26.01.19, 17:30
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sprawa-krystka-seksafera-pomorza-rusza-proces/b2039wp
"Po śmierci Anaid i kolejnych zeznaniach śledczy z przerażeniem odkryli, że na Krystiana była już składana masa skarg, a nawet oskarżenia o gwałty. Ale nikt jak dotąd nie zdołał go zaciągnąć przed sąd. Jedyne postępowanie, jakie nadal się toczyło, dotyczyło zgwałcenia 16-letniej Asi z domu dziecka w klubie położonym kilkadziesiąt metrów od komendy policji w Pucku.
Reszta postępowań z jakichś względów była umarzana."

Czytałam całą serię artykułów z cyklu "Zatoka Świń", to się wszystko w głowie nie mieści.
Obserwuj wątek
    • grru Re: Krystek. 26.01.19, 17:59
      Państwo teoretyczne...
      • nolus Re: Krystek. 26.01.19, 20:48
        Czytałam - obszerny artykuł dogłębnie przedstawiający tę sprawę.

Zarzut popełnienia 33 przestępstw na nastolatkach...Nieźle.

Ciekawe czy jego "szef" - pan Marcin T., właściciel najpopularniejszych klubów w Trójmieście też poniesie jakąś odpowiedzialność karną za swoje uczynki, bo jakoś dziwnie wątpię. Ciekawe co na to jego żona, kochanka oraz dwoje dzieci
    • maslova Re: Krystek. 26.01.19, 20:45
      Czytałam reportaże nt. Krystka, do tej pory na samą myśl robi mi się niedobrze. Skrzywdził tyle dziewcząt i przez wiele lat przymykano na to oko.

Jeśli chodzi o Marcina T., właściciela klubów nocnych w Trójmieście, okazuje się, że miał szereg popularnych znajomych, którzy w tych klubach bywali i podjęli się jego obrony:

"Bardzo dużo kontrowersji wzbudzała postawa Marcina T., który po wybuchu afery bez skrupułów organizował konferencje prasowe, na których kłamał. Twierdził, że chodzi o przejęcie założonego przez niego klubu przy plaży w Sopocie, łącząc "sprawę Krystka" z wypowiedzeniem jego firmie przez miasto dzierżawy plaży, choć to wypowiedzenie było związane m.in. z zakłócaniem ciszy. W rezultacie w obronie tego klubu wystąpiły takie gwiazdy jak Nergal, Jerzy Kryszak, Misiek Koterski oraz zespół Afromental. Do ratowania klubu wzywał też publicznie muzyk Krzysztof Skiba, nie wspominając jednak, że dawniej prowadził imprezę striptizową w innym klubie związanym z Marcinem."

Czy ktoś wierzy, że ci faceci nie mieli pojęcia, że do tych klubów przychodzą młodziutkie dziewczyny, często nie mające nawet 15 lat? Obrzydliwe sad

• rexona_sport Re: Krystek. 26.01.19, 20:58
        Mysle ze ochoczo z tych dziewczynek korzystali sad
      • mary_lu Re: Krystek. 26.01.19, 21:15
        Ci popularni znajomi mogli nie mieć pojęcia o działalności Krystka. W Trójmiejskich klubach zawsze było pełno małolat, zawsze próbowały się kręcić wokół znanych facetów, ale większość historii jakie znam, kończyła się na pozwoleniu zachwyconej małolacie na posiedzenie w towarzystwie przy drinku, często wygłoszeniu do niej ojcowskich tyrad o złym świecie i że ma uważać.
        • scarlett74 Re: Krystek. 26.01.19, 21:45
          tia...i na pewno podarowali jeszcze maskotkę na pożegnanie...Rzyg
        • 18lipcowa3 Re: Krystek. 26.01.19, 21:53
          '' większość historii jakie znam, kończyła się na pozwoleniu zachwyconej małolacie na posiedzenie w towarzystwie przy drinku, często wygłoszeniu do niej ojcowskich tyrad o złym świecie i że ma uważać.''

w jakim swiecie ty zyjesz?
          • mary_lu Re: Krystek. 26.01.19, 22:12
            W świecie, w którym faceci generalnie nie gwałcą niepełnoletnich.
            • 18lipcowa3 Re: Krystek. 26.01.19, 22:31
              no ok ja tez
              ale na baletach w zatoce swin tak sie nie działo niestety
              • nolus Re: Krystek. 26.01.19, 22:41
                18lipcowa3 napisała:

> no ok ja tez
                > ale na baletach w zatoce swin tak sie nie działo niestety
                >

"Co się dzieje w Sopocie, pozostaje w Sopocie" - tak miało być, ale nie wyszło big_grin
      • nolus Re: Krystek. 26.01.19, 22:27
        maslova napisała:

> Czytałam reportaże nt. Krystka, do tej pory na samą myśl robi mi się niedobrze.
        > Skrzywdził tyle dziewcząt i przez wiele lat przymykano na to oko.
        >
        > Jeśli chodzi o Marcina T., właściciela klubów nocnych w Trójmieście, okazuje si
        > ę, że miał szereg popularnych znajomych, którzy w tych klubach bywali i podjęli
        > się jego obrony:
        >
        Jest jeszcze gorzej niż myślisz.

W tej sprawie jest ciekawy przypadek mecenasa Nicholasa Cieslewicza, znajomego Marcina T. Pan Nicholas był obrońcą Krystka, a potem...potem podjął się reprezentowania rodziny Anaid - dziewczynki, która popełniła samobójstwo przez Krystka i której ojciec, w akcie zemsty zabił przypadkowego człowieka myśląc, że to Krystek właśnie. Mecenas Cieslewicz złamał kodeks etyki adwokackiej, o czym mówi paragraf dwudziesty drugi :"Nie wolno podjąć się prowadzenia sprawy ani udzielić pomocy prawnej, jeżeli adwokat udzielił wcześniej pomocy prawnej stronie przeciwnej w tej samej sprawie lub sprawie z nią związanej".A paragraf czterdziesty szósty mówi jeszcze: "Adwokat nie może reprezentować klientów, których interesy są sprzeczne, nawet gdyby ci klienci się na to zgodzili".

Pan Nicholas właśnie to zrobił - oczywiście z porywu serca, tak typowego dla adwokatów. A tak naprawdę to po to, aby mieć dostęp do akt dużej sprawy i uzyskać wiedzę na temat planowanych działań policji. Wszystko na życzenie osoby trzeciej, chcącej pozostać "w ukryciu".
        • cauliflowerpl Re: Krystek. 27.01.19, 08:02
          Masakra.

Dla ścisłości, ofiara ojca Anaid przeżyła. Ojciec odpowiadał za usiłowanie zabójstwa.
    • 18lipcowa3 Re: Krystek. 26.01.19, 21:06
      w głowie sie nie mieści ile czasu bezkarnie typ łaził po baletach
    • ruscello Re: Krystek. 27.01.19, 09:01
      W Trójmieście w ogóle były/są silne struktury przestępcze. Pamiętam, jak z 10 lat temu osobie z rodziny, która była sędzią w Gdańsku, podpalili samochód, zastraszali dzieci, itd. W końcu zmieniła miejsce zamieszkania, podobnie jak kilkoro współpracowników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka