Dodaj do ulubionych

Pozwy od Anny L.- fat shaming

05.09.20, 10:23
Slyszalyscie o tym?

Aktywistka i modelka plus size osmielily sie skrytykowac "zabawny" film, ktory Anna Lewandowska zamiescila na swoim instagramie, na ktorym tanczy z dozepionym brzuchem i pupa. Padly zarzuty o fat shaming : Tekst linku

Po nieprzychylnym odbiorze, Lewandowska przeprosila, ale po cichu jej prawnicy wyslali pozwy do dziewczyn, grozac kara 50 000 zl, a dla nich to sa bardzo duze pieniadze.
Co sadzicie?

Tekst linku
Tekst linku
Tekst linku

Tekst linku
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:28
      'Lewa' powinna oficjalnie przeprosić ale widać sława mocno zryła jej beret. Ohydna kobieta.
      • kitty4 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 15:08
        Lubię to ! - a po za tym uważamy na to co piszemy o Pani L - Bo chyba nie chcesz dostac pozwu na 50.000.
        Czyli wg Pani L - można napisac o niej dobrze - jak źle - to pozew !
    • megwhite25 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:29
      Sądzimy że pani Lewandowska przesadziła. Ktoś jej źle doradził. Chciała pokazać się jako wyluzowana osoba a wyszło jak żart . A potem zaczęła straszyć inne osoby pozwami , korzystając jak widać ze swojej uprzywilejowanej pozycji , dostępu do najlepszych prawników.
      Cieszę się że te kobiety przyznały od razu że dostały groźbę pozwu , a nie milczą zastraszone .
      Zagrywka się nie udała żeby je uciszyć. To wysłanie pozwów jeszcze bardziej pogrążyło Lewandowska.
    • mary_lu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:34
      Mam nadzieję, że zostanie za to zbojkotowana. Sama całkiem ja lubiłam i właśnie przestałam.
      • basiastel Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:45
        Ja też! Jak jej sprzedaż batoników spadnie, to zrozumie, że może też ponieść koszty swoich decyzji.
      • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:51
        Mam podobnie. Żenujące to wszystko.
      • homohominilupus Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:27
        mary_lu napisała:

> Mam nadzieję, że zostanie za to zbojkotowana. Sama całkiem ja lubiłam i właśnie
        > przestałam.
        To tak jak ja!
        Co ona właściwie chciała osiągnąć tym durnowatym filmikiem?
      • nuclearwinter Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:44
        Przyznam, że podobnie. Nie byłam specjalnie jej fanką, ale wydawała mi się sympatyczną, rozsądną osobą, której woda sodowa nie uderzyła do głowy. Niestety okazuje się, że jest odwrotnie.
    • gama2003 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:43
      Wysłanie pozwów za taką krytykę i komentarze, moim zdaniem kompletnie adekwatne to strzał w stopę.
      Takie - ma być cicho jak ja mówię. Raczej - jak JA mówię.
      Pozamiatała się wizerunkowo. Szkoda, bo mogła sporo dobrego robić. Nie udźwignęła sławy i kasy.
      • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:53
        Zwlaszcza, że budowała ten wizerunek jako taka dobra dziewczyna z sąsiedztwa. Jasne, że nie ukrywała mnóstwa kasy, jaką dysponuje, ale jednak stawiała się w pozycji jako "ja, jedna z was, kochane dziewczyny". Jak dla mnie jej wizerunek jest obecnie totalnie niewiarygodny.
      • arkanna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:42
        Taaa., Już pozamiatona wizerunkowo, bez przesady
    • angazetka Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:52
      Paskudne zachowanie i bardzo głupie.
      Poza tym - z jakiego niby powodu ten pozew? krytykować osoby publiczne można.
      • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:54
        Każdą osobę można. To nie był żaden hejt, tylko konstruktywna krytyka.
    • alpepe Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:53
      Nie słyszałam, ale, jeśli dobrze zrozumiałam, grube odmówiły Lewandowskiej przebrania się za grubą? Jeśli tak, to one też mają zryte berety równo.
      Pani L. mnie nie interesuje wcale, jakby ktoś pytał.
      • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:57
        Te kobiety, niekoniecznie grube, skrytykowały jej filmik. Tyle.
      • angazetka Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:59
        Odmówiły jej prawa do przebrania się za grubą i twierdzenia, że dzięki temu rozumie grube.
        • alpepe Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:24
          Czyli też mają zryte berety. Czyżby tłuszcz wpływał źle na mózg?
          • milva24 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:32
            Nie no dlaczego? Jeśli założę opaskę na oczy to mogę twierdzić że rozumiem niewidomych?
          • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:42
            Mają zryte berety, bo ją skrytykowały? Z tego co zrozumiałam, działają w tematyce otyłości. Ona zrobiła "akcję" w tej tematyce, jako osoba znana, ciagnąca za sobą rzesze "folowersów". Nie miały tego prawa skomentować? One jej nie odbierały prawa do niczego. Oceniły filmik, który ona publicznie udostępniła do oceny innym.
          • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:48
            Tak, wiemy że masz chudą doopę. Nie musiesz tego tak nieustannie ogłaszać jak józek norłoda.
            • alpepe Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:40
              Oj, nie wciskaj mi dziecka w brzuch.
              • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:16
                Józef też zaprzecza jakoby miał obsesję.
          • cosmetic.wipes Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:05
            alpepe napisała:

> Czyżby tłuszcz wpływał źle na mózg?
            >

Gęsi tluszcz, który jest źródłem białka na pewno 😂

www.totylkoteoria.pl/2018/01/biologiczna-bzdura-roku-2017-wyniki.html?m=1
          • chicarica Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:29
            Źle zrozumiałaś. Czyżby niedobór tłuszczu w pożywieniu źle wpływał na mózg?
            Maja Staśko ma perfekcyjną figurę.
          • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:52
            Weź no się nad swoim beretem mocno zastanów.
          • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:54
            Na twój być może, ale Maja Staśko niestety w żadnym miejscu nie jest gruba.
        • mama303 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 15:17
          angazetka napisała:

> Odmówiły jej prawa do przebrania się za grubą i twierdzenia, że dzięki temu roz
          > umie grube.

nikt jest prawa nie odmówił tylko skrytykował i to bardzo mądrze.
      • bajgla Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:58
        Ostatnią rzeczą, którą można powiedzieć o Mai Staśko, to że jest gruba.
        • black.emma Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:06
          A to pech big_grin
      • 71tosia Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 19:52
        poczucie humoru pani Lewandowskiej w tym filmiku jest wyjatkowo prymitywne, ...szczupla jestem
    • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 10:59
      O ile film uważam za zwyczajnie żenujący, to grożenie pozwami to troche pukanie dno od spodu.
      • milva24 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:02
        Zgadzam się. Chociaż jej poza na dziewczynę z sąsiedztwa i tak nie wydawała mi się wiarygodna.
      • jasnoklarowna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:35
        To taka próba zastraszenia w białych rękawiczkach za pomocą białych kołnierzyków.
        I z tego co czytam częściowo udana, bo p. Staśko jak pisze trochę się jednak wystraszyła. A przecież swoim wpisem nikogo nie obraziła, nic nie zmyśliła, przedstawiła pewien punkt widzenia, który był częściowo krytyczny wobec poczynań pani L.
        Żenada, nie byłam ani fanką, ani przeciwniczką L., ale po tej akcji odbieram ją na minus
        Wstyd pani Anno. Może nieco mniejszy za krytykowany filmik a za to o wiele większy za reakcję za pomocą prawników. Krytykę też trzeba umieć przyjąć z klasą, szczególnie jeśli jest konstruktywna a nie chamska.
        • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:38
          jasnoklarowna napisała:

> To taka próba zastraszenia w białych rękawiczkach za pomocą białych kołnierzyków. I z tego co czytam częściowo udana, bo p. Staśko jak pisze trochę się jednak wystraszyła. A przecież swoim wpisem nikogo nie obraziła, nic nie zmyśliła, przedstawiła pewien punkt widzenia, który był częściowo krytyczny wobec poczynań pani L.

Ja też bym się pewnie wystraszyła. Nie stać mnie na takich prawników jak p. Annę, a zapłata 50 tys.bylaby dla mnie ogromnym obciążeniem.
          • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:33
            Przecież Lewandowska nie wygrałaby tego procesu.
            Pani Staśko może spać spokojnie.
            • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:31
              Pewnie nie, myślę jednak, że i tak byłby to dla mnie duży stres. Byłoby mi też szkoda wydatku na prawnika. Mówię z pozycji siebie, zwykłej osoby o przeciętnych zarobkach 😋
    • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:24
      Myślę, ze warto to nagłaśniać. A Lewandowska ogólnie nie jest ładna i nie ma co się tu nia ekscytować.
      • homohominilupus Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:29
        Ej padalec, sobota jest, idź do Netto na zakupy.
      • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:40
        bywalec.hoteli napisał:
        A Lewandowska ogólnie nie jest ładna i nie ma co
        > się tu nia ekscytować.
        >
        A co to w ogóle ma do rzeczy??
        • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:43
          Nic, prócz dowodu na brak czytania ze zrozumieniem. Bywalcu to nie wątek urodowy, gdzie oceniamy czyjkolwiek wygląd.
          • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:45
            kyrelime napisała:

> Nic, prócz dowodu na brak czytania ze zrozumieniem. Bywalcu to nie wątek urodow
            > y, gdzie oceniamy czyjkolwiek wygląd.

Mamo Emila i Mirka w temacie watku napisałem, ze należy to nagłaśniać. A przy okazji wspomniałem, ze Lewa to nic specjalnego.
            • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:32
              Czyja mamo? 🙂 Mam dwóch synów, ale skąd wziąłeś te imiona? 🙂

Ok, tak więc ten off top moim zdaniem był niepotrzebny, że nie w temacie sam widzisz.
              • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:28
                Nie Emil i Mirek tylko Emil i Eryk smile
                • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 18:21
                  Siedzę i myślę, skąd Ci się to wzięło i bingo- pewnie myślisz, że mam nick od imion dzieci. Ale nie, nick jest przypadkowy- zainspirowałam się napisem przeczytanym w fajnym miejscu. Swoją drogą Emil bardzo ładne imię, więc gdybym się jeszcze doczekała syna to może się zainspiruję 🙂 Eryka mam za to w rodzinie i niezly z niego urwis. Mirka znalazłam jednego, ale nie widziałam go z 20 lat🙂
                  • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 18:38
                    Aha, teraz brzmi tak trochę estońsko smile
                    • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:13
                      W sumie to jesteś blisko 🙂
                      • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 23:36
                        kyrelime napisała:

> W sumie to jesteś blisko 🙂

Finlandia? smile
                        • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 08:38
                          Nie w tą stronę 🙂 ale nie idźmy tą drogą, bo za chwilę się okaże, że słowo jednak znaczy coś głupiego i będę musiała w hańbie zmieniać nick😅 choć pamiętam, że po 1.to słowo to była nazwa własna i wg googla nic konkretnego nie znaczyła, a po 2 ja je przekształciłam trochę, żeby było łatwiejsze do zapisania i zapamiętania. Że jest zlepkiem polskich imion od tyłu faktycznie nie zauważyłam. Natomiast, mimo, że nie pisze tu nic kontrowersyjnego o swoim życiu, nie wymyśliłabym wersji z imionami, bo nie chciałabym żeby ktoś ze znajomych poskładał fakty i wiedział, że to ja. Ematka to taka odskocznia, rozrywka, tylko dla mnie.
                  • feliz_madre Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 07:35
                    kyrelime napisała:

> nick jest przypadkowy- zainspirowałam się napisem przeczytanym w fajnym miejscu.

Nigdy go nie przeczytałaś od tyłu?
                    • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 08:29
                      Nie, nie widziałam takiej potrzeby 🙂 dla mnie to słowo nic nie znaczy, była to reklama, ładnie zabrzmiało, przeczytałam w fajnym miejscu, więc wpisalam.
        • homohominilupus Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:44
          A czy on pisze kiedykolwiek coś z sensem? Pisze tu żeby napuszczac jednych na drugich, podjudza i szczuje. I doprawia czasem chamskim, seksistowskim tekstem.
        • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:33
          Chodzi o to, ze zrobiono z niej gwiazdę na sile - gwiazda to ona była karate - ale w show biznesie nie mam ochoty jej oglądać.
          • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:55
            A my nie mamy ochoty ciebie oglądać 🙂
        • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:57
          Po co cytować tego kretyna? Od kiedy go wygasiłam, czyta mi się forum o wiele przyjemniej, ale zawsze ktoś musi te jego pierdolety wykopać, żeby absolutnie nie dało się ich przeoczyć...
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:29
        Jest bardzo ładna, ale dzięki wpompowaniu w siebie góry kasy.
        • tanebo001 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:31
          Ładna? Z której strony?
          • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:02
            Szczupła, wysportowana, nie wygląda jak klon instamodelek. To już coś.
        • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:29
          dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Jest bardzo ładna, ale dzięki wpompowaniu w siebie góry kasy.
          >

Nie jest ładna.
      • fitfood1664 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 00:03
        nie jest ładna? to która znana kobieta jest wg ciebie ładna? innych ematków też pytam
        • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 00:08
          Np. Sheryl Crow w młodości smile
          • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 00:11
            Obecnie np. Magda Różczka, Ola Popławska, Anna Starmach są ładne.
            • fitfood1664 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 08:28
              ligowo porównywalne do AL
              • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 21:37
                fitfood1664 napisał(a):

> ligowo porównywalne do AL

Oj nieporównywalne
                • ichi51e Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 22:35
                  No nie wiem
                  • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 22:37
                    Mi się podoba smile
                    • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 11:26
                      Jeszcze np. Marta Trzebiatowska jest przepiękna. Karolina Gruszka bardzo ładna. Wymieniać możnaby. Anna L. to taki wysportowany robot - podobnie zresztą jak Robert smile
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 12:59
              Anna Starmach też jest ładna dzięki wpakowaniu góry kasy.

Ale mój największy wstrząs to jednak młodzieńcze zdjęcia Anne Hathaway.
              • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 13:00
                Anna Starmach miała operacje plastyczne?
                • dr.amy.farrah.fowler Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 14:00
                  Nie mam pojęcia, ale gdybym miała obstawiać, to jednak raczej wstrzyknięcie tego i owego tu i tam.
      • feliz_madre Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 07:35
        bywalec.hoteli napisał:

> Myślę, ze warto to nagłaśniać. A Lewandowska ogólnie nie jest ładna i nie ma co
        > się tu nia ekscytować.
        >

Uważaj, bo dostaniesz pozew 😉
        • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 22:38
          Mecenas Pirania obroni smile
    • anorektycznazdzira Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 11:58
      Cóż za urocza goovnoburza: wszystkie są bodypozytywne i tak bardzo wspierają i chronią osoby z nadwagą, że aż się zaczęły objeżdżać na instra-tiubach i straszyć prawnikami.
    • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:05
      Nigdy nie rozumiałam fenomenu AL. Od dłuższego czasu całą jej "karierę" odbieram bardzo, ale to bardzo negatywnie. Tym razem po prostu większej ilości osób spadły klapki z oczu i widzą, że król jest nagi.

Więcej nie napiszę, bo nie chcę dostać pozwu 🤣
      • kura17 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:14
        > Więcej nie napiszę, bo nie chcę dostać pozwu 🤣

Lauren, pisz - zrzucimy Ci sie na Piranie ...
        • karme-lowa Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:00
          kura17 napisała:

> > Więcej nie napiszę, bo nie chcę dostać pozwu 🤣
          >
          > Lauren, pisz - zrzucimy Ci sie na Piranie ...
          >
          😂😂😂
          • kira02 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:23
            Albo na K.Rokodyla big_grin
    • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:14
      Ok, a za co ten pozew właściwie?
      Anna L. odstawiła jakiś cyrk owinięta poduszkami, nie wiadomo co dokładnie chciała przekazać światu, ale pozew?
      Ciekawe.
      • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:15
        Aaa, ona pozywa panie krytykujące, doczytałam.
        też w sumie nie wiadomo za cobig_grin
        • milva24 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:21
          Chyba za to, że nie zareagowały zachwytem i ośmieliły się ją skrytykować. I zgadzam się, że te pozwy są bardziej żenujące niż sam filmik.
          • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:26
            Racja, to żenujące i zaszkodzi jej wizerunkowi; a na tym akurat pani Lewandowskiej bardzo zależy.
        • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:26
          Jakaś modelka plus size podobno napisała, że dowcipy z grubych ludzi są równie śmieszne jak nabijanie się z ofiar gwałtu i niby za to dostała pozew.
          • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:34
            Nadal nie widzę tu pola do wygrania procesu.
            Modelka wyraziła swoją opinię.
            • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:53
              Ale tu nie chodzi o wygranie procesu, tylko o sterroryzowanie ludzi pozwami na wysokie kwoty. Taki pozew to dla pozwanej stres, koszt wynajęcia prawnika itd. I o to chodziło.
          • chicarica Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:31
            Akurat nie modelka plus size.
      • mama303 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 15:22
        anika772 napisała:

> Ok, a za co ten pozew właściwie?
        > Anna L. odstawiła jakiś cyrk owinięta poduszkami, nie wiadomo co dokładnie chci
        > ała przekazać światu, ale pozew?
        > Ciekawe.

póki co to wezwanie przedsądowe czyli straszenie. Albo mnie przeprosicie i usuniecie swoje wpisy albo kasa 50 tys.
    • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:20
      Dziwne. W pierwszej chwili przebraną Lewandowską uznałam za żenującą, ale przyglądając się zdjęciom przypomniałam sobie nagle afrykańską królową Saula Bellowa, Hendersona, który przytulając się do jej wielkiego brzucha poczuł płynącą z nigo niesłychaną energię, poczułam, że człowiek gruby zabiera dużo przestrzeni, a szczupły malutko, że to wszystko nie jest takie proste, a w otyłości - wbrew wszelkim naukowym, medycznym, estetycznym, racjonalnym argumentom - może być moc.
      I wiecie co? Jak mi jest w pracy bardzo źle, idę do mojej baaaardzo grubej koleżanki i proszę, żeby mnie przytuliła. Działa smile
      Nie wiem, jaki miała pomysł Lewandowska, pewnie "na początku to był bardzo dobry pomysł".
      • milva24 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:22
        Ale który pomysł był Twoim zdaniem dobry? Ten z nagraniem filmiku czy ten z grożeniem pozwami krytykujacych?
        • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:49
          Nie mam zdania, natomiast ona (Lewandowska) na pewno było przkonana, ze pomysł filmiku jest świetny.
      • mama_kotula Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:25
        > I wiecie co? Jak mi jest w pracy bardzo źle, idę do mojej baaaardzo grubej koleżanki i proszę, żeby mnie przytuliła. Działa smile

Jezudrogi. Przerażające.
        Koleżanka wie, że przytulasz się do niej tylko dlatego, że jest gruba i <reszta ideologicznych pierdoletów o mocy>, czy może sądzi, że ją lubisz i traktujesz jako przyjaciółkę, i szukasz u niej wsparcia?
        • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:24
          A czemu uważasz, że to się wyklucza? Mam jadnak kilka koleżanek, które lubię, sznuję, traktuję jak przyjaciółki. A przytulam się do niej.
          Nie histeryzuj.
        • odnawialna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 22:33
          》》》Jezudrogi. Przerażające

Dlaczego przerazające? Bylam kiedyś na warsztatach, gdzie dziewczyna miala wybrać do kogo chce się przytulić i wybrala akurat mnie. Potem w uzasadnieniu powiedziała, że ciągnęło ją bo ciepło i puchato jej się kojarzę, czy coś w tym stylu, nie pamiętam, ale moja nadwaga napewno odgrywała jakąś rolę. I wcale nie poczułam się obrażona, wręcz przeciwnie, było mi bardzo miło.
          • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 19:06
            Dziękuję Ci bardzo, bo już zaczęłam myśleć, że krzywdzę koleżankę, a bardzo, bardzo ją lubię i nie mniej szanuję smile
      • ichi51e Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:39
        Moze to tylko ja bo generalnie nie lubie przytulania ale jakos to jest dla mnie przedmiotowe traktowanie grubego. To czlowiek nie poduszka jak schudnie to co?
        • daniela34 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:43
          Nie tylko Ty. Nanga juz kiedys o tym pisała w innym wątku i tez to odebralam bardzo negatywnie.
          Może raczej (miejmy nadzieję, że tak jest) kokezanka Nangi jest po prostu dobrym,ciepłym człowiekiem,do którego fajnie się przutulic, bo autentycznie to lubi i gdyby schudła to nadal byloby tak samo
          • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:32

Oczywiście, że jest dobrym, ciepłym, a poza tym wyjątkowo mądrym człowiekiem, po pierwsze mądrym. A jednocześnie już jako nastolatka była dużą dziewczyną - taka jest. I w tym jest siła, wszystko do siebie pasuje. Jest w niej ciepło i energia na poziomie fizycznym - też. Jest całością, wspaniałą, taka jaka jest. Nie zastanawiam się, co by było, gdyby schudła, podobnie jak nie zastanawiam się, co by było, gdyby moje szczupłe czy wręcz wychudzone koleżanki czy przyjaciółki przytyły.

• hanusinamama Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:10
          To samo pomyślałam...
      • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:08
        nangaparbat3 napisała:

> a w otyłości - wbrew
        > wszelkim naukowym, medycznym, estetycznym, racjonalnym argumentom - może być
        > moc.
        > I wiecie co? Jak mi jest w pracy bardzo źle, idę do mojej baaaardzo grubej kole
        > żanki i proszę, żeby mnie przytuliła. Działa smile
        > Nie wiem, jaki miała pomysł Lewandowska, pewnie "na początku to był bardzo dobr
        > y pomysł"

Nie wiem, jaki ty miałaś pomysł, pisząc takie pierdolety, ale też pewnie wydawał ci się to dobry pomysł na post.
        Jak tobie czasem peron odjeżdża, kobieto, to się w głowie nie mieści...
        • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:33
          W tym jest cały smak życia, kobieto wink
          • alicia033 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:31
            nangaparbat3 napisała:

> W tym jest cały smak życia, kobieto wink

w takim 3,14erdoleniu głupot, jak to masz w zwyczaju?
            Bynajmniej.
          • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:06
            Serio? Współczuję.
            • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 20:59
              Oj, nie trzeba się tak denerwować zaraz smile
        • iuscogens Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:49
          Nanga tak ma, kiedyś chyba pisała, że chciałaby się przytulać do Komorowskiej wink
          • nangaparbat3 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 21:00
            Nie, nieprawda. Nie lubię Komorowskiej, nie mogłabym tak powiedzieć. Ale o koleżance już kiedyś pisałam.
    • lellapolella Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:32
      Jak dla mnie ostra sodówa i odklejenie. Film był żenujący, przeprosiny to typowe non- apology ("Chciałabym przeprosić raz jeszcze osoby, które poczuły się dotknięte"), a straszenie pozwami to już kompletna porażka.
    • mid.week Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:32
      Słabe. Mam wrazenie, że albo zmieniła doradców albo jej peron odjechał.
      Mnie sie nie podobał artykuł Staśko, bo z durnego wygłupu rozdmuchała wielką sprawę, jakieś porównania do żartów ze zgwałconych, jakieś wielkie słowa, ideologie....rzyg. taki przerost formy nad treścią z tego wyszedł niestrawny. Niemniej przeprosiny Lewandowskiej są śmiechu warte i gdybym była jedna z tych co to "poczuły się urażone" to bym jej odpisała, żeby sobie w du...ę wsadziła te pozorowaną skruchę.
      • nuclearwinter Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:49
        A z tym też się zgadzam, Staśko przesadziła, film był durny, ale bez sensu nadawać mu aż takie znaczenie, z armaty do wróbla. Tym niemniej - pozwy za wyrażenie opinii, choćby głupiej, to już całkowity odpał.
      • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:03
        mid.week napisała:

> Mnie sie nie podobał artykuł Staśko, bo z durnego wygłupu rozdmuchała wielką sprawę, jakieś porównania do żartów ze zgwałconych, jakieś wielkie słowa, ideologie....rzyg. taki przerost formy nad treścią z tego wyszedł niestrawny.
        Masz swojego nagiego krola araceli. Bo wiem, ze sama bys nie znalazla. Nie ma za co.
      • iuscogens Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:43
        Ja naprawdę jestem daleka od klimatów krytyki politycznej, ale przeczytałam ten artykuł i właśnie bardzo sensowny mi się wydał. Durny wygłup to byłby jakby AL miała 17 lat, to jest raczej zwykła głupota i warto ją uświadomić co do tego. Co prawda wątpię, że coś zrozumie, ale jakiś walor edukacyjny z tego będzie. Może inni się zastanowią przed puszczeniem takich głupot w sieci.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 08.09.20, 14:07
          Nie będzie, celebryckie głąby są tak przekonane o własnej za*ebistości, że nie wyciągną żadnych wniosków.

Najwyżej potem napiszo "Przepraszamy wszystkich, którzy mogli się czuć urażeni".
    • laura.palmer Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:33
      A czego się można było spodziewać od tworu marketingowego i maszynki do zarabiania pieniędzy? Polecam stosowanie zasady: "stop making stupid people famous" i olanie tych wszystkich Lewandowskich, Chodakowskich czy innych Kardashianek, bo to żadne autorytety, nic nie wnoszą, lecz co najwyżej szkodzą, a trzaskają grube miliony na naiwności "fanek". Za czasów mojej młodości fanem to się było gwiazd muzyki czy filmu, a teraz widzę że niektóre moje mocno dorosłe koleżanki obserwują na instagramie czy facebooku profile jakichś pożal się Boże celebrytek znanych tylko z tego, że są znane i mi ręce opadają. No ale w sumie, co kto lubi.
      • bywalec.hoteli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 12:47
        Laura Palmer, w punkt.
      • jasnoklarowna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:34
        Laura, całkowita racja. Tak robię, w życiu nie weszłam na profil żadnej z tych pseudocelebrytek które wspomniałaś, jedyne informacje jakie miałam o nich to czasem jakiś nagłówek który wpadł mi w oko lub wątek jak ten.

Niemniej, jak już taka sytuacja wypłynie, to uważam że należy wyartykułować swój sprzeciw wobec metod polegających na straszeniu pozwami za zasadną bardziej lub mniej, ale za to grzeczną i rzeczową krytykę.
        Bo to jest, hmmm, jak by tu napisać by pozwu nie dostać..... nieładne i słabe wink
    • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:03
      Wspaniala jest ta afera big_grin Obie strony konfliktu doszczetnie skretyniale, ale z tymi prawnikami to juz Lewa w kosmos odleciala. Naprawde sie serdecznie usmialam smile
      • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:08
        ... i się rozkręca:
        www.pudelek.pl/karolina-korwin-piotrowska-i-paulina-mlynarska-komentuja-afere-z-otylym-kostiumem-anny-lewandowskiej-granica-zostala-przekroczona-6550726120852288a
        • mid.week Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:29
          okropne są komentarze. Sporo w tonie "Lewy powinien zabronić żonie się odzywać" jprdl XXI wiek a patriarchalny kołtun ma się dobrze. To mnie dużo bardziej odrzuca niż jedna fit trenerka i jej dance macabre z gąbką na tyłku.
          • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:35
            mid.week napisała:

> XXI wiek a patriarchalny kołtun ma się dobrze. To mnie dużo bardziej odrzuca niż jedna fit trenerka i jej dance macabre z gąbką na tyłku.
            Masz racje oczywiscie. Ale ten "dance macabre z gabka na tylku" mnie znowu o glupawke przyprawil big_grin
          • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:59
            I tak, i nie. Grycan dla przykładu ogarnął żonę i córki, których lansowanie się w mediach społecznościowych szkodziło jego biznesom.

Lewandowski też idzie w biznes, chce budować jakiś ekskluzywny hotel w Giżycku. Jeśli jego żona pójdzie na wojnę z połową internetu to jak najbardziej będzie to szkodzić jego interesom.
            • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:29
              To wtedy niech sie rozwiedzie a nie zonie internet odcina.
            • m_incubo Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:10
              A to jest niby jakiś argument za kneblowaniem żony?
            • mid.week Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:18
              To jest dorosły człowiek a nie sprzęt domowy żeby o niej pisać "niech ją maż odetnie od internetu".
              • alicia033 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:34
                mid.week napisała:

> To jest dorosły człowiek a nie sprzęt domowy żeby o niej pisać "niech ją maż odetnie od internetu".

100/100
      • lellapolella Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:09
        Okropnie brzmi to, co napisałaś, ale zgadzam się z każdym słowemwink
      • araceli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:37
        fornita111 napisała:
        > Wspaniala jest ta afera big_grin Obie strony konfliktu doszczetnie skretyniale,

Na czym polega kretynizm Lewej to wiemy a raczysz przybliżyć czym osoby ją krytykujące sobie zasłużyły na to określenie? Wielkiej pańci nic powiedzieć nie można?
        • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:46
          W skrocie: granie larum, wielkie zarzuty, wielkie slowa i to wszystko z powodu gabki na tylku- zalosna farsa. Ktos wyzej to juz ladnie opisal. Moze to tez byc proba wybicia sie, czyli zerowanie na cudzej slawie i glupocie- wtedy zwracam honor, nie ma mowy o skretynieniu wink
          • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:56
            Wiesz, gdyby nie pozwy Lewandowskiej to ta afera już dziesięć razy zdążyłaby ucichnąć. Kilka osób wyraziłoby oburzenie, kilka poparło AL i sprawa rozeszłaby się po kościach. Za miesiąc nikt by nie pamiętał o tym filmiku, tak samo jak ludzie szybko zapomnieli AL inne gafy.

Straszenia internautów pozwami jej długo nie zapomną.
            • krypteia Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:42
              Zaraz się od niej dowiemy ze te pisma to wielkie nieporozumienie, nikt z nią tego nie uzgadnial, ona daleka jest od takich zagrań a prawnika zwolniła jak tylko się o tym dowiedziała
          • araceli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:00
            fornita111 napisała:
            > W skrocie: granie larum, wielkie zarzuty, wielkie slowa i to wszystko z powodu
            > gabki na tylku- zalosna farsa.

Czyli 'sławie' wolno wszystko - najgorszy debilizm, ośmieszanie a inni mają siedzieć cicho bo zostaną oskarżeni o chęć 'wybicia się'. To jest dopiero skretynienie ale w twoim wydaniu.
            • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:24
              Tak, tak araceli, rzucaj sie dalej. Nie musisz dziekowac, mam dzis dzien poblazliwosci dla ulomkow tongue_out
              • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:27
                Idz jeszcze sie popluc pod postem mid.week bo napisala dokladnie to samo co ja. Czy twoje agresywne oszlomstwo sobie mnie jakos szczegolnie ukochalo? Feblik?
                • araceli [...] 05.09.20, 14:40
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • jasnoklarowna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:39
            fornita, a nie myślisz, że skoro taka krytyka zaistniała to ten filmik musiał zdrowo kogoś dotknąć?
            Ludzie mają różne fobie, kogoś uczucia obraziła tęcza a kogoś takie naigrywanie z otyłości.
            Puszczasz w eter cokolwiek, licz się z krytyką, a nie tylko z miłym odbiorem, tak to działa.
            Nawet jeśli mnie czy ciebie problem otyłości nie dotyczy, to wierzę że są osoby które z tego powodu mają jakąś traumę i je to po prostu zabolało?
            • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:44
              Srednio mnie interesuja cudze bziki. A juz jak kogos tecza uraza, to u mnie na pewno wspolczucia nie znajdzie. Taka jestem bez serca.
    • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:20
      Pozew za co? Chciałabym taki zobaczyć, musi to być zabawne
      • lellapolella Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:15
        Możesz zobaczyć, Maja Staśko dziś opublikowała ten pozew na swoim fb.
        • lellapolella Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:32
          To, co prawda, nie pozew, tylko pismo, ale też kuriozalne.
    • chicarica Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:33
      Słyszałam.
      Ciekawa jestem za co ten pozew. Ja na przykład uważam, że Anna Lewandowska zeszła tym filmikiem na dno, a groźbami pozwów jeszcze niżej. Sue me.
    • arkanna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:40
      Ja jestem za Lewą, co by nie robiła to zawsze ktoś niezadowolony
      • milva24 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:54
        Boisz się pozwu? wink
      • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:03
        To musi być straszne życie. Normalnie przecież coś robisz i cały świat uważa to za genialne i cudowne
        • gaskama Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 22:38
          😀
    • beataj1 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:41
      Myślicie ze będzie pozew?
      • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 13:48
        big_grin big_grin big_grin
      • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:00
        😂
      • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:13
        big_grin

• triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:19
        🤣
      • huang_he Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:33
        Mistrz big_grin
      • berdebul Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:45
        Właśnie wypadły mi oczy😂😂😂😂😂
        • anika772 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:01
          Muszę przypomnieć:
          www.youtube.com/watch?v=LXL-8puAgn0big_grin
      • spirit_of_africa Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 20:45
        Urban jak zwykle mistrz 😅
      • conena Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 12:26
        o święta panienko z Gwadelupy! big_grin big_grin big_grin

btw, jak to jest, że źli ludzie mają tak genialne poczucie humoru? wcale bym się zdziwiła, gdyby mem był autorstwa Urbana big_grin
      • pani_libusza Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 18:53
        Urban zawsze w formie.
    • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:40
      A mnie dziwi, że ludzie przejmują się takimi bzdurami. Przebrała się za grubą, założę się nie było jej intencją wyśmiewanie otyłych. A podniosło się larum jakby zdeptała jakąś świętość. Poprawność polityczna przybiera naprawdę jakąś dziwną formę. Parafrazując, lechtaczka posiada 8 tysiecy zakonczen nerwowych ale nadal nie jest tak wrazliwa jak katolik, gruby czy czarny...
      W dzisiejszych czasach wszystko wszystkich obraża. Black face, fat shimming, i inne twory.
      • ichi51e Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:49
        Mnie osobiscie tez nie rusza mimo ze gruba jestem - nie sledze. Ale straszenie pozwami ludzmi ktorzy poczuli sie dotknieci - no dziwaczne.
      • basiastel Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:54
        No dobrze, to mogła wydać jakieś oświadczenie, swoją interpretację własnego zachowania, nie straszyć kogoś, komu się to nie podobało, sankcjami w wys. 50 tys. złotych, bo to już bardzo poważne nadużycie.
        • mala_truskawka Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:46
          Z tego, co mi się obiło o uszy, to ona wydała oświadczenie i przeprosiła, ale to najwyraźniej nie wystarczyło paniom ciałopozytywnym. Na jej miejscu zrobiłabym to samo. Ona jest twarzą marki, która może potencjalnie stracić dużo więcej niż 50 kPLN na porównywaniu jakiegoś jej filmiku do żartów z gwałtu (!!!) Już widzę jak przeciętna ematka o nieprzeciętnych dochodach z podkulonym ogonem pozwala po sobie jeździć jakimś nastolatkom na swoim własnym profilu instagramowym.
          • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:12
            Tak, jej marka straci dużo więcej. Ale nie przez internautki, tylko przez nieprzemyślane ruchy AL.

Powtórzę raz jeszcze: ludzie są w stanie zapomnieć wiele głupot, ale nie zamordyzm i strasznie innych pozwami.
            • mala_truskawka Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:18
              Lauren, ja nie jestem fanką, ale cokolwiek ta kobieta zrobi, to jest hejtowana. W pewnym momencie się ulewa.
              • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:48
                , ale cokolwiek ta kobieta zrobi, to jest hejtowana.
                > W pewnym momencie się ulewa"
                Dokładnie. Nawet jeśli kogoś urazila to przecież przeprosiła. Co mogłaby jeszcze zrobić? A "cialopozytywne" dalej rozbierają gówno na atomy.
                Naprawdę uważam, że ludziom odbija.
                • iuscogens Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:52
                  Myślę, że niestraszne ludzi sądami, prawnikami i karami finansowymi by wystarczyło.
                • arkanna Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 23:42
                  👍
              • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 22:16
                To niech idzie na terapię, jak mam problem z tym, że nie wszyscy ją kochają. Nie rozumiem jej - wielokrotnie czytałam pod swoimi tekstami różne rzeczy i nie straszyłam nikogo pozwem za nazwanie mnie dziennikarską miernotą na usługach Kremla, bo to jest niewarte wzmianki nawet.
                • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 07:20
                  To może ciałopozytywne niech idą na terapie skoro ktoś przebrany za grubasa wpedza je w czarnà rozpacz
                  • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 09:25
                    To ciałopozytywne wysmaroaly pozew do AL czy jednak odrotnie?
                  • kyrelime Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 09:29
                    kasiaabing napisała:

> To może ciałopozytywne niech idą na terapie skoro ktoś przebrany za grubasa wpedza je w czarnà rozpacz

A gdzie tu czarna rozpacz? One to skomentowały. Czemu nie mogly tego zrobić?
                  • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 19:08
                    A one kogoś chcą pozwać za to przebranie?
            • ichi51e Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 17:14
              Nie wiadomo co tam ludzie wypisywali. W tym pozwie jest ze ma skasowac swoje wpisy na fb (tu podane ktore) plus komentarze anonimowe ktore naruszaja dobra zwlaszcza ten zaczynajacy sie od „kolezanka pojechala na oboz do AL ...” bog jeden wie co ludzie wypisywali
              • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:26
                Nie ichi, to tak nie dziala. Powinna zglosic obrazliwe komentarze do usuniecia przez formularz fb i tyle. To pismo od prawnikow Lewej jest kpina z prawa, nie mialaby szans procesu wygrac. Zwykly straszak na naiwnych.
                • gama2003 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:39
                  Przeczytałam na pudlu tego pozwa.
                  Za głowę ręce same mnie złapały.
                  Przecież Lewandowscy za pr krocie płacą z pewnością. I nikt nie doradził inaczej ?
                  Nie przewidział tego co się dzieje ?
                  Toż to szkolny przykład chwiania wizerunkiem.
                  • fornita111 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 19:47
                    Obstawiam, ze jej doradzono inne zachowanie, ale ja nerwy poniosly i sie uparla na taki glupi krok.
                  • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 20:56
                    Pudel wyłączył komentowanie artykułów o Lewandowskiej. Ciekawe czy też już dostali pismo od prawników? 😄
                    • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 21:43
                      Dzisiaj z ciekawości weszłam na Pudla i komentarze były włączone bo kilka przeczytałam i dowiedziałam się, że Lewandowska ma zeza rozbieznego i brak wcięcia w talii...
                  • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 19:10
                    Może mecenas Pirania jej doradza. A nie straszyła nikogo deportacją? big_grin
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 07.09.20, 13:16
            Zanim panie ciałopozytywne zdążyły zareagować na słabe non-apology, dostały pismo przedsądowe, więc nie bardzo miały kiedy uznać, czy im wystarcza, czy nie wystarcza.
      • araceli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:56
        kasiaabing napisała:
        > ale nadal nie jest tak wrazliwa jak katolik, gruby czy czarny...

Można być też całkowicie pozbawionym empatii - dopóki ktoś nie wyśmieje ciebie albo np. twojego dziecka.
        • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:58
          Ale czemu myślisz, że ona chciała wyśmiać kogokolwiek?
          • araceli Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:00
            kasiaabing napisała:
            > Ale czemu myślisz, że ona chciała wyśmiać kogokolwiek?

Nie odnoszę się do tego co chciała ale co zrobiła.
      • pani_tau Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 16:15
        Z wieloletnich oraz licznych obserwacji wiem, że ci, którzy najgłośniej mówią, że przecież nie ma się czym przejmować, a w ogóle to haha, łechtaczka itd., w przypadku gdy to oni poczują się adresatem podobnych treści natychmiast chwytają za widły nie poświęcając ani sekundy na refleksję nad tym czy aby nie są przewrażliwieni.
        • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 18:33
          Jasne. Też mam nadwagę ale nie zareagowałam jak histeryczka. Nawet dowcipy o blondynkach mnie nie ruszają. Tak naprawdę to mnie nie rusza nic dopóki ktoś mnie nie obraża personalnie.
          Ona personalnie nikogo nie zaatakowała. Nie kojarzę żeby kiedykolwiek kogoś obrażała.
          Ona nawet jak poda przepis na sałatkę to mierzy się z hejtem, łącznie z dopierdzielaniem się do jej dzieci.
          • jolunia01 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 00:13
            Wiesz, podawanie przepisu na sałatkę z pomidorów - pomidor plus cebula, sól i pieprz - jako swojego pomysłu jest zwyczajnie śmieszne. Trudno się dziwić, że ludzie się śmieją, a nazywanie tego hejtem śmieszy jeszcze bardziej. AL jest zwyczajnie żenująca w swoim oczekiwaniu zachwytów.
            • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 07:18
              Jak ktoś Ci pisze, że masz brzydkie dzieci, ze się ich wstydzisz bo nie pokazujesz ich twarzy to raczej jest hejt.
              • triismegistos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 09:27
                To niech pisze pozwy do tych, ktorzy tak piszą, nie do krytykujących jej żenujące występy.
          • ggrruu Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 06.09.20, 19:09
            Ale jak szybko jedno czy zaatakowała czy nie. Jest obowiązek zachwycać się jej popisem i ten obowiązek ma być egzekwowany przez sąd?
          • lauren6 Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 08.09.20, 14:11
            > Nawet dowcipy o blondynkach mnie nie ruszają.

Oh patrzcie jaka ze mnie równa babka: śmieją się ze mnie, że jestem głupia, a mnie to nie rusza. Medal z ziemniaka już sobie przyznałaś?
      • kasiaabing Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 18:35
        A, i nie zapominajmy, że nawet na tym forum zjawisko straszenia sądami, pozwami występuje😂
    • just_shelly Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:46
      Nigdy za nią nie przepadałam. Wydaje mi się zakompleksiona i złośliwa.
    • lot_w_kosmos Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 14:48
      Serio??? Ale syf.
    • semihora Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 15:37
      Że Lewa odjeżdża coraz bardziej.
      • wtop.ek Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 23:19
        Tłuste kobiety, jeśli nie są chore, mogą schudnąć.
        • milka_milka Re: Pozwy od Anny L.- fat shaming 05.09.20, 23:48
          A głupie niestety zmądrzeć nie mogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka