hedna 17.06.20, 01:12 Proszę. Jestem z córką w szpitalu. Spadła z konia. Uraz kręgosłupa, złamanie kompresyjne. Teraz śpi, siedzę i serce mi wali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornelia_sowa Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 01:18 Trzymaj się. Jesteście w Prokocimiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 01:15 Ślę dobre myśli. Była operowana? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 01:20 Mówili o kompresyjnym złamaniu, jutro neurochir., badanie TK. Bedzuie miała gorset, okaże się więcej jutro Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 01:39 Dobrze, że śpi. Będąc studentką uderzylam bardzo mocno dołem kręgosłupa o kant stołu, wesoły chirurg oznajmił, że z tego co widzi na zdjęciu to zabrakło dosłownie centrymetra żebym wylądowała na wózku. Wymiotowałam od leków przeciwbólowych na receptę, więc brałam zwykłe, które niespecjalnie działały, jednak dawały mi krótkie chwile wytchnienia i wtedy natychmiast zapadłam w przedziwny, głęboki, regenerujący sen. Wybudzal mnie ból, ale miałam, mętne bo mętne, ale jednak wrażenie, że idzie ku dobremu. No i wyszłam w jednym kawałku, choć się nie zapowiadało. Córce gorąco życzę tak samo udanego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 01:24 O rety, Hedna, trzymajcie się! To się operuje czy jakoś leczy, czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 02:38 Jestesmy z toba, z wami. Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 03:34 O matko, nie dziwię się, że serce ci wali 🙁. Zaciskam oba kciuki i się za was pomodlę. Dobrze, że twoja córka śpi, przynajmniej ma chwilę wytchnienia od bólu. Trzymaj się, wierzę, że będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 05:38 Hedna, w jakim odcinku kregoslupa doszlo do zlamania? Które kregi? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:02 Hedna! Myślę o Was i trzymam kciuki! Dawaj znać, co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:22 Ode mnie też masa dobrych myśli, trzymam kciuki, będzie dobrze 🤞🤞 Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:33 Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:37 Trzymam kciuki!!! Moja corka tez kiedys spadla z konia (w czasie zawodow). Skonczylo się na strachu, choc początkowo wyglądało bardzo groźnie. Mam nadzieję, ze u Was bedzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:40 Trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze! Trzymajcie się!!! ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:51 Bardzo mocno trzymam kciuki, hedna. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 06:59 Hedna, będzie dobrze. Znam dziewczynę, która po upadku z konia miała kompresyjne złamanie kręgosłupa. Gorset, rehabilitacja, trochę to trwało, ale dziś znów jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 07:27 No już to jeżdżenie to chyba najmniejsze zmartwienie i hedny, i dziewczynki, na miłość boską. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 07:32 Nie o to chodzi, tylko o to, że wróciła pełnej sprawności, pomyśl chwilę, zamiast się zaperzać. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 23:45 Chodziło chyba o to, że wróciła do pełnej sprawności. Przecież Twoja przedmówczyni nie sądzi raczej, że hedna zamartwia się w szpitalu, czy córka będzie w przyszłości jeździć konno. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 07:22 Przytulam, modlę się. Pozdrów córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 07:28 Przytulam was obie, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 08:03 Trzymam kciuki bardzo mocno 🍀 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 08:12 Trzymam kciuki, a i Wy się trzymajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 08:22 Trzymam kciuki i mysle o Was.❤ Odpowiedz Link Zgłoś
sonix73 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 08:26 Trzymajcie się dziewczyny. Myślę o Was. 🙏 Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 14:04 Dziewczyny, przeczytam wszystko później jeszcze, dziękuję. Było teraz usg, ma cos dużego na jajniku, możliwe, że torbiel. Czekamy na ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 14:07 Nadal trzymamy kciuki, melduj w miare mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 14:10 hedna napisała: > Dziewczyny, przeczytam wszystko później jeszcze, dziękuję. Było teraz usg, ma c > os dużego na jajniku, możliwe, że torbiel. Czekamy na ginekologa. > O rany A co z kręgosłupem? Trzymajcie się mocno, mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:23 Nie wiem czy już pisałam, ale przed nią 3 miesiące w metalowym gorsecie. A na jajniku to duża cysta - byla konsultacja. Taka dzielna, że wzrusza Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:28 Przepraszam bo nie widzialam, ile coreczka ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 23:00 hedna napisała: > Za chwilę kończy 12 > Będzie żyła .Dolne kręgi się zarosną .Sam kiedyś spadłem z dużej wysokości i żyję.Wszystko się zarosło .Pomodlę się za twoją córkę .Bądź dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:32 Trzy miesiące szybko miną. A potem już będzie można się podrapać Pozdrawiam ciebie i córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:42 hedna napisała: > Nie wiem czy już pisałam, ale przed nią 3 miesiące w metalowym gorsecie. A na j > ajniku to duża cysta - byla konsultacja. Trzy miesiace. Wiem, ze wam trudno sie z tego cieszyc, ale ja sie ciesze, ze to nie trwale uszkodzenie. Duza ulga. Przy okazji rozprawicie sie z cysta. >Taka dzielna, że wzrusza > No pewnie , obie jestescie dzielne ! jak juz bedzie po wszystkim, mozecie sie rozkleic albo pocieszyc albo wynagrodzic sobie dzielnosc, forum bedzie wspierac/kibicowac w kazdym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:54 Dziękuję, przede wszystkim ważne, że nic gorszego Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Modlitwa, dobre mysli 18.06.20, 22:52 W sumie i tak dobrze, że to wakacje. 3 miesiące w szkole w takim gorsecie byłyby ciężkie. Niech szybko wraca do zdrowia i myślcie nad jakimś spokojnym hobby . Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 22:47 Wiem, że w sumie należy się cieszyć, że skończy się tylko na gorsecie, ale kurczę biedna jest 😞 po tych całych ograniczeniach załatwiła się na całe wakacje. Przytul ją mocno - życzę Wam dużo siły, pewnie będzie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Modlitwa, dobre mysli 18.06.20, 22:16 Trzymaj się ciepło. Zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 07:59 little_fish napisała: > po tych całych ograniczeniach załatwiła się na całe wakacje. Dobrze, że nie na całe życie. 3 miesiące to nic takiego jak pomyślisz w perspektywie kolejnych 50 lat. Hedna, trzymajcie się. Zdrówka i cierpliwości dla Młodej! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 09:27 Toteż napisałam :"Wiem, że w sumie należy się cieszyć, że skończy się tylko na gorsecie". Ale biorąc pod uwagę sytuację życiową dziewczynki oraz cały ten popieprzony rok, to sytuacja mocno niefajna Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 13:24 Mocno, masz rację. Na początku lipca dzuecij mają urodziny. Na prezent dla syna mam pomysł, ale nic mi nie przychodzi do głowy dla córki. Wcześniej myśleliśmy o czymś związanym z jazdą konną, teraz odpada. Bardzo bym chciala sprawić jej przyjemność. A Wasze 12katki z czego by się ucieszyły? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 17:49 Nie mam 12-latki na stanie ani nawet w poblizu... Zapytaj moze corke ? Powiedz, ze mialas pomysl, ale chwilowo jest nieaktualny, a moze ona ma ochote na cos ekstra ? Albo jak nie chcesz pytac wprost, to syna deleguj do wywiadu Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 19:43 z synkiem mogłoby byc kiepsko, jest niepełnosprawny, nie zapyta Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 20:57 O, pardon. To moze jakas corki kolezanka ? Ciocia czy wujek ? Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Modlitwa, dobre mysli 20.06.20, 21:14 Jak jest uziemiona w domu, to może jakiś tablet graficzny albo coś muzycznego, gitara? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Modlitwa, dobre mysli 17.06.20, 23:32 O raju, naprawde dzielna. Przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Modlitwa, dobre mysli 18.06.20, 00:10 Hedna, uściski dla niej i dla ciebie też. Musicie się trzymać. Cieszę się, że tylko tak się to skończyło i wy też tak myślcie. Będzie dobrze 😊 A przy okazji wyszła cysta i to też jest na plus, bo się odkryła i się jej pozbędziecie. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś