Dodaj do ulubionych

Adam Nawałka

03.07.18, 15:30
Zrezygnował z prowadzenia kadry. Bądź tez kazano mu zrezygnować, choć Boniek twierdzi, że był przygotowany na przedłużenie umowy.
Żal mi, uważam, ze za jego rządów polska reprezentacja radziła sobie świetnie. Był jednym z lepszych trenerów od lat 70., a na pewno najprzystojniejszym wink normalnie mi smutno hehe
Uważacie, że zawalił i słusznie zrezygnował?
Obserwuj wątek
    • wkurzo-namama Re: Adam Nawałka 03.07.18, 15:40
      Jedyny facet w kadrze, na którego lubiłam patrzyć....
      Szkoda
    • agonyaunt Re: Adam Nawałka 03.07.18, 15:47
      Uważam, że w kwestii MŚ niestety zawalił, ale żałuję, że odchodzi. Wydobył reprezentację z głębokiej dziury, to co się działo na Euro było świetne, a i sama kwalifikacja na MŚ to też spore osiągnięcie. Coś się spartoliło w ostatniej chwili, uważam, że powinien zostać i to naprawić. Gorzej, że filary reprezentacji to już prawie emeryci, więc z drugiej strony mu się nie dziwię. Sama reakcja mediów i "kibiców" na klapę była na tyle paskudna, że każdemu by się odechciało.
    • aguar Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:13
      Niesłusznie. Nie był taki zły. Zwłaszcza, że i tak nie ma szans, aby zastąpił go ktoś klasy Mourinho czy Zidana.
      • forumologin Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:20
        wow czyzbym byla jedyna ktora jednak uwaza ze to dobra decyzja? zgadzam sie z trenerem Nawalka, ze to on jest odpowiedzialny za klape na MSsmile decyzje personalne( powolania za nazwisko a nie forme,powolania pilkarzy siedzacych na lawie w swych klubach np Miliq) i niezgrany zespol to jego wina, taka prawda. no fakt byl reprezentacyjny ale chyba nue do tego byl zatrudniony...
        • pigulkaszczescia888 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:43
          No dobra, tylko myślisz, że kto go zastąpi? Najlepszy trener świata? Bo powszechnie wiadomo, że o reprezentację Polski biją się wszyscy najlepsi trenerzy.
          Był kiedyś taki fajny mem. Nauczycielka napisała na tablicy rozwiązania działań. Z 10 działań, pomyliła się w jednym najprostrzym. Wszyscy się śmiali i pamiętali to błędne działanie. Nikt nie pamiętał 9 dobrych działań.
          I taki mamy tu przykład.
          Robert Lewandowski nie grzał ławy a miał najgorszy turniej w życiu chyba.

Pytanie czy nowy trener pomoże reprezentacji. Wszystkim się wydaje że tak ale na jakiej podstawie?
          • aguar Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:57
            Zgadzam się z tym. Nawałce nie wszystko się nie udało, nie wszystko było jego winą (czasem się nie da zrobić czegoś z niczego) zdobył doświadczenie, ludzie uczą się na błędach. Zwolnienie go miałoby sens tylko, gdyby rzeczywiście na jego miejsce był jakiś wybitny kandydat. A zmiana trenera dla samej zasady, przyniesie, moim zdaniem, więcej szkody niż pożytku.
            • memphis90 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:13
              Wiesz, jaką kasę dostali za wycieczkę do Rosji...?
        • agonyaunt Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:07
          Niemcy zaliczyli dużo większą wtopę, a jednak Loew zostaje.
          • lauren6 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:57
            Dokładnie. Szukali kozła ofiarnego.
          • snakelilith Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:03
            A może dlatego, że trenera ocenia się za całokształt jego długoletniej pracy, a nie po jednej wtopie?
            • agonyaunt Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:51
              Nawałka też wtopił tylko razsmile

Będzie mi go brakować z jeszcze jednego powodu - facet umie się wysłowić. Przyjemnie się go słuchało na konferencjach, nie stękał, nie jojczył, jak trzeba to brał na klatę. Nie gwiazdorzył, był uprzejmy dla kibiców. Ogólnie pozytywna postać. Szkoda, że już poza kadrą.
      • agonyaunt Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:17
        O, a Zidane to nie jest przypadkiem bezrobotny? wink
        • aguar Re: Adam Nawałka 03.07.18, 20:51
          Jest. Też bym go chciała. Nawet przystojnością nie ustępuje Nawałcesmile
    • szmytka1 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:21
      Uważam, że zawalili ci, co kopali piłke i top oni powinni odejść. Serio tongue_out A najlepiej juz nigdzie nie wysyłac reprezentacji w piłce noznej i już. Kasa jak zwykle wywalona w błoto.
      • miniulowa Re: Adam Nawałka 04.07.18, 08:11
        Zgadzam się.
      • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:30
        Ale oni kopali tak jak im kazano . To nie jest tak, że drużyna wychodzi na murawę i robi co chce, idzie na żywioł. To jest działanie wg srtaregii, wg planu trenera, selekcjonera, tego co rozpoznaje inne drużyny itd
        • kai_30 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 12:29
          Aha. Znaczy jak nie potrafią oddać celnego podania, już nie mówię na bramkę, ale do siebie nawzajem, to też im trener kazał?
          • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 12:53
            Celmny strzał na bramkę często wynika z tego, co dzieje się wcześniej. Jak zawiedzie współpraca to brakuje tej precyzji, siły itd. Oczywiście nie zawsze tak jest- żeby nie uogólniać.
    • aandzia43 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:23
      Szkoda, wyjątkowo ozdobny mężczyzna.
      • miruka Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:30
        Ja też mówiłam, że najbardziej w moim typie jest trener
    • julita165 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:37
      Ja o piłce nożnej nie ma zielonego pojęcia, więc nie będę się wypowiadać czy nawalił trener czy piłkarze czy wszyscy na raz. Ale serio uważacie tego Nawalke za przystojnego ? Wg mnie on ma urodę jak drobny cinkciarz, jakiś szemrany cwaniaczek albo coś w tym guście.
      • ajaksiowa Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:48
        Ale niektóre gustują w takich typachwink
      • agonyaunt Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:15
        IMO to nie kwestia urody, tylko zadbania. Niezapuszczona sylwetka w eleganckim stroju, plus luz, który nie wszyscy w garniturach mają.
      • biala_ladecka Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:16
        Moja mama tez sie nad nim rozplywa, a moim zdaniem wyglada jak mniej przasna wersja Waldemara Pawlaka tongue_out
        • fifiriffi Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:13
          biala_ladecka napisała:

> Moja mama tez sie nad nim rozplywa, a moim zdaniem wyglada jak mniej przasna we
          > rsja Waldemara Pawlaka tongue_out
          >
          chyba nie o tym samym Pawlaku mówimy.....??? surprised
          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Waldemar_Pawlak_candidate_2010_D_crop.jpg/1200px-Waldemar_Pawlak_candidate_2010_D_crop.jpg

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/mB3ktkqTURBXy84NmUwNjQ5ZjUyMGVhODVkZjViZTIxNTQ2N2FiY2RhNy5qcGVnkZMCzQMmAA
          • biala_ladecka Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:24
            O tym samym big_grin
      • lauren6 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:56
        Chyba jestem za młoda żeby zachwycać się facetem w wieku mojego ojca.
        • kafana Re: Adam Nawałka 04.07.18, 01:13
          Normalnie w życiu mi się starzy nie podobają ale na Nawalke lubię patrzyć. To nawet nie o seksualny wymiar chodzi ale od niego bije klasa. Tak powinni wygladac mężczyźni w tym wiekusmile
          • bergamotka77 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 01:18
            Patrzeć bo nie ma po polsku bezokolicznika patrzyc. Litości!
            • sumire Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:17
              sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/patrzec-patrzyc;409.html
              • kafana Re: Adam Nawałka 04.07.18, 23:35
                Dziękujęsmile
      • alicia033 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:00
        julita165 napisała:

> Ale serio uważacie tego Nawalke za przystojnego ?

nie mój typ, ale oczywiście nie tylko na ulicy, ale i w topowej (czytaj: drogiej), warszawskiej knajpie zdecydowanie na plus wybija się z męskiej reszty.
        Co do meritum wątku - wyleciał, bo po takich "igrzyskach" wykop się należy (przy czym nie chodzi o sam wynik li tylko, a o styl. Ktoś musiał przegrać, bo takie są reguły, ale to, co zaprezentowała polska reprezentacja...), a że w sumie osiągnął z polską reprezentacją tyle, co od ponad ćwierćwiecza nikt inny i że nikogo lepszego na horyzoncie nie widać - to inna historia. Szklana kula mi podpowiada, że za parę miesięcy wrócismile.

>Wg mnie on ma urodę jak drobny cinkciarz, jakiś szemrany cwaniaczek albo coś w tym guście.

jasne, jasne, bo cinkciarzem/cwaniaczkiem to się jest/było wg urody.
        Jak cię czytam, julita165, to dochodze do wniosku, że pie.doląca od rzeczy piepe w tym jednym punkcie ma rację - nie ma co bronić polskich sędziów.
      • sanrio Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:58
        tak, na widok pana Adama mięknie mi serce, mimo, że absolutnie nie gustuję w mężczyznach w wieku mojego taty.
        Ma w sobie coś tak pociągającego, jakąś charyzmę, do tego wzbudza sympatię, jest dystyngowany wink i wyjątkowo zadbany.
        Wydaje mi się być bardzo porządnym człowiekiem. Taki Boniek na przykład, od razu wzbudza we mnie odmienne uczucia - wydaje się być krętaczem i właśnie cwaniaczkiem (ale być może tobie właśnie on się podoba tongue_out )
        • bergamotka77 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:43
          sanrio napisała:

> tak, na widok pana Adama mięknie mi serce, mimo, że absolutnie nie gustuję w mę
          > żczyznach w wieku mojego taty.
          > Ma w sobie coś tak pociągającego, jakąś charyzmę, do tego wzbudza sympatię, jes
          > t dystyngowany wink i wyjątkowo zadbany.
          > Wydaje mi się być bardzo porządnym człowiekiem. Taki Boniek na przykład, od raz
          > u wzbudza we mnie odmienne uczucia - wydaje się być krętaczem i właśnie cwaniac
          > zkiem (ale być może tobie właśnie on się podoba tongue_out )
          >

Z ust mi wyjelas to sanrio
          • memphis90 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:35
            Ale wiecie, że całe to "dystyngowany", "bardzo porządny człowiek"- to są Wasze projekcje nt gościa w garniturze, widzianego w TV...? Gdyby ludzie byli tacy, jacy nam się WYDAJĄ być, to świat byłby prosty...
            • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:32
              A któż zabroni mieć projekcje- zwłaszcza pozytywne ? Ty też masz projekcje, że one mają projekcje tongue_out
              • memphis90 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 15:47
                No nie, ja jednak stwierdzam fakt... Nie wypowiadam się nt cech Bergamoty i Sanrio.
            • sanrio Re: Adam Nawałka 04.07.18, 14:46
              "wydaje się" Memphis, słowo klucz.
              Jak cię widzą tak cię piszą, no tak to już jest
        • jowita771 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:41
          > Wydaje mi się być bardzo porządnym człowiekiem. Taki Boniek na przykład, od raz
          > u wzbudza we mnie odmienne uczucia - wydaje się być krętaczem i właśnie cwaniac
          > zkiem

Boniek cwaniakiem?
          Dla mnie absolutnie nie. Za to Lato - ten mógłby w moim odczuciu leżeć w Sevres jako wzorzec cwaniaka i krętacza.
          • sanrio Re: Adam Nawałka 04.07.18, 14:47
            tak, ten też. I Smuda, omg wink
      • fifiriffi Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:08
        jest przystojny... Jak mało który facet w tym wieku....

no nie gadaj, że nie widzisz...No chyba ze ma 20kilka lat
    • cosmetic.wipes Re: Adam Nawałka 03.07.18, 16:58
      Uważam, że jest przystojny 😀
    • fornita111 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 17:00
      Dobrze, ze sobie pojdzie.
      • sanrio Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:52
        albowiem?
        • fornita111 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 19:11
          Albowiem, gdyz, poniewaz: juz sie skonczyl. "Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc"...
          • sanrio Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:07
            W zasadzie pewnie masz rację. Zostanie dobrze zapamiętany. Ale to określenie „skończył się” jest takie przykre, że aż chciałabym go przytulić tongue_out
            • fornita111 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:24
              Chyba duzo ematek by go chetnie pocieszylo wink wink wink
    • kkalipso Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:01
      Ja uważam że to dobry czas żeby pożegnać się z reprezentacją. Nic więcej drużynie dać nie mógł. Tylko się zastanawiam kogo nowego mają na oku bo muszą mieć skoro pozwolili mu odejść. Polubiłam chłopa, zrobił kawał dobrej roboty pomijając Mundial. Niech mu się wiedzie w życiu.
      • sanrio Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:54
        dlaczego, myślę, że mógłby coś jeszcze zrobić, np. dokonać zmian i wymiany na młodych zawodników. Tak właśnie postępuje się w zgranym teamie - owszem, raz daliśmy doopy, ale teraz wiemy gdzie i szukamy rozwiązania.
        • kkalipso Re: Adam Nawałka 03.07.18, 19:25
          Moim zdaniem chodzi o to że On nie jest w stanie nauczyć piłkarzy niczego więcej ....
          • memphis90 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:37
            Czyżby On awansował w międzyczasie do roli Boga...?
            • sanrio Re: Adam Nawałka 04.07.18, 14:48
              zazdrościsz tongue_out
    • janja11 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 18:41
      Były wielkie oczekiwania wobec reprezentacji nakręcane miesiącami przez media. Rzeczywistość okazała się okrutna. Trzeba ludowi wskazać winnego porażki i , mało oryginalnie, padło na trenera.
      Brakło szczęścia, bo Kuba, na którego zawsze można było liczyć , nie tylko jest coraz starszy, ale w ostatnim czasie jest też regularnie kontuzjowany. Do tego doszła kontuzja Glika, która koncertowo rozbiła polską obronę.
      Kontuzje są oczywiście niezależne od trenera, ale już wystawienie na bramkę Szczęsnego, który regularnie wali totalne babole w meczach na ważnych turniejach, to niewątpliwie jest wina trenera.
      No i motywacja. Drużyny teoretycznie słabsze, notowane niżej w rankingach, nadrabiały brak umiejętności ambicją i jak to się mówi gryzły trawę.
      Wina trenera jest tu ewidentna, bo nie potrafił zmotywować zespołu do walki.
      Mimo wszystko doceniam pracę Nawałki i to , co z reprezentacją osiągnął. Dałabym mu drugą szansę.

• araceli Re: Adam Nawałka 03.07.18, 19:06
        janja11 napisał(a):
        > Były wielkie oczekiwania wobec reprezentacji nakręcane miesiącami przez media.
        (...)
        > Wina trenera jest tu ewidentna, bo nie potrafił zmotywować zespołu do walki.

A czym ma motywować, skoro za żenadę kasa płynie milionami? To nie sport - to cwany biznes.
        • jolie Re: Adam Nawałka 03.07.18, 20:13
          Zgadzam się, chociaż piłkarze z innych państw też dobrze zarabiają, a mają ambicję (choć nie znam dobrze zagranicznych rozwiązań).
        • alicia033 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 20:15
          araceli napisała:

> A czym ma motywować, skoro za żenadę kasa płynie milionami?

każdemu?
          Poza tym zawsze można mieć jeszcze więcej, a kiepski występ na takiej imprezie to parę długość straty do szansy na korzystniejszy transfer. Albo zaprzepaszczenie jej w ogóle.
          Dlatego sądzę, ze jednak na poziomie indywidualnym to każdy z piłkarzy miał (powinien mieć) motywację, żeby dać z siebie wszystko. Tylko zbiorowo to ewidentnie nie zagrało i to już pytanie do trenera właśnie: dlaczego?
      • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:36
        Szczęsny - raz, Cionek -dwa, brak Glika-trzy, Pazdan-po meczu z Kolumbią uzyskał u mnie nazwisko z "i" zamiast z "a", Kownacki-Bednarek - za późno. Grosik grał jak wściekły, bo to jego ostatni Mundial. Grosik-Kuba-Lewy- to starzy zawodnicy, przed nimi 1-2 występy ( euro za 2 lata i mudial za 4 ).
    • jolie Re: Adam Nawałka 03.07.18, 20:07
      Nie wiem, czy zrobił słusznie, możliwe, że się wypalił i nie ma pomysłów. Jestem w szoku, że określa się go per 'przystojny' - dla mnie to przepalony dziadek z jakąś taką zmierzłą miną, nie widzę w nim mężczyzny, nie znosiłam też jego sposobu mówienia.
      • sanrio Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:05
        Przepalony dziadek - umarłam big_grin
        Ale rozumiem, ja z kolei nie potrafię pojąć zachwytów nad np Keanu Reeves’em - przypomina mi mix downa z jakimś zwierzęciem.
        • jolie Re: Adam Nawałka 04.07.18, 11:45
          Tak mi się kojarzy, nic na to nie poradzę. Jest w nim coś bardzo antypatycznego, poza tym -zdecydowanie wolę młodszych☺ . A Keanu dla mnie też bezjajejczny, bo androgyniczny.
    • bywalec.hoteli Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:11
      Nawalce dałbym druga szanse. Uważam jego i Beenhakkera za 2 najlepszych trenerów jakich reprezentacja Polski miała po 1989. Nie znam się na facetach, ale uważam, Żr Nawalka jest elegancki, wysportowany a zarazem dojrzały i myśle, ze Wielu forumk mógłby podobać się rownoeznjalo mężczyzna smile a trenera lepszego nie będziemy mieć ? Bo kto przyjdzie tu szukać wyzwań? Zidane albo Murinio? Raczej jakaś przeciętna żaba , co zechce sobie zarobić pare euro.
    • bergamotka77 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:14
      Nie zawalil - w koncu to pilkarze graja. Mnie strasznie go szkoda - przystojny i fajny facet z niego... żal crying
      • fornita111 Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:31
        "Time to say goodbye" alleluja i do przodu- nowe wyzwania/zasluzona emerytura. To nie jest smutne, przeciez nie odchodzi w nieslawie wink Nie oplakujcie go, jakby nad grobem stal big_grin
      • kkalipso Re: Adam Nawałka 03.07.18, 23:48
        Dlaczego żal? On też może być tym wszystkim zmęczony, może w końcu chce spędzić czas z rodziną, wnukami. Ile można żyć na walizkach? Dla mnie jego odejście świadczy o nim tylko pozytywnie, pewnie jest spełniony zawodowo i tyle.
        • nickbezznaczenia Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:10
          Nawałka nie ma dzieci, więc i wnuków brak.
    • satur9 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 00:07
      Drogi drobiu domowy:
      Kontrakt pana Nawałki był od początku podpisany do końca obecnych MŚ;
      Pan Nawałka przez ostatnie kilka lat dostał pierdyliard euro w premiach za różne "awanse";
      To w dodatku do PLN80 000 pensji podstawowej miesięcznie przez ostatnie kilka lat;
      Do tego dochodzą grube miliony za reklamy paróweczek, okien Fakro, izotoników i Samsungów wszelakich.
      Jeżeli wam smutno, to tylko z powodu własnej ignorancji. Pan Nawałka finansowo ustawił kilka pokoleń do przodu i ma teraz totalnie w dupie czy będzie trenerem czegokolwiek czy nie.
      • cosmetic.wipes Re: Adam Nawałka 04.07.18, 07:45
        Od nazywania kobiet drobiem domowym fiutek ci nie urośnie.
        • ajaksiowa Re: Adam Nawałka 04.07.18, 08:10
          😄😄
      • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:41
        Drogi Sus scrofa
        Kasę to liczyć umiesz, ale odpowiadać na pytanie już nie.
        Pytanie nie brzmi : ile zarobił, ile miał pensji, jak się ustawił, w ilu reklamach grał.
        Pytanie zadano o słuszność lub nie - takiej decyzji
        Aczkolwiek wyrażam głębokie zrozumienie dla twego niskiego poziomu nie pozwalającego nawet na przeczytanie ze zrozumieniem i udzielenie w miarę W MIARĘ rozsądnej wypowiedzi
      • sanrio Re: Adam Nawałka 04.07.18, 14:52
        no i co z tego, że był podpisany do końca MŚ. Umowy o pracę na czas określony też się przedłuża. I nie rozumiem tej wyliczanki - zarobił to zarobił, bardzo dobrze, że zarobił.
        Mnie nie żal jego, tylko żal mi, że już go nie będę oglądała jako trenera kadry. Czaisz różnicę, czy to zbyt skomplikowane?
        • alicia033 Re: Adam Nawałka 04.07.18, 23:49
          sanrio napisała:

> Mnie nie żal jego, tylko żal mi, że już go nie będę oglądała jako trenera kadry

nie płacz jużwink.
          To odejście taktyczne, szybko wróci.
    • edelstein Re: Adam Nawałka 04.07.18, 08:07
      To chyba polska tradycja porazka= zmiana trenera. Ua dwa lata po Euro bedzie to samo chyba, ze zdarzy sie cud i Polska wygra turniej.
    • wapaha Re: Adam Nawałka 04.07.18, 09:27
      On żegnał się jużna konferencji po zakończeniu naszego mundialu. Nie dziwi mnie ta decyzja. Było dobrze, świetnie sobie radził ale teraz ewidentnie coś się zadziało - dobór kadry , trenera, decyzje - ewidentnie dał ciała. Potrzebny jest ktoś nowy- bo ten teraz zawiódł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka