Dodaj do ulubionych

Plecak do szkoły dla licealistki

21.03.18, 20:47
Czy w liceum nosi się mniej więcej tyle samo ksiązek i zeszytów co w gimnazjum, czy może więcej lub mniej ? Córka ma problem z wyborem plecaka. Te które jej się podobają (n p. Herschel) wydają się byc za duże lub za małe. Na razie ogląda tylko w necie, nie wiem, czy gdzies w Warszawie można je obejrzeć na żywo?
Obserwuj wątek
    • damakama Re: Plecak do szkoły dla licealistki 21.03.18, 20:55
      Większość moich licealistek nosi zwykłe shopperki. Plecaki są naprawdę rzadkością smile No chyba, że pasują do ogólnego stylu noszącej. Książek jest dużo w pierwszej klasie, od drugiej mniej, bo i mniej przedmiotów...
    • asia_i_p Re: Plecak do szkoły dla licealistki 21.03.18, 21:05
      U nas te, które noszą plecaki, noszą Vansa, różne modele Off the wall.
      • markus2017 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 21.03.18, 21:46
        Większość nosi torebki M.Kors, Guess i inne
        • aqua48 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 09:17
          Mój syn nosił jeden - dwa zeszyty do wszystkiego. I żadnych książek. Po pierwszej klasie nawet niektórych podręczników nie kupował, "bo mu się nie opłacało". Uczył się z wykładów na lekcjach i innych dodatkowych książek. Plecak wypakowany podręcznikami i zeszytami byłby w LO okropnym obciachem.
    • andaba Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 09:26
      Moja nosi zwyczajny szkolny plecak, czarno-fioletowy.
      Nie miałam nawet pojęcia, że plecak do szkoły średniej różni się od takiego do gimnazjum, moje dzieci nosiły te same plecaki.
      • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 12:24
        andaba napisała:

> Moja nosi zwyczajny szkolny plecak, czarno-fioletowy.
        > Nie miałam nawet pojęcia, że plecak do szkoły średniej różni się od takiego do
        > gimnazjum, moje dzieci nosiły te same plecaki.

Inna moda panuje w gimnazjum i LO, jak sądzę.

Dopytałam córki, czy na pewno chce plecak, a nie torbę, bo pewnie będzie w mniejszości. Ale jednak ma byc plecak. A skoro piszecie, że nie nosi się bardzo dużo, to zaryzykujemy taki ciut mniejszy niz teraz ma w gimnazjum. A zmienic trzeba, bo ten po 4 latach już sie wreszcie zniszczył (zamek się psuje).
        Vansa córka nie chce, bo duzo osób w szkole je ma i narzekają na słabą jakość. Weźmiemy chyba w końcu któryś model Herschela (maja opinię dobrych jakościowo), tylko niech się córka wreszcie zdecyduje na kolor wink
        • kolibeer2 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 13:22
          moja nosi kankena 20L, bardzo go lubi,
          cena absurdalna jak dla mnie, na szczęście dostała w prezencie
    • b-b1 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 12:35
      Moje noszą spore torby shopperki, ale w określone dni plecak-bo jeszcze pojemniejszy.
      Jeśli plecak-wybrałabym większy, a nie mniejszy.
      Mieliśmy o wiele więcej podręczników niż w gimnazjum-przynajmniej w 1 klasie, w następnych klasach mimo, że przedmiotów mniej -dochodzą dodatkowe podręczniki już dla maturzystów-więc wychodzi pojemnościowo na to samo.
      • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 12:46
        b-b1 napisała:

> Jeśli plecak-wybrałabym większy, a nie mniejszy.
        > Mieliśmy o wiele więcej podręczników niż w gimnazjum

Kurczę, to szukamy w takim razie czegos o podobnej pojemności, jak gimnazjalny. Nie chcę, zeby wyglądała jak z walizką na plecach wink
    • loola_kr Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 12:41
      moja nosi ten sam plecak co w gimnazjum.
      • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 12:44
        loola_kr napisała:

> moja nosi ten sam plecak co w gimnazjum.

Moja nosi ten sam od 6. klasy. Zaczął się niszczyć po tylu latach.
    • mamma_2012 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 13:06
      Licealistki raczej nie noszą plecakówwink
      • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 16:41
        mamma_2012 napisała:

> Licealistki raczej nie noszą plecakówwink

To juz wiem. Ale moja chce.
        • mamma_2012 Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 16:48
          Spora szansa, że jak zobaczy, ze nikt nie nosi zawnioskuje o zakup torby😉
        • ib_k Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 16:52
          Chce bo jeszcze nie wie że to bedzię obciach, no chyba że ma taki styl. A nie możecie poczekać do września i wtedy zdecyduje?
          • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 22.03.18, 18:42
            ib_k napisała:

> Chce bo jeszcze nie wie że to bedzię obciach, no chyba że ma taki styl. A nie m
            > ożecie poczekać do września i wtedy zdecyduje?

No ma taki styl chyba. Torbę dużą posiada, ale sama nie chce takich ciężarów nosić na jednym ramieniu. Najwyżej plecak będzie na wycieczki. Na łapu-capu we wrześniu nie chcę kupowac, bo prawdopodobnie będziemy zamawiać przez net.
      • iberka Re: Plecak do szkoły dla licealistki 10.10.18, 09:32
        U syna (2 klasa lo) noszą chłopcy i dziewczyny. Tak, są też torebeczkowe wersje uczennic tak samo jak uczniowie z laptopem zamiast zeszytów, ale to jest promil ogółu uczniów. Syn nosi coocazoo jakiś tam i zmieniać nie chce.
        • kurt.wallander Re: Plecak do szkoły dla licealistki 10.10.18, 10:59
          iberka napisała:

> U syna (2 klasa lo) noszą chłopcy i dziewczyny. Tak, są też torebeczkowe wersje
          > uczennic tak samo jak uczniowie z laptopem zamiast zeszytów, ale to jest promi
          > l ogółu uczniów. Syn nosi coocazoo jakiś tam i zmieniać nie chce.

W sumie nie wiem, co nosza inni. Córka chciała plecak, wybrała sobie w końcu tani Mi-Pac, który pewnie nie przetrwa za długo, ale wczesniej miała 4 lata jeden plecak, więc tym razem może byc coś mniej solidnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka