Dodaj do ulubionych

maseczki w pracy

29.11.20, 10:58
Od wczoraj. Nie było na konfie ale jest w rozporządzeniu.
Pomijając, że to nie ustawa to dlaczego w studiu tv nie mają? Ksiądz ma? Kierowcy autobusów? Jak to interpretować? Nawet w wielkim open space z przegrodami nie można się napić kawy? Jak będę przebywać w pracy 8 godzin w jednym pokoju z covidowcem maseczce to się nie zarażę?
Obserwuj wątek
    • filipianka Re: maseczki w pracy 29.11.20, 11:14
      Doczytałam. Ksiądz mszy nie musi, a jakże. Kierowca autobusu jesliy jest oddzielony, a zwykle jest oddzielony plexi i odległością. Dlaczego ja na open space nie mogę być oddzielona od współpracowników?
      • feniks_z_popiolu Re: maseczki w pracy 29.11.20, 16:45
        Rewelacja równa tej jaką było wprowadzenie godzin dla seniorów w sklepikach szkolnych
        • annajustyna Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:18
          Co?!
      • little_fish Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:31
        Co z nauczycielami? Nigdzie ich nie widzę.
        • glanaber Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:33
          W domu mają te maseczki nosić przed ekranem?
          • little_fish Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:35
            Przedszkola zdaje się pracują stacjonarnie, podobnie jak 90% szkół specjalnych. Tam też pracują nauczyciele, nie krasnoludki.
            • little_fish Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:35
              A i teraz wracają zajęcia sportowe i praktyczne.
              • sol_13 Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:40
                O co chodzi z tymi zajęciami sportowymi? Przecież one ciągle byly.
                • little_fish Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:47
                  Chodzi o zajęcia realizowane w ramach programu szkolnego, w szkołach i klasach sportowych.
    • feniks_z_popiolu Re: maseczki w pracy 29.11.20, 16:43
      Co za durny przepis. Nieegzekwowalny
      • mysiaapysia Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:16
        Dlaczego nieegzekwowalny? Szef będzie wymagał i będzie to polecenie służbowe. Mi zależałoby na tym, aby ludzie jak najmniej chodzili na l4.
    • araceli Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:28
      filipianka napisała:
      > Jak będę przebywać w pracy 8 godzin w jednym pokoju z c
      > ovidowcem maseczce to się nie zarażę?

Masz mniejszą szansę.
    • agrypina6 Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:39
      Bardzo dobry przepis. Lazi jakiś przygłup bez maski, zgłaszam przełożonym i musi założyć na durny pysk albo grożą mu konsekwencje. Super.
      • alfa36 Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:53
        Uczniowie/dzieci, pracownicy przedszkola nie muszą nosić maseczki: "(...)uczniów i dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym oraz osób zatrudnionych w przedszkolu, innej formie wychowania przedszkolnego, szkole lub placówce oświatowej - na ich terenie, chyba że kierujący takim podmiotem postanowi inaczej".
        Rozumiem, że na konsultacjach odbywających się w szkole zarówno uczeń, jak i nauczyciel mają mieć maseczkę?
        • alfa36 Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:54
          Nie doczytałam, w szkole też nie muszą.
        • little_fish Re: maseczki w pracy 29.11.20, 17:55
          No przecież konsultacje są na terenie placówki oświatowej - to nie muszą, chyba że dyrektor postanowi inaczej.
          Dzięki, bo nie znalazłam info o nauczycielach
    • cku Re: maseczki w pracy 29.11.20, 18:49
      U nas jak nie bylo tak nie będzie. Kontroli się nie spodziewam, kto bedzie chciał to będzie nosił. Tak samo jak z pracą zdalną- kto chce pracuje z domu, kto chce jeździ do biura.
    • bulzemba Re: maseczki w pracy 30.11.20, 09:01
      Bite 10 godzin w masce. Super.
    • lot_w_kosmos Re: maseczki w pracy 30.11.20, 09:21
      Właśnie tak to utknęli, mało kto wie. Dopiero wychodzi.
      Przypuszczam, że u mnie nikt nie będzie nosił, połowa przeszła, druga połowa się nie boi.
      I tak zakładamy jak przychodzi ktoś z obcego działu , albo z zewnątrz, między sobą nie nosimy i nie będziemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka