al_sahra 08.06.18, 14:06 Człowiek, który mnie nauczył, żeby nie zamawiać muli w restauracji w poniedziałki. R. I. P., Tony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julchen33 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:13 Naprawde? W zeszlym roku zabralam jego ksiazke na wakacje do czytania (nasty bits). Wyjawial sie z niej obraz zyjacego pelnia zycia czlowieka, bez sklonnosci do depresji. W Niemczech ( tu mieszkam) jest on malo znany, niewiele o nim pisza. Szkoda czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:17 Miał za sobą ciężkie życie - wykańczająca praca za małe pieniądze, brak stabilizacji, wóda i dragi. Wydawało się, że z tego wyszedł. Sukces, kasa, żona, dziecko. Widocznie jednak nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:37 z zoną już dawno się rozstał. Ostatnio związany był z Asią Argento, która rozkręciła nagonkę na Weinsteina Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Tony Bourdain 08.06.18, 16:42 drinkit napisała: > która rozkr > ęciła nagonkę na Weinsteina Która CO? Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:17 Dobór słów. Względnie lekceważenie akcji meetoo. Odpowiedz Link Zgłoś
ras.szamra Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:09 He He, ,,rozkrecila aferę na Weinsteina"? A może sam to sprowokował wsadzajac oblesne lapy tam gdzie nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:21 Może napisz konkretniej. A nie "A może" Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:29 Możecie, drogiej panie, „iść stont?! Meetoo z całym należnym szacunkiem, orderem i kwiatami - nie tu. Tak, ten knur weinstein zgwałcił tę dziewczynę. Tak, powinien zgnić w pierd....u. To jednakowoz nie ten wątek. Ten jest tribute to... Pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:39 Możemy. Ale nie lubię takich wrzutek pt "wiem ale nie powiem, chociaż wiem" Odpowiedz Link Zgłoś
ras.szamra Re: Tony Bourdain 09.06.18, 08:53 Akurat to nie była tego typu wrzutka i wiesz o tym doskonale. Naprawdę trzeba być kompletnym ignorantem albo bardzo złym człowiekiem, by przy tych wszystkich swiadectwach jeszcze krzyczeć, że chcesz następnych dowodow. Polecam Internet, choć znając życie i takie osoby jak ty, to napiszesz zaraz, że to klamstwa, baby same prowokowaly i same są sobie winne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Tony Bourdain 09.06.18, 13:59 > Akurat to nie była tego typu wrzutka i wiesz o tym doskonale. Naprawdę trzeba b > yć kompletnym ignorantem albo bardzo złym człowiekiem, by przy tych wszystkich > swiadectwach jeszcze krzyczeć, że chcesz następnych dowodow. Polecam Internet, > choć znając życie i takie osoby jak ty, to napiszesz zaraz, że to klamstwa, bab > y same prowokowaly i same są sobie winne. Dlaczego kłamstwa? Sama prawda. Przez wiele lat wymiana usług działała znakomicie i wszyscy byli zadowoleni. Ciekawe co nagle poszło nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 15:15 Nie, moja pomyłka, przepraszam Źle zrozumiałam Twoją poprzednią wypowiedź, tę z 1:09. Błędna interpretacja i mea culpa, widać godzina była jak dla mnie za późna. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i P.S. 09.06.18, 15:18 > Nie, moja pomyłka, przepraszam Źle zrozumiałam Twoją poprzednią wypowiedź, > tę z 1:09. Błędna interpretacja i mea culpa, widać godzina była jak dla mnie za > późna. Źle się podpięłam, odpowiadałam ras.szamra Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:10 A mnie oduczył zamawiania dobrze wysmażonego. R.I.P. Mam nadzieję, że trafił do miejsca, w którym będą mu przez całą wieczność serwować najlepsze steki z Kobe i najlepsze roczniki wina. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:29 oglądałam serię z nim w telewizji - miejsca nieznane- i tam wyglądał na osobę wrażliwą, mimo tego zgrywania się na wesołka, mam nadzieję, że w końcu znalazł spokój Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:36 Coś strasznego, uwielbiałam go. Facet miał z pięć żyć, wyszedł z dragów, niesamowity gość.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:55 Właśnie przed chwilą przeczytałam o tym na interii. Jestem w szoku . Rany, coś złego w powietrzu? Ostatnio co dzień info o samobójstwie. Szkoda faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 19:32 Obawiam się, że to rodzaj epidemii. Jak jedna znana osoba zacznie zaraz po niej decydują się następne Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tony Bourdain 08.06.18, 16:02 Jestem w szoku totalnym, uwielbiałam go. Jak ktoś z jego znajomych napisał na Twitterze - "each life comes with a long catalogue of pain". Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:44 Jego śmiech był podszyty czarnym smutkiem. Cynik, birbant, brat łata. przykrywał wiecznym baletem zderzenie sie z tym czym ten świat jest. Wrażliwiec. Nie udało sie. Zwyciężył mrok. Przytłaczający smutek. Dzień zły. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:54 Świetne programy, informacja mnie zszokowała. Bardzo przykro, cholera, dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Tony Bourdain 09.06.18, 16:12 Zgadzam się, było coś strasznie smutnego w nim, w spojrzeniu. A jego wyluzowanie to była jednak maska, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
positronium Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:07 Przeczytałam o tym w pracy i musiałam wyjść popłakać. A w głowie nadal mam jego głęboki głos i ten prosty zachwyt nad dobrze wykonaną robotą, bez zadęcia, ale z pełną świadomością pracy włożonej w każdą miskę zupy. Smutno mi nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:22 Ja ryknęłam, gdy zobaczyłam wpis Baracka Obamy. Naiwnie marzyłam, że któregoś dnia go poznam. Niestety - nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
positronium Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:35 No właśnie, przecież u nas go chyba nie było Przeczytałam jeszcze raz jego wspomnienia z tego spotkania - dwaj giganci na plastikowych taboretach, z piwem z butelki i zapada grosze. Legendy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjesien79 Re: Tony Bourdain 09.06.18, 16:47 Oglądałam kiedyś jego programy. Czasami miałam wrażenie że są bardziej o ludziach których spotykał niż o jedzeniu... Wyglądał jak facet który dużo widział, przeżył, zrozumiał i nie może zapomnieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Tony Bourdain 09.06.18, 17:25 A tak liczyłam że kiedyś przyjedzie do Polski bo chyba Go u nas nie było . Udał się w miejsca nieznane. Cholera jasna. Odpowiedz Link Zgłoś