jola-kotka 29.03.18, 19:50 Jak w tym roku malujecie? Cebula, farbki czy moze jeszcze jakies ciekawe pomysly macie? Szukam inspiracji. Pomyslu na cos niebanalnego mi brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Pisanki 29.03.18, 19:56 Spróbuj nowego sposobu- wlewasz do wody lakier do paznokci- jeden lub więcej kolorów. Mieszasz wodę patyczkiem do grilla. Wkładasz ugotowane jajko i wyjmujesz- łyżką. Obstawiasz do wyschnięcia - najlepiej na kieliszku. Masz pisankę w esy-floresy. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Pisanki 29.03.18, 20:00 Faktycznie to działa??? Bo też zupelnie nie mam pomyslu w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 29.03.18, 21:50 A to moze byc fajne , dzieki bede kombinowac z tymi lakierami . Odpowiedz Link Zgłoś
isanek Re: Pisanki 29.03.18, 22:16 www.youtube.com/watch?v=zf3inOAQKH8 filmik , prosto się robi, tylko czy faktycznie jajko będzie jadalne? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pisanki 30.03.18, 08:59 No ja już bym takiego jajka nie zjadła... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 30.03.18, 23:59 Fajnie wychodza . Ja tych jajek nie jem robie z nich dekoracje do domu potem wyrzucam . Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Pisanki 29.03.18, 20:43 W zeszłym roku kupiłam takie szydełkowe ubranka na jajeczka wielokrotnego użytku. I już nie muszę wcale malować Świetnie wyglądają na gładkiej zielonej paterze do jaj. Córka pewnie będzie jeszcze coś dodatkowo kombinować na własną rękę, ale to już może nie do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pisanki 29.03.18, 21:11 ide na latwizne, kupilam koszulki termokurczliwe Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Pisanki 29.03.18, 21:22 Fajne!Dzięki za pomysł. Mam trochę lakierów do zużycia już takich sprzed kilku sezonów ,na pewno będzie w sobotę duże malowanie.😊 Ciekawe jakie wyjdą☺ Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pisanki 30.03.18, 07:56 koszulki? banal: wkladasz koszulke na ugotowane jajko, potem wkladasz ubrane jajko lyzka do zagotowanej wody i po sekundzie koszulka dopasowana. cala operacja trwa 30 sekund (bez gotowania jajek ofkors). Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Pisanki 30.03.18, 09:35 Tylko woda musi być naprawdę gorąca, jesli zbytnio wystygnie, koszulki się marszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Pisanki 31.03.18, 07:25 to wystarczy garnek z woda trzymac na wlaczonej kuchni by lekko bulgotalo Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pisanki 29.03.18, 23:49 Jolu, to może włóż jajka do soku z buraków, albo w czerwone wino, albo w ćwikłę, albo w moccccccny napar herbaty. Możesz kupić srebrny lub złoty barwnik spożywczy ( jadalny) w proszku- takim pyłkiem świetnie się barwi, nawet obrane ze skorupek jajka- obrane posypujesz barwnikiem z „ solniczki” Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pisanki 29.03.18, 23:50 Do soku czy ćwikły, wina i innych spożywczych barwników tez możesz wkładać obrane jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pisanki 29.03.18, 23:54 Gdybys chciała mieć jajka jak z marmuru- to obtłucz skorupki i tak potłuczone jajka włóż ze skorupkami do soku czy wina lub naparu herbaty. Gdy wyjmiesz je i zdejmiesz skorupki będą mieć rysunek żyłek marmurowych Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 29.03.18, 23:57 Dzieki za wszystko jutro robie swietne masz pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 31.03.18, 00:01 Bei dziekuje dzieki tobie mam 22 super pisanki . Odpowiedz Link Zgłoś
mala_czajka Re: Pisanki 30.03.18, 08:26 Ja maluję tradycyjnie, woskiem, ale widziałam fajne pisanki zrobione przy użyciu pianki do golenia. I jeszcze taki pomysł, z papierowymi ręcznikami i barwnikami do jajek: www.youtube.com/watch?v=fwaodl86XQs&pbjreload=10 Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 30.03.18, 23:58 Super juz mam pomysl na przyszly rok. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: Pisanki 31.03.18, 01:18 Jolu i inne dziewczyny. Czy możecie podzielić się fotkami swoich pisanek ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pisanki 31.03.18, 19:46 We wtorek wrzuce te co zrobilam wczoraj. Nie ma mnie juz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pisanki 31.03.18, 19:44 Laruara, jak wrócę do domu- o odszukam fotk z poprzednich lat. W tym roku jesteśmy na wyjazdowych świętach 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
laruara Re: Pisanki 31.03.18, 20:52 Dzięki dziewczyny, będę czekać z niecierpliwością ! Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Pisanki 31.03.18, 21:55 Plakatowki, pedzelek, jajko w kieliszku i maluje, jak mi w duszy zagra. Wyszla laczka, jajko w bandazach (mumia) i karykatura sasiadki. Makuje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pisanki 31.03.18, 23:46 W rosyjskim sklepie kupuje te nakladki co sie kurcza pod wplywem temperatury. W polskich sklepach tez sa ale maja nudziarskie wzory. W rosyjskim maja cale basnie, opowiesci, gwiazdy na nich a nie tylko zajace kaczki i jaja. Oczywiscie jest to wspaniale rozwiazanie bez meczenia sie z packaniem jaj oraz nie wzera sie chemia w skorupke Odpowiedz Link Zgłoś