ricemice Re: Dołujące książki dla nastolatek 19.07.18, 13:49 Współczesne dla nastolatek to Natalia Osińska "Fanfik" i "Slash". Nie wiem czy dołujące ale na pewno na czasie i o wspólczesnych problemach. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dołujące książki dla nastolatek 19.07.18, 14:32 Pojawiło sie tez sporo książek pisanych współcześnie, dla obecnej młodzieży na wielce dołujące tematy historyczne. Uri Orlev, na przykład Wyspa na ulicy Ptasiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Dołujące książki dla nastolatek 19.07.18, 14:41 Zamówiłam polecane tu "7 dni" Eve Ainsworth i jeszcze "Krzywdę" tej samej autorki oraz "Zielone Martensy" i "Kawa z kardamonem" Joanny Jagiełło. Resztę dodaję do zapamiętanych na później Dzięki za wszystkie polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Dołujące książki dla nastolatek 19.07.18, 15:43 Sluchaj, a jak ona uzasadnia chęć zdołowania się? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Dołujące książki dla nastolatek 19.07.18, 20:27 Też mnie to zaniepokoiło przy którejś książce w takich mrocznych klimatach. Ona twierdzi, że ją to ciekawi. Nie ma sama takich problemów, ale słyszy o nich w szkole, od znajomych z netu, jej przyjaciółka zmaga się z depresją i solidnymi problemami na linii dziecko-rodzice. To są sprawy które się dzieją gdzieś tam wkoło niej. Poza tym zawsze kompulsywnie traktowała tematy książkowe- była już faza na bohaterów zwierzęcych, na dziecięce przygody wakacyjne itd. W trakcie szału na jakiś klimat nie rusza niczego innego, póki się nie znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś