Wam się zaszaleć na mieście. Jeśli natomiast zależy Ci na prawdziwej ciszy i spokoju to polecam jednak Kaszuby. Z wielu miejscowości dojedziesz w mniej niż godzinę do Trójmiasta np. z Koleczkowa, z Kielna, z Bojana. Odpowiedz Link Zgłoś