Dodaj do ulubionych

Fb pytanie

16.07.19, 15:20
Emamy znacie się na fb?
Na profilu znajomego jest foto pod foto wyświetla mi się np ze są dwa komentarze klikam widzę tylko jeden. Wchodzę na to foto innym profilem i widzę dwa komentarze ten którego nie widziałam jest od X. Różnica polega na tym że w pierwszym profilu nie mam X w znajomych a w drugim mam.
Czyli jest możliwość pod kogoś postem publicznym wpisać swój tylko dla znajomych?
Szukałam tej obcji w ustawieniach ale nie widzę.
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Fb pytanie 16.07.19, 15:43
      Wygląda na to, że można, ale nie doszukałam się na razie, kto może a kto nie ("niektórzy użytkownicy")
      trybawaryjny.pl/prywatne-komentarze-fb/
      www.chip.pl/2018/03/facebook-prywatne-komentarze-pod-publicznymi-postami/
      • cauliflowerpl Re: Fb pytanie 16.07.19, 15:44
        Chciałabym taką opcję na forum...
    • araceli Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:00
      pytajacakinga napisał(a):
      > Czyli jest możliwość pod kogoś postem publicznym wpisać swój tylko dla znajomych?

X mógł dostać 'shadow bana'. Polega to na tym, że właściciel profilu może ukryć komentarz ale komentarz ten będzie dalej widoczny dla komentującego oraz jego znajomych. W ten sposób komentujący nie widzi, że go 'wykasowano' i nie robi awantur wink
      • vre-sna Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:03
        Ustawienia komentarzy
        Moga byc publiczne, dla znajomych wreszcie dla wybranej osoby
        • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:16
          Gdzie te ustawienia są? Bo kiedy się pisze komentarz to nie ma takiej obcji więc gdzieś w ustawieniach profilu? ale też nie widze
          • vre-sna Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:27
            Jest chyba w ust prywatnosci
            Ale wiem, a ze rzadko korzystam, to nie pamietam, haslo zobacz kto moze zobaczyc twoje przyszle posty
            Jak rowniez jest cos takiego jak zmien ustawienia prywatnosci
            Na fb mozesz stworzyc tez grupe odbiorcow bez konkretnych osob
            Poszperaj w ustawieniach
            • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:28
              "ustawienia prywatności" to chyba tylko co do zdjęć sie tyczy. W sensie, postów też, ale nie komentarzy.
          • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:27
            komentarze są chyba zawsze widoczne dla wszystkich. Ewentualnie może być tak,że osoba, która napisała drugi komentarz zablokowała ciebie.
            I dlatego Ty tego nie widzisz.
            • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:29
              Nie zablokowała mnie bo widzę jej profil i inne komentarze.
              • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:32

> Nie zablokowała mnie bo widzę jej profil i inne komentarze.

bosz...co za drama big_grin
                no to widocznie wychodzi na to,że usunęła ten kom.
                • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:41
                  Jak usunęła albo usunęła go osoba która publikuje foto to dlaczego widzę ten komentarz innym profilem w którym kometujacego mam w znajomych.
      • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:27
        Nie ma takiej możliwości jak Shadow ban. Można kogoś zablokować można pisząc na swojej osi czasu dać coś z eliminacja jakiejś osoby. Ale jak napisać komentarz pod postem publicznym który wyświetla się tylko znajomym piszącego? Czasem pod jakimś foto jest np 4 komentarze a klikając żeby je przeczytać okazuje się że są np 3.O to mi chodzi.
        • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:31
          podobno takie rzeczy dzieją sie z winy telefonów. Kiedys czytałam na jednej z grup jakis o telefonach.
          Ja np na swoim nowym telefonie mam tak,że widzę,że są komentarze, wchodzę i nie ma nic....
          Jest też tak, że ktoś dodał komentarz, ale go usunął. Często wtedy widać że np kom jest kilka, ale wchodząc widzisz, te nie usunięte.
          • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:45
            Tak tylko że na tym samym telefonie na jednym profilu nie widzę komentarza a na drugim profilu widzę też na tym telefonie. Więc wchodząc profilem gdzie nie mam X w znajomych widzę że pod zdjęciem są dwa komentarze klikam widzę jeden i jest napis pokaż inne komentarze na który kliknąć się nie da. A wchodząc profilem drugim widzę dwa komentarze i normalnie je czytam.
            • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:52
              a zrób "Pokaż najnowsze"
              • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 17:01
                Nie ma takiej obcji pokaż najnowsze jest tylko pokaż więcej komentarzy i na to nie da się kliknąć.
                • fifiriffi Re: Fb pytanie 16.07.19, 17:03
                  no jak nie ma, jak jest big_grin
                  opcje...tak BTW
          • vre-sna Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:46
            No jeszcze mozliwosc, ze ktos zdezaktywowal konttj np wypowiedzial sie na dany temat
            A potem nie widac komentarza, a nadal wyswietla sie, ze sa 4 wypowiedzi, a fizycznie sa trzy
            • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 16:51
              Tak masz rację vresna że tak też się dzieje z tym że nie w tym przypadku bo innym profilem widzę ten komentarz a kometujacy nie ma profilu zawieszonego.
        • araceli Re: Fb pytanie 16.07.19, 17:39
          > Nie ma takiej możliwości jak Shadow ban.

Jest - zdarzało mi się użyć big_grin
          • pytajacakinga Re: Fb pytanie 16.07.19, 17:42
            Już wiem! Miałam w komentarzach wybrany tryb najfajniejsze a kliknelam wszystkie komentarze i ten się pojawił. W telefonie nie szło ustawić tej obcji.
            • joann_80 Re: Fb pytanie 17.07.19, 05:06
              oPcji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka