Dodaj do ulubionych

Porada stomatologiczna potrzebna☺

03.12.20, 08:00
Dotyczy kanałowego leczenia zęba.Pierwsza wizyta,wpłacona pierwsza rata,założone lekarstwo i nast€pna wizyta wyznaczona za trzy tygodnie.I stało się że na zębie pojawiło się pęknięcie.Co robić?Macie jakieś doświadczenia tudzież wiedzęWłaściciel zęba młody,ząb dolny chyba 5ka😒😒
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:03
      Dlaczego nie zadzwonisz do lekarza prowadzącego?
      • ajaksiowa Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:16
        Nie mam telefonu😤😤
        • annajustyna Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:20
          Jak pęknięcie, tobym od razu pędziła do lekarza.
        • przepyszny_jagielnik Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:24
          ajaksiowa napisała:
          > Nie mam telefonu😤😤
          >

A nie da się w internecie znaleźć adresu email do tego lekarza?
          • ajaksiowa Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:43
            To pęknięcie jest dosyć powierzchowne ,syn oszczędza tego zęba więc mam nadzieję że nie pogorszy się
        • ginger.ale Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 08:55
          ajaksiowa napisała:

> Nie mam telefonu😤😤
          >

Jak znasz adres to tel.ustalisz via net.
          Dzwoń tam szybko.
          • przepyszny_jagielnik Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 09:01
            ginger.ale napisała:
            > Jak znasz adres to tel.ustalisz via net.
            > Dzwoń tam szybko.
            >
            >

Ja zrozumiałem że ajaksiowa nie ma telefonu a nie numeru telefonu do lekarza.
            • ajaksiowa Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 09:24
              Interneta też nie ma winkwink
    • cichadziewuszka Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 14:13
      Dzwoń do dentysty, jeśli pęknie do korzenia, ząb będzie do usunięcia☹️
    • mamtrzykotyidwa Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 15:59
      Jak ten ktoś bardzo zębiasty tak, ze wszystkie zęby widać, jak się śmieje/mówi, to ratować.
      Ząb teoretycznie można skleić, założyć koronkę i widać nie będzie. Drogo, ale powinno wytrzymać z 10 lat.
      Albo wyrwać i wstawić implant, też droga impreza i też nie na wieczność.
      Jak zęby osadzone głęboko w ustach i dziury widać nie będzie, a kasy mało, to bym wyrwała i po sprawie.
      • bistian Re: Porada stomatologiczna potrzebna☺ 03.12.20, 18:04
        mamtrzykotyidwa napisała:

> Ząb teoretycznie można skleić, założyć koronkę i widać nie będzie. Drogo, ale p
        > owinno wytrzymać z 10 lat.

W jaki sposób? Weź, nie pocieszaj. Ząb pęknięty, jest do usunięcia. Jeżeli tylko górna część zęba jest złamana, to na korzeniu można zrobić jakąś pracę, jak na implancie. Pewno też nie na wieczność.
        A zakładanie koronki na pęknięty ząb, to proszenie się o kłopoty. Wejdzie infekcja i chłopak straci sąsiednie zęby i trochę to potrwa, a jak już zauważy, nic się nie da zrobić.

> Jak zęby osadzone głęboko w ustach i dziury widać nie będzie, a kasy mało, to
        > bym wyrwała i po sprawie.

One się rozsuną, gdy poleci jeden ząb, nie będzie tak strasznie widać, ale też już nie będzie uśmiechu z reklamy, a zniknie miejsce na implant. Więc lepiej działać szybko albo to miejsce wypełnić dostawką w oczekiwaniu na gotówkę, ale to już trzeba skonsultować z lekarzem. W każdym razie, odradzam, wyrwanie i niech się dzieje, co chce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka