Dodaj do ulubionych

Ginę pośród tych balsamów, helpunku!

02.01.20, 20:35
Stało się...Potrzebuję balsamu do ciała, który nie podtruwa ciężką chemią za to dobrze nawilża bardzo suchą skórę, momentalnie się wchłania (błagam, tylko nie tłusty ani żaden inny film) i ładnie pachnie.
Niestety to jest dla mnie ważne - zapach.
Lubię owocowy (mango, wiśnia, truskawka, nie lubię jabłka, gruszki, arbuza) rozane i jaśminowe.
Czy ktoś by mi coś mógł podpowiedzieć?
Bo już mam szum informacyjny po tych wszystkich blogach i rankingach.
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 20:37
      Owocowe Lavery. Pachną przepięknie.
      • snakelilith Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 20:47
        Tylko nie nadają się do bardzo suchej cery. Są za lekkie. Ale Bodymilk Lavery z żurawiną można wypróbować. Ja za tym zapachem nie przepadam, wolę cytrusy i lawendę, ale wpada w kategorię owocowy. Choć bliżej nie zidentyfikowany. wink
        I jeszcze to masło Lavery jako zimowe LE z mandarynką może się nadać.
        • pani_tau Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 20:51
          Cena jest dobra, nawet jak wtopie to nie zbankrutuję.
      • pani_tau Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 20:52
        Podejmę ryzyko 😄, dzięki szary kocie.
    • crea.tura Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 20:55
      Bielenda Botanic Spa, masło do ciała - do kupienia w rossmanie za ok 20 zł. ten z opuncją pachnie cudnie smile
    • saszanasza Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:09
      Tylko ten!
      ufranciszka.pl/p/69/290/pomarancza-z-chilli-balsam-z-maslem-shea-w-ozdobnym-pudelku-balsamy-z-maslem-shea-na-wage.html
      używam i ja i moje trzy koleżanki, tak im się zapach spodobał! zapach taki, że w całym domu pachnie, nawet facetom się podoba😉
      Ale.......wchlania się długooooo, najlepiej smarować na noc ale nawilza super i pachnie bardzo długo
      • alicia033 Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:15
        saszanasza napisała:

> Ale.......wchlania się długooooo, najlepiej smarować na noc ale nawilza super i pachnie bardzo długo

w pełni się zgadzam (choć preferuję grecki, z zapachem magnolii) ale jak autorce zależy na łatwowchłanialnym, to zdecydowanie nie jest to kierunek dla niej.
        • saszanasza Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 22:02
          alicia033 napisała:

> saszanasza napisała:
          >
          > > Ale.......wchlania się długooooo, najlepiej smarować na noc ale nawilza s
          > uper i pachnie bardzo długo
          >
          > w pełni się zgadzam (choć preferuję grecki, z zapachem magnolii)

O, grecki też ładny, ale dla mnie ciut za słodki, za to córce bardzo się podoba!
          ale jak autorc
          > e zależy na łatwowchłanialnym, to zdecydowanie nie jest to kierunek dla niej.
          >
          >
          >
          >
      • pani_tau Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:26
        @sasza: żebym skumała: dlaczego na noc? Jeśli zostawia film, to nie "nawilze" pościeli?
        • saszanasza Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 22:03
          pani_tau napisał(a):

> @sasza: żebym skumała: dlaczego na noc? Jeśli zostawia film, to nie "nawilze" p

> ościeli?

Nie no nawilża ciało, ale pościel pachnie jeszcze następnego dnia....i następnego😅
      • anika772 Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:31
        Ale on się wchłania wieki! Polecam masła Vianek, Alterrę z Rossmana i masła Bielenda Botanic.
        Jeśli masz bardzo wysuszoną skórę, zmieszaj balsam, w zagłębieniu dłoni, z kwasem hialuronowym.
    • alicia033 Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:12
      pollena.com.pl/balsamy-i-mleczka-do-ciala/233-bialy-jelen-aksamitna-kuracja-do-pielegnacji-ciala-apteka-alergika-200-ml-5900133015788.html
      • simply_z Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:50
        jeleń śmierdzi, coś jak mocznik fuj
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:18
      Mam ten. Jest bardzo dobry.
    • iza232 Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:47
      Mam teraz nivea olejek w balsamie, jeden pomarańczowy a drugi wiśniowy. Dość szybko się wchłaniają i ładnie pachną. Poza tym szybko wsiąkają kosmetyki dla dzieci i niemowląt. Uwielbiam np. Hipp balsam do ciała.
      • simply_z Re: Ginę pośród tych balsamów, helpunku! 02.01.20, 21:50
        polecam Joop.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka