Dodaj do ulubionych

Gołe stopy instagramerek

03.06.20, 12:29
Przeglądając nieraz fotki celebrytek np. na instagramie zauważyłam, że prawie zawsze mają gołe stopy. Zdjęcia z grudnia, stycznia, a tu wszyscy w domu paradują z gołymi stopami, zero skarpet, zero kapci. Nie wiem, moda taka dziwaczna że trzeba gołe stópki pokazać w mediach społecznościowych, czy ludzie tak po prostu chodzą? Dzieci z gołymi stopami biegają po podłodze, państwo celebryci takoż. Wy też chodzicie po domu z gołymi stopami, bez skarpetek? Cały syf z podłogi przykleja się do stóp, potem nanosi się to na sofę, latem spocone stopy ślady na podłodze, blee... Dla mnie skarpetki to kwestia higieny, tak jak majtki.
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:34
      Nie noszę skarpetek w domu bo mi za gorąco. Noszę po domu japonki, ale bywa, że gdzieś je zapodzieję i chodzę na boso. Sprzątam codziennie, nie mam syfu na podłodze :p
    • alpepe Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:34
      Ja chodzę w papuciach, córki albo boso, albo w skarpetkach.
    • thank_you Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:38
      Po prostu nie miej w domu syfu i myj sie codziennie (podłogę tez), to nic przyklejac ci sie nie bedzie. smile
      • thank_you Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:40
        Ale świetna wizytówkę sobie wystawiłas - skoro tak ci sie stopy pocą, ze aż ślady na podłodze zostawiają, to rzeczywiście lepiej ze chodzisz w skarpetach. Tylko... skarpety przenoszą ten syf, ktory opisałaś, tak samo jak bose stopy. wink Po prostu zacznij sprzątać i zrób botox, to poczujesz nowa jakość życia.
      • majenkir Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:52
        thank_you napisała:
        >myj sie codziennie (podłogę tez)

big_grinbig_grin
    • trampki-w-kwiatki Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:39
      Na insta stopy są gołe, żeby dobrze to wyglądało. Skarpety niekoniecznie pasują do "stylizacji".
      W życiu chodzę w skarpeciorach, takich ciepłych i grubych, bo mam kłopoty z krążeniem. Ale też bym w nich nie wystąpiła na zdjęciu smile
      Dziecko lubi boso, bo nie ma tych starczych problemów i stopy ma ciepłe. Podłogi mamy czyste, nie mam obsesji brudnych stóp.
    • ms.piggy Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:40
      na ista to taka stopomoda, pokazać zadbana stopy jest OK
      sama też b. szybko kończę sezon skarpetkowy i pomykam w butach zakłądanych na gołą stopę
      w domu noszę klapki birkenstocki, drewniaki z odkrytymi palcami, a wieczorem do leżenia przez TV kapcie - nie umiem chodzić na bosaka
      spocone ślady na podłodze??? to chyba problem nadpotliwości, pewnie są na to środki? zdrowa stopa nie zostawia mokrego śladu
      • fredzia098 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:07
        Gołe stopy zostawiają ślady na olejowanym parkiecie, jak chwilę postoisz w jednym miejscu. Problemów z potliwością brak. Syfu też nie mam w mieszkaniu, ale jednak zawsze coś jest, choćby kurz.
        • mona-taran Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:13
          Na szczęście mam płytki, nie olejowany parkiet, więc żadnych śladów nie ma. A kurz na skarpetkach też przenosisz.
        • memphis90 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:34
          Ten sam kurz jest i na kanapie, więc żadna różnica.
        • thank_you Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:07
          I ten kurz nie przenosi sie na skarpety? Ekstra, moze trzeba zrobić podłogę ze skarpet, wtedy problem kurzu zniknie.
    • grrruuu Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:44
      Chodze w skarpetkach lub boso, podobnie jak dzieci. Nie pokazuję tego światu, ale nie sądziłam, że to może być coś dziwnego. Nie cierpię też na potliwość stóp.
    • amast Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:44
      > Dla mnie skarpetki to kwestia higieny, tak jak majtki.

Ja po domu nie tylko bez skarpetek, ale często i bez majtek wink
      • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:59
        "Ja po domu nie tylko bez skarpetek, ale często i bez majtek"

I tak z gołą dudą na kanapę?
        • grrruuu Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:59
          Wiele osób robi na kanapach rzeczy, do ktorych goła duda jest niezbędna
          • amast Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:06
            > Wiele osób robi na kanapach rzeczy, do ktorych goła duda jest niezbędna

To po pierwsze. A po drugie mam specjalnie do chodzenia po domu luźne bawełniane sukienki, które kanapę od dudy izolują nie gorzej niż majtki. Mam pralkę, więc nie robi mi różnicy, czy wypiorę kawałek bawełny w kształcie majtek czy sukienki. A chodzi mi się zdecydowanie wygodniej.
          • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:10
            grrruuu napisała:

Jak z narzutą to ok, mozna wyprać, jesli bez, to gratuluje tych plam śluzu, itp...
            • 21mada Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:17
              Ktoś jeszcze ma narzuty na kanapie? big_grin
              • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:22
                Ja mam. Piore co tydzien. W jednym mieszkaniu tak mi przez rok zapocili i zasmrodzili kanape, ze sie do wyrzucenia nadaje.
              • trampki-w-kwiatki Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:33
                21mada napisała:

> Ktoś jeszcze ma narzuty na kanapie? big_grin

Ja mam. Moje dziecko straszliwie ulewało, a potem zaczęły się długie historie rotawirusów. Dopóki nie kupię nowej kanapy, zostaje ta narzuta. W razie czego siup i do pralki.
                • aguha Re: Gołe stopy instagramerek 04.06.20, 07:23
                  Ja również mam. Syn dawno wyrósł z ulewania i infekcji rotawirusowych, ale za to mam teraz dwa koty, które uwielbiają ostrzyć pazury. Gdyby nie narzuta, to kanapa byłaby w strzępach.
              • thea19 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:12
                ja zamówiłam do kanapy pokrowiec na siedzisko z materiału obiciowego, ściśle przylega i nie widać, że to dołożona warstwa.
                • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:15
                  Hej, thea, teraz na klonie mam tego grzyba, cieknie z peknietej kory i pachnie serem brie. Pomoze topsin i jak pryskac, na liscie? Bo jakos nigdzue nie pisza a to preparat systemiczny. I czy podlac topsinem korzenie po kasztanowcu, jaki to ma sens?
                • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:16
                  A gdzie zamowilas ten pokrowiec? Tez by mi sie przydal.
            • grrruuu Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 20:42
              Jak z narzutą to niewygodnie bo się ściąga i kotłuje
          • trampki-w-kwiatki Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:31
            grrruuu napisała:

😂😂😂

Zrobiłaś teraz takie kuku higienoterrorystkom, że już nigdy nie usiądą u nikogo na kanapie big_grin
        • ichi51e Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:56
          A pamietacie watek o kanapie?!
          • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:10
            Ja pamietam ale jak przez mgłe..
          • amast Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:25
            Ja nie pamiętam, podrzucisz?
            • memphis90 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:35
              to była biała kanapa i mocz...
          • mama-ola Re: Gołe stopy instagramerek 04.06.20, 12:35
            ichi51e napisała:

> A pamietacie watek o kanapie?!
            >

O... pamiętam!... Siki przesiąkły na nową kanapę, bo dziecko miało tetrową pieluchę zamiast pampersa, i właścicielka chciała odkupienia kanapy. Kanapa była droga i rodzice dziecka odmówili. Strasznie fajny wątek smile Chyba nawet nominowany do wątku roku czy dekady.
    • te_de_ka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:45
      Uwielbiam boso na aktywnej stopie po domu łazić, paluchy poćwiczyć, pohuśtać się pięty-palce, jogę boso uprawiam a więcej syfu niż mój pies wszędzie bosochodzący i tak nie naniosę. Na sofach i na łóżku są narzuty, które często piorę. Zawsze po umyciu podłóg, myję stopy. Miewam czasem tak, że mi zimno, wtedy grubaśne skarpeciory ale boso częściej i przyjemniej. Nie śledzę żadnych celebrytek i rzadko oglądam instagramowe foty.
      • lilia.z.doliny Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:16
        Zawsze po umyciu podłóg, myję stopy.

ale wiesz, ze jesli w tej samej wodzie, to psu na bude? big_grin
        • amast Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:55
          Ostatnio w jakimś ekologicznym wątku było odwrotnie: woda po umyciu się służyła do mycia podłogi (chyba, bo jednak zbyt szybko zrobiło się obrzydliwie i nie czytałam dokładnie).
          • lilia.z.doliny Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 17:20
            woda po umyciu się służyła do mycia podłogi (

dobra, ja pas
            • yuka12 Re: Gołe stopy instagramerek 04.06.20, 14:19
              Ee, po szczotce klozetowej w zmywarce i innych "plastycznych" wątkach na ematce (pamiętasz ten o koszu w łazience i chodzeniu z brudną podpaską po domu?), ten wątek był całkiem spoko 😉.
              • lilia.z.doliny Re: Gołe stopy instagramerek 04.06.20, 15:33
                big_grin
                tak
                ja wyparlam z pamieci nick, dla ktorego jedyna opcją podczas wizyty byl triumfalny przemarsz przez dom z powiewajaca niczym sztandar podpaska big_grin
          • yuka12 Re: Gołe stopy instagramerek 04.06.20, 14:13
            I do prania też 😀
    • aerra Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:48
      Ale wiesz, jak sprzątasz to nie masz syfu. Zimą owszem, chodzę w skarpetkach, bo mi za zimno na gołe stopy, ale latem oboje z dzieckiem latamy na bosaka. Mąż nie, mąż jest z frakcji kapci tongue_out
    • starczy_tego Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:51
      No wiesz, ja np sprzątam i odkurzam podłogi, wiec nie przykleja nam się nic do stop. Polecam! Kapci nie uznaje, albo boso albo w skarpetkach.
    • sumire Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:51
      Jeśli myje się podłogi i kończyny, to w czym dokładnie problem?...
    • 1matka-polka Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:52
      Chodze w klapkach ale zawsze z golymi stopami. Skarpetki mnie tak jakby trochę parzą.
    • swiezynka77 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 12:56
      nigdy nie chodzę po domu boso. jeśli jest +27 i więcej to klapki na gołe nogi, poniżej skarpety+klapki albo ciepłe kapcie jeśli <20 stopni. ale to nie kwestia higieny tylko tego, że zawsze marznę a najbardziej w stopy.
    • str8.up Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:00
      Może te instagramerki mają niewyjściowe kapcie? smile Na moim insta nie zauważyłam gołych stóp, aż wlazłam i spojrzałam na relacje z domów 2 celebrytów - klapki mają.

A sama jak jest upał, to chodzę boso, w innym wypadku mam skarpety. Skarpet też się czepiają rzeczy z podłogi, np. kocia sierść, więc nie bardzo widzę różnicę.
    • nenia1 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:17
      Ty jak mój partner, on też taki wymuskany, bez papci albo skarpet kroku nie zrobi smile
      Ja często chodzę boso, zawsze lubiłam chodzić boso, nie tylko w domu, ale i po trawie, a nawet zimą
      po śniegu w ogródku, jako dziecko uwielbiałam brodzić po ciepłym, rozgrzanym słońcem błocie i było to bardzo przyjemne uczucie. W ogóle chodzenie boso uważam za doznanie fizyczne, jakiś bliższy kontakt ze światem jest, nawet jeśli to podłoga w domu, chodzenie boso po drewnie czy kaflach z podgrzewaniem podłogowym jest mega przyjemne, nogi się potem umyje. Koty też wolę głaskać gołą ręką niż w rękawiczkach.
      • daniela34 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:31
        Tak, chodzenie boso po plaży, po trawie czy po drewnianej podłodze jest świetne
      • konsta-is-me Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:12
        Mam tak samo
        Albo po piasku ,na wydmie gdzie sa sosnowe iglly i ziemia jest najpierw chlodna i twarda a potem coraz bardziej rozgrzana...
    • eliszka25 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:20
      Ja zawsze mam kapcie, bo nie lubię chodzić boso, no i często zimno mi w stopy, więc oprócz kapci mam najczęściej też skarpetki. Mąż i synowie są z frakcji „buty i skarpetki parzą”, więc po domu praktycznie zawsze chodzą boso, ewentualnie w skarpetkach. Nie ma to nic wspólnego z modą, mają tak od zawsze. Podłogi odkurzamy i myjemy, syfu nie ma. Stopy też wszyscy myjemy. Mamy ogrzewanie podłogowe, więc nawet zimą podłoga nie jest zimna.
    • mum2004 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:50
      Ja po domu w japonkach, oczywiście na gołe stopy. Też bym do zdjęcia zdjęła bo mało do czego pasują.
      Mieszkam w mieszkaniu, mam ciepłe drewniane podłogi i ciepło w mieszkaniu ogólnie. Pewnie w domach ogrzewanych maks do 18 stopni jest inaczej. U mnie średnio w zimie 24 stopnie smile
    • heca7 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:54
      Nie chodzę boso bo marznę. Teraz też nadal marznę sad co za ujowy czerwiec! Ale nie rozumiem argumentu z poceniem się stóp. W życiu mi się stopy chyba nie spociły.
    • ichi51e Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 13:55
      Z golymi chodze nic mi sie nie przykleja bo mam czysto...
    • daniela34 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:15
      Nie znoszę skarpetek, unikam jak mogę, po domu noszę tylko wtedy jak jest bardzo zimno, pantofli też nie lubię i też rzadko zakladam, tylko jeśli podłogi są zimne. Najbardziej lubię chodzić boso. Myję nogi i podłogi i nie widzę problemu. Śladów spoconych stop też nie zostawiam. Bose stopy mi się nie pocą, raczej jeśli już to w butach/skarpetkach.
    • hanusinamama Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 14:15
      Cały rok chodzimy w domu boso, bez skarpetek. Odkurzamy codzienne. Co za róznica czy sie brud przyklei do stopy czy do skarpetki? Jak chodzę boso to mi sie noga nie poci...jak ci sie poci noga bosa bez butów to radze sie udać do lekarza.
    • malia Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:18
      Nie mam instagrama, a szkoda. Lubię chodzić boso i aktualnie mam interesujące stopy.
      Po zastosowaniu skarpetek złuszczających , stopy mam jak ta po lewej
      https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pressland-cms/cache/__original__/vp/16066471-kura-jedwabista.jpeg
      • daniela34 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:19
        Hehe, zastosowałam te skarpetki raz parę lat temu. Nigdy więcej.
      • memphis90 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:38
        Puchate i pierzaste...?
        • malia Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 17:10
          Tak.
    • cauliflowerpl Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:39
      Bo dzieci i kotów nie mają.
      Nadepnęłyby z raz na klocka lego algo na żwirek to by im się odechciało wink
      I nie, na żwirek nie pomoże sprzątanie bo trzeba by sprzątać co chwilę. Zresztą mieszkanie nie jest do tego, żeby co 5 minut latać z miotłą, tylko żeby w nim mieszkać. Dlatego się nazywa "mieszkanie" a nie "sprzątanie".
      • cauliflowerpl Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 15:40
        A chodzę w grubych, piankowych kapciach bo mam płytki na podłodze i przeważnie są zimne. A ja lubię mieć ciepło w stópki. Często też śpię w skarpetach.
      • nenia1 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:01
        cauliflowerpl napisała:

> Bo dzieci i kotów nie mają.
        > Nadepnęłyby z raz na klocka lego algo na żwirek to by im się odechciało wink
        >
        o rety musiałam przeczytać dwa razy bo za pierwszym mi "lego" umknęło i miałam inne skojarzenie
        z nadepnięciem na klocka big_grin

• cauliflowerpl Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:25
          Hahahahahahahahaha big_grin
          Zarżałam.
          Ale w sumie kiedyś nadepnęłam gołą stopą na klocka. Kociego, u koleżanki.
          Oesu, tym bardziej trzeba chodzić w kapciach.

Wrażliwi nie czytać:

Kuśtykam do łazienki i się drę jak opętana "aaaaaaaaaaaaaa"
          Kolega: - co się stało?
          Ja: - aaaaaaa wdepnęłam w kocie gów*o, aaaaaaaaaaaa!
          - ale wiesz, że jak nie wyszło między palcami to się nie liczy?
          - aaaaaaaaaaaaaaaaa wyszło, Krzychu, wyszło!!!
          • sumire Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:37
            Cudne big_grin
            Moja mama miała taką przygodę w ogródku, zaraz po tym jak się rodzice przeprowadzili z miasta i chciała spacerować boso po trawie o porannej rosie, wiadomo, gorliwość wiejskiego neofity. Nie wiedziała, że sąsiedzi mają wychodzące koty, które trawnik przy domu rodziców szczególnie sobie upodobały w wiadomym celu.
          • nenia1 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:37
            big_grin co za historia, o nie...
            Ale to fakt, to jest zdecydowany argument za kapciami, ale to nie chroni przed wszystkim

ja raz pomyliłam małego bobka z kawałkiem czekolady, do ręki wzięłam, fuj...dobrze, że mam zasadę, że jak coś leży dłużej niż 5 sekund na ziemi to nie jem...

• piataziuta Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 17:41
              "ja raz pomyliłam małego bobka z kawałkiem czekolady, do ręki wzięłam, fuj...dobrze, że mam zasadę, że jak coś leży dłużej niż 5 sekund na ziemi to nie jem..."

jeeeezuuuuuu
              😂😂😂
      • berdebul Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 17:23
        Nie trzeba latać, wystarczy nacisnąć guzik „start” na roombie. :-p
        • cauliflowerpl Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 17:40
          Żadna roomba nie da rady częstotliwości, z jaką nowe kłęby delikatnego puszku moich kotków pojawiają się w coraz to nowych miejscach. Musiałaby zapie*przać po mieszkaniu 24 godziny na dobę big_grin
      • thank_you Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 18:11
        Maja dzieci a dzieci maja Lego. Dzieci zas wiedza, od kiedy maja technicsy za setki lub tysiące złotych, ze odkurzacz lubi zjadać małe klocki a brak jednego klocka = długie oczekiwanie na listonosza i przerwa w budowaniu. Wiec klocki segregują do pojemników. smile
    • memphis90 Re: Gołe stopy instagramerek 03.06.20, 16:33
      Latem w skarpetach...? No nie, na pewno nie. Nie mam syfu w domu na podłodze, więc nic mi się nie przykleja - może spróbuj czasem umyć podłogi? To naprawdę wiele daje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka