ania_kryszcz 28.07.20, 23:34 Wybieramy się do Gdańska do zoo na jarmark na plażę itd gdzie zjeść domowy obiad nie za miliony dorośli + dwoje nastolatków może być też dobra Pierogarnia mam ochotę na pierogi z jagodami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 28.07.20, 23:59 Jadlodajnia pod zielonym smokiem sie to nazywalo, prawie naprzeciwko hali targowej. Tylko teraz chyba przy jarmarku beda tlumy. Odpowiedz Link Zgłoś
sunheart Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 02:01 Bar Mleczny przy Rynku ul. Jagiellońska 2 Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 06:39 Pierogarnia Stary Młyn. Bar mleczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 07:17 Stary Młyn to sieciówka, przeciętna w sumie. Genialne pierogi mają w Mandu. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 07:19 Nie muszę jeść nieprzeciętnie😉 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 08:13 Dom Harcerza na Ogarnej Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 08:38 Ale po co przecietnie, skoro można pysznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 08:29 Potwierdzam, pierogi w Mandu przepyszne i wybór bardzo duży Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 10:57 I ja potwierdzam, pierogi w Mandu są super 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 11:00 Ja mam zawsze problem, że mój żołądek pomieści tylko jedną porcję ☹️ Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 15:47 Rewelacja! Super pierogi,smaczne duże porcje świetnie podane,do tego super pomidorowa z domowym makaronem cała rodzinka najedzona z napojami za 150 zł. Dziękuję bardzo za radę! Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 16:15 Serio? Moim zdaniem miejsce bardzo przereklamowane, fajny wystrój, ale pierogi bardzo średnie. Co z tego, że porcje duże, skoro ciasto grube, a farsz kiepski. Wczoraj wzięłam z jagodami i były niedobre, farsz przesłodzony. Pierogi z różnych stron świata niestety niewiele mają wspólnego z pierwowzorem, próbowałam chinkali i obok tych gruzińskich nawet nie leżały. Kilka razy dawałam Mandu szansę i za każdym razem się nacinam, więcej nie odwiedzę. Prawdziwym miłośnikom pierogów odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 16:38 Pierogi miały cienkie ciasto a kwestia słodyczy to rzecz gustu dla mnie wraz ze śmietanka były bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 16:41 Ja na słodko w ogóle nie jem, bo nie lubię. Te, które jadłam bardzo mi smakowały. Ale wiadomo, że jedzenie to kwestia gustu i przyzwyczajeń, nie ma potrawy, która smakuje wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 16:48 Śmierdzi tu kryptoreklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 18:02 A kto to jest prawdziwy miłośnik pierogów...? Coś jak prawdziwy Polak? Ciasto mają cienkie, sprężyste, delikatne, a farsz z chorizo to mistrzostwo świata. Ja znam tylko jedną lepszą pierogarnię w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 18:46 Najlepsze, rzecz jasna, u babci. Przynajmniej jagodowe mają o połowę więcej jagód. A tak serio, to w tym roku jadłam pierogi jagodowe, które uwielbiam, w dwóch gospodarstwach agroturystycznych, i były o niebo smaczniejsze. Ale jasne, kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 09:26 Bar mleczny Syrena we Wrzeszczu, nie pamiętam adresu, ale to w samym centrum, na przeciwko Manhattanu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 09:40 jak to gdzie - w domu Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 11:04 Wiadomo - apartament z kuchnią i zmywarką rozwiązuje problem Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Gdzie domowy obiad w Gdańsku 29.07.20, 15:58 Ojp, ale się przyczepiłaś nie jest to chyba takie znów dziwactwo skoro jest multum ofert wynajęcia takich apartamentów na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś