heavy_metal_thunder Re: Poczucie humoru 20.06.19, 17:57 A ja lubię dowcipy o Żydach, gejach oraz Hitlerze. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Poczucie humoru 20.06.19, 20:22 Lubię żarty seksualne, ironiczne sama mówię często ale nie przepadam jak ktoś że mnie ironizuje 😃. Lubię grę słów, jak inni się śmieją , to dla mnie jest coś 100 razy śmieszniejsze więc bardzo rzadko z innymi się nie śmieję również z siebie i czasem chciałabym, żeby ktoś że mnie po prostu pożartował a ludzie rzadko to robią. Ja natomiast z bliskich często żartuję. Jakich nie lubię ? Seksistowskich i czarnego humoru niebardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Poczucie humoru 20.06.19, 20:44 Zarty o kupie i o dupie lubię najbardziej☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Poczucie humoru 20.06.19, 20:56 Przede wszystkim uwielbiam mężczyzn, którzy potrafią mnie rozśmieszyć. Były miał taką umiejętność - kiedy mnie trafiał szlag żartował, w taki sposób, że cała złość mijała jak ręką odjął, a zdarzenie, które mnie wkurzało, zaczynałam postrzegać z zupełnie innej perspektywy. Najbardziej chyba lubię pure nonsense. Ale jeszcze bardziej niż żarty lubię zwykłe cieszenie się życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:58 Hmm, ja też uwielbiam mężczyzn, którzy potrafią mnie rozśmieszyć! Z wiekiem albo ich jest mniej albo ja jestem bardziej ponura, ale tak, lubię to! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Poczucie humoru 20.06.19, 21:22 >Do dziś wspominam niekontrolowany atak na pogrzebie mojego ukochanego dziadka (trochę wstyd, ale ile endorfin!). No to raczej nie jest poczucie humoru, tylko histeria... Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Poczucie humoru 20.06.19, 22:16 Rozumiesz znaczenie tego słowa, czy chcesz mnie po prostu obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poczucie humoru 20.06.19, 22:27 Ale histeryczny atak pod wpływem silnego napięcia emocjonalnego w wyjątkowo obciążającej psychicznie sytuacji nie jest niczym, czego trzeba się wstydzić. Zdarza się, nawet najbardzej opanowanym. Ludzie na wieść o śmierci bliskich lub na pogrzebach zachowują się czasem bardzo dziwnie i nieadekwatnie do sytuacji. Ale rację kk345 ma, to nie jest humor, w tym nie ma bowiem nic zabawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Poczucie humoru 20.06.19, 22:48 Nie cierpię się tłumaczyć, ale czasem trzeba, trudno. Niektórzy w końcu też nie rozumieją niektórych żartów nomen omen. Chodzi o sytuacje, w których generalnie trzeba zachować powagę, ale pojawia się jakis moment, który mógłby wywołać uśmiech, ale ze trzeba się powstrzymać, to łatwiej parsknąć. Do histerii (czyli hustawek nastroju i przerysowanych uczuć) naprawdę daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:07 Wybacz, ale śmiech na pogrzebie bliskiej osoby, to nie jest żart. Nawet jeżeli uważasz, że coś jest wtedy dla ciebie zabawne, to śmiech jest wtedy wyrażeniem pogardy dla innych i ich prawa do powagi w danej sytuacji. To nawet gorzej niż histeria, bo histeria świadczyłaby jeszcze o zaanagażowaniu, a tak to tylko żenada. No chyba, że pogrzeb był na wesoło, niektórzy sobie przed śmiercią nawet czegoś takiego życzą, ale wtedy pewnie z przekory zaczęłabyś płakać, by być szczególnie zabawną. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:21 Myślę, że jesteś (przynajmniej na forum) bardzo konfliktową osobą. Z reguły takich unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:30 Acha, nie spodobała ci się moja ocena twojego zachowania na pogrzebie dziadka i nie potrafiłaś wytłumaczyć, co zabawnego widzisz w śmianiu się na porzebach, kościele i w podobnych sytuacjach, gdzie coś takiego jest niestosowne, to zaczynają się obrażanie mojej osoby i brednie o konfiktowości. Wolę być konfiktowa niż mieć takk perwersyjne "poczucie humoru". Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Poczucie humoru 20.06.19, 21:24 Nie śmieszą mnie komedie typu Rejs, Mis, itp. Dla mnie są smutne. Nie trawie Danca i Pazury. Uwielbiam kabaret Hrabi i Kolaczkowska, stare Ayoy. Najbardziej śmieszy mnie żart sytuacyjny, coś co trudno potem odtworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Poczucie humoru 20.06.19, 21:26 Do łez rozśmiesza mnie parodia Despacito - "Nie tak szybko". Nie wiem dlaczego ale ten, dobrze mi znany, wiejski klimat, jakoś zawsze działa A w ogóle to nie...nie potrafię uchwycić żartu, dwuznaczności czy ironii. Wszystko trzeba mi, w prosty sposób, wykładać. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Poczucie humoru 20.06.19, 22:03 Mnie wiele rzeczy smieszy i cieszy, ale chyba najbardziej humor zupelnie niezamierzony i nieswiadomy, codzienne sytuacje np. pracowe czesto tak napompowane emocjami i brakiem refleksji ze az balonik peka i robi sie naprawde smiesznie, rowniez ludzie bioracy i siebie i zycie zbyt na powaznie- tam gdzie nie ma potrzeby Humor zydowski tez bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:03 Aha rozne parodie tez mnie smiesza, lubie te muzyczne jak np Ylvis youtu.be/M0eWawTdt_w Albo darwini youtu.be/2JMYNfDx2Vk Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Poczucie humoru 20.06.19, 23:34 Skala od bardzo śmieszne do mało śmieszne to dla mnie: Bareja i okolice, Czarna Żmija, Monty Python i humor angielski (w tym IT Crowd, czyli nerdowska wersja humoru angielskiego), kabaret Potem i niektóre w tym klimacie (dość nieliczne) - w połowie skali, czyli muszę mieć nastrój - klasyczna komedia rodzinna, Przyjaciele, itp. - dół skali - humor slapstickowy, Marcin Daniec, Benny Hill. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Poczucie humoru 21.06.19, 12:17 Ja lubię dowcipy sytuacyjne, gry słów, na bieżąco, dopasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Poczucie humoru 02.01.22, 21:25 Ja mam tak, że niektóre rzeczy które mnie śmieszą, rozumie tylko mój chłop. Kabarety mnie nie śmieszą w ogóle. Za to bardzo śmieszy mnie humor pisany przez samo życie. Zdarza się że patrzę na coś i jest to tak śmieszne, że razem ze starym śmiejemy się do rozpuku, a reszta nie wie co nam odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Poczucie humoru 02.01.22, 22:09 Seksualne lubię bardzo sale nie wypowiadam ich do wszystkich, zdo męża często tak żartuję , czasem z najbliższymi znajomymi. Poza tym różne. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Poczucie humoru 03.01.22, 11:23 Nie śmieszą mnie polskie kabarety, polskie komedie, i żarty na temat seksu itp Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Poczucie humoru 03.01.22, 11:26 Kilka lat temu miałam wypadek, dziadek zepchnął mnie i moją mamę do rowu Policja karetka przyjechały, my ledwo żyje, ratownik pyta gdzie boli, a w tym momencie moja matka dostała takiego napadu śmiechu, że gdybym jej nie znała pomyślałabym że się naćpała Odpowiedz Link Zgłoś
meginpap22 Re: Poczucie humoru 03.01.22, 20:06 Bardzo dużo rzeczy mnie bawi i to z różnych poziomów począwszy od kabaretu Starszych Panów po pieprzne dowcipy(ale muszą być naprawdę zabawne a nie tylko świńskie). Dowcipy sytuacyjno-językowe np. przebywałam kiedyś z przyjaciółką w domku letniskowym zaprzyjaźnionej polsko-greckiej pary. Szykujemy sobie gniazdowanie nocne, wszyscy szukają jakiegoś kocyka dla koleżanki, na co ona w pewnym momencie mówi: "nie szukajcie już, przykryje się jakąś kapotą" W tym momencie zapadła cisza, pan domu wybałuszył oczy po czym nastąpił szalony ryk śmiechu prawie z turlaniem się po podłodze. Okazało się, że kapota w potocznym/slangowym greckim to prezerwatywa... Odpowiedz Link Zgłoś