18.11.19, 17:17
Najsztub został prawomocnie uniewinniony, mimo, że jechał bez prawa jazdy, samochodem niedopuszczonym do ruchu i potrącił osiemdziesieciolatka na pasach (pewnie przebiegała z prędkością światła). Ciekawe, jaki wyrok dostanie Zawisza. Ukaranie Najsztub byłoby wyrazem antysemityzmu?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Najsztub 18.11.19, 17:20
      Kosz
      • tifa_lockhart Re: Najsztub 18.11.19, 17:25
        Dlaczego kosz?
        Niepotrzebna była ta ostatnia wstawka, ale ta sprawa bardzo ale to bardzo śmierdzi.
        • chococaffe Re: Najsztub 18.11.19, 17:26
          Ta ostatnia wstawka była agresywna i chamska.
          • tifa_lockhart Re: Najsztub 18.11.19, 17:27
            Durna po prostu durna.
          • ginger.ale Re: Najsztub 18.11.19, 17:33
            I rasistowska. Myślałam że on jest trochę mądrzejszy, ale jednak postanowił równać do poziomu facetów wchodzących na fora dla matek.
            • chococaffe Re: Najsztub 18.11.19, 17:36
              Nie, nie jest mądrzejszy. Standard - nienawiść i zawiść.
              • aerra Re: Najsztub 18.11.19, 18:13
                kokosowy patrzy wyłącznie ze swojego punktu widzenia. Obiektywizm jest mu obcy.
                A bliżej mu do 75-latki niż Najsztuba, więc solidaryzuje się z tą pierwszą.
                • kokosowy15 Re: Najsztub 18.11.19, 18:22
                  Jeżeli istnieją państwa, którym wolno więcej, np wolno mordować przeciwników, bombardowac obce i własne terytorium, zabijać dzieci innej akcji, to może przedstawicielom tych narodów też wolno więcej? I rzeczywiście solidaryzuje się z osobą portacona na przejściu a nie ze sprawca.
                  • inka754 Re: Najsztub 18.11.19, 19:41
                    A ja ich uwielbiam za rytualny ubój zwierząt.
                  • aerra Re: Najsztub 19.11.19, 19:01
                    Jakby ci staruszki regularnie wypadały prosto pod koła samochodu, to byś się solidaryzował ze sprawcą. Tak już masz, co regularnie na forum prezentujesz.
                  • bywalec.hoteli Re: Najsztub 19.11.19, 19:10
                    Kokosowy nie daj się tym trollom.
                • flegma_tyczka Re: Najsztub 18.11.19, 20:06
                  No nie wiem. Mi jeszcze daleko do 80-tki, ale jeżeli prawdą jest, że jechał bez prawa jazdy bo raz mu już zabrali, samochodem nie dopuszczonym do ruchu, a potrącenie do tego miało miejsce na pasach to sprawa bardzo mocno śmierdzi.
                  Najsztub jako dziennikarz śledczy zapewne ma haki na różnych ważnych ludzi stąd uniewinnienie.
                  Gdyby to samo zrobił Mietek - palacz kotłowy spod Karpacia dostałby wyrok.
          • tiszantul Re: Najsztub 19.11.19, 20:18
            Dlaczego agresywna i chamska? Dokładnie tak używa się często "antysemityzmu" i to bardzo zdrowe, ze ktoś to w końcu widzi. Pałka domniemanego "antysemityzmu" robi coraz mniejsze wrażenie, a jeszcze 10 lat temu pałowaliscie wszystkich aż miło. Moda się zmienia, odruchy sprzed 10 lat wyglądają dziś archaicznie
    • joanna266 Re: Najsztub 18.11.19, 17:34
      Kraj równych i równiejszych. A redaktor Piotr rubasznie się teraz z niego śmieje. Hańba ....
    • aerra Re: Najsztub 18.11.19, 18:11
      Przypadki ci się zepsuły?
      No wiesz, mianownik (kto? co?), dopełniacz (kogo? czego?), celownik (komu? czemu?), biernik (kogo? co?), narzędnik ((z) kim? (z) czym?), miejscownik (o kim? o czym?), wołacz (o!).

Jak rozumiem uniewinniono go z zarzutu spowodowania wypadku poprzez niedostosowanie prędkości do warunków jazdy, a nie za jazdę bez prawa jazdy, ubezpieczenia i przeglądu - ten wyrok zapadł wcześniej i został uznany winnym przecież, a ten tego chyba (no chyba, że tak?) nie kasuje, bo to inne zarzuty.
      Inna sprawa, że jeśli jechał faktycznie 20 km/h to nie wiem jakim cudem mógł nie wyhamować i nie zauważyć tej kobiety, chyba, że naprawdę weszła mu prosto pod maskę (nie wiem czy tak było - ale widzę jak u mnie na osiedlu tacy ludzie chodzą, więc jestem w stanie uwierzyć)
      • mondovi Re: Najsztub 18.11.19, 18:27
        Właśnie to jest clue. Ale przecież można bić pianę...
      • zofijkamyjka Re: Najsztub 18.11.19, 18:46
        aerra napisał(a):

> Jak rozumiem uniewinniono go z zarzutu spowodowania wypadku poprzez niedostosow
        > anie prędkości do warunków jazdy, a nie za jazdę bez prawa jazdy, ubezpieczenia
        > i przeglądu

głównym powodem był brak jakichkolwiek zabezpieczonych śladów. Sąd opiera sie na tym co mu policja dostarczy i dla ścisłości nie miał cofniętych uprawnień do prowadzenia samochodu,ponieważ zaraz prawo jazdy odebrał.
        • riki_i Re: Najsztub 18.11.19, 19:45
          Macie Panie całkowitą rację w tym co piszecie, tyle tylko, że gdyby to był Kowalski , a nie Najsztub sprawa rozegrałaby się zapewne NIECO inaczej.
          • aerra Re: Najsztub 19.11.19, 19:04
            Jakby to był Kowalski a nie Najsztub, to pies z kulawą nogą by się nie dowiedział, że w ogóle jakaś sprawa się odbyła i jaki był wyrok.
      • kokosowy15 Re: Najsztub 19.11.19, 20:06
        Jeżeli człowiek jeździ na tyle niebezpiecznie że stracił prawo jazdy (bo chyba nie zabrali mu za fałszowanie przy goleniu), to chyba potrącenie pieszego na przejściu powinno być okoliczności obciążające, prawda? Kara nie spełniła zadania wychowawczego, powinna być zaostrzona. Chyba, że sąd wyszedł z założenia że karanie tej osoby i tak nic nie daje, więc nie ma sensu się wysilać.
    • morekac Re: Najsztub 18.11.19, 18:53
      Ukaranie Najsztuba, nie Najsztub.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka