Dodaj do ulubionych

trochę mi przykro

27.02.19, 11:24
Jestem ze Śląska. W Katowicach mam mieszkanie na kredyt. Mam możliwość robienia specjalizacji w pięknym miejscu w województwie warmińsko mazurskim, dostałambym za to taką wypłatę, że starczyłoby spokojnie spłacać kredyt w Katowicach i utrzymać się na miejscu. To moje marzenie, zamieszkac w tamtych rejonach. Natomiast ta specjalizacja nie podchodzi mi w 100% jest wyborem numer 2. Wyborem nr 1 jest inna specjalizacja i dostałam propozycję szkolenia się w niej ale na Śląsku, dokładnie w Sosnowcu sad. Specjalizacja wymarzona. Praca wymarzona. Już wiem czego potrzebuję i to jest dokładnie to co chcę robić w życiu ale jestem uwiązana na Śląsku przez kolejne 5lat. Kolejne 5klat na szarym, burym Śląsku. Czasami mam myśli żeby jednak robić to co nie podchodzi mi do końca ale w wymarzonym do życia miejscu. Pytałam w tamtych okolicach o pracę w moim wymarzonym zawodzie, praca jest ale nie opłaciłabym kredytu, nie utrzymałabym się. Naprawdę jest mi przykro, że kolejne lata życia muszę spędzić w moich rodzinnych stronach.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:28
      Znowu ty? Jak zmieniasz nicka to moze warto byłoby chociaż minimalnie zmienić historię, bo ileż można?
    • barattolina Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:38
      Jeśli będziesz mieszkać w wymarzonym miejscu, a praca będzie Cię uwierać to i miejsce Ci zbrzydnie.
      Rób specjalizację nr 1 a po 5 latach pojedziesz gdzie chcesz. Będziesz miała super robotę i będziesz mieszkała w wymarzonym miejscu.

Trzeba najpierw zadbać o podstawy - potem układać resztę. To daje potem większy wachlarz możliwości.
      • makadamia32 Re: trochę mi przykro 28.02.19, 09:20
        dzięki tez tak mysle smile
    • mama-ola Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:44
      Zdecydowanie zrób wymarzoną specjalizację, a potem się zobaczy.
    • alpepe Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:48
      Sosnowiec to nie Śląsk.
      • alpepe Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:50
        I nikt ze Śląska, z Katowic, nie powiedziałby o Sosnowcu, że to Śląsk. To jest Zagłębie. Trzecia sprawa, przeprowadź się do Dąbrowy Górniczej, będziesz miała blisko na Pogorię, tam jest tak ładnie, że nie będziesz czuła tego burego "Śląska".
        • makadamia32 Re: trochę mi przykro 27.02.19, 11:57
          staram się dużo jezdzic na Sosinę żeby trochę odetchnąć, na pewno tez jak zrobi się cieplej będę jezdzila na Pogorie
          • karme-lowa Re: trochę mi przykro 28.02.19, 10:30
            Jatojagoda???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka