06.10.18, 07:08
Jak składacie wniosek o urlop to otrzymujecie potwierdzenie dostania takiego urlopu? Oddałam wniosek na luty ale skąd mam wiedzieć czy urlop dostanę i czy mam załatwiać wyjazd?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Urlop 06.10.18, 07:11
      Tak, od razu gdy przełożony zaakceptuje.
      • be.a Re: Urlop 06.10.18, 07:28
        A skąd mam wiedzieć że zaakceptuje? Dostanę ustna informacje?czy wniosek skladam z kopią i dostaje potwierdzenie na kopi?
        • alicia033 Re: Urlop 06.10.18, 07:47
          zamiast forum lepiej spytaj się innego pracownika firmy, w której pracujesz. Bo zwyczaje firmowe są różne.
    • ewa_mama_jasia Re: Urlop 06.10.18, 08:45
      Zapytaj tam gdzie oddałas. Od lutego wniosek mógł zostać 50 razy zaakceptowany,, odrzucony, mógł się zawieruszyc gdzieś w papierach I zaginąć. U mnie tak się wniosków nie składa, pisze się na początku roku plan urlopowy a potem jeszcze okresowo robi się powtórkę tych planów urlopowych, np. przed okresami gdzie wiadomo, że będą chętni na wzięcie urlopu. Plan urlopowy jest podpisany przez szefa. A wniosek urlopowy u mnie wypisuje się nie wcześniej niż na 2 tygodnie przed planowanym terminem urlopu. Więc jeśli nie wiesz, co co z Twoim urlopem, zapytaj tam gdzie go zalozylas - w kadrach, hr, czy jak się nazywa u Ciebie ta komórka.
      • ewa_mama_jasia Re: Urlop 06.10.18, 08:46
        Wróć, źle zrozumiałam. Teraz oddałas wniosek na luty w przyszłym roku? To i tak pytaj.
      • ewa_mama_jasia Re: Urlop 06.10.18, 09:06
        U mnie wniosek urlopowy podpisany przez szefową wędruje do sekretariatu, do podpisu szefa głównego. Jak podpisze, sekretarki informują mnie telefonicznie ze podpisany i że oddają do kadr.
    • berdebul Re: Urlop 06.10.18, 09:09
      Urlop uzgadniam z przełożonym, więc mówi czy wyraża zgodę.
    • leyre2 Re: Urlop 06.10.18, 09:17
      A jaka jest zasada w twojej firmie? Powinnas miec to w kontrakcie/umowie. Jesli nie wies to zapytaj.

• princy-mincy Re: Urlop 06.10.18, 09:24
      Tak, tyle że u mnie nie ma papierów tylko wysyłam wniosek do przełożonej, muszę podać plany zastępstwa lub odpowiednio wcześniej zwrócić się do przełożonej o pomoc w znalezieniu zastępstwa. Szefowa aprobuje kopiując HR i po sprawie.
    • slonko1335 Re: Urlop 06.10.18, 09:28
      Na wniosku jest miejsce na podpis przełożonego. Podpisuje i podpisany zanosi się do kadr u nas.
    • zasiedziala Re: Urlop 06.10.18, 09:36
      Otrzymuję, maila z systemu, w którym załatwia się wnioski urlopowe. Tylko ta informacja pewnie niewiele pomoże, bo co firma to inny system i obyczaj. Najlepiej więc spytać u źródła.
    • profes79 Re: Urlop 06.10.18, 09:39
      U mnie jest nie tylko podpis przełożonego, że udziela/nie udziela ale jeszcze po pewnej aferze sprzed kilku lat także podpis pracownika, że się z decyzją przełożonego zapoznał (budżetówka). W małej firmie nie zawracałem sobie głowy wypisywaniem wniosku tylko się szło do szefowej i się mówiło, kiedy się chce urlop (chociaż z kolei wzięcie urlopu z takim wyprzedzeniem pewnie byłoby problematyczne albo w inny sposób potwierdzone.
      • be.a Re: Urlop 06.10.18, 10:46
        Czyli co firma to inny sposób .dzięki za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka