Dodaj do ulubionych

renowacja butów

22.10.19, 16:43
się zastanawiam

trafiłam na usługę tzw. "renowacja butów" - czyszczenie, pielęgnacja, ozonowanie - koszt ok.dwóch stów, naprawy mają własne cennik☺ i się zastanawiam ile muszą kosztować buty, żeby warte były takiego zachodu?
A może któraś korzystała?
podobno jedyne takie miejsce w Polsce i chyba w Europie! Nazwy startupu nie podam bo mnie wyrzuci

PS. Swoją drogą kiedyś to się szewc nazywało, no ozonowania w pakiecie nie było
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: renowacja butów 23.10.19, 16:48
      Wystarczy ze 1000 kosztuja i je lubisz.
    • kk345 Re: renowacja butów 23.10.19, 17:14
      Ta firma kieruje ofertę do właścicieli butów szytych na miarę, lub kolekcjonerskich butów sportowych vintage, więc pewnie mają stosowny obrót.
    • pani-nick Re: renowacja butów 23.10.19, 17:54
      A ile taka renowacja kosztuje?
      • laaisa Re: renowacja butów 23.10.19, 17:57
        Napisała, że ok 200 zł.
    • pani-nick Re: renowacja butów 23.10.19, 17:59
      A! Doczytałam. Eee to mi się wydaje, ze nie tylko dla manolo i labutę wink
      Raz kupiłam w Tesco sandałki za 49 złotych. Były tak idealne, ze za kolejne naprawy (odklejały się paski) zapłaciłam w sumie z dobre 2 stówy.
      Mam jedne koszmarnie drogie buty i one po 4 razach (rozmowa w sprawie pracy, jakiś teatr i impreza na siedząco) wyglądają niefajnie (zamsz jakiś taki powycierany, podeszwa zjechana, czubki zarysowane. ) chętnie bym je oddała do takiej renowacji. I już nigdy nie kupie butów za tyle kasy.
      • jola-kotka Re: renowacja butów 23.10.19, 18:13
        Podeszwy w takich butach zabezpiecza sie. Sa do tego naklejki takie specjalne .
        • pani-nick Re: renowacja butów 23.10.19, 18:17
          Teoretycznie tak, praktycznie? Takiej masakry się nie spodziewałam.
          • jola-kotka Re: renowacja butów 24.10.19, 07:28
            Ale co praktycznie ? Np.jak nie zabezpieczysz podeszw butow Christiana Louboutina to bedziesz miala taka masakre po pierwszym uzyciu. Nie wszystkie buty tak maja ale sa marki ktore tak.
            • pani-nick Re: renowacja butów 24.10.19, 08:08
              Tylko ze ta czerwona podeszwa to najfajniejsza cześć buta big_grin (nie mam ChL)
              Poza tym Jolka, kupując buty za średnia krajowa oczekiwałabym jednak trwałości. Buty z Aldo są w lepszym stanie (już nie o podeszwie nawet mówię) po 2 latach, niż te wymarzone po 4 razach.
              • jola-kotka Re: renowacja butów 24.10.19, 09:07
                Ale te naklejki sa przezroczyste i ta czerwona podeszwe .
                • jola-kotka Re: renowacja butów 24.10.19, 09:08
                  *podeszwe widac.
                • pani-nick Re: renowacja butów 24.10.19, 10:19
                  o jakich naklejkach ty piszesz? Powinno się je zwyczajnie podzelować.
    • segregatorwpaski Re: renowacja butów 23.10.19, 18:58
      Znajomy uroczy staruszek jeździ 'oporządzać buty' jak to nazywa do jakiegoś szewca w stolycy: odpowiednie rodzaje skór, idealnie wymierzone, uszyte na miarę, kiedyś wspomniał, że dobry but to w cenie średniej krajowej (kilka lat temu to było) big_grin
      Jak ktoś ma takie buty i taki jak on jest świetnie od lat prosperującym rentierem to czemu i nie dać odświeżyć buty za 200 zł?
      • karolinek Re: renowacja butów 24.10.19, 09:18
        Buty od Kielmana, dopasowane, ręcznie robione kosztują około 3000.
        Maja dożywotnia gwarancje, co by się z nimi nie działo, będą naprawione.
        Są zatem kompletnie niezniszczalne i na całe życie.
        W takiej sytuacji 3000 wydają się sensowną ceną, jeśli kogoś stać na wyłożenie takiej kwoty na raz.
    • mikams75 Re: renowacja butów 24.10.19, 00:59
      Moge sobie wyobrazic cos takiego do porzadnych butow trekingowych. Ludzie wymieniaja podeszwy w takich wiec i serwis typu ozonowanie, dezynfekowanie tez by mial sens.
    • afro.ninja Re: renowacja butów 24.10.19, 08:55
      Ja ostatnio pofarbowalam buty. I.bede dalej farbowac, bo buty bardzo wygodne, a ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniego rozmiaru. Spray do butow około 37 zeta, a idzie sporo. Takze jakbym chciala zeby te buty wygladaly idealnie, szybko bym wydała dwie stówy.
    • bywszy Bez ozonowania, ale od zawsze 24.10.19, 10:22
      Renowacja "producencka": klik smile
    • spanish_fly Re: renowacja butów 24.10.19, 10:51
      Mam torebkę, którą kupiłam za 60 zł w sklepie z używanymi rzeczami (torebka była nowa, tylko zakurzona). Uwielbiam ją. Jest bardzo porządnie wykonana, cała ze skóry, łącznie z wnętrzem, klasyczny fason. Noszę ją dwa lata i trochę się powycierała w niektórych miejscach. I właśnie rozważam, ile byłabym skłonna wydać na renowację i myślę, że 200 zł, jak najbardziej wchodzi w grę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka