Dodaj do ulubionych

Podklad, fluid

29.06.20, 18:46
Chciałam coś lepszego, myślę o Vichy, clinique albo lierac. Macie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Podklad, fluid 29.06.20, 18:50
      Clinique to jest bardzo przyzwoity podkład średniej półki. Ja używam od lat even better i jestem bardzo zadowolona
      • jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 19:30
        Właśnie myślę o even better glow
        • hungaria Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:45
          Też używałam, fajny. Tylko nie kupuj przypadkiem bez wcześniejszego przetestowania na twarzy konkretnego podkładu i koloru.
          • jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:54
            Mam przetestowaną próbkę. Kolor ok.
            Lepszy skład ma clinique czy Vichy czy lierac?
            • just_shelly Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:39
              Vichy to gowno
      • mamaemmy Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:23
        Mam Dior, już 3 opakowanie. Rewelacyjny
        • treo.tralve Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:41
          a który?
          • just_shelly Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:43
            big_grin
    • madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 19:36
      Ale masz jakieś konkretne wymagania od tego podkładu, czy po prostu ma kosztować od x w górę? Jaka cera, co ma robić, krycie, rozświetlanie, matowanie...?
      • jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:08
        Cera naczynkowa wokół nosa i policzki, policzki suche, strefa T tłusta. Często pojedyncze krostki na brodzie, czole. Bardzo delikatna skóra na policzkach.
        Potrzebuję żeby nawilżył, ukrył niedoskonałości, ale bez maski i silnego krycia.
        Myślę o aptecznej bezpiecznej marce. A i niekomedogenny.
        • jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:09
          Jeśli nie przekręciłam nazwy, żeby nie zatykał porów.
          • madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:32
            OK. No to tak - komedogenność jest dość osobnicza. Generalnie wszelkie podkłady niemineralne to mniejsze lub większe zapychacze, apteczne to żadna gwarancja dobrego składu. Niezapychalność i silne krycie bez efektu maski - to raczej celuj w podkłady mineralne. Podfkłady nawilżające zwykle nie powalają poziomem krycia. Aczkolwiek mając naczynkową mogę Ci powiedzieć od razu, że zamiast szukać tapety, która zakryje wszystko, lepiej wziąć podkład mniej tynkujący, a zaczerwienienia ukryć zieloną bazą albo korektorem - nawet mocne krycie nie zawsze zakrywa duże połacie różu. Miałam kiedyśbardzo fajny, nawilżający podkład clinique (niestety, nie pamiętam, który dokładnie) - rozświetlający, na strefie T trzeba było dobrze zagruntować pudrem, żeby się nie świecić w sposób niepożądany po 2 godzinach.
            Moja rada - nie kieruj się ceną, bo drogie =/=dobre, skuteczne, skuteczne, trwałe. Mocno sobie w ten sposób ograniczasz wybór, a za tą ceną naprawdę zawsze idzie adekwatna jakość. Przerobiłam podkłady z różnych półek cenowych i nie mam wniosków... najlepiej poprosić o próbkę i ponosić sobie dzień-dwa.
            • madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:49
              Rany, miało być:
              a za tą ceną naprawdę nie zawsze idzie adekwatna jakość.
            • jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 22:00
              Wow, dzięki. Mam zielone mazidło Loreal, ale naczynka nie są aż tak tragicznie widoczne, żeby na co dzień maskować. Mam Vichy mineralblend i jest ok, ale lubię zmienić czasem. Z zapychaniem porów masz rację, trzeba próbować.
        • just_shelly Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:02
          Even better głow może i nawilża, ale nie przykryje ci naczynek. Pharmaceris ma fajny podkład do naxzynkowej.
    • kebabbathehutt Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:10
      Ja bardzo lubie Bare Minerals. Właśnie zamówiłam kilka rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka