Dodaj do ulubionych

Moda - torebka do kurtki puchowej

31.10.19, 12:14
Potrzebuje porady i liczę na dokonały gusty ematkiwink Na zimę kupilam olbrzymia kurtkę puchowa, w typie oversize. Kutka świetna ciepła, lekka, wygodna jest bardziej sportowa niż elegancka. Tylko mam problem z torebka, jaka dobrać. Potrzebuje dość dużej torby, nic eleganckiego (nie lubię eleganckich torebek do sportowych rzeczy), aha i kurtka ma trochę obniżone ramiona wiec jest ryzyko ze torba na ramie będzie spadać. Żeby nie było nie jestem fanka plecaczkow, co kupić drogie brawo, ematko doradź.
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:20
      Do śpiwora to wszystko jedno jaką torebkę dobierzesz.
    • mona-taran Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:26
      Pokaż tą kurtkę, bo z opisu wyłania się zimowy pokrowiec na Bukę :p
    • szafireczek Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:31
      Chyba sama sobie odpowiedziałaś - dość dużą torbę, nic eleganckiego...smile
      Doradzę za to, że na ramię może być - nie będzie spadać - bo skoro to duża torba, to jak rozumiem nie po to, by nosić w niej powietrze...aha - to czy spada, czy nie - zależy raczej od długości uszek a nie kształtu ramionsmile
      • aqua48 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:34
        Mnie tu pasowałby wyłącznie zakupowy wózek na kółkach...
        • szafireczek Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:43
          Fakt - dość duży i nic eleganckiego...
      • kk345 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 16:32
        > to czy spada, czy nie - zależy raczej od długości uszek a nie kształtu ramion

To dlaczego jedna i ta sama torebka na jednym płaszczu trzyma mi się jak przyklejona a na drugim zjeżdża co parę kroków?
    • jaulfa Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 12:45
      Torba listonoszka
    • agab51 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:12
      No tak właśnie jak napisałaś: do olbrzymiej kurtki pasuje duża torba, w typie sportowej, skoro i kurtka jest w tym stylu.
    • alicia033 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:16
      taką, która ci się spodoba.
    • zasiedziala Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:21
      Mnie tu tylko pasuje plecak, przynajmniej nie zjezdzalby, ale skoro odpada, to nie wiem.
    • agonyaunt Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:21
      Coś na długim pasku, żeby przełożyć przez głowę, to nie będzie spadać.
    • gaga-sie Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:24
      Może któraś z toreb Dziki Józef? One są takie bardziej luzackie. np. www.dzikijozef.pl/#6
      • purchawka2017 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 14:12
        Za jednokomorową torbe bez podszewki 500 zł?
        • gaga-sie Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 14:23
          No taka cena. Są amatorzy i takich.
    • monique_alt Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 13:34
      Kilka propozycji:
      artillo.pl/produkt/duza-sportowa-listonoszka-kangurka,261388.html
      artillo.pl/produkt/miodowa-torba-z-kieszeniami,300498.html
      ladybag.pl/handmade-torebki-ladybag,torebki-sportowe-damskie-lady-active,classic/lady-active-dzins-xl-light-grey-i-bez
    • sineado Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 14:34
      Ja kupiłam podobna, dluga do pół łydki, ale góra bardziej dopasowana, dół poszerzany. Planowałam kupić prostokątną torebkę, ale nie taką małą, ani nie duża. Coś średniego i na długim pasku, żeby przełożyć przez głowę.
    • majenkir Re: 31.10.19, 15:05
      pani_libusza napisał(a):
      > Potrzebuje porady i liczę na dokonały gusty ematkiwink Na zimę kupilam olbrzymia
      > kurtkę puchowa, w typie oversize.

Cos takiego?

https://picture-cdn.wheretoget.it/u3tz0w-l-610x610-jacket-pink+winter+outfit-pink+jacket-puffer+jacket-oversized-oversized+jacket--black-pants-pink+pants-boots-ankle+boots-black+boots-curly+hair-winter+outfits-winter+coat-winter+lo.jpg

Jak kurtka "z jajem" to IMO kazda torebka bedzie dobra, nawet wieczorowa wink.
    • australijka Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 15:24
      Wydaje mi się, że jeśli widzę zdjęcia tzw. gwiazd to do takich kurtek krótszych lub długich noszą różne shoppery. Torba duża, pakowna, pasuje do ręki. I prosta w formie a i nie przerysowana . Sama kurtka to już za zbytnio.
    • mysiulek08 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 15:57
      sprawilam sobie taka:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xe/yb/ncoj/Ek7SYLyvEcMImKpuyB.jpg

przy kurtce puchowej przewieszona przez ramie bardzo sie sprawdza
      • mona-taran Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 16:27
        Ładna smile
        • mysiulek08 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 01.11.19, 16:14
          ladna smile doskonala jakosc skory i wykonczenia, swietnie sie nosi, kupilam w zeszlym roku w PL, zachorowalam po prostu jak zobaczylam
          bardzo pakowana, laptop, dokumenty wchodza bez problemu
    • asfiksja Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 16:15
      Najlepiej wyciągnij wszystkie torebki, jakie masz, załóż kurtkę przed lustrem i zobacz, co najbardziej pasuje. Ikoną mody i tak nie zostaniesz w kurtce puchowej z torebką, takie rzeczy kupuje się przecież po to, żeby było ciepło, a nie ładnie. Bez sensu kupować kurtce nową torebkę, jak w Polsce będziesz w niej chodzić 3 dni w roku.
    • kk345 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 16:38
      Ja to widzę w wersji: wielka szoperka na długim paksu, coś jak tu:
      www.mustache.pl/ona/akcesoria/torby-i-torebki/torba-ze-skory-lizbona--2
      • nuta15 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 31.10.19, 18:28
        Wybierz prosty i uniwersalny fason, który będzie pasował nie tylko do wielkiej puchówki - miękką shopperkę albo torebkę worek. Bywają worki z regulowaną długością paska do noszenia w ręce i na ramieniu albo modele z krótką rączką i dodatkowym długim paskiem w stylu www.rylko.com/pl/produkt/R4094TB_SL1,123411,34.html
    • pani_libusza Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 01.11.19, 08:54
      Dzięki forumki, porozglądam się za listonoszka lub czymś w ten deseń.
    • kosmos_pierzasty Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 01.11.19, 16:08
      Kupiłam taki duży czerwono-czarny (kurtka czerwona) worek ze skóry, taki w stylu sportowym, nieusztywniony, ale to oczywiście damska torebka. Dopięłam do niego kolorowy futerkowy pomponik, który dała mi córka smile
      • kosmos_pierzasty Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 01.11.19, 16:22
        W sumie to mogę pokazać:
        (imho w realu prezentuje się lepiej niż na zdjęciu)

torebki-damskie.eu/plecaki-damskie/2379-czerwono-czarna-torba-skorzana-plecak-damski.html
        • nuta15 Re: Moda - torebka do kurtki puchowej 01.11.19, 19:04
          Fajny prosty fason, do czerwonej kurtki wybrałabym inny, bardziej stonowany kolor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka