Dodaj do ulubionych

Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a?

24.05.18, 14:37
Ostatnio tak ktos mnie okreslil tzn.moj styl ubierania sie...bo twarz juz nie mlodziutka (prawie 40stka) a nosze sie jak nastolatka smile
Ok. Zdarza mi sie wlozyc zbyt krotkie spodenki...ale mysle i mysle i nic... nadal nie widze gdzie "blad"?
Czy jedynie klasyka ubraniowa mi pozostala?? I nie chodzi mi tutaj o to aby ubierac sie jak 80letnia matrona. Jest jeszcze caly wachlarz mozliwosci.. i tak mysle gdzie jest moj blad...Czy zdarza Wam sie, ze widzac kogos na ulicy/w tv/gazecie/gdziekolwiek.... macie wrazenie "niedopasowania" ubrania do wieku ubranego?
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:39
      raczej do wyglądu ubranego - do figury, stanu skóry , postawy , sposobu poruszania się itp
    • snakelilith Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:44
      Ach, bo pomiędzy nastolatką i 80-letnią matroną naturalnie nie ma już nic. Zupełnie nic. Dlatego trzymasz się lepiej stylu dzidzia piernik. Każdy by tak robił. wink
    • mama-ola Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:44
      Też się nad tym zastanawiam. Mam długie, proste, rozpuszczone włosy, jak młoda dziewczyna. Tak chodziłam, gdy byłam w liceum, i tak chodzę teraz, a jestem po 40. Czasem patrzę w lustro i usiłuję ocenić, czy to jeszcze pasuje. Żeby nie przegapić momentu, kiedy przestanie.
      A strój i jego kolorystyka to od figury zależy, nie od wieku. Znam śliczne, zgrabne 50+, które bardzo dobrze wyglądają w krótkich spodenkach i wzorzystej bluzce. Bardzo im pasuje.
      • snakelilith Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:54
        mama-ola napisała:

> Też się nad tym zastanawiam. Mam długie, proste, rozpuszczone włosy, jak młoda
        > dziewczyna. Tak chodziłam, gdy byłam w liceum, i tak chodzę teraz, a jestem po
        > 40. Czasem patrzę w lustro i usiłuję ocenić, czy to jeszcze pasuje.

A ja w liceum nosiłam boba. Czy nie byłam wtedy młodą dziewczyną? Tym długim włosom przypisuje się za dużo mitycznych właściwości. To, czy młode dziewczyny się tak noszą zależy przed wszystkim od aktualnej mody i nie od wieku zależy, kiedy trzeba włosy ściąć, a od typu włosa i kobiety.
        • mama-ola Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:21
          > A ja w liceum nosiłam boba. Czy nie byłam wtedy młodą dziewczyną?

A czy ja napisałam, że wszystkie młode dziewczyny noszą długie??
          Też miewałam boba.
          • snakelilith Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 17:24
            mama-ola napisała:

> A czy ja napisałam, że wszystkie młode dziewczyny noszą długie??
            > Też miewałam boba.

Napisałaś, że nosisz długie włosy, JAK MŁODA DZIEWCZYNA. Co sugeruje, że długie włosy to jakiś tam atrybut młodości. Długie włosy noszą dziś nawet stare kobiety, ostatnio to nawet szalenie modne, długie i do tego oczywiście siwe.
            • triss_merigold6 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:01
              Te siwe długie klaki wyglądają koszmarnie, jak u jakichś Cyganek.
              • black-cat Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:25
                Ja mam od razu skojarzenia z Bobem z Twin Peaks.
              • mama-ola Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:25
                Moja mama miała długie włosy do 40. I pewnego dnia spojrzała w lustro i stwierdziła: wyglądam jak stara Indianka, strasznie! Wtedy scięła i nosi krótkie do dziś. Dlatego tez patrzę często w lustro i sprawdzam, czy jeszcze mam look młodej dziewczyny czy juz starej Indianki.
            • mama-ola Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:21
              Napisałam tez ze jestem po 40.
              Co Ty się tak czepiasz? Jałowe te Twoje wypowiedzi strasznie.
      • anorektycznazdzira Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 23:19
        Ja mam w planie ciachnąć w okolice ramion, jak uznam, że właśnie przestało pasować.
        Ostatnio pracuję z panią na oko 60, która wygląda rewelacyjnie, włosy ma właśnie do ramion, zadbane, fajne ciuchy zawsze, figura lepsza niż połowa nastolatek. No, wygląd rewelacja.
    • kkalipso Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:45
      Nie wiem jak się ubierasz jaki masz styl ale często tak ktoś dowali z zazdrości nie troski. Ja ostatnio słuchał jednej koleżanki która nie mogła przeżyć że w towarzystwie kobiet około 50 letnich jedna do drugiej mówi dziewczyny, szczęka mi opadła.
      • bergamotka77 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 01:05
        A po polsku kkalipso? wink
    • madzioreck Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:49
      asti.12 napisała:

> Ostatnio tak ktos mnie okreslil tzn.moj styl ubierania sie...

A po cholerę się tym przejmujesz? smile
      • butch_cassidy Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:15
        Otóż to.

Mam jedną bluzkę w której z całą pewnością wyglądam jak dzidzia piernik - w kolorowe nugaty.
        Ale mojemu mężowi bardzo się w niej podobam smile
      • miniulowa Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:19
        "A po cholerę się tym przejmujesz? smile"

No właśnie miałam o to zapytać...
        Masz podobać się sobie i mężowi/partnerowi, dokładnie w tej kolejności wink
        Cała reszta niech się buja.
        • pani-noc Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:35
          Niech się nie przejmuje, a na wesele córki koniecznie założy strój łyżwiarki!
    • paniusiapobuleczki Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:49
      Może właśnie błędem są zbyt krótkie spodenki np ledwo zakrywajace półdupki.
      • asti.12 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:56
        Moje spodenki zakrywaja pupe w calosci. Sa krotkie. No np.legginsow na miasto nie wloze smile
        Chodzi mi o ta granice. Wlosy mam dlugie do polowy plecow - ale i tak wiecznie spiete klamra lub konski ogon (rozpuszczone mi nie pasuja).
        • mozambique Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:59
          ja tam nie wiem ale dla mnie taka NIezabitowska albo Olejnik to własnie fryzurowo dzidzia-piernik

zeby nie było , dzidziowo-piernikowata tez jest Nelly Rokita =przecież odwiecznie krótkowłosa
        • kkalipso Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:05
          No a ja chodzę z umiłowaniem i w domu i po mieście w legginsach, tylko mam przy tym zasłonięty tyłek i ładnie dobraną resztę ubrań, pasuje mi nie mam zamiaru z tego rezygnować, a właśnie krótkie spodenki mimo ładnych nóg zostawiłam tylko na plażę, tak samo przyszło, że już nie wypada....
          • paniusiapobuleczki Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:14
            Ostatnio widziałam Panią 50++ w spodenkach, do kolan i takich bardziej eleganckich, z mankietem do tego gładka koszula i mokasyny. Wyglądała bdb, styl pasujący do wieku i figury.
        • paniusiapobuleczki Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:18
          Ja mając 35 lat usłyszałam że nie wypada abym chodziła w krótkich spodenkach. Nie konkretnych tylko w ogóle wsytuacjach typu odbiór dziecka z przedszkola.
          • taki-sobie-nick Ale jak krótkich? 24.05.18, 22:26
            W bermudach też nie?
            • paniusiapobuleczki Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 22:48
              Nie dyskutowalam z tą osobą na temat długości. To była całkiem śmieszna sytuacja bo odbierane moje dziecko zdziwiło się że tak ciepło a ja w dzinsach a nie krótkich. Na co obecna tam panie mama powiedziała że w krótkich nie wypada.
              • taki-sobie-nick Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 22:53
                paniusiapobuleczki napisała:

> Nie dyskutowalam z tą osobą na temat długości.

A jak krótkie masz i w razie czego nosisz?

To była całkiem śmieszna sytuacj
                > a bo odbierane moje dziecko zdziwiło się że tak ciepło a ja w dzinsach a nie k
                > rótkich.

A nie masz cienkich spodni?
                • paniusiapobuleczki Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:01
                  Mam różne spodnie i dobieram do okazji. Po mieście noszę sukienki do kolan lub spodnie, Ale na dzielni wyskoczę do sklepu w krótkich, do kolan lub pół uda. Bermudy to nosi moja mama 70plus i jej sąsiadki.
                  • taki-sobie-nick Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:06

> Mam różne spodnie i dobieram do okazji. Po mieście noszę sukienki do kolan lub
                    > spodnie, Ale na dzielni wyskoczę do sklepu w krótkich, do kolan lub pół uda.

To co ty rozumiesz przez bermudy, bo spodenki do kolan to właśnie one?

> Bermudy to nosi moja mama 70plus i jej sąsiadki.

To co one takiego noszą, skoro nie spodenki do kolan?
                    • paniusiapobuleczki Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:08
                      Bermudy to dla mnie za kolana do pół łydki.
                      • taki-sobie-nick Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:15

> Bermudy to dla mnie za kolana do pół łydki.

Niestety bermudy to spodnie do kolan. Spodnie do pół łydki, jakie nosi twoja mama, nie mają osobnej nazwy. tongue_out
                        • asti.12 Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:22
                          taki-sobie-nick napisała:

> Niestety bermudy to spodnie do kolan. Spodnie do pół łydki, jakie nosi twoja ma
                          > ma, nie mają osobnej nazwy. tongue_out

Chyba maja: "rybaczki" smile
                          • taki-sobie-nick Re: Ale jak krótkich? 24.05.18, 23:27
                            Fakt.
                          • peonka Re: Ale jak krótkich? 25.05.18, 17:00
                            Tudzież chyba "Capri".
              • vinca Re: Ale jak krótkich? 25.05.18, 07:35
                O masz. Ja mam 38 lat i dziecko z przedszkola odbieram w krotkic spodenkachsmile w duszy mam co ktoś pomyśli
        • aqua48 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:49
          asti.12 napisała:

> Moje spodenki zakrywaja pupe w calosci. Sa krotkie. No np.legginsow na miasto n
          > ie wloze smile
          > Wlosy mam dlugie - ale i tak wiecznie spiete klamra lub konski ogon.

Koński ogon i krótkie majtki w wieku 40 lat mogą sprawiać wrażenie dzidzi-piernik. Zacznij nosić spodnie z dłuższymi nogawkami lub spódnice albo sukienki do kolan, a włosy upinaj w kok.
          Krótkie spodenki odłóż na spacery po plaży.
          • madzioreck Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:07
            No, jak autorka wychodzi w majtkach na ulicę, to coś w tym jest. Myślisz, że majtki do kolan, reformy jakieś, to jest to? big_grin
      • snakelilith Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 14:59
        Albo chodziło o to, że dziewczyna ubiera się przypadkowo, czyli jakieś tam sportowe ciuszki z sieciówek bez pomyślunku i polotu, jak to noszą zwykle nastolatki, a indywidualnym stylem mogłaby lepiej podkreślić swój typ urody, czy osobowości. Po prostu w pewnym wieku lepiej wygląda, gdy widać, że założyłyśmy coś z pełną świadomością i to mogą być nawet krótkie spodenki ledwo zakrywające półdupki w wieku lat 40-tu, jeżeli pasują do stylu i całości wizerunku.
    • nenia1 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:13
      To trudno opisać, łatwiej pewnie pokazać. Mnie się dzidzia piernik nie kojarzy z młodą młodzieżową, sama często latam w trampkach, dżinsach i trykotkach, ale też mam szczupłą, wysportowaną sylwetką i od zawsze lubię luźny styl. Mnie się dzidzia piernik kojarzy z kimś kto się nadmiernie "wylaszczył" i wszystkiego trochę za dużo i takie słodkie, że mdli, za długie sztuczne rzęsy, za dużo solarki, za dużo różu na ustach o w ubraniu, jakiś infantylne dodatki typu bijące po oczach gumki frotki we włosach, za krótka sukienka i za duży dekolt. Jeśli idziesz w taką stylistykę to faktycznie zmień.
      • bergamotka77 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 01:11
        nenia1 napisała:

> To trudno opisać, łatwiej pewnie pokazać. Mnie się dzidzia piernik nie kojarzy
        > z młodą młodzieżową, sama często latam w trampkach, dżinsach i trykotkach, ale
        > też mam szczupłą, wysportowaną sylwetką i od zawsze lubię luźny styl. Mnie się
        > dzidzia piernik kojarzy z kimś kto się nadmiernie "wylaszczył" i wszystkiego tr
        > ochę za dużo i takie słodkie, że mdli, za długie sztuczne rzęsy, za dużo solark
        > i, za dużo różu na ustach o w ubraniu, jakiś infantylne dodatki typu bijące po
        > oczach gumki frotki we włosach, za krótka sukienka i za duży dekolt. Jeśli idzi
        > esz w taką stylistykę to faktycznie zmień.

W samo sedno nenia. Też noszę się młodzieżowo ale nigdy nie słyszałam komentarza o dzidzi piernik. Nie robię z siebie małolaty. Spodenek krótkich nie noszę poza plażą bo cellulit ale ubieram się zgodnie z trendami i ostatnio dowiedziałam sie, ze wyglądam dużo młodziej od kolegi z pracy - rówieśnika. A on zadbany jest, szczupły i z brodą. Może dlatego?
      • banksia Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 12:01
        Nenia, dokładnie o to chodzi. Można, a nawet należy ubierac się młodo, a nie infantylnie.

A klasyczne szorty będę nosić na moim 80 letnim zadzie i gdzieś mam, czy się to komuś podoba.
    • 18lipcowa3 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 15:26
      mi dzidzia piernik kojarzy sie ze starsza panią w kokardkach i różach

40 tka w spodniach boyfriend, trampkach czy krotkich spodenkach to normalnym ubior a nie na dzidzie piernik
      • gryzelda71 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:21
        mi dzidzia piernik kojarzy sie ze starsza panią w kokardkach i różach

Też mam dokładnie takie skojarzenie smile
        I jeszcze kolorowa plastikowa biżuteria. I blond włosy.
        • nuta15 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:35
          Mnie tak samo plus kloszowe mini spódniczki i sukienki, koszulki z infantylnymi nadrukami, bluzki odsłaniające brzuch, falbanki, neonowe kolory, cekinki - ogólnie styl "plastik fantastik".
        • 18lipcowa3 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:43
          i i fioletowe cienie na oczach
          • dom.w.kotlinie Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 17:30
            I tlenione włosy, lalkowo różowa pomadka do ust, oraz niebieskie lub neonowe cienie na powiekach
            • hosta_73 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:33
              Po waszych opisach stanęła mi przed oczami Joanna Naturalny z "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym". Ciekawe jak teraz wygląda ( bo to byla super kandydatka na dzidzię piernik)...
      • zasiedziala Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:40
        Mam identyczne skojarzenia. Ponadto z dzidzią piernik kojarzy mi się wizerunek tej pani z czasów big brothera teleshow.wp.pl/big-brother-jak-dzis-wygladaja-uczestnicy-1-edycji-kontrowersyjnego-reality-show-6021962988090497g/5
      • quelquechose Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 16:04
        ja też tak kojarzę - przykrótkie miniówki, róże, falbanki, skóra, za mocny makijaż, odsłanianie zbyt dużo ciała itp. Młodzieżowy strój typu jeansy to uchodzi chyba wszystkim smile
        • jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 16:18
          Dżinsy już od dawna nie są młodzieżowym strojem
    • miss_fahrenheit Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:08
      To nie zależy od wieku, a niedopasowania. Są np. kobiety 40+, które wyglądają świetnie z długimi rozpuszczonym włosami, większość - właśnie jak dzidzia-piernik. Podobnie z ubraniem - wszystko zależy raczej od typu urody - zbyt krótkie spodenki, czy spódniczka bardzo mini mogą być wyrazem określonego stylu, a u innej osoby sprawią wrażenie takiej dzidzi-piernik, która na siłę próbuje się odmłodzić. Inna rzecz, czy koniecznie trzeba się przejmować cudzą opinią.
    • wkurzo-namama Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:33
      mi się dzidzia piernik kojarzy raczej z różowymi falbankami... za krótkimi sukienusiami z koła, infantylnymi koszulkami itp.
    • jola-kotka Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:38
      Serio obchodzi cie co ktos mowi o tobie ? Ty masz sie tak nosic zeby po pierwsze sobie sie podobac, po drugie dobrze sie czuc i tyle. Wiecej nie trzeba.
      • asti.12 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:46
        W zasadzie to nawet nie o to chodzi, ze komus nie podobam sie. Nie chce wygladac smiesznie. I cenie takie uwagi od innych osob.
        Jako nastolatka nigdy nie mialam stylu "seksi laska" i teraz tez nie mam...i tak zastanawiam sie co robie nie tak...Zero przykrotkich ti-szertow, zero glebokich dekoltow, nie mam dzinsowej katany i falbanek, zero kokardek.
        • hosta_73 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:51
          Moze chichoczesz i trzepoczesz rzęsami? 😉
        • jola-kotka Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 00:11
          Ja ci powiem moze za ladna jestes i ktos ci zazdrosci?
        • madzioreck Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 17:20
          asti.12 napisała:

> W zasadzie to nawet nie o to chodzi, ze komus nie podobam sie. Nie chce wyglada
          > c smiesznie. I cenie takie uwagi od innych osob.

Rozumiem, tylko wiesz, tak na sucho trudno radzić, bo może faktycznie z czymś "przeginasz", a może nie. Łatwo przesadzić z sugerowaniem się opiniami innych, dla niektórych spódnica przed kolano po 30-tce to już śmieszność, bo nie wypada, długie włosy należy ściąć, bo nie wypada, w zasadzie według niektórych osób jedynie nudna klasyka i bure kolory przystoją. A wiele w ogóle nie za bardzo wie, co to w ogóle znaczy dzidzia-piernik i będą tak nazywać kogoś, kto nosi trampki po 40-tce, czy jakkolwiek się wychyli poza beżyki, biele, czerń i granaty i "odpowiednie" długości. Wszystkim nigdy nie dogodzisz, najlepiej ubierać się po prostu w zgodzie ze sobą, tak, jak Ty się dobrze czujesz.
    • alpepe Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:51
      ciężko powiedzieć, mnie mówią, że wyglądam jak nastolatka, może to jakieś milsze określenie na dzidzię piernik? Noszę prawie to samo, co moja córka nastolatka, ale inne rozmiary, no i krótkie spodenki to dla mnie no go, ale nogi zawsze miałam atletyczne, jakbym miała chude szkitki jak Anja Rubik, pewnie chodziłabym. Noszę legginsy, koszulki polo, t-shirty dopasowane do ciała, sukienki przy ciele, ew. rozszerzane w dół, buty zwykle płaskie, bo mi wygodniej, skechersy, sandały, półbuty skórzane. Spodnie jeansy proste lub bootcut, praktycznie bez makijażu, włosy do połowy pleców rozpuszczone lub w zwykłym kucyku. Na ludziach robię wrażenie młodszej niż jestem, jak się ktoś dobrze przyjrzy, zobaczy siwe pasma i skórę czterdziestolatki.
      Co do dopasowania, czasem to widzę, ale głównie po modzie, kobiety po 50., które ubierają się jakby właśnie wyszły z lat 80. Nawet jeśli figura ok, to jednak ten vintage na nich zgrzyta, a już najbardziej dżinsowe katany i spódnice postarzają.
      • alpepe Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 16:53
        Aha, czasem córka nosi moje kurtki, czasem ja biorę jej. Zdarzało nam się też nosić takie same sukienki o klasycznym kroju na targach.
    • misoune Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 17:10
      O czym wy mowicie....
      Nie straszcie mnie....
      Jakie wypada, jakie nie wypada...
      Jestem szczuplutka, wysportowana, mam proste wlosy do połowy pleców , noszę sukienki boho i inne łączki, kobiece, sensualne. Wyglądam fajnie, kpbieco, delikatnie, młodo.
      Mam znarszczki, jak się uśmiecham, ale czy to znaczy, że już koniec? Bo mam 43 lata..
      Ale ja jeszcze w zielone gram ...
      A wy mi tu stracha robicie wink
      • lady-z-gaga Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 17:36
        o rany....
      • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:09
        >noszę sukienki boho i inne łączki,

Mysle ze to moze byc ok dla nauczycielki w przedszkolu
        • misoune Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:15
          Serio???
          • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:22
            no a gdzie jeszcze takie cos wlozysz by jako tako przyzwoicie wygladac? Chyba ze jakas osoba obslugujaca cos na plazy....

osobiscie nawet nie wloze na plaze nie teraz i nie 20 lat temu ale co czlek to gust i nie kazdy musi miec taki samuncertain
            • jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:07
              Ja noszę taką: www.camaieu.pl/pl/p/2800019085023/sukienki/krotkie-rekawy/sukienka-szmizjerka Gdzie? Normalnie, na co dzień, z dzieckiem na spacer, na zakupy itp.
              • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:21
                to nie boho. To jest boho www.google.co.uk/search?q=boho+sukienka&safe=active&rlz=1C1CHBF_en-GBGB725GB725&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjw5aielp_bAhWLJcAKHSpBDIYQsAQIKA&biw=1093&bih=530
                • jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:54
                  Nie widzę tu nic odpowiedniego do pracy w przedszkolu smile
                  Założyłabym na przykład takie
                  https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0443/7532-sukienka-boho-hippie-luzna-wzor-ast.jpg
                  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9VG01nvaQGuBjOmakiedoM3YSAnu1Jh7liEZhAUjzoPGLScuo
                  https://blueshadow.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/u/sukienka_w_kwiaty_2__7.jpg
                  https://k-fashion24.pl/338-thickbox_default/biala-sukienka-boho-uniwersalna.jpg
                  • zasiedziala Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:57
                    W tej pierwszej , to można by zdemoralizować niejednego przedszkolaka tongue_out
                    • jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 23:06
                      Raczej już widzę te resztki jedzeniowe na białym materiale smile
                  • jola-kotka Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 00:28
                    Oprocz tej w te kwiatki to reszta bardzo ladne
                • wkurzo-namama Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 09:07
                  Ja to noszę.
      • jola-kotka Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 00:13
        Brawo smile lubie Cie.
      • quelquechose Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 16:07
        Na moje, to brzmi ok, ale bez zdjęć lub linków na pewno nie powiem smile Ale ja raczej ubieram się niestandardowo, więc nie wiem, czy moja opinia się liczy wink
    • mae224 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 17:47
      No ale czego oczekiwać, skoro najmodniejsza biżuteria, to bizuetria w ... misie.
      Ja kocham klasykę. U siebie i u innych. Klasyczne kolory, dobrane buty do stroju. Dyskretna elegancja. Nie lubię babek 40+ w klapeczkach z koraliczkami i trampeczkach, nie lubię falbanek, wielokolorowych paznokietkow z obrazkami itp.
      • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:07
        Na pewno nie wkladasz innych butow niz sportowe idac ba Gubalowke czy do lasu. Tam jest miejsce na trampki a nawet gorskie buty.. I nie paradujesz w eleganckich szpilkach po plazy. Tan sie nosi klapki

Kwestia rozumienia okazji i posiadania paru wiecej par niz 3 pary ( a sa tacy co maja tylko 3 tu)
    • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 18:56
      >Ok. Zdarza mi sie wlozyc zbyt krotkie spodenki...ale mysle i mysle i nic... nadal nie widze gdzie "blad"?

to zalezy gdzie je nosisz. Na plazy, w lesie czy na wakacjach jak najbardziej pasuja. Do pracy: raczej nie, chyba ze pracujesz w jakims szczegolnym miejscu gdzie jest to na miejscu.
    • alicia033 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 18:59
      plejada.pl/zdjecia-gwiazd/najslodsze-dzidzie-piernik-polskiego-show-biznesu/c4ysmqs#slajd-10

A twój błądwink polega na tym, że przejmujesz się tym, co ktoś powiedział.
      • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:20
        Katarzyna Skrzynecka przeciez jest z plecakiem na wakacjach. To jak najbardziej odpowiedni stroj na wakacje w kazdym wieku. Wygladalaby jak dzidzia piernik gdyby ubrala sie tak gdzie indziej.

Ewa Kasprzyk i Joanna Kurowska nie sa ubrane niewlasciwie do wieku. Sa po prostu ubrane kiczowato i w tym w zadnym wieku nikt nie wygladalby dobrze
        • pani-noc Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:34
          Przecież nie chodzi o plecak, ale o fryzurę: kucyki oraz o bluzkę z odkrytym brzuchem.

Za to Młynarskiej i Gessler moim zdaniem się czepiają. Od kiedy kobiecie po 40-stce nie wolno założyć szortow czy pistacjowej sukienki? No bez żartów.
          • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:47
            >Przecież nie chodzi o plecak, ale o fryzurę: kucyki oraz o bluzkę z odkrytym brzuchem.

to chyba jest wycinek z tego durnego programu gdzie oni jezdza po Azji i sa tak wykonczeni ze juz im nie zalezy co na sobie maja i jak wygladaja
            • alicia033 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 23:34
              princesswhitewolf napisała:

> to chyba jest wycinek z tego durnego programu gdzie oni jezdza po Azji i sa tak
              > wykonczeni ze juz im nie zalezy co na sobie maja i jak wygladaja

i jak zwykle pudło, princess.
              • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 23:54
                bardzo cie przepraszam ze nie zdalam z egzaminu z czegos tak istotnego i waznego w zyciu jak Zycie i Dzialalnosc Celebrytek z Polskiej telewizji. no NIE DO PUSZ CZAL NE.

Wygralas! Zostajesz odznaczona Orderem Pudla! A ja skazana na wiezienie dla tych niegodnych co nie sledza uwaznie zycia celebrytow.

Dobranoc Pudlo.
    • asti.12 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:37
      Hmm...co prawda nie nosze: nadrukow, mini spodniczek, kolorowym ptakiem nie jestem a wrecz unikam neonowych kolorow...
      Co robie nie tak?
      Czy uwazacie, ze uczesanie pt.konski ogon, kucyk jest w stylu dzidzi - piernik ?? Bo ja tak wlasnie chodze uczesana....i moze to "to"....? Nie upinam wlosow jakas koszmarna frotka ale najciensza gumka...jak myslicie?
      • hosta_73 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:49
        Naprawde ciężko stwierdzić. Dawaj zdjęcie!
        • asti.12 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:53
          Nigdy w zyciu! Hahaha
          Ale wg.mnie to ja raczej babciny styl mam: szerokie swetry, itp.
          • nuta15 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 20:37
            Nosisz się jak nastolatka ale masz babciny styl , musisz to pokazaćsmile
          • kkalipso Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:29
            Szerokie wielgachne swetry są modne od jakiegoś czasu nie kokietuj tongue_out
          • summerland Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:31
            A moze to te swetry za szerokie, stwarzaja wrazenie za duzego luzu. Sprobuj dodac troche elegancji, klasyki do swojego stroju. Ubrania dopasowane do sylwetki na ogol dobrze wygladaja. Nie za obcisle. Kolory raczej stonowane
          • taki-sobie-nick Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 22:35
            asti.12 napisała:

> Nigdy w zyciu! Hahaha
            > Ale wg.mnie to ja raczej babciny styl mam: szerokie swetry, itp.

Szerokie to jakie? Tak zwane oversize?
      • princesswhitewolf Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 19:59
        Zalezy od twarzy i jaki ta kita, jaki wlos. Jesli wlosy juz przerzedzajace sie czy mocne i czy kita na szycie glowy z kokardka ( lomatko) czy nisko lezy na karku.
    • taki-sobie-nick Krótkie spodenki + myślenie = dłuższe spodenki 24.05.18, 22:25
      asti.12 napisała:

> al nie widze gdzie "blad"?

• jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 24.05.18, 23:02
      Dzidzia piernik to nie wygląd, to osobowość. Spójrz na Monikę Olejnik. Można lubić lub nie, zgadzać się lub nie, ale jednak jej kolorowe stroje i konsekwentnie długie włosy jej pasują i nie jest dziuniowata. A weź sobie babkę w tym wieku, z takimi samymi włosami, w kolorowym futerku i trampkach, która pieszczącym się głosikiem mówi "pieniążki" i "kawunia".
      Ja mam 35 lat, co w oczach wielu pewnie czyni już ze mnie panią na granicy wieku średniego,czyli czas się zastanowić nad stylem, to nie wypada, tamto nie wypada. I wiesz co? W nosie to mam. Chodzę na co dzień na przykład w dżinsowych szortach, czerwonych trampkach i tiszercie, mam długie włosy z chwilowo kolorowymi końcówkami. Nie planuję przeskakiwać w garsonki.
      • alpepe Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 12:08
        o i ty właśnie wyglądasz dla mnie jak dzidzia piernik z tymi końcówkami!
        • jem.gluten Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 15:12
          Daj spokój, może nie mam bidetu, nie jestem wąską specjalistką, nie mam genialnych dzieci i bogatego męża, ale mam ematkowy wygląd big_grin Na dzidzię piernik to się muszę jeszcze porządnie zestarzeć. Poza tym to nie jest styl słodko-uwodziecielsko-landrynkowy, raczej bardziej estetyka miejsko-hipsterska.
      • banksia Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 12:08
        Jem gluten i zgadzam się w całej rozciągłości smile
    • sueellen Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 15:34
      To może ustalmy definicję dzidzi piernik? Bo dla mnie dzidzia piernik to np Maryla Rodowicz - generalnie kobietki 50+ które udają że mają lat naście ale im nie wychodzi.
    • mama_kotula Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 15:54
      Oook. Dzisiaj pożyczyłam córce moją (naszą tongue_outPP) bluzkę w kucypony. To dopiero upadek, myślę tongue_out. Znaczy nie pożyczenie, a posiadanie bluzki w kucypony.
      Mam do tego zylion kolorowych, wzorzystych, pasiastych rajtek, które noszę do rozkloszowanych spódnic. Koszulki z nadrukami tyż i sukienki w kwiatki. Oraz obłędny czerwony kapelusz.
      Bite me.

> Czy zdarza Wam sie, ze widzac kogos na ulicy/w tv/gazecie/gdziekolwiek.... macie wrazenie "niedopasowania" ubrania do wieku ubranego?

Tak, niemowlęta i dwulatki w garniturkach.
      • lena36 Re: Jak uniknac wizerunku dzidzi -piernik/a? 25.05.18, 16:28
        Jak to dobrze że są tacy ludzie jak Ty smile ja mam 50 lat kolorowe dredy do pasa i zazwyczaj długą kolorowa kieckę i sporo fajnej biżuterii, lubię duże srebro. Kompletnie mnie nie obchodzi że komuś się to może nie podobać. Nie ma takiej możliwości ani konieczności żeby podobać się wszystkim a poza tym dobrze że świat jest różnorodny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka