Dodaj do ulubionych

Primark otwarcie

20.08.20, 23:11
Jakie wrażenia? Wyszłam bez zakupów. Dużo basic które nic nie wnoszą. Ubrania dziecięce mnie nie interesują
Obserwuj wątek
    • sarah_black38 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:13
      Bez komentarza :

noizz.pl/ekologia/jednorazowe-ubrania-szkodliwe-jak-plastik-czy-cieszyc-sie-z-otwarcia-primarka/e0m4fgq
      • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:29
        Dodaj jakis komentarz
        No dlaczego ubrania z zary sa mniej jednorazowe niz te z penisa
        • sarah_black38 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:40
          bigzaganiacz napisał(a):

> Dodaj jakis komentarz
          > No dlaczego ubrania z zary sa mniej jednorazowe niz te z penisa

Ale po co i czego nie rozumiesz? Wątek jest o Primarku. Jak założysz o Zarze to podlinkuje tekst o szkodliwości ciuchów z tej sieciówki.
          • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:46
            Niczego nie rozumiem bo to jakis belkot jest
            Gdzies bym znalazl 15letnie t shirt z penisa ktorym nic nie jest
            Takze teza ze sie rozpadaja ubrania to jakis belkot jakiegos tuka

Takze jeszcze raz zadam pytanie w czym zara ham czy tam co innego jest lepsze od penisa
            • bye-bye Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:55
              Od czego???????😂
              • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:57
                Pennys potocznie zwany penisem nie wiem co cie bawi
              • chococaffe Re: Primark otwarcie 21.08.20, 18:10
                Penneys i Primark to jest to samo
                • chococaffe Re: Primark otwarcie 21.08.20, 18:12
                  p.s. penneys zwany penisem
            • mona-taran Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:51
              Też mam koszulki z Primarka kupione w Londynie 15 lat temu i poza tym, że się trochę sprały to nic im nie dolega. Chłop ma do pracy pod drelich koszulki kupione po 2€ 3-4 lata i też są ok.
          • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:26
            Z Kapphala też są szkodliwe choć zbiera stare i w ogóle eco niby jest.

Ja swoich nie wyrzucę do śmierciwink, mimo nacisków małża.
            Mam poczucie winy kupując.
            Podziwiam koleżankę bo prawie nigdy nie kupuje.
            • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:27
              I nie wyrzuca nic też. Zużywa do setki dziur wszystko.
              • ana119 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:41
                Powinni wstawiać kolejny kontener na śmieci do ubrań bo to nie kwalifikuje się do ogólnego a ludzie dużo wyrzucają podartych ubrań
                • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 19:52
                  A my z przyjaciółką nie wyrzucamysmile
                  Wreszcie coś robię dobrze.
                  Jeszcze to kupowanie tylko zlikwidować.
        • ichi51e Re: Primark otwarcie 21.08.20, 19:26
          Proste . Sa drozsze.
      • memphis90 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 06:49
        Ależ dodaj komentarz, dodaj... Znaczy się Armani jest wieczny...?
        Moje dzieci miały wyprawkę, czesciowo z primarka. Bodziaki w wiekszosci używane (cała wyprawkę miałam od znajomych po ich dziecku), używała ich moja córka, potem siostrzenica, potem syn, potem oddałam dalej. To daje co najmniej 4-5 dzieci uzywajacych tych rzekomo jednorazowych ciuchów z mikroplastiku. Mam też piżamę zimową, używam jej dobre 7 lat i nie ma śladu zużycia...
        • igge Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:23
          No ja Armaniego nie miewam, chyba że perfumy się liczą.
          Sukienka letnia z Kapphala ( ok 200zł), nic specjalnego ale czysta bawełna na upały, po 2 założeniach już guzika nie ma. Kto wymyślił guziczki po całej długości? I tak przez głowę zakładam. I nie było zapasowego guzika.
          Nie wiem jak z sukienkami w Primarku, jakość i trwałość pewnie byłaby podobna.
          • igge Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:44
            Poprawka:
            Mąż właśnie odszukał zapasowy guzik bo był jednak wszyty przy metce. Zwracam honor Kaphal.
    • mail-na-gazecie Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:16
      Dla mnie to trochę takie Pepco, także nie wybieram się.
      • chersona Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:43
        częściowo protestuję. majtki z pepco to była porażka. kupiłam sobie L (noszę rozmiar 36) i mogłam je sobie na ucho założyć. natomiast córce kupowałam kurtki, bezrękawniki, bluzki, sukienki, jegginsy. nigdy nie narzekałam, a w każdym razie nie częściej niż na ubrania z H&M.
        • mail-na-gazecie Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:50
          Ja kupuję często majtki dla siebie w Pepco - koronkowe na XL i pasują idealnie. Chodziło mi o to, że nie ma się co podniecać Primarkiem jak ktoś ma bliżej do innych sieciówek.
        • ana119 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:26
          Tu majtki też mają rozmiar od czapy - S odpowiada L. Trzeba wyciągać z torebki 🙄
      • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:33
        To dokładnie jest pepco.
        Ja się z koleżanką kiedyś tam może wybiorę jak akurat będziemy w pobliżu.
        Bo nasłuchałyśmy się sporo plucia męża mojego na primarkbig_grin
        W Londynie i w Edynburgu omijałam bo szkoda czasu było ale trochę na przekór raz w deszcz, żeby przeschnąć wciągnęłam męża i jakieś skarpetki kolorowe, klapki, tshirt kupiliśmy.
        Pepco też dosyć lubię choć dawno nie byłam.

• krwawy.lolo Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:20
      ana119 napisała:

> (...) Dużo basic (...)

Czego?
      • matacznik Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:30
        krwawy.lolo napisał:

> > (...) Dużo basic (...)
        >
        > Czego?
        > Nałożnic Basa, starożytnego władcy Bitynii.
        • 1matka-polka Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:50
          😆
    • wtop.ek Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:23
      Co to są basic? Jakieś spodenki?
      • daniela34 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:34
        Takie ozdoby na spodnie, w górach nazywane parzenicami:
        Mianownik l.poj.: basica
        L.mn.: basice
        Czego dużo? Basic
        • malia Re: Primark otwarcie 21.08.20, 20:11
          Basica to jak rózica. Czy ktoś pamięta linkowany tu kiedyś i bardzo stary wątek o rózicach?????

• daniela34 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 22:30
            Uwielbiam rozice karmione kurzem z podłogi
        • 1matka-polka Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:51
          😄
      • lot_w_kosmos Re: Primark otwarcie 23.08.20, 09:27
        Serio nie wiecie ci to ubrania typu Basic?
    • redwineiswhatilike Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:35
      Nie będę specjalnie jechała do Warszawy, aby obejrzeć ten sklep. Kiedyś gdzieś za granicą kupiłam sobie fajne skarpetki stopki, rewelacja. Jeszcze jakieś świece, to wszystko. Skarpetek jest 10 par, noszę do dziś. Ale niczego innego sensownego nie było.
      • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:36
        Nie tylko w Warszawie będzie Primark. Kilka gdzie indziej też otwierają.
        • redwineiswhatilike Re: Primark otwarcie 21.08.20, 18:49
          O, nie wiedziałam. Z tego co czytałam, tylko Warszawa.
          • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 19:53
            Bo Młociny pierwsze.
    • alpepe Re: Primark otwarcie 21.08.20, 14:40
      Byłam na wsi, byłam w mieście, byłam nawet w Budapeszcie, ale w P. choć w Berlinie są trzy bodajże i mam znajomą, która w jednym z nich jest szychą, nie byłam. Sklep z tanimi ciuchami w różnej jakości.
      • pasquda77 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:01
        Oj tam, z penisa w Dublinie mam ulubione dżinsy za zawrotną cenę...1€
        • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:07
          Nie rozpadly sie od patrzenia na nie ?
          • pasquda77 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:29
            bigzaganiacz napisał(a):

> Nie rozpadly sie od patrzenia na nie ?
            Nie, normalny dżins, piżamy i kapcie też mam od nich, bez przesady z tą bylejakością
        • raadhiyah2020 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:32
          pasquda77 napisała:

> Oj tam, z penisa w Dublinie mam ulubione dżinsy za zawrotną cenę...1€

Z penisa?
          • pasquda77 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:42
            raadhiyah2020 napisała:

> pasquda77 napisała:
            >
            > > Oj tam, z penisa w Dublinie mam ulubione dżinsy za zawrotną cenę...1€
            >
            > Z penisa?
            Penneys , zwany w Irlandii penisem
            • raadhiyah2020 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:52
              pasquda77 napisała:

> Penneys , zwany w Irlandii penisem

Zwany tak przez kogo?
              • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 16:11
                Przez wszystkich
                • ichi51e Re: Primark otwarcie 21.08.20, 19:28
                  Polakow wink
                • raadhiyah2020 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:01
                  bigzaganiacz napisał(a):

> Przez wszystkich

Napewno nie przez wszystkich, nigdy tego nie slyszalam.
                  • yuka12 Re: Primark otwarcie 25.08.20, 13:10
                    Ja też nie.
      • ana119 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:30
        Spodziewałam się że będzie coś extra a tu 0. Nudne bazy, że długich swetrów coś by .znalazło ale kolor beżowy i szary. Piżamy nawet nawet jeśli ktoś chce wydać 17-26pln za zwykły komplet. Koszuli nocnych nie uważam za dobre do spania.
        • krwawy.lolo Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:32
          Co to są nudne bazy?
          • ana119 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:44
            Np podstawie koszulki, spodnie na które trzeba coś założyć żeby wyszła stylizacja - biała koszulka i długi czarny kardigan
    • edelstein Re: Primark otwarcie 21.08.20, 15:58
      Żadne,bo Primark u nas jest długo.Kupuje tam trzy rzeczy,skarpetki stopki,t-shirty Basic,czarne gładkie i piżamy,dobiera piosenki i koszulki osobno,czasem trafi się jakiś ładny komplecik.
      • ana119 Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:37
        Ach małe dziecko na forum Zakupy naczytałam się o tych świetnych ubraniach. Wtedy u nas nieosiągalnych. Ale też czasy są inne bo stałam się bardziej świadoma jaki styl mi robi dobrze. Czasami widzę osoby które kupują po 4 sztuki koszulek w różnych kolorach - takich z byle jakim dekoltem, ja bym nawet do spania tego nie włożyła bo nudne. Kupują bo tanio!? Noszą pod swetrami?
        • bigzaganiacz Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:54
          kolorach - takich z byle jakim dekoltem, ja bym nawet do spania tego nie włożyła bo nudne. Kupują bo tanio!? Noszą pod swetrami?

Kupilem ostatnio 10 gladkich t shirt gap , wyszlo po 3 e za sztuke , 7 szarych 3 navy , nosze je normalnie jako t shirt , ale moze dziwny jestem bo to jest dla mnie czyste ubranie bez mierzenia poziomu nudnosci czy nie nudnosci ale z drugiej strony moze mnie cos omija co sprawia ze t shirt nie jest nudny oswiec mnie
          • igge Re: Primark otwarcie 21.08.20, 20:05
            Tshirt z napisem nazwy miasta bo bardzo tani chyba 2 -3 funty kupiłam dziecku bo nienawidzi kupowania/ dostawania ubrań. Tshirty zawsze nosi, ma co prawda za dużo i woli jak ojciec jej wybiera, przywozi konkretnej ulubionej firmy ale w takiej cenie stwierdziłam, że ok, najwyżej w kącie szafy poleży.
            I jednak nosi.
            Nie kupuję " nudnych" tshirtów, tylko te co mi się spodobają. Gładkie lub z napisami, we wzorki. Frajda duża jak dziecko założy bo ryzykownie kupować mu ubrania i babciom odradzam.
          • ana119 Re: Primark otwarcie 22.08.20, 06:58
            Czyli codziennie nosisz t-shirt? Żadnych koszul?
            • triismegistos Re: Primark otwarcie 22.08.20, 09:28
              Hmmm, a to coś dziwnego?
            • igge Re: Primark otwarcie 22.08.20, 12:27
              No, mój mąż i dzieci niemal codziennie. Plus koszulę na wierzch może być.
            • edelstein Re: Primark otwarcie 22.08.20, 20:51
              A co w tym dziwnego?ja też noszę tylko t-shirty,koszul nie posiadam.Moj też tylko t-shirty,koszule jakieś ma,ubiera na wesela,urodziny,pogrzeby i takie tam.
            • ichi51e Re: Primark otwarcie 23.08.20, 08:43
              W zyciu odkad skonczylam 10 lat koszule mialam moze na sobie 5 razy.
              • lot_w_kosmos Re: Primark otwarcie 23.08.20, 09:30
                Bo to wszystko zależy od tego gdzie kto pracuje.
                Facet, który jest mechanikiem samochodiwym zakłada koszulę na wesele raz w roku....
                • leni6 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 09:42
                  Mój jest informatykiem w korporacji i też z taka częstotliwością nosi koszule.
                  • igge Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:31
                    A mój ma pracę nie w biurze, a i tak upiera się, że koszula ( pod nią tshirt biały) musi być.
                    Córka, nienawidząca kupowania ubrań, 2 tygodnie temu zamówiła koszulę właśnie ( z końskiego działu w Decathlonie, czemu z końskiego, na Zeusa, nie wiem) w kratkę. Długi rękaw. I ciągle nosi.
                    Dorzuciłam do jej zamówienia 5 podkoszulek bawełnianych po 11 zł sztuka dla siebie w ulubionym kolorze. Bo nigdy nie widziałam tshirta w tej cenie. Są cienkie ale mi nie przeszkadza to. Wad nie mają.
                • ana119 Re: Primark otwarcie 25.08.20, 07:35
                  To zależy, znam właściciela firmy remontowej i chodzi w koszulach z podwiniętymi rękawami. Nie mówię o jego ubraniu do pracy tylko na wyjścia na miasto czy w gości
    • krwawy.lolo Z tego, co piszecie, 21.08.20, 17:36
      to rzeczony Primark jest odpowiednikiem NKWD (znaczy NKD), bądź KiKu w Niemczech. Tam się kupuje tanie gacie i skarpety. Bo po jaką cholerę płacić pięć razy więcej za towar tej samej jakości gdzie indziej.
      • ana119 Re: Z tego, co piszecie, 21.08.20, 17:39
        Czyli idzie zima i ludzie poszli kupować majtki 😃
      • bigzaganiacz Re: Z tego, co piszecie, 21.08.20, 17:47
        No nie , penis to calkiem niezla jakosc chociazby 100% bawelna w skarpach czy t shirts (chociaz nie tych najtanszych po euro czy dwa) za calkiem rozsadna cene , pepko czy kik to wlasnie ten chlam po euro czy dwa , komoletne smieci
        • igge Re: Z tego, co piszecie, 21.08.20, 20:08
          Czy kik jest w Pl?
          Bo chyba coś mama moja tam kupowała.
          • premeda Re: Z tego, co piszecie, 21.08.20, 22:27
            Jest i to nawet w mniejszych miastach.
            • igge Re: Z tego, co piszecie, 22.08.20, 12:28
              Dzięki
      • alpepe Re: Z tego, co piszecie, 21.08.20, 17:49
        NKD wcale nie jest tak tani. Inna sprawa, że ja tam nigdy nie chodziłam po gacie ani skarpetki. A KiK miał kiedyś skarpety bawełniany 99 % bawełny firmy Ergee, ale to dawne czasy.
        • krwawy.lolo Re: Z tego, co piszecie, 22.08.20, 12:31
          Mają też droższe rzeczy, ale ja ich nie oglądam. Droższe wolę kupić w droższym sklepie. smile
    • aaa-aaa-pl Re: Primark otwarcie 21.08.20, 17:39
      Mam bliziitko, ale poczekam...
      Kilka ciuchów od nich posiadam i są OK.
    • smaczna_zupa Re: Primark otwarcie 21.08.20, 19:17
      Och jak nie cierpię Primarka, jedna wielka tandeta. Jeszcze z 10 lat temu było troszkę lepiej (tak, jak i w H&M)., ale po kilku podejściach darowałam sobie. Teraz kupuję tam głównie rzeczy, które są mi potrzebne na jeden raz - np. do kostiumów dzieci.
      • grey_delphinum Re: Primark otwarcie 21.08.20, 20:28
        Bylam w Berlinie, w Polsce się nie wybieram, bo naprawdę nie ma w czym wybierać (nic nie kupiłam, nawet oslawionych majtek czy skarpetek).
    • aagnes Re: Primark otwarcie 21.08.20, 20:37
      Byłam dziś przy okazji wizyty w eobuwiu, (nawiasem mówiąc bardzo polecam, można przymierzyć dziesiątki par butów w totalnie wygodnych warunkach), i napiszę jedno, a nie jestem wymagająca: koszmar plastik i tandeta. Modele sprzed nie wiem ilu lat, materiał plastikowy jak najgorsze szmaty z supermarketu. W galerii Młociny jest tyle lepszych sklepów że tam nie warto nawet zaglądać. Nie znam primarka z innych krajów, więc porownuje z tym co znam.
      • ana119 Re: Primark otwarcie 22.08.20, 06:48
        Też uważam że modele z przed lat bo np spodnie królują te obcisłe
    • unaluna Re: Primark otwarcie 21.08.20, 22:21
      Jeszcze nie byłam, na razie nie chce mi się ruszać w tłum.
      Býłam w kilku innych krajach i mam swoje ulubione rzeczy...nie wiem czy u nas dostępne. Zwłaszcza jeansy, cienkie, zajmujące mało miejsca w walizkach, zawsze kilka lat wytrzymywały. I rzeczy dla dzeci ...tanie, bawełniane i dobrej jakości.
    • prezent_urodzinowy Re: Primark otwarcie 22.08.20, 00:38
      Legginsy, długie i 3/4, oraz koszule nocne kupuje zawsze w Primarku w uk. Sa taniutkie, a koszule - niezniszczalne.
      • ana119 Re: Primark otwarcie 22.08.20, 06:45
        Nie noszę legginsów poza treningami, dzieci w nie ubrane też nie wyglądają dobrze, często dorośli zakładają im krótkie koszulki co podkreśla to co powinno być niewidoczne
        • alpepe Re: Primark otwarcie 22.08.20, 12:31
          A co powinno być niewidoczne?
          • ichi51e Re: Primark otwarcie 23.08.20, 08:46
            Pupa w rajstopach
            • ichi51e Re: Primark otwarcie 23.08.20, 08:46
              .
              • ana119 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 17:03
                Ta pupa jest przynajmniej w rozmiarze mini, biednie wyglądają dzieci ze złączonymi udami i koszulka do pępka obleczone w to coś zwane leginsy. Chłopców też zaczęto w to ubierać. Kiedy będą dorosłe będą mieć zdjęcia na dowod jak nie dbano o ich wygląd
        • prezent_urodzinowy Re: Primark otwarcie 23.08.20, 17:05
          To świetnie, wspaniałe, ze się podzieliłaś tą informacją właśnie pod moim postem. A ja noszę legginsy.
          Koszule nocne nosisz? Bo nie napisałaś.
    • taki-sobie-nick Re: Primark otwarcie 22.08.20, 01:45
      Ubrania po maksymalnie 30 dolarów, sądząc ze strony w sieci? Nie warto wchodzić.
      • sumire Re: Primark otwarcie 22.08.20, 01:47
        Rozumiem, że gdyby były po minimalnie 300, tobyś weszła?...
        • taki-sobie-nick Re: Primark otwarcie 22.08.20, 01:55
          Nie. Za 10 dolarów nie można kupić nawet przyzwoitego materiału, zatem musi to być badziew.

A tu wliczają mi w cenę zysk pośredników, magazynowanie, transport, marketing, zysk sklepu, zatem ciekawe, jaka jest realna wartość tego ubrania.
          • memphis90 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 06:56
            >Nie. Za 10 dolarów nie można kupić >nawet przyzwoitego materiału
            Oczywoscie, że można. Bawełna 40zl m to jest bardzo (!) drogo, a mówimy tu o cenach detalicznych, a nie hurcie dla międzynarodowej fabryki ubrań...
            • ichi51e Re: Primark otwarcie 23.08.20, 08:51
              Ktora sama nic nie produkuje tylko wszystko zleca
    • lucerka Re: Primark otwarcie 22.08.20, 02:41
      A ja się wyłamie: chodzę często do primarka - niektóre ciuchy są dobrze uszyte, nie tylko majtki i skarpetki ale i inne basics. Reszta to kopia najnowsze,ch trendów mody tanim, niekoniecznie tandetnym, wydaniu.
    • morgen_stern Re: Primark otwarcie 22.08.20, 07:00
      Mają chyba fajne ubranka dla dzieci? Miałam w ręku bodziaki z Primarka, naprawdę fajne. Niestety dostałam je, kiedy dzieci już wyrosły z rozmiaru i musiałam sprzedać.
      • ana119 Re: Primark otwarcie 22.08.20, 07:25
        Bodziaki ( nie znoszę tego skrótu) można dostać w każdym sklepie, Tesco też miało dobry wybór. Właśnie po forum Zakupy wyobrażałam sobie że to sklep którego nie ma w PL i coś tracę. Dziewczyny aż cmokały z zachwytu że za granicą robią tam zakupy 😃
        • koronka2012 Re: Primark otwarcie 22.08.20, 08:49
          Bo koszulki dla dzieci kupowało się za 1-2 euro i naprawdę była to przyzwoita jakość bawełny. Mam tshirty z primarka bo to było jedno z nielicznych miejsc gdzie dało się kupić dłuższe które nie sięgały do pępka po pierwszym praniu.
        • afro.ninja Re: Primark otwarcie 23.08.20, 09:16
          To po prostu moda. Tak jak wspomniałaś o tesco, ubrania dla dzieci mają rewelacyjną jakość. Lidl też miał doskonała serię z organicznej bawełny. Co innego pepco, mają słabą bawełnę. Ubranka dla niemowląt, małych dzieci lepiej sobie darowac. Fakt, ze tanie, ale kiepskiej jakości.
    • kasiaakasiaa Re: Primark otwarcie 22.08.20, 21:04
      Sklep gdzie przynajmniej 10 lat temu za 50f można bylo obkupic sie od stop do głów. Nie wiem jak teraz ale za ok 7f kupilam tam np. wełniany sweter w norweski wzór.
      Dhzo badzuewua ale byly tez fajne rzeczy.
      Generalnie sklep dka niezamoznych chcavych miec ciuchy inspirowane dizajnerskimi szmatami , z naciskiem na " inspirowane"
      • taki-sobie-nick Re: Primark otwarcie 22.08.20, 22:42
        Podobno do pierwszego prania.
        • memphis90 Re: Primark otwarcie 23.08.20, 06:58
          Nie, wcale nie
    • milupaa Re: Primark otwarcie 22.08.20, 23:43
      Ja mam bieliznę i koszulki nocne z Primarka w Berlinie i są wyjątkowo trwałe. Służą już kilka lat. A były bardzo tanie. Także nie wiem o co kaman. Może jest różna jakość w różnych krajach, Niemcy nie dają sobie chlamu wcisnąć wink
      • taki-sobie-nick Re: Primark otwarcie 23.08.20, 00:12
        To nie zasługa Niemców bynajmniej, ale faktu, że na wschodnioeuropejski rynek produkuje się GORSZE rzeczy i firmy nawet się z tym nie kryją, upierając się, że skoro kupujemy, to jesteśmy zadowoleni.

• lucerka Re: Primark otwarcie 23.08.20, 08:59
        Ja mam leginsy i rozpinane sweterki. Przyjemne w dotyku, mam od dwóch lat. Jeszcze się nie rozpadły a i wyglądają dobrze.
    • mayaalex Re: Primark otwarcie 23.08.20, 09:31
      U nas otworzyli kilka lat temu i Pamietam te dzikie kolejki przed wejsciem w czasie otwarcia/wyprzedazy (jeszcze przed covidem, czyli tlumy musialy byc naprawde spore).
      To jest marka ktora ma bardzo kiepskie opinie dotyczace jakosci i kwestii srodowiskowych (jakas straszna chemie wykorzystuja do barwienia/konserwowania tych ciuchow). Rozumiem, ze jak ktos nie ma kasy to nie moze krecic nosem i pewnie znajdzie tam cos ladnego ale mnie szkoda czasu na takie sklepy.
    • swinki_trzy Re: Primark otwarcie 23.08.20, 19:36
      Byłam tylko w berlińskim primarku - koszulki za 1-2€, wielopaki skarpet, bielizna dla nastolatków, jakieś letnie sukienki dla córki - wszystko za grosze, a jakość całkiem ok (w porównaniu do innych sieciówek). Koszulki trzymają się dobrze do tej pory, za to majtki szybko straciły w praniu kolory.
    • woman_in_love Re: Primark otwarcie 23.08.20, 20:04
      Ceny wyższe niż w UK, Irlandii, Niemczech. A jakość gorsza.
      Bez kitu ten sam ciuch jest droższy w PL i ma jednocześnie gorszy skład na rynek Polski - że też takie coś im się opłaca w sytuacji gdy tylu Polaków w Irlandii/UK i tak łatwo porównać te produkty.
    • gaskama Re: Primark otwarcie 25.08.20, 10:40
      Nie jadam w McDonalds, nie robię zakupów w H&M. O Primarku nie słyszałam. Ale z artykułu wynika, że nie jestem targetem tej sieciówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka