paniusiapobuleczki 01.04.19, 19:41 jest najlepszy od lat. Powiedziano dzisiaj w wiadomościach. A 500+ rozdawane od trzech lat ma nie tylko aspekt finansowy ale też godnościowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morekac Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:01 A ministra finansów właśnie podała sie do dymisji - podobno z powodu braku kasy na te wszystkie obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:16 Ale, że już się podała? Miała być zrekonstruowana w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:21 Się podała, tylko dymisja nie została przyjęta. I tak, ma być zrekonstruowana. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:22 Ma awansować na jakieś stanowisko w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:33 Nie chce odpowiadać za nadmierny deficyt budżetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:41 Szkoda mi faceta, który jest typowany na jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:50 Nie ma ofiar, są tylko ochotnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:39 O, ma nieco szacunku do samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:00 Jakby miała to by nie wchodziła do tej rzeki. Każdy kto ma rozum wiedział jak to się skończy, a jeśli ktoś nie ma to specjaliści ostrzegali. Zachciało się ministrowania w populistycznym rządzie, trzeba się pożegnać z reputacją. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:25 Przecież spitoli do europarlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:18 Ciemny lud wszystko kupi, jak to mawiał klasyk. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 20:55 o, dziwne, a pani Duda mówiła coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
bukietlisci Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:00 ale wiecie, że ludzie w to wierzą???? w piątek słyszałam ( w sklepie) jak dwie staruszki wyrzekały na antypisowców. bo oni to ojczyznę chcą zatracić i o nas nie myślą. bo pis nam tyle dał, i to pińcetplus, i dopłąty wszelaki i wszystko. a te szuje szczują i szczują na rząd. bo chcą sprzedać Polskę. tak se zapytałam, czy wiedzą ile masło podrożało przez ostatnie dwa lata. nie wiedziały. nic nie wiedziały. ale wiedziały że mamy raj mlekiem i miodem płynący. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:16 A ja z kolei podsłuchałam dwie staruszki i starszego pana, rozmawiali na bazarku, kupując ziemniaki. Ze aby do jesieni, może się wreszcie od tej zarazy uwolnimy, pani kochana, bo to juz nie do pojęcia co oni wyprawiają. Az byłam zaskoczona, bo na oko wcale na antypis nie wyglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
bukietlisci Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:22 ba. mam taką sąsiadkę nieco dalszą. na oko - sto lat. a umysł biegły. już zapowiedziała , że jak nie pójdę na wybory ( a się wybieram ) to przestanie mi się odkłaniać. zwykła mówić, że jej to już bliżej niż dalej, ale dzieci szkoda/ to głosuje przeciw pis. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Stan finansów publicznych 01.04.19, 21:53 A cała forsa na to bierze się z uszczelniania VAT. Już prawie uszczelnili, ale nie całkiem, wszak musi zostać na dalsze pięćsety i trzynaste emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś