jeszcze_blizniaki 29.06.20, 18:46 Chciałam coś lepszego, myślę o Vichy, clinique albo lierac. Macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Podklad, fluid 29.06.20, 18:50 Clinique to jest bardzo przyzwoity podkład średniej półki. Ja używam od lat even better i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 19:30 Właśnie myślę o even better glow Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:45 Też używałam, fajny. Tylko nie kupuj przypadkiem bez wcześniejszego przetestowania na twarzy konkretnego podkładu i koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:54 Mam przetestowaną próbkę. Kolor ok. Lepszy skład ma clinique czy Vichy czy lierac? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:23 Mam Dior, już 3 opakowanie. Rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 19:36 Ale masz jakieś konkretne wymagania od tego podkładu, czy po prostu ma kosztować od x w górę? Jaka cera, co ma robić, krycie, rozświetlanie, matowanie...? Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:08 Cera naczynkowa wokół nosa i policzki, policzki suche, strefa T tłusta. Często pojedyncze krostki na brodzie, czole. Bardzo delikatna skóra na policzkach. Potrzebuję żeby nawilżył, ukrył niedoskonałości, ale bez maski i silnego krycia. Myślę o aptecznej bezpiecznej marce. A i niekomedogenny. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 20:09 Jeśli nie przekręciłam nazwy, żeby nie zatykał porów. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:32 OK. No to tak - komedogenność jest dość osobnicza. Generalnie wszelkie podkłady niemineralne to mniejsze lub większe zapychacze, apteczne to żadna gwarancja dobrego składu. Niezapychalność i silne krycie bez efektu maski - to raczej celuj w podkłady mineralne. Podfkłady nawilżające zwykle nie powalają poziomem krycia. Aczkolwiek mając naczynkową mogę Ci powiedzieć od razu, że zamiast szukać tapety, która zakryje wszystko, lepiej wziąć podkład mniej tynkujący, a zaczerwienienia ukryć zieloną bazą albo korektorem - nawet mocne krycie nie zawsze zakrywa duże połacie różu. Miałam kiedyśbardzo fajny, nawilżający podkład clinique (niestety, nie pamiętam, który dokładnie) - rozświetlający, na strefie T trzeba było dobrze zagruntować pudrem, żeby się nie świecić w sposób niepożądany po 2 godzinach. Moja rada - nie kieruj się ceną, bo drogie =/=dobre, skuteczne, skuteczne, trwałe. Mocno sobie w ten sposób ograniczasz wybór, a za tą ceną naprawdę zawsze idzie adekwatna jakość. Przerobiłam podkłady z różnych półek cenowych i nie mam wniosków... najlepiej poprosić o próbkę i ponosić sobie dzień-dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:49 Rany, miało być: a za tą ceną naprawdę nie zawsze idzie adekwatna jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Podklad, fluid 29.06.20, 22:00 Wow, dzięki. Mam zielone mazidło Loreal, ale naczynka nie są aż tak tragicznie widoczne, żeby na co dzień maskować. Mam Vichy mineralblend i jest ok, ale lubię zmienić czasem. Z zapychaniem porów masz rację, trzeba próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:02 Even better głow może i nawilża, ale nie przykryje ci naczynek. Pharmaceris ma fajny podkład do naxzynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: Podklad, fluid 29.06.20, 21:10 Ja bardzo lubie Bare Minerals. Właśnie zamówiłam kilka rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś