Dodaj do ulubionych

Marsz dla Życia i Rodziny

10.06.18, 14:52
Dzisiaj w Warszawie ale także w około 60 miejscowosciach kraju przeszedł Marsz dla Życia i Rodziny.
W przeciwieństwie do tzw. parady równości MARSZ DLA ŻYCIA I RODZINY jest manifestacją przywiązania do wartości rodzinnych i poszanowania życia każdej osoby, od poczęcia do naturalnej śmierci. Marsz rodzin dla których takie wartości jak tradycja i patriotyzm są wazne w ich codziennym zyciu.
Jest to marsz ludzi dla których rodzina oparta na nierozerwalnym małżeństwie między kobietą a mężczyzną, otwarta na przyjęcie i wychowanie dzieci jest podstawą prawidłowego funkcjonowania społeczeństwa.

https://images81.fotosik.pl/1092/007027e19e6f92cemed.jpg

Jakże inny obraz niż to, co możemy oglądac na tzw. paradach równości. Bez wrzasków, obscenicznych widoków, epatowania seksualnoscią -za to barwnie i radośnie. Nie potrzeba hałasu i zapewniania jacy to jesteśmy wspaniali, radośni itd. - bo takie są polskie rodziny.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 14:55
      Ciekawa jestem, ile osób niepełnosprawnych wzięło udział w tym marszu? Gdzie dzieci z ZD?
    • joa66 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 14:56
      O, też byłaś na paradzie równości ?- przecież to właśnie tam całe rodziny z dziećmi pokazywały jak można szanować życie i rodzinę. Każde życie i każdą rodzinę, bez wykluczania i podziału na lepszych i gorszych. To był prawdziwy marsz za życiem i rodziną! smile
    • joa66 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 14:57
      A ten na zdjęciu to był marsz ludzi, którym niepełnosprawni śmierdzą.
      • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:23
        Ale dopiero po urodzeniu. Płód rzecz święta, co innego człowiek...
      • livia.kalina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:53
        >A ten na zdjęciu to był marsz ludzi, którym niepełnosprawni śmierdzą.
        Dokładnie. To marsz zwolenników cichej eutanazji w czterech ścianach domu, za 900 zł miesięcznie, tak żeby nikomu nie śmierdzieć. Po przeprowadzeniu odpłatnego chrztu oczywiście.
    • pani-noc Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 14:59
      Puściutko. Wiem, bo szłam tamtędy na Czarnym Marszu: wtedy dopiero były tłumy, mimo ulewy. Słabo sie staracie anti choice.
    • alin9 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:00
      Wiesz źle mi się kojarzy ta nierozerwalność małżeństwa.Bo w praktyce to jest często tak,że w domowym zaciszu tragedia a na zewnątrz pozory.
    • kropkacom Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:04
      Ciekawe, że prawicowcy tak czeto mają problem z tą nierozerwalnością...
      • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:35
        Dlatego zapytałam czy był poseł Pięta. Nie? To może przynajmniej był poseł Tarczyński albo senator Bonkowski?
        • livia.kalina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:55
          i jeszcze Zbonikowski z Kurskim. Oni tam mają wiele gwiazd świętej jednej nierozerwalnej rodziny.
          • spanish_fly Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:32
            A na czele Marta Kaczyńska.
            • ginger.ale Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:22
              Plus Mariusz Kamiński, Kurski, druga Gosiewska...
      • alin9 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:56
        Puki śmierć nas nie rozłączy.Mówi Ci to coś.Niektórzy to rozumieją zbyt dosłownie.
    • bistian Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:07
      1elka26 napisał(a):

> W przeciwieństwie do tzw. parady równości

Po takich tekstach można rozróżnić osoby, które same nic nie robią, muszą stanąć na mocnym tle i robić inaczej, ciągle o tym wszystkich informując. Żałosne i na krótką metę.
    • diona78 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:07
      Promowanie nierozerwalności małżeństwa jest wysoce szkodliwe społecznie. Dzięki łatwemu dostępowi do rozwodów i antykoncepcji stosowanej przez kobiety, mogą one uniezależnić się od przemocowych, psychopatycznych mężów.
      • kropkacom Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:09
        No ależ proszę cię... Jaka nierozerwalność?
        • beataj1 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:01
          No oczywiście że są nierozelwalne. Ale przecież zawsze można stwierdzić że małżeństwa w ogóle nie było (np po 20 latach i 3 dzieci). I wtedy się nie rozrywa, ale rozrywa.
          • kropkacom Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 20:33
            "Nie było" to opcja dla wybranych prawicowców.
            • ania-z-lasu Re: Marsz dla Życia i Rodziny 11.06.18, 08:08
              ...i bogatych, ponoć unieważnienie kosztuje ok 50 000 zł. Tak gdzieś czytałam.
    • woman_in_love ilu was było? więcej niż na paradzie równości? 10.06.18, 15:09
      bo piszą, że raptem 1 500.
      Malutko.
      • cosmetic.wipes Re: ilu was było? więcej niż na paradzie równości 10.06.18, 15:50
        Mrowie, a mrowie big_grin
      • livia.kalina Re: ilu was było? więcej niż na paradzie równości 10.06.18, 15:57
        Pomyliłaś się. Tam było 1 500 000. Pisspolicja z pewnością niedługo sprostuje.
      • madi138 Re: ilu was było? więcej niż na paradzie równości 10.06.18, 16:27
        Przecież kobiety z tych tradycyjnych rodzin nie mogły wyjść z kuchni, gdzie przecież ich miejsce. A w ogole to dziś niedziela, dzień święty należy święcić. Poza tym oni nic nie muszą nikomu udowadniać, bo w Polsce mamy 95% katolików tongue_out
    • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:20
      "jest manifestacją przywiązania do wartości rodzinnych"

Co to są za wartości?

"poszanowania życia każdej osoby"

Matki, której życie zagrożone jest w wyniku ciąży też? A zwolenników aborcji?

"Marsz rodzin dla których takie wartości jak tradycja"

Kilt promują? Bo to tradycyjny strój męski, dobry dla męskiego zdrowia, w tym reprodukcyjnego w przeciwieństweie do modnych od pewnego czasu spodni.

"patriotyzm są wazne w ich codziennym zyciu"

Patriotyzm czy nacjonalizm?

"Jest to marsz ludzi dla których rodzina oparta na nierozerwalnym małżeństwie"

Nierozerwalnym do najbliższego rozwodu, kościelnego oczywiście.

"
      Jakże inny obraz niż to, co możemy oglądac na tzw. paradach równości. Bez wrzasków, obscenicznych widoków, epatowania seksualnoscią -za to barwnie i radośnie"

Nie bywam na paradach równości ale tam pewnie nie ma łysoli ze swastykami, rzeczywiście, obraz jest nieco inny.

"za to barwnie i radośnie"

Tu obok jest wątek o paradzie równości, tam też podobno jest barwie i radośnie, kto od kogo skopiował ten slogan reklamowy?

"Nie potrzeba hałasu"

Ja wolę metalowe festiwale, tam jest dużo hałasu, za to nie ma ideologii.
    • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:24
      Chrońmy płody aż do naturalnych narodzin. A potem wyślijmy dzieci na strzelnicę.
    • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:32
      Posel Pięta był?
    • cosmetic.wipes Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:47
      Nierozerwalnym malzenstwie?

Martusia K. raczej się tym twierdzeniem nie zgadza.

big_grin
      • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:16
        Dlaczego tak twierdzisz? Ona miała już kilka nierozerwalnych małżeństw, zna się na nich jak mało kto.
    • cosmetic.wipes Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:47
      Nierozerwalnym malzenstwie?

Martusia K. raczej się tym twierdzeniem nie zgadza.

big_grin
      • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:52
        Lubią ten wpis: Dorn, obie wdowy Gosiewskie, Buzek, senator Bonkowski, posłowie Pieta, Tarczyński, Jacek Kurski, Piotr Szeliga, Mariusz A. Kamiński, Kazio Marcinkiewicz.
        • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:54
          A, jeszcze europoseł Rysio Czarnecki, który ma zupełnie nową żonę i całkiem nowe dziecko.
          • madi138 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:29
            Nie zapomnij o samym Wodzu, który ze swym kotem od lat tworzy tradycyjny i nierozerwalny związek!
            • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:49
              I to jest godny naśladowania model rodziny, facet, kot i oficer prowadzący.
              • livia.kalina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:06
                Myślę, ze niepotrzebnie zapominacie o wiernym kierowcy, wynagradzanym lepiej niż ministrowie.
                • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:20
                  On też z rodziny?
      • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:57
        Krul Korwin też lubi ten wpis. I połowa jego liberalno-konserwatywnego aktywu, lecząca całkiem wspólną kiłę <#kiła, kiłeczka, kiłunia>
    • cosmetic.wipes Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 15:59
      A czy w marszu RODZIN mogą brać udział samotne, jałowe osoby? Takie jak np. Jarosław Kaczyński czy Krystyna Pawłowicz?
      • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:01
        To może chociaż Zelnik, który za młodu nar... się towaru za dwudziestu.
        • livia.kalina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:08
          Do tego stopnia, że zapomniał jak donosił na kolegów do sb.
        • aniani7 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 20:52
          I przekonal zone do usuniecia plodu.
      • mama303 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 19:21
        cosmetic.wipes napisała:

> A czy w marszu RODZIN mogą brać udział samotne, jałowe osoby? Takie jak np. Jar
        > osław Kaczyński czy Krystyna Pawłowicz?
        albo syn B.Szydło?
    • woman_in_love czy był Cezary "Mam 2 rozwody kościelne" Pazura? 10.06.18, 15:59
      hmm hmm
    • triss_merigold6 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:00
      Wiesz, Elka, dobra propaganda nie jest zła, ale z tą nierozerwalnością małżeństwa to strzelacie sobie po kolanach.
      • ultimate.strike Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:18
        To stąd konieczność operowania Kaczyńskiego?
    • lellapolella Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:12

1elka26 napisał(a): "Bez wrzas
      > ków, obscenicznych widoków, epatowania seksualnoscią -za to barwnie i radośnie"

Radość wielka radość
      Radość wielka radość
      Radość w przymusie
      Radość w niemocy
      Radość w upadku
      Radość w głupocie

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/9f/c7/55ca3dfb6ad09_p.jpg?1442169205
      • lellapolella Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:14
        I jeszcze trochę radości, co sobie będziemy żałować
        https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/77/65/55ca3e029f763_p.jpg?1442169205

i te twarze przejęte treścią...
        • pani-noc Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:02
          To się powinno nazywać marsz patologii umysłowej. Dziecko maszerujące z trumną powinno się odebrać rodzicom: jacyś psychiczni satanisci.
          • lellapolella Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:19
            Nie znasz się, to jest właśnie radość i brak obscenicznych widoków.
        • mama303 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 19:26
          lellapolella napisała:

> i te twarze przejęte treścią...
          ewidentnie dziewczyny wstydzą się że to niosą smile
        • fornita111 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 21:32
          Aaaaaa! WTF? To jakas parodia anty choice? big_grin
    • 71tosia Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:22
      zupelnie serio napisze, ciesza mnie wszelkie objawy tego ze Polacy angazuja sie spolecznie. Ja w tym marszu nie wzielabym udzialu bo jego idee sa mi obce. Organizatorzy najchetnie calkowicie odebrali by kobietom prawo decydowania o sobie. No ale Elu skoro tabie takie pomysly sa Ci bliskie to mam nadzieje ze bylas.
    • 1elka26 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:53
      O czym podane jednostkowe przyklady mają świadczyć? O waszej hipokryzji? - oczywiście, że tak.
      Zdaje sobie sprawę, ze cieszycie się z każdej takiej osoby bo to poprawia własne dobre samopoczucie. O proszę, a taki mial być ładny, taki amerykański, szkoda.,.. jak mawiał filmowy Kargul.
      Tylko czy to, że ktoś robi źle ma być usprawiedliwieniem dla zachowan zgodnych z slynnym - "róbta, co chceta"?
      Zło zawsze jest bardziej atrakcyjne i łatwiejsze, głównie dlatego że nie stawia żadnych wymagań - ale na pewno nie jest lepsze.
      • joa66 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 16:56
        Mówisz o Owsiaku, który jest wiernym mężem od kilkudziesięciu lat i szanuje swoją żonę? smile
        • alin9 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:01
          A w ostatnim zdaniu wspomina posła Piętę(zło jest atrakcyjniejsze).
      • livia.kalina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:14
        >O czym podane jednostkowe przyklady mają świadczyć? O waszej hipokryzji? - oczywiście, że tak.

Mam jednego, jedynego męża od 23 lat. Oboje mamy dzieci tylko ze sobą. Planujemy być ze sobą do śmierci. Nigdy żadne z nas nie zdradziło. Taki model życia wybraliśmy i uważamy za najlepszy DLA NAS. Ale to ja, w przeciwieństwie do Pawłowicz, Kaczyńskiego, Kaczyńskiej, Pięty, Zbonikowskiego, J. Kurskiego, Kamińskiego, R. Piaseckiego, Gosiewskiego jestem hipokrytką. Może sprawdź sobie ruski pisstrollu w słowniku, co znaczy "hipokryta"?
      • cosmetic.wipes Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:27
        Jednostkowe?

Tam u was więcej dupczmenów, niż w całej opozycji 😁
      • piernicola Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 20:47
        > O czym podane jednostkowe przyklady mają świadczyć? O waszej hipokryzji?

Skoro już wspominasz o hipokryzji. Jak tam Jarosław Naczelny Herod Rzeczypospolitej? Coś już planuje w kwestii zabijania płodów z Zespołem Downa? Bo nie wiem, czy wiesz, że nadal wolno to robić w majestacie prawa. Czy za szybko wstawał z kolanek i jeszcze boli?
        Jak to było z tymi obłudnikami? Nawet się zgadza, że odbierają już swoją zapłatę (w pensjach spółek SP i lewych nagrodach, co "się należały").
    • boo-boo Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:01
      Czy zwolennik tych wartości Pięta szedł na czele marszu ?
    • kaka-llina Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:16
      spieta.com.pl/ii-chrzescijanski-marsz-dla-zycia-i-rodziny/ big_grin big_grin
      • joa66 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:20
        big_grin
      • mildenhurst Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:21
        Ale o co Kaman. Pięta chciał zapladniac aż 6 razy. Usuwać nie.
        • cosmetic.wipes Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:28
          Chciał zapładniać nierozerwalną małżonkę?
    • tajemnicza.a.m Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:18
      A byl Pięta?
      Tak ja wiem, że wy lubicie te hasełka. Takie na pokaz. Gorzej jak prawda ujrzy światło dzienny, wtedy widać jak bardzo cenicie wartości rodzinne.
      A i to życie szanujecie za samo życie bo pomoc życiu, które = niepełnosprawność aby godnie to życie funkcjonowało to już pod to haselko się nie łapie?
      • jan.nowak.7 Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:27
        Poseł Staś Pieta był, maszerował, a jakże. W Cieszynie - zamieścił cały fotoreportaż z marszu okraszony stwierdzeniem: "W Marszu uczestniczyło 1000 osób, które wyraziły sprzeciw wobec promowania aborcji, eutanazji i homozwiązków." W jego przypadku obłuda to chyba o wiele za słabe słowo.
    • ginger.ale Re: Marsz dla Życia i Rodziny 10.06.18, 17:21
      1elka26 napisał(a):

> Jest to marsz ludzi dla których rodzina oparta na nierozerwalnym małżeństwie

Tyle osób z PiSu i popleczników wykluczone uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka