Dodaj do ulubionych

kotek czy kotka

• agus-ka Re: kotek czy kotka 30.07.20, 00:47
      Bierz dwa kotki, płeć nie ma większego znaczenia.
      Ja mam dwa kocury, totalnie dwa różne charaktery. Jeden trochę psiowy, gada z nami, pilnuje otwarcia balkonu, wymiany wody itp. Generalnie jest bardzo komunikatywny i dość posłuszny. Jak wyjeżdżamy to bardzo za nami tęskni. Drugi żyje swoim życiem. Dużo mi czasu zajęło zanim go zrozumiałam i jako tako skomunikowalam się z nim. Mam wrażenie, że że spokojem znosi nasze wyjazdy.
      Kocham obydwa, każdemu okazuje miłość😊

Na drzwiach mieszkania mam magnes z napisem, koty są jak chipsy, jeden nie wystarczy.
    • bo1 Re: kotek czy kotka 30.07.20, 09:05
      maga233 napisała:

> I teraz sie zastanawiam czy lepiej wziąść Pana czy panią.

To zależy od Twoich osobistych preferencji. Mnie wizualnie bardziej podobają się kotki niż kocury. Są bardziej subtelne z wyglądu, zwłaszcza ich głowy, są drobniejsze i lżejsze, przez to poręczniejsze. To ostatnie bardzo doceniłam, gdy moja kotka zachorowała przewlekle i prawie codziennie musiałam nosić ją do weterynarza. Nie było łatwo, a co dopiero gdyby to był powiedzmy dwa razy cięższy kocur. Z ciężkim kocurem na kolanach też będzie mniej wygodnie niż z lżejszą kotką. Charakter zaś zależy raczej od osobnika, a nie od płci.
      • magata.d Re: kotek czy kotka 30.07.20, 10:00
        Mam kocurka, waży 3,5 kg, je za trzech smile
    • tol8 Re: kotek czy kotka 30.07.20, 14:02
      Pani zdecydowanie.
      Kocur mimo kastracji lubi obsikiwać meble.
    • 3-mamuska Re: kotek czy kotka 30.07.20, 15:48
      2 na raz.
      Pierwsza kotka ukochana fajna przytulaśna.
      Potem kolejna wycofana. Za to kocur jej syn cudny mruczek.
      Wiec ciężko jednoznacznie powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka