Dodaj do ulubionych

Tony Bourdain

08.06.18, 14:06
Człowiek, który mnie nauczył, żeby nie zamawiać muli w restauracji w poniedziałki.

R. I. P., Tony.
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:09
      Samobójstwo. sad
      • julchen33 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:13
        Naprawde? W zeszlym roku zabralam jego ksiazke na wakacje do czytania (nasty bits). Wyjawial sie z niej obraz zyjacego pelnia zycia czlowieka, bez sklonnosci do depresji. W Niemczech ( tu mieszkam) jest on malo znany, niewiele o nim pisza.
        Szkoda czlowieka.
        • babcia.stefa Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:17
          Miał za sobą ciężkie życie - wykańczająca praca za małe pieniądze, brak stabilizacji, wóda i dragi.

Wydawało się, że z tego wyszedł. Sukces, kasa, żona, dziecko.

Widocznie jednak nie do końca.
          • drinkit Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:37
            z zoną już dawno się rozstał. Ostatnio związany był z Asią Argento, która rozkręciła nagonkę na Weinsteina
            • lodomeria Re: Tony Bourdain 08.06.18, 16:42
              drinkit napisała:
              > która rozkr
              > ęciła nagonkę na Weinsteina

Która CO?
              • drinkit Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:08
                Co jest niezrozumiale?
                • lodomeria Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:17
                  Dobór słów. Względnie lekceważenie akcji meetoo.
                  • ras.szamra Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:09
                    He He, ,,rozkrecila aferę na Weinsteina"? A może sam to sprowokował wsadzajac oblesne lapy tam gdzie nie trzeba?
                    • monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:21
                      Może napisz konkretniej. A nie "A może"
                      • zawsze-w-drodze Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:29
                        Możecie, drogiej panie, „iść stont?! Meetoo z całym należnym szacunkiem, orderem i kwiatami - nie tu.
                        Tak, ten knur weinstein zgwałcił tę dziewczynę. Tak, powinien zgnić w pierd....u. To jednakowoz nie ten wątek.
                        Ten jest tribute to...
                        Pliz.
                        • monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 01:39
                          Możemy. Ale nie lubię takich wrzutek pt "wiem ale nie powiem, chociaż wiem"
                          • ras.szamra Re: Tony Bourdain 09.06.18, 08:53
                            Akurat to nie była tego typu wrzutka i wiesz o tym doskonale. Naprawdę trzeba być kompletnym ignorantem albo bardzo złym człowiekiem, by przy tych wszystkich swiadectwach jeszcze krzyczeć, że chcesz następnych dowodow. Polecam Internet, choć znając życie i takie osoby jak ty, to napiszesz zaraz, że to klamstwa, baby same prowokowaly i same są sobie winne.
                            • tiszantul Re: Tony Bourdain 09.06.18, 13:59
                              > Akurat to nie była tego typu wrzutka i wiesz o tym doskonale. Naprawdę trzeba b
                              > yć kompletnym ignorantem albo bardzo złym człowiekiem, by przy tych wszystkich
                              > swiadectwach jeszcze krzyczeć, że chcesz następnych dowodow. Polecam Internet,
                              > choć znając życie i takie osoby jak ty, to napiszesz zaraz, że to klamstwa, bab
                              > y same prowokowaly i same są sobie winne.

Dlaczego kłamstwa? Sama prawda. Przez wiele lat wymiana usług działała znakomicie i wszyscy byli zadowoleni. Ciekawe co nagle poszło nie tak.
                            • monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 15:15
                              Nie, moja pomyłka, przepraszam smile Źle zrozumiałam Twoją poprzednią wypowiedź, tę z 1:09. Błędna interpretacja i mea culpa, widać godzina była jak dla mnie za późna.
                              • monia.i P.S. 09.06.18, 15:18

> Nie, moja pomyłka, przepraszam smile Źle zrozumiałam Twoją poprzednią wypowiedź,
                                > tę z 1:09. Błędna interpretacja i mea culpa, widać godzina była jak dla mnie za
                                > późna.
                                Źle się podpięłam, odpowiadałam ras.szamra
                  • drinkit Re: Tony Bourdain 09.06.18, 06:06
                    W ogole nie taka byla moja intencja.
    • babcia.stefa Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:10
      A mnie oduczył zamawiania dobrze wysmażonego.

R.I.P. Mam nadzieję, że trafił do miejsca, w którym będą mu przez całą wieczność serwować najlepsze steki z Kobe i najlepsze roczniki wina.
      • kolibeer2 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:29
        oglądałam serię z nim w telewizji - miejsca nieznane- i tam wyglądał na osobę wrażliwą, mimo tego zgrywania się na wesołka,
        mam nadzieję, że w końcu znalazł spokój
    • drinkit Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:36
      Coś strasznego, uwielbiałam go. Facet miał z pięć żyć, wyszedł z dragów, niesamowity gość..
      • jasnoklarowna Re: Tony Bourdain 08.06.18, 14:55
        Właśnie przed chwilą przeczytałam o tym na interii.
        Jestem w szoku .
        Rany, coś złego w powietrzu?
        Ostatnio co dzień info o samobójstwie.
        Szkoda faceta.
        • heca7 Re: Tony Bourdain 08.06.18, 19:32
          Obawiam się, że to rodzaj epidemii. Jak jedna znana osoba zacznie zaraz po niej decydują się następne uncertain
    • sumire Re: Tony Bourdain 08.06.18, 16:02
      Jestem w szoku totalnym, uwielbiałam go.
      Jak ktoś z jego znajomych napisał na Twitterze - "each life comes with a long catalogue of pain". Niestety.
    • zawsze-w-drodze Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:44
      Jego śmiech był podszyty czarnym smutkiem. Cynik, birbant, brat łata. przykrywał wiecznym baletem zderzenie sie z tym czym ten świat jest. Wrażliwiec. Nie udało sie. Zwyciężył mrok. Przytłaczający smutek. Dzień zły.
      • monia.i Re: Tony Bourdain 09.06.18, 00:54
        Świetne programy, informacja mnie zszokowała. Bardzo przykro, cholera, dlaczego ?
      • jolie Re: Tony Bourdain 09.06.18, 16:12
        Zgadzam się, było coś strasznie smutnego w nim, w spojrzeniu. A jego wyluzowanie to była jednak maska, szkoda.
    • positronium Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:07
      Przeczytałam o tym w pracy i musiałam wyjść popłakać.
      A w głowie nadal mam jego głęboki głos i ten prosty zachwyt nad dobrze wykonaną robotą, bez zadęcia, ale z pełną świadomością pracy włożonej w każdą miskę zupy.
      Smutno mi nadal.
      • sumire Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:22
        Ja ryknęłam, gdy zobaczyłam wpis Baracka Obamy.
        Naiwnie marzyłam, że któregoś dnia go poznam. Niestety - nie tutaj.
        • positronium Re: Tony Bourdain 09.06.18, 14:35
          No właśnie, przecież u nas go chyba nie było crying

Przeczytałam jeszcze raz jego wspomnienia z tego spotkania - dwaj giganci na plastikowych taboretach, z piwem z butelki i zapada grosze. Legendy.
    • kochamjesien79 Re: Tony Bourdain 09.06.18, 16:47
      Oglądałam kiedyś jego programy. Czasami miałam wrażenie że są bardziej o ludziach których spotykał niż o jedzeniu...
      Wyglądał jak facet który dużo widział, przeżył, zrozumiał i nie może zapomnieć ...
      • roks30 Re: Tony Bourdain 09.06.18, 17:25
        A tak liczyłam że kiedyś przyjedzie do Polski bo chyba Go u nas nie było sad. Udał się w miejsca nieznane. Cholera jasna.
    • jola-kotka Re: Tony Bourdain 09.06.18, 18:37
      Szkoda swietny byl w tym co robil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka