Dodaj do ulubionych

Smierc Covid -źle mi

22.12.20, 12:24
Zmarł znajomy, ojciec dzieci, młody chłopak bez chorób taki co to powinien przejsc bezobjawowo albo z lekkim kaszelkiem.
Jest mi źle, żal mi tych dzieciaków.
Moje dzieci jeszcze nie wiedza będę musiała im powiedzieć, z drugiej strony oglądam rozżalenie niektórych ze nie dotrą na swieta do domów rodzinnych.
Tak jak mówią trudno sobie wyobrazić jak się nie wydarzy blisko taka tragedia.
Trudni mi dzisiaj znaleźć sobie miejsce
Zastanawiam się jak zareagują moje dzieci a co dopiero czuja jego dzieci,teraz przed swietami
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:26
      Ale co Triss sobie w góry pojedzie to pojedzie.
      • triss_merigold6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:28
        Huk Ci do tego.
        • lajtova Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:41
          .
        • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:48
          Nie huk, tylko dokładasz się do nieodpowiedzialnej postawy, sprzyjającej rozprzestrzenianiu się tego cholerstwa.
          • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:51
            Ojej. Wyjście na zakupy jest nieodpowiedzialne.
            Na marginesie ojciec koleżanki, pan 86 lat, hospitalizowany, wyzdrowiał i dochodzi do siebie. Minęły już dwa miesiące.
            • pieknyksiaze Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:53
              To na pewno pocieszy te dzieci.
              • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:55
                Ale może tobie da do myślenie, że kowid nie równa się smierć.
                • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:56
                  Nie zawsze równa się śmierć. Ale trteba być ostrożnym i pokornym.
                  • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:01
                    Czyli?
                    Oglądać się za siebie jak po chleb się idzie? Bo za chwileczkę to i psa osikiwać będzie się w domu.
                    • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:03
                      odsikiwać.
                  • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:52
                    "Nie zawsze równa się śmierć. Ale trteba być ostrożnym i pokornym."

Brzmi jak początek nowej religii. Przeżyją tylko najbardziej pokorni wyznawcy Wielkiego Kowida, reszta umrze
                    • stephanie_harper2 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:06
                      Bo przecież o to chodzi, żeby wychować sobie pokorne społeczeństwo, które słowo wolność będzie znało tylko ze starych książek o ile takie się ostaną.
                      • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:08
                        I kolejny off top - wiadomo, że prym w trollowaniu "antykowidowym" wiedzie Konferderacja. (A gdzie Kaja? schowana w szafie jak kiedyś Macierewicz? a teraz stawiamy na pewne tematy?) Bez odbioru
                        • stephanie_harper2 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:57
                          A przyszło Ci do głowy, że ludzie bez względu czy popierają Konfe (ja akurat tak do czego się przyznaję publicznie) czy nie, mają dość życia pod butem. mają dość tego, że nie mogą wyjechać na wakacje, bez względu czy to Karaiby czy Psia Wólka, tego, że do zwykłej przychodni przez 6 godzin się nie można dodzwonić bo Covid, że czyjaś matka (moja akurat) musi robić badania prywatnie bo... o Covid itd. Ludzie mają dość. I to też było off top. Może być bez odbioru.
                          • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:04
                            Nie popieram konfy, co więcej brzydzę się nią, ale w podejściu do pandemii się zgadzam, na razie oni jedyni mówią o setkach tysięcy poszkodowanych ludzi przez zamykanie gospodarki. Zrobilismy sobie jako społeczeństwu potworną krzywdę.
                      • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:09
                        Taa I które egoistycznie jak dzieci z przedszkola będzie jeczalo na pół Europy, że na święta do domu nie dojedzie.
                    • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:08
                      Pokornym w sensie, że naprawdę nie masz gwarancji, że jesteś wybrańcem bogów i lekko przejdziesz.
                      • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:10
                        Tak tylko przypomnę, że nikt nie ma gwarancji, że jutra dożyje.
                        • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:14
                          ani, że nie zbankrutuje/nie straci pracy.

Nie ma gwarancji i tyle, trzeba z tym żyć, prawda?
                    • terazkasia Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:33
                      tiszantul napisała:

> Brzmi jak początek nowej religii. Przeżyją tylko najbardziej pokorni wyznawcy W
                      > ielkiego Kowida, reszta umrze

Przecież Covid to właśnie JEST nowo powstająca religia.
                      • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:10
                        No właśnie na to wygląda niestety... sad
                      • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:32
                        mamy tu wiele wyznawczyń big_grin
                  • mallgosia76 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:27
                    Annajustyna dokładnie tak myślę.
                    I przeraża mnie kpina z tego niektórych!
                    • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:57
                      Dzięki. Są niedojrzali, a często i zadufani w sobie. To też efekt pandemii, że wyraźniej widać takie cechy w społeczeństwie.
                  • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:09
                    Pokornym??? Chryste, jak sekta....
                • srebrnarybka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:15
                  A może pomyśl, że gdyby ten pan nie złapał covida i nie trafił do szpitala, byłoby jedno łóżko w szpitalu więcej wolne i może nie umarłby ktoś inny na zawał albo udar. - Rekonwalescentowi życzę zdrowia.
                  • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:23
                    Kowida "łapie" się na własne życzenie, a zawał przychodzi ukradkiem, pomyśl, zanim napiszesz.
                    Po co wymyślacie takie bzdury.
                    • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:33
                      gryzelda71 napisała:
                      > Kowida "łapie" się na własne życzenie,

ŻE CO???
                • snajper55 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:06
                  gryzelda71 napisała:

> Ale może tobie da do myślenie, że kowid nie równa się smierć.

Wojna też nie równa się śmierci. AIDS nie równa się śmierci. Ebola nie równa się śmierci.

S.
                  ++
                  • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:52
                    Widzę, ze załapałes. Brawo
                • kwarantelka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:54
                  Nie musi równać się śmierć. Tak, jak jazda samochodem, nawet jazda samochodem po pijanemu, nie musi równać się śmierć. A jednak nawet triss nie jeździ pod prąd tylko tak, jak przepisy nakazują.
            • heca7 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:27
              Mój ojciec 82 lata, dwa zawały też wyzdrowiał. I matka 75 lat, POcHP a przeszła wyjątkowo łagodnie.
              • pieknyksiaze Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:29
                I co z tego?
                • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:33
                  Może to, Że to nie ZAWSZE choroba śmiertelna.
                  • saszanasza Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:20
                    gryzelda71 napisała:

> Może to, Że to nie ZAWSZE choroba śmiertelna.

Ale również to, że rozprzestrzenianie się jej naraża na śmierć również osoby, które teoretycznie nie są w grupie ryzyka.
                    • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:56
                      Tak jak jazda samochodem. Samo życie jest śmiertelne. No sory bałam się w marcu i kwietniu chwilę, teraz żyję na tyle na ile mi pozwalają. I nie dam sobie wmówić, że to moja wina ta wysoka śmiertelność.
                  • olena.s Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:54
                    Nikt takiej tezy tu nie stawiał. Więc z czym właściwie dyskutujesz?
                  • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:34
                    gryzelda71 napisała:
                    > Może to, Że to nie ZAWSZE choroba śmiertelna.

Nie zawsze - w 3% diagnozowanych przypadków.
            • 3-mamuska Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:07
              gryzelda71 napisała:

> Ojej. Wyjście na zakupy jest nieodpowiedzialne.
              > Na marginesie ojciec koleżanki, pan 86 lat, hospitalizowany, wyzdrowiał i docho
              > dzi do siebie. Minęły już dwa miesiące.

Chyba zakupy i jedzenie jest ważniejsze niż spacerki.... wiadomo ze wszędzie można się zarazić ale co innego iść kupić chleb. A co innego iść na pazurki.
              • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:57

"Chyba zakupy i jedzenie jest ważniejsze niż spacerki.... wiadomo ze wszędzie można się zarazić ale co innego iść kupić chleb. A co innego iść na pazurki."

Przed każdym wyjściem z domu szczery rachunek sumienia. Chleb też można zamówić przez internet. Wychodzenie po chleb to okłamywanie siebie i Wielkiego Kowida
              • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:58
                Ale skutek ten sam, możesz się zarazić.
            • divlje_jagode Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:38
              gryzelda71 napisała:

> Ojej. Wyjście na zakupy jest nieodpowiedzialne.
              > Na marginesie ojciec koleżanki, pan 86 lat, hospitalizowany, wyzdrowiał i docho
              > dzi do siebie. Minęły już dwa miesiące.

Moi dziadkowie, 93 i 87 lat z wieloma chorobami współistniejącymi, właśnie przeszli bezobjawowo. Wykrył test przypadkowo.
              • triss_merigold6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:43
                Fejkowy test albo zanieczyszczone w laboratorium próbki.
        • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:06
          10/10 Ja mam pytanie, dlaczego w taki sam aktywny sposób nie walczycie ze smogiem, gdzie jeden truje drugiego i 40tys Polaków umiera co roku?
        • 3-mamuska Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:05
          triss_merigold6 napisała:

> Huk Ci do tego.

Prawda w oczy kole co nie?
      • lianis Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:29
        A ma na kazdy pogrzeb chodzic?
      • kornelia_sowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:40
        Bardzo dobrze zrobi
      • heca7 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:28
        lajtova napisał(a):

> Ale co Triss sobie w góry pojedzie to pojedzie.
        >

Cała moja rodzina już przeszła więc po kiego mamy siedzieć pod kamieniem?!
      • 7katipo Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:06
        No, jakby Triss nie planowała gór, to facet by żył... 🤔🙄
        • 3-mamuska Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:08
          7katipo napisała:

> No, jakby Triss nie planowała gór, to facet by żył... 🤔🙄

Nie ,tylko takich osób jest tysiące.które widza koniec własnego nosa.
          Dopóki nie dotknie ich osobiście.
          A tak się roznosi.
          • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:00
            "Nie ,tylko takich osób jest tysiące.które widza koniec własnego nosa.
            Dopóki nie dotknie ich osobiście.
            A tak się roznosi."

Przecież roznosi się wśród chętnych, bo prawdziwy wyznawca Wielkiego Kowida nie wychodzi z domu, więc nic mu nie grozi.

#zostanwdomu_do2050
          • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:02
            No wiesz, skoro niemożność przyjazdu na święta do Polski jest dla wielu powodem do załamania nerwowego, to co oczekiwać. Na pewno nie dojrzałej postawy.
            • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:04
              A dlaczego oceniesz co jest powodem, a co nie do załamania?
              • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:11
                Bo z takiej postawy wynika też roznoszenie wirusa. Z niedojrzałości i egoizmu.
                • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:14
                  Oczywiście bo to oni roznoszą, a ty jednie "łapiesz".
                  • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:56
                    Ja siedzę na pupie. Chodzę aktualnie tylko do sklepu, jak już muszę. I nie jestem z terenu o nowej odmianie wirusa.
                    • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:57
                      Ale żebyś ty mogła siedzieć to inni musza wychodzić. Al to ty bohaterką a nie ten co twoje śmieci wywozi co nie?
                      • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:59
                        Naprawdę muszą wychodzić, by lecieć samolotem do Polski na święta? Umarliby bez tego? Ty naprawdę mieszasz pojęcia.
                        • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:00
                          Może umrą się okaże.
                      • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:01
                        Ale nie rozumiesz, że właśnie chodzi o to, żeby wychodzić kiedy to konieczne? Im mniej ludzi się miesza tym lepiej
                        • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:04
                          Konieczne dla mnie czy ciebie?
                          Jak muszę iść do pracy to jestem rozgrzeszona mimo, że tak właśnie mam szansę się zarazić i ew zarazić kogoś, ale już basen to fanaberia?
                          • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:11
                            Dokładnie tak. To się nazywa: " ograniczyć kontakty do niezbędnego minimum".
                          • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:38
                            Nie rozumiesz, że ogromne znaczenie ma własny zdrowy rozsądek? I basen Kasi, która lubi chodzić na basen może być fanaberią a basen Zuzi, która ma problemy z kręgosłupem i to częśc jej rehbilitacji fanaberią nie jest?

I nie chodzi o rozgrzeszenie za chodzenie do pracy lub nie - nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego na przykład siedzisz w tramwaju. Samemu trzeba myśleć rozsądnie a nie zerojedynkowo
                            • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:40
                              Rehabilitacja to nie rozrywka, to obowiązek.
                              • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:46
                                To tylko przykład. Ja np na mój kręgosłup mogę się "opędzić" ćwiczeniami w domu - inni nie.

Ale zdrowego rozsądku i wyzbycie się chociaż częsci tupania nogą "bo ja chcę i koniec" i krótkowzrocznego egoizmu może pomóc.
                                • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:50
                                  Ja też musiałam parę razy pójść do dentysty. A to też przecież ryzyko. Nie na kontrolę, tylko stan zapalny, grożący utratą dwóch zębów.
                                  • sol_13 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:43
                                    annajustyna napisała:

> Ja też musiałam parę razy pójść do dentysty. A to też przecież ryzyko. Nie na k
                                    > ontrolę, tylko stan zapalny, grożący utratą dwóch zębów.

To gratulacje, że się do takiego stanu doprowadzilas. Ja normalnie chodzę na wszystkie badania kontrolne, do dentysty (z dziećmi tez), na usg kontrolne. Malo tego...chodzę do kosmetyczki na zabiegi i UWAGA na paznokcie. Od czerwca jak ich otworzyli. Nikt nie umarł z tego tytułu.
                                    • runny.babbit Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 10:00
                                      A pamiętacie jeszcze jakie było wielkie halo z tego powodu? Ludzie mieli masowo chorować od fryzjera.
                                    • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 10:20
                                      Ja też chodzę. Wierz mi, że jest coś takiego możliwe. Nagle coś tam się robi pod plombą.
                            • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:49
                              Czyj zdrowy rozsądek?
                              Snajpera czy nuteli? A może jednak ja odpowiadam za własne życie i zdrowie.
          • natalia.nat Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:34
            Tyle że przez coronahisterię mocno kuleje diagnostyka, w tym nowotworowa, trudniej się dostać do lekarza a co za tym idzie częściej umiera się na inne choroby. Dodatkowo ludzie są zamknięci w domu, niepewni jutra, tracą pracę i łatwiej popadają w depresję i choroby psychiczne. A śmierć jest taka sama. I zawsze tak samo dotyka bliskich.
            • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:49
              Pandemia zabija także inne sfery życia niestety. Dlatego im szybciej ja zwalczymy, tym oczywiście lepiej. Nawet kosztem kontaktów społecznych przez parę miesięcy.
              • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:28
                A co jeżeli nie parę miesięcy a parę lat? Ile jesteś gotowa wytrzymać?
                • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 10:21
                  Ile dam radę
            • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:14
              natalia.nat napisała:
              > Tyle że przez coronahisterię mocno kuleje diagnostyka, w tym nowotworowa, trudn
              > iej się dostać do lekarza

Możesz konkretnie napisać co masz na myśli? To 'histeria' ogranicza moce przerobowe służby zdrowia? JAK?
              • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:18
                Ludzie też unikają niepotrzebnie lekarzy, a lekarze zamiast normalnie przyjmować w przychodniach, robią jakiś cyrk z telefonami.
                • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:51
                  annajustyna napisała:
                  > Ludzie też unikają niepotrzebnie lekarzy, a lekarze zamiast normalnie przyjmowa
                  > ć w przychodniach, robią jakiś cyrk z telefonami.

"Jakiś cyrk" - myślisz, że lepszy cyrk byłby jakby przyjmowali jak leci i zarażali kolejnych pacjentów?
                  • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 10:22
                    Jakoś w Niemczech przyjmują i nie zarażają.
                  • divlje_jagode Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 15:30
                    araceli napisała:

> "Jakiś cyrk" - myślisz, że lepszy cyrk byłby jakby przyjmowali jak leci i zaraż
                    > ali kolejnych pacjentów?
                    >

Ciekawe co powiesz tym, którzy za pół roku czy rok dowiedzą się, że mają nowotwory, nieodwracalne zmiany maizdzycowe albo będą na skraju załamania bo im biznesy popadały i nie mają dochodu. Ciekawe, że o tym w mediach aktualnie cicho sza.
            • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:18
              A może to kancerohisteria? Jak jedną chorobę wyśmiewasz, to dlaczego boisz się innej?
              • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:29
                A co byś wolała dostać: raka piersi czy covid?
                • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:50
                  A po co wybierać, można mieć covid będąc pacjentem onkologicznym, to dopiero mega koronahisteria.
      • stephanie_harper2 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:51
        Wiesz w górach co roku ludzie sobie łamią karki i to dla Cb jest powód żeby tam nie jeździć. A w morzu się topią i co też zakazać. Ja miałam normalne wakacje, w normalnym pensjonacie i jadałam w normalnych knajpach i o matko bosko łaziłam po górach czasem w tłumie. . Jestem zdrowa, moi bliscy też. Tragedie się zdarzają ale to nie powód żeby sobie dać odebrać wolność samo decydowania o sobie.
        Ps. A ty lajtowa to podła jesteś żeby czyjąś tragedię wykorzystywać w tak ohydny sposób do przeforsowania swojej racji.
      • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:49
        A co cie to obchodzi? Boisz sie, to ty nigdzie nie wychodz.
      • stephanie_harper2 Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 09:30
        lajtova , siedź w piwnicy, garażu czy co tam masz ale normalnym ludziom nie będziesz dyktować co mają robić. A z ciekawości, ile płaca za troll wątki xd. I tak sobie poczytałam rano do kawy i bez względu czy ktoś jest pisowcem, peowcem, konfederatą czy tym od rolników psl chyba, to większość ludzi ma dość. I coś czuje, że po następnych wyborach otworzę szampana.
    • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:29
      Mnie też ostatnio trafiły zgony młodych ludzi, ciężkie przebiegi covidu u osób ponizej 50, ciężkie zespoły pocovidowe u dzieci. Jestem przerażona tym jak długo będą trwały szczepienia i jak wiele miesięcy minie, zanim
      • kosmos_pierzasty Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:57
        Mnie bardziej przeraża niechęć do tych szczepień.
        Sama miałam swoje wątpliwości, ale temat tak jest wałkowany, że łatwo je rozwiać.
        • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:08
          "Sama miałam swoje wątpliwości, ale temat tak jest wałkowany, że łatwo je rozwiać."

Może na początek przekonaj lekarzy i pielęgniarki, żeby się zaszczepili. Rozwiej ich wątpliwości. Jak sobie to wyznawcy Wielkiego Kowida wyobrażają, ze szczepienia będzie prowadził nieszczepiony personel?
          • myelegans Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:23
            Nie trzeba nikogo przemonywac, Tu gdzie mieszkam lekarze i pielegniarki juz sie szczepia i do kolejki sie zapisuja bez dorabiania teorii spiskowych, po prostu opieraja decyzje na faktach i nauce....
            • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:20
              " Tu gdzie mieszkam lekarze i pielegniarki juz sie szczepia "

Gdzie mieszkasz?

" po prostu opieraja decyzje na faktach i nauce...."

Teraz to ty dorabiasz teorię " G..wno jest dobre. Miliony much nie mogą się mylić."

• odnawialna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:30
              ja też jestem zdziwiona, że lekarze nie chcą się szczepić, mam kontakt pracowy z 3 ośrodkami leczniczymi i wszyscy jak jeden mąż zapisali się na szczepienie, cały personel medyczny, bez żadnego wyjątku, razem blisko 150 osób i żadna się nie wyłamała.
            • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:12
              "Tu gdzie mieszkam lekarze i pielegniarki juz sie szczepia i do kolejki sie zapisuja bez dorabiania teorii spiskowych, po prostu opieraja decyzje na faktach i nauce...."

To czego chcecie od polskiego społeczeństwa, skoro nawet polscy lekarze nie ufają "faktom i nauce"?
              Prawie rok naganiania na straszliwą śmiercionośną pandemię, a ludzie wciąż bardziej się boją szczepionki niż covida - to totalna porażka propagandystów. Środowisko kowidianskie ma taki odbiór w społeczeństwie, ze nawet gdyby raz powiedzieli prawdę, to ludzie nie uwierzą. Kto winien tej kompromitacji? oczywiście społeczeństwo
              • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:16
                I gdzie szukać tych "faktów i nauki", jeśli lekarze nie chcą się szczepić? Czy przestaniecie korzystać z usług polskich lekarzy, skoro to takie antynaukowe środowisko?
                Lekarze po prostu nie mają pojęcia o medycynie, co innego ematka kowidianka
                • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:19
                  Wyznawca bozi hejtuje inny kult?
                  • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:32
                    Tylko że wiara w Boga jest fundamentem ludzkości, więc co to za porównanie.
                    • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:41
                      Islamistka?
                    • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:47
                      W którego boga i dlaczego tylko jednego, zdecydowanie fajniejszym fundamentem były religie politeistyczne.

Bez bozi ludzie mają się zdecydowanie lepiej
                    • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:48
                      nutella_fan napisała:
                      > Tylko że wiara w Boga jest fundamentem ludzkości, więc co to za porównanie.

Tego boga, który twoimi ustami domaga się eksterminacji ludzi starszych?
                      • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:56
                        Na razie to strasi mnie próbuję eksterminować paląc gównem w piecach, bo stary i biedny to może, a że mnie eksterminuje to co tam. A ja mam być miłosierna i maseczkę dla seniorów zakładać czy się szczepić.... Tja.. chyba mnie za jelenia mają, no way.
                        • araceli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:58
                          nutella_fan napisała:
                          > Na razie to strasi mnie próbuję eksterminować paląc gównem w piecach, bo stary
                          > i biedny to może,

Ach ta katolska mowa miłości bliźniego...
                        • fredzia098 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:14
                          Nutella popieram w 100% Tez mnie trafia ten smog i palenie dziadostwem w piecach, głównie przez seniorów, bo ich nie stać. Ale na papierosy i piwo ich stać. I mają wszyscy gdzieś, że tysiące ludzi co roku umiera przez smog, w tym małe dzieci na nowotwory. Co jest potwierdzone badaniami. Ale to nieważne, wszyscy mamy chronić i dbać o seniorów. A przede wszystkim te trute przez nich dzieci, zamknięte od miesięcy w domach aby chronić seniorów. Żygać się chce .
                          • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:50
                            Dokładnie mam takie sams odczucia. Rzyg. Dlatego jak słyszę chrońmy naszych seniorów to normalnie mam ochotę iść i kaszlec na nich.
                      • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:58
                        Jak się boją eksterminacji niech się bunkrują w domach. Chyba nikt nikogo z domu za nogi nie wyciąga siłą na spacer? Na razie to ja widzę tabuny starych okupujących sklepy w gorączce przedświątecznej. Sami się chcą eksterminować?
          • primula.alpicola Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:42
            tiszantul napisała:

> Może na początek przekonaj lekarzy i pielęgniarki, żeby się zaszczepili. Rozwie
            > j ich wątpliwości. Jak sobie to wyznawcy Wielkiego Kowida wyobrażają, ze szczep
            > ienia będzie prowadził nieszczepiony personel?

Misiu Tisiu, już cię wiele razy zaczepiałam na ten temat, ale nie odpowiadasz: To twój pier%$#&*^^(*ny rząd jest największym wyznawca Kowida i piewcą szczepień, #zostanwdomu. Wypisałeś się z tego burdelu, czy co?
      • bywalec.hoteli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:23
        geez_louise napisała:

> Mnie też ostatnio trafiły zgony młodych ludzi, ciężkie przebiegi covidu u osób
        > ponizej 50, ciężkie zespoły pocovidowe u dzieci. Jestem przerażona tym jak dług
        > o będą trwały szczepienia i jak wiele miesięcy minie, zanim

pracujesz w służbie zdrowia?
    • geez_louise Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:31
      Mnie też ostatnio trafiły zgony młodych ludzi, ciężkie przebiegi covidu u osób ponizej 50, ciężkie zespoły pocovidowe u dzieci. Jestem przerażona tym jak długo będą trwały szczepienia i jak wiele miesięcy minie zanim zaszczepi się ludzi w wieku produkcyjnym.
      • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:48
        Coś tam Horban ględzi, że do wakacji może zdążą seniorów zaszczepić. Więc ogolna xxujnia że szkołami będzie nadal trwać.
        • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:00
          No ale kto się chce szczepić? tongue_out
          • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:00
            Ja. I całe mnóstwo moich znajomych.
            • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:05
              Chyba jesteś wyjątkiem. W Polsce mieszkasz? W moim otoczeniu, Warszawa, nikt nie chce się szczepić.
              • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:09
                W Bawarii.
              • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:22
                W moim otoczeniu też nikt nie chce. No cóż, uznaję, że wolą siedzieć w piwnicy.
                • ultimate.strike Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:53
                  Po zaszczepieniu też będzie trzeba siedzieć w piwnicy, nic się nie zmieni.
                  • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:55
                    Rozwiń tą myśl.
                    • droch Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:18
                      Jak już raz rząd zamknie ludzi w piwnicy, nie będzie chętny do ich wypuszczenia.
                      • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:20
                        Jaki rząd?
                        • myelegans Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:25
                          kropkacom napisała:

> Jaki rząd?
                          >
                          No wiesz, rzady swiata, bedzie jak w Seksmisji
                          • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:44
                            >No wiesz, rzady swiata, bedzie jak w Seksmisji

Mamy Bank Światowy, mamy Światową Organizację Zdrowia i inne uje muje, to dlaczego nie możemy mieć Rządu Światowego?
                            • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:51
                              Oczywiście. Zwłaszcza, że rząd światowy istnieje i nazywa się Watykan i ma swoje różne agencje typu OI.
                              Widać jak próbują wprowadzić nowy porządek i new normal
                            • morekac Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:51
                              Ale on jest powyżej Rady Galaktyki czy poniżej?
                        • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:35
                          >Jaki rząd?

Ten, który nakłada na ciebie lockdown i każe nosić maseczki.
                          • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:45
                            Czyli każdy praktycznie rząd w UE.
                            • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:10
                              kropkacom napisała:

> Czyli każdy praktycznie rząd w UE.
                              >
                              Wytyczne są wspólne.
                              Brawo ty.
              • disco-ball Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:51
                W moim otoczeniu wszyscy chcą się szczepić. Z wyjątkiem jednej fanki Zięby, która siebie i swoją rodzine faszeruje tonami suplementów. I „magicznymi” kulkami od homeopatow.
              • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:40
                Bo twoje otoczenie to szury, o czym wiemy od dawna.
              • esperantza Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:19
                Ja chcę. Mieszkam w Warszawie.
              • myelegans Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:24
                nutella_fan napisała:

> Chyba jesteś wyjątkiem. W Polsce mieszkasz? W moim otoczeniu, Warszawa, nikt ni
                > e chce się szczepić.
                Rozwazam przyjazd do Polski w celu zaszczepienia, bo u mnie najwczesniej IV-VI
                • runny.babbit Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:26
                  A to u nas będzie szybciej? Skąd to info?
                  • myelegans Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:21
                    runny.babbit napisał(a):

> A to u nas będzie szybciej? Skąd to info?

Nie mam info, tylko jak bedzie szczepionka w Polsce dostepna zima, a nie bedzie chetnych, to ja bardzo chetnie przyjade i skorzystam i zaplace po cenie komercyjnej, bo tutaj przed kolejka swoja sie nie zalapie...nie wczesniej niz czerwiec, a na wakacje sie wybieram, wiec chce miec immunity passport
                    • mia_mia Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:23
                      W Polsce też ma być zakaz komercyjnych szczepień.
                    • runny.babbit Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:37
                      Możesz się rozczarować, bo wątpię czy u nas w ogóle będzie taka możliwość żeby zaszczepić się poza kolejką za pieniądze.
                      • sol_13 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:54
                        runny.babbit napisał(a):

> Możesz się rozczarować, bo wątpię czy u nas w ogóle będzie taka możliwość żeby
                        > zaszczepić się poza kolejką za pieniądze.

Dokladnie, bardzo watpliwe.
                        Znamienne jest też to, że tak swietnie w tym USA, a po wszystko zwiazane z leczeniem to jednak do tej beznadziejnej Polski.
                        • runny.babbit Re: Smierc Covid -źle mi 23.12.20, 09:59
                          Tu z kolei ja jestem zdziwiona, bo pomyslalabym, że gdzie jak gdzie, ale w USA za pieniądze możesz leczyć co chcesz.
              • konsta-is-me Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:07
                Wroclaw-wszyscy czekają na szczepienia.
          • beverlyja90210 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:08
            Ja mam zamiar zaszczepić jak najszybciej
          • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:29
            Kto chce, ten chce, ale nawet nie będzie miał zbyt prędko możliwości. Mnie na sercu leży szczepienie chętnych nauczycieli (bądź pójście do pracy na własną odpowiedzialność, bo wybór był).
        • asia_i_p Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:47
          Może nie. Nie dla chaosu w szkole wrzucało, że jakiś wiceminister szeleścił, jakoby nauczyciele mieli zostać zaszczepieni do marca.
          • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:44
            Ci od klas 1-3, żeby tam przywrócić naukę. No i teraz znowu co innego mówią...
          • mamamisi2005 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:48
            No ale to przecież nie tylko o nauczycieli chodziło, ale też mnogość kontaktów, a dzieci wszak szczepić nie będą. Nie żebym nie czekała na powrót do szkół...
            • little_fish Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:04
              Nauczycieli będą szczepić żeby nie mówili, że idą na śmierć.
              • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:02
                Zaszczepionemu ta "mnogość kontaktów" mimo wszystko aż tak zdrowia nie popsuje - miejmy nadzieję.
                • mamamisi2005 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:52
                  Chodzi o mnogość kontaktów dzieci, które będą się następnie kontaktować ze swoimi rodzinami. Większość tych rodzin to ani grupa 0-1, ani ozdrowieńcy. Żeby było jasne, mam serdecznie dość zdalnej nauki, ale przecież zaszczepienie nauczycieli nie rozwiązuje problemu pt. nauka w szkołach. No chyba że faktycznie szkoły zamknięto że względu na nauczycieli 🙄
                  • triss_merigold6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:54
                    Jeśli rodzicom nie podoba się takie ryzyko, mogą przenieść dzieci do edukacji domowej.
                    Nie mam żadnego problemu z tym, że moi chodzili do szkoły jesienią i czekam niecierpliwie aż tam wrócą.
                    • mamamisi2005 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:05
                      Też czekam na powrót do szkoły. Z niecierpliwością. Tyle że niech powiedzą uczciwie, po co zamykali szkoły, skoro ew. szczepienie nauczycieli ma być remedium na całe zło nauki stacjonarnej. Bo najwidoczniej nie chodziło o zdrowie dzieci, ich rodzin i dalszych części łańcuszka.
    • beverlyja90210 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:33
      Najgorsze ze chorował długo i było już lepiej,zdrowiał i umarł.
      We wrześniu jeszcze z jego żona rozmawiałam o tym ze nasi rodzice maja przrchlapane trzeba ich chronić a okazuje się ze chronić musi się każdy
      • pieknyksiaze Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:36
        Od dawna to mowiono tylko ze ludzie to wypieraja.
        • triss_merigold6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:39
          Pod żadnym pozorem nie wychodź z piwnicy.
          • snakelilith Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:44
            triss_merigold6 napisała:

> Pod żadnym pozorem nie wychodź z piwnicy.

Skończ już z tą żenadą. Jak nie interesują cię już umierający na covid ludzie, to przynajmniej podaruj sobie te obrzydliwe komentarze. Na forum jest masa wątków, w których możesz gardłować, jak strasznie się męczysz ty i twoje bombelki.
            • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:54
              Ona ma rację.
              • snakelilith Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:01
                myslozbrodniarka napisała:

> Ona ma rację.

Tylko w twojej chorej fantazji.
                • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:03
                  snakelilith napisała:

> Tylko w twojej chorej fantazji.
                  >

A wg twojej pustoty nie ma. I tyle.
              • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:10
                Tak, Triss ma rację.
                • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:45
                  Nie ma racji. Wasze wpisy w tym wątku są obrzydliwe. Autorka przeżywa żałobę po kimś bliskim. Uszanujcie to. Darujcie sobie radosne wpisy, że czyjaś 80 letnia babcia przeszła bezobjawowego covida. To jest obleśne umniejszanie cudzej straty.

Macie swoje szurskie wątki o szkodliwości szczepionek i dziubdziusiach ześwirowanych od nauki online. Tam możecie wylewać wiadra frustracji życiowych.
                  • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:00
                    A ja chcę czytać, że ludzie chorują i zdrowieją.
                    • shmu Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:35
                      I weszlas na watek zatytulowany ,,smierc covid’’...?
                      • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:39
                        Owszem. I TU przeczytałam, że nie każdy chory umiera.
                    • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:40
                      Gdybyś założyła wątek na forum, że np twoja matka zmarła na raka to chciałabyś czytać komentarze: a moja siostra przeszła nowotwór i ma się świetnie!

Trochę empatii, świat nie kręci się wokół ciebie.
                      • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:46
                        Odnieś to do siebie.
                      • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:53
                        Ta, bo to pokrzepiające, że nie każdego rak zabija. Ale widzę ze ludzie uwielbiają się dołować i straszyć. A co nie napiszesz, życia nie wróci. Śmierć zawsze straszna.
            • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:41
              snakelilith napisała:

> triss_merigold6 napisała:
              >
              > > Pod żadnym pozorem nie wychodź z piwnicy.
              >
              >
              > Skończ już z tą żenadą. Jak nie interesują cię już umierający na covid ludzie,
              > to przynajmniej podaruj sobie te obrzydliwe komentarze. Na forum jest masa wąt
              > ków, w których możesz gardłować, jak strasznie się męczysz ty i twoje bombelki.
              >
              >

teraz zainteresowanie jest TYLKO tymi, którzy umierają zainfekowani sarsem.....inne śmierci się nie liczą, wyparowały...
          • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:20
            "Pod żadnym pozorem nie wychodź z piwnicy."

Dlaczego w piwnicy? Ludzie mają komfortowe mieszkania i nikt im nie zabrania siedzieć w tych mieszkaniach do 2040
            • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:37
              A ona mieszka w piwnicy lub suterenie. Ma do tego prawo.
            • mia_mia Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:50
              Póki co zanosi się na zmianę miejsc i niechętni szczepieniom sobie posiedzą.
        • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:41
          Czy wypierają? Na powikłania pogrypowe też można umrzeć i nie trzeba być starym. Myśli któraś z was o tym? Zapewne też wypiera... Po prostu różnie może się trafić.
          • lajtova Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:42
            Nie porównuj gówna z twarogiem.
            • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:46
              Czyli wypieramy, tak?
              • lajtova Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:51
                Ale co wypieramy? Powiklania porgypowoe powodujące śmierć w PL to w 2019 60 kilka(nie pamiętam dokładnie) przypadków. Covid spowodował od marca 2020 śmierć ponad 25 000 ludzi.
                Skala jest absolutnie nieporównywalna.
                • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:55
                  No litości... Skala ci robi różnicę. Paradne. W dodatku na grypę można się zaszczepić. Jak ktoś ci bliski umrze po przechorowaniu grypy to rodzinie obwieścisz, że z czym do ludzi, tak?
                • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:58
                  lajtova napisał(a):

> Ale co wypieramy? Powiklania porgypowoe powodujące śmierć w PL to w 2019 60 kil
                  >

nieprawda

w Polsce zgony spowodowane grypą nie są zbierany w sposób rzetelny, nie testuje się itp.
                  Lekarze sami to przyznają i od lat apelują, że zgonów jest o wiele więcej niż się raportuje i zachęcają do szczepień

Możemy się natomiast oprzeć na naszych zachodnich sąsiadach Niemczech, którzy mają w zależności od sezonu 30-60 tys zgonów spowodowanych grypą, mamy o połowę mniej mieszkańców więc w Polsce 15-30 tys zgonów rocznie - wypowiedzi i artykuły na ten temat są dostępne w necie.
                  • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:53
                    > w Polsce zgony spowodowane grypą nie są zbierany w sposób rzetelny, nie testuje się itp.
                    Lekarze sami to przyznają i od lat apelują, że zgonów jest o wiele więcej niż się raportuje

Oczywiscie, ze tak, nic dodac nic ujac.
            • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:52
              A kowid to twarog?
          • hungaria Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:57
            Jasne, można też poślizgnąć się pod prysznicem i zabić się w domu, statystycznie to najbardziej prawdopodobne.
            Tyle że na pogrzebach kowidowych w ciągu ostatnich dwóch miesięcy byłam kilku, ciężkich przebiegów wokół bez liku i sorry, nie przypominam sobie sezonu grypowego z tyloma zgonami/komplikacjami w najbliższym otoczeniu.
            • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:59
              Ja nie byłam na żadnym. Powinnam twierdzić co właściwie?
              • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:01
                Że życie nieuchronnie prowadzi do śmierci.
                • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:04
                  Dlaczego? Przecież nie byłam na żadnym pogrzebie wink
                  • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:10
                    Ano tak... To jest argument.
                    • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:11
                      Nie rozumiesz. Nie szkodzi.
              • pitupitt Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:29
                Nie musisz nic twierdzić, ignorancję widać gołym okiem.
                • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:31
                  Tak, tak...
            • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:55
              A ktos tak samo skrupulatnie monitoruje pogrypowe powiklania?
          • 3-mamuska Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:11
            kropkacom napisała:

> Czy wypierają? Na powikłania pogrypowe też można umrzeć i nie trzeba być starym
            > . Myśli któraś z was o tym? Zapewne też wypiera... Po prostu różnie może się tr
            > afić.
            >

Tylko ze to samo z grypa, jakby debile z katarem gorączka siedzieli w domu i nie roznosili, a nie nażrą się leków i heja do pracy bohaterowie to tez mniej by ludzi chorowało.
            • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:18
              Na grypę można się szczepić. Wystarczy.
              • 3-mamuska Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:21
                kropkacom napisała:

> Na grypę można się szczepić. Wystarczy.
                >

A słyszała ze grypa mutuje? A słyszała ze nie każdy może się szczepić? A jeszcze szczepienia to zło.

Tylko właśnie ludzie maja w gdzieś innych jak triss. Ona ona i ona nikt inny się nie liczy i widać ty tez.
                • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:32
                  Tylko bez osobistych wycieczek. Tak? Grypa mutuje i dlatego trzeba się szczepić co roku.
                  • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:01
                    "Tylko bez osobistych wycieczek. Tak? Grypa mutuje i dlatego trzeba się szczepić co roku."

Na szczęście szczepionka na kowida działa na wszystkie nowe mutacje. Naukowcy są zgodni, badania wykazały
                    • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:17
                      To straszne.
          • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:27
            "Czy wypierają? Na powikłania pogrypowe też można umrzeć i nie trzeba być starym. Myśli któraś z was o tym? Zapewne też wypiera... Po prostu różnie może się trafić."

Kowidianie z kolei wypierają nowotwory i choroby układu krążenia - prawie nikt o nich nie dyskutuje na forum, a przecież szansa na zgon w wyniku raka i chorób układu krążenia jest o wiele większa niż na Wielkiego Kowida, dotyczy to również kowidian. Tymczasem jakoś nie widać stu wątków o nowotworach, żywiołowych jatek o udarach albo wszystkich wątków o chorobach układu krążenia - bo w kwietniu całe forum ematka było o Wielkim Kowidzie. Tabu i wyparcie, kowidianie debatują o swoim bóstwie, chociaż ich szanse na śmierć z ręki Wielkiego Kowida są na granicy błędu statystycznego
        • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:42
          Zaszczepisz się? Czy jesteś za tym aby się panikę i siedzieć w piwnicy?
        • beverlyja90210 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:43
          Ja wypierałam smierć zdrowych wysportowanych przed 40,zgadza się. Teraz wiem ze takich tez to dotyka,myśle o tych dzieciach, ech
          • canaille Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:56
            Ja nie wypieram, ja zadaję pytania i nie dostaję odpowiedzi.
            Nie daję się przekonać hasłem: młody, zdrowy, wysportowany, przed 40tką.
            Może niezdiagnozowany. Może źle leczony. Nie wiem czym leczony. Ostatnio w jednym z wątków padło, że ludzie leczą się w domu tak jak leczą w szpitalach - sterydami i antybiotykami. Przy pierwszych objawach. Tak to właśnie ma wyglądać?

Wiem, że na ludzkim lęku robi się cudne pieniądze.
            • brenya78 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:29
              "Nie daję się przekonać hasłem: młody, zdrowy, wysportowany, przed 40tką.
              Może niezdiagnozowany. Może źle leczony. Nie wiem czym leczony. Ostatnio w jednym z wątków padło, że ludzie leczą się w domu tak jak leczą w szpitalach - sterydami i antybiotykami. "

Tak, z pewnością, to ten przypadek...
              • canaille Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:34
                Jaki zatem, Twoim zdaniem, pani uczona w piśmie? Bo wiesz, że taki nie - zatem jaki? Burza cytokinowa?
                • brenya78 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:43
                  "Jaki zatem, Twoim zdaniem, pani uczona w piśmie? Bo wiesz, że taki nie - zatem jaki? Burza cytokinowa?"

A skąd mam wiedzieć? Nie wiem jak przebiega indywidualna choroba. A czemu jedni umierają na raka a inni nie? Raz starzy raz młodzi? I co za różnica dlaczego umarł? Zmienia to coś? Młody człowiek umarł na covid, i tyle w temacie.
          • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:01
            Rany, kobieto, nie slyszalas o przypadkach sprawnych, wysportowanych atletow, ktorzy w polowie maratonu czy polmaratonu padali i umierali? Kazdy z nas moze zyc z powazna wada, o ktorej nie mamy pojecia, a ktora moze wyjsc przy okazji czegos tam - co proponujesz?
        • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:04
          Nie wypierają, tylko podejmują świadome ryzyko mając do wyboru zamknięcie, to ja wolę covid przejść. Jak umrę to trudno. Into jest moja świadoma decyzja a nie wyparcie.
          • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:12
            Jedni wypierają a inni wkalkulowują ryzyko. Życie. Tylko trzeba się do tego umieć przyznać. Chociaż przed sobą samym.
          • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:48
            Mnie tam twoja śmierć ani ziębi, ani grzeje. Tylko z tego co pamiętam zdążyłaś urodzić minimum 3 dziubdziusiów i po twojej śmierci będę musiała z moich podatków łożyć na ich renty. Dla dobra społeczeństwa opłacalne jest żebyś siedziała na dupie i nie ryzykowała zarażenia.
            • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:51
              Do mnie piszesz?
              • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:30
                Do mnie ona pisze. Ale mnie jej argumenty nie przekonują.
            • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:32
              Ani myślę siedzieć na dupie bo tak ci się usrało. Powiem więcej, takich co myślą jak ja jest coraz więcej. Choćbyście nie wiem jak zaklinali rzeczywistość lydzie mają dość. W Słowacji juz zaczęli knajpy otwierać jako wyraz nieposłuszeństwa. Czekam, kiedy u nas ludzie zmądrzeją i zrobią to samo.
              • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:48
                Będziesz siedziała w swojej piwnicy, gdy ja już będę wypoczywać za granicą. Wszystko wskazuje na to, że w całej Europie swobodnie, bez obowiązkowej kwarantanny będą mogli się poruszać tylko ludzie zaszczepieni. Zobaczymy ilu twoich szurowatych znajomych szybko zmieni zdanie nt. szczepionki, gdy kolejne wakacje będą mogli spędzić co najwyżej na kwaterze w Koziej Wólce.
                • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:54
                  Taaaaa pozyjemy zobaczymy. Już blady strach bo wracają z jukeja ze zmutowanym wirusem w podręcznym bagażu.
                • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:36
                  Popatrzę spokojnie siedząc w Polsce czy cię i tobie podobnych szaleńców nie dosięgnęły efekty uboczne szczepionki.
      • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:43
        Podłączony był pod respirator?
      • kosmos_pierzasty Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:56
        Taka to właśnie choroba sad
      • bei Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:11
        To jak syn znajomej-25 lat. Po wybudzeniu ze śpiączki przez dwa tygodnie było coraz lepiej, i nagle pogorszenie i zgon.
        Podobnie znajomy kolezanki- już ńie pamietam, czy 40 czy 41-42 lata. Czterdziestolatek zostawił rodzinęsad
    • lajtova Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:56
      Dzieci na pewno przyjmą to lżej kiedy dowiedzą się że niektóre emamy już przebierają nogami przed cudownym zimowym wyjazdem w góry.
    • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 12:58
      Zabawna jesteś. I tak, lepiej zamilcz.
    • mum2004 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:03
      Niestety zmarł ojciec koleżanki mojego syna z klasy. Młody facet, ma 2 córki. Dzieciaki w klasie są w szoku, mojej syna mocno trafiło. Mnie zresztą również sad
      I koleżanka mojej mamy, 60 plus, bez chorób.
      Niestety ten wirus jest nieprzewidywalny. Z tym że nie bardzo można coś zrobić. Ja jestem na etapie, że i tak zachorujemy, mamy spory kontakt z ludźmi. Tylko liczę, że nie trzepną nas ciężki przebieg i najgorsze powikłania. Loteria.
      • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:07
        >Loteria.

i błedy lekarskie, za które nikt nie odpowie.
      • thank_you Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:25
        Błądy lekarskie? Ludzie są zostawieni bez pomocy, chorym osobom lekarze POZ nie przystawią nawet słuchawki do klatki piersiowej, więc nie wiedzą, co im się rozwija. Gdy tylko zachorowaliśmy to zdobyłam Viregyt-K, konsultowałam nas z pulmonologami, a ojca przebadano (lekarz POZ udzielił raz konsultacji ojcu, POZ z rodziny siostry nie chciał ich przebadać nawet już PO kwarantannie). Walka z covid była w naszych rękach, możliwościach, znajomościach. Rodzina moja i męża zachorowała rownolegle - nie z tego samego źródła. Doświadczenia identyczne.
        Dlatego w tym kraju nie ma zgody na przerzucanie odpowiedzialności za walkę z covid na obywateli. To jest po prostu śmieszne. Gdyby osoby na kwarantannie były pod kontrolą lekarzy to ludzie szybciej trafialiby do szpitali, co pozwoliłoby ograniczyć rozwój powikłań. Ale u nas jest spychologia i działania pozorowane - zamknięcie klas 1-3, gdzie te dzieciaki możnaby rozrzucić po całej szkole tak, że nie miałyby z sobą kontaktu. Ale po co, łatwiejsze jest zamknięcie wszystkiego na kilka miesięcy, doprowadzenie do ruiny gospodarki i tango w sejmie, gdy głosowane są przepisy covidowe.
        • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:30
          Teleporady od marca. I mamy efekt.
          • turzyca Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:53
            Hałdy węgla zamiast zapasów maseczek i PPE i mamy teleporady.
            • runny.babbit Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:10
              Byle taniej, byle udawać że coś się robi, a samemu się nachapac gdy wszyscy zajęci są czymś innym.
    • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:29
      A mnie najbardziej szokuje to ze wsrod Polakow bardzo duzo ludzi nie wierzy w istnienie pandemii i jest to ponoc spisek Rzadow ktore chca wprowadzic NWO i zamordyzm. Tylko 14 proc Mowi ze sie szczepi
      • simply_z Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:32
        pandemia jest ale NWO jak najbardziej bedzie wprowadzone.
        • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:39
          Za 200 lat. Jak narazie UE i UK nie moga sie nawet dogadac w sprawie umowy handlowej, a Ruski sledza USA, USA prowokuje Iran do wojny, Chiny w ogole sa podejrzane, Korea pn to juz nie wspomne...a co.dopiero mowic o wspolnym wiatowym rzadzie. Ale dream on

• nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:34
          NWO niestety nadchodzi.
          • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:15
            I potwor Spaghetti
        • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:41
          To video nie mowi tak naprawde o zadnych odjechanych teoriach spiskowych tylko o calkiem prawdopodobnych scenariuszach. Przeciez mase z tego bylo do przewidzenia.
          • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:12
            A co jest odjechaną teorią spiskową wg Ciebie?
            • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:05
              Z najnowszych:

1. To nie pandemia tylko plandemia i celem jest depopulacja

2. To nie jest pandemia tylko plandemia i celem jest zachipowanie szczepionkami i NWO

3. 21 grudnia nastapia trzy dni ciemnosci bo jest spotkanie dwoch planet

4. 21 grudnia nastapia 3 dni ciemnosci a potem apokalipsa sie bedzie wypelniac

5. Donald Trump to wcielenie Mesjasza i zostal zeslany by nas ochronic przed diabelstwem komunistycznego Bidena

6. Biden to pedofil. ( Pare lat temu bylo ze Clinton to pedofilka i bedzie siedziec. Jakos nie siedzi lol)

7. Z starszych: krolowa brytyjska i obama to Reptyliani transformujacy sie z ludzi w Reptylianiow ( gry komputerowe na leb ludziom uderzaja ewidentnie)

8. Ruski cimna noca planuja napasc w listopadzie Polske. Zaatakuja dronami. Bomby chemiczne i nuklearne spuszcza. Tuz po wojnie bedzie renesans Polski i Polska bedzie spichlerzem narodow ( kwa mac nie pytaj o logike jak ten urodzaj ma niby byc po bombach nuklearnych...)

Podawac dalej?

• myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:18
                Tych teorii nie znałam. Dzięki.
                • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:23
                  Lee to ty pewno niewiele znasz ich... Sa jeszcze bardziej cudaczne. Niedawno natknelam sie na video faceta który twierdził ze na Antarktydzie jest tajna baza obcych a celowo ksztalt Antaktydy przypomina kozla bo znak kozla to diabel....

Moja droga...tylez cie ominelo.
                  • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:30
                    princesswhitewolf napisała:

>
                    > Moja droga...tylez cie ominelo.

Pamiętam afery z kręgami w zbożu wink
                  • olena.s Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:38
                    Myślę, że generalnie fatalnie zbiegły się trzy rzeczy: rozwój internetu, millenium i upadek dwubiegunowego świata.
                    Jest ogromna grupa ludzi, którzy nie potrafią rozeznać nowej rzeczywistości technologicznej i chaosu politycznego bez wymyślania teorii tyleż kretyńskich, ile wyjaśniających im prosto jak to wszystko działa. A internet pozwala na szybsze dotarcie nawet najgłupszych do kolejnych kręgów. I to wszystko pomijając ruskich troli - a jak i po co oni działają, to wiadomo.
                    W efekcie gdzies nam teraz do uroczo staroświeckich kosmitów Daenikena... Mamy z zamian repitilian i chipy. Najzabwniejsze jest zaś to, że nawet kiedy grono kretynów dowodnie stwierdza, że ich teoria była debilna - vide brak końca świata w 12 roku, na przykład - to po prostu bezrefleksyjnie przeskakują w ślepą wiarę w inną, opartą na równie wyssanych z palucha przesłankach.
                    • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:52
                      Dokladnie olena. Jakos nie dociera do nich ze na Youtube wrzucający filmiki zarabiaja na klikach
                • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:30
                  O tego typu teoriach Trader też mówił i o tym, kto je i w jakim celu upowszechnia.
                • lauren6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:52
                  myslozbrodniarka napisała:

> Tych teorii nie znałam. Dzięki.

Jak możesz nie znać???!!!! Widać Edyty nie słuchasz:
                  streamable.com/zo98tg
      • leosia-wspaniala Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:02
        >A mnie najbardziej szokuje to ze wsrod Polakow bardzo duzo ludzi nie wierzy w istnienie pandemii

Jak wszędzie, tylko normalni ludzie nie są tak medialni. Ty chyba zbytnio wśród Polaków się nie obracasz, prawda?

>Tylko 14 proc Mowi ze sie szczepi

I to nie jest kwestia wiary/niewiary w pandemię, raczej kwestia braku zaufania do rządu, że wszystko odbędzie się bezpiecznie.
        • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:59
          >Ty chyba zbytnio wśród Polaków się nie obracasz, prawda?

Naleze do grupy Mieszkamy w Londynie i tam czytam Polakow. Pracuje z 19 Anglikami i cos nie trafil sie nawet Hindus co dziwne.Ojciec mojego dziecka to Anglik. Wigilii nie obchodzimy, na pasterke nie chodzimy.
          Jasnowidz z Ciebie kiepak.

>Jak wszędzie, tylko normalni ludzie nie są tak medialni.

Ty chyba raczej duzo wsrod Polakow sie obracasz skoro nie widzisz roznicy. Jestem na kilku brytyjskich grupach i jakos nie zauwazylam swirow z konspiracyjnymi teoriami. Politykowania jest masa i wkw na aktualny rzad zaufanie wsrod nas remainers jest zerowe.... ale nikt nie bredzi o NWO.
        • myelegans Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:34
          Ale przeciez to nie rzad polski opracowal szczepionki, ktore notabene przeszly rygorystyczne badania I rejestracje PO przegladzie i recenzjach NIEZALEZNYCH pozarzadowych naukowcow i specjalistow od public health w USA, Kanadzie, UK, EU
          • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:19
            To jest tylko opcja jednej szczepionki? Patrz a my tu w UK mamy kolejna e styczniu wchodzacs na rynek i to non for profit. Dwie inne tez wchodza
      • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:55

"A mnie najbardziej szokuje to ze wsrod Polakow bardzo duzo ludzi nie wierzy w istnienie pandemii i jest to ponoc spisek Rzadow ktore chca wprowadzic NWO i zamordyzm. Tylko 14 proc Mowi ze sie szczepi"

Ludzie nie chcą się szczepić z zupełnie innych powodów, a takie wypowiedzi tylko utwierdzają ich w tym przekonaniu - wyobraźcie sobie, żeby tego rodzaju skrajnie prymitywna perswazja kogokolwiek przekonała?
        • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:17
          No to malo wiesz tiszantul. Masy bredza teraz o Gates i depopulacji i chipach w szczepionkach.
      • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:59
        "bardzo dużo" czyli ile konkretnie? wink
        • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:20
          No przeciez statystyk nie prowadze ale czytam. Co jakis czlek zalozy watek na Mieszkamy w Londynie to foliarstwo sie pieni.
          • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:35
            Czytasz ale w bańce informacyjnej wink może twoja to właśnie ten promil niewierzących wink
            • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:39
              No ale tak by bylo gdyby to byly jakies portale ezoteryczne bajkowe itd. Ale mase tego widziałam tu i tam
              • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:56
                To jest właśnie efekt bańki informacyjnej, każdy ma swoją wink i przebywając w niej dłużej masz wrażenie, ze wszyscy mówią jednym głosem.

www.doradcawbiznesie.pl/czym-jest-banka-informacyjna-czyli-ograniczony-dostep-do-nieograniczonych-informacji/
                • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:19
                  No nie wiem, jestem na roznych grupach, od gotowania przez obsługę sprzetow, grupy egzaminacyjne szkolne, polityczne, makijazowoskorne, regionalne. Podzial jakies 30pl-70 UK proc . Swirusow od teorii konspiracyjnej spotykam na polskich i to duzo
                  • olena.s Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:30
                    Rozważ: polskie fora w UK zapewne przyciągają ludzi, którzy mają mniejsze niż lokalni nativi możliwości społeczne. Ergo świry brytyjskie mogą ciągnąć do bardziej specyficznych jaskiń internetu, a świry polskie wywnętrzają się w kręgach bardziej ogólnych, a więc łatwiej dostrzegalnych.
                    Ale Polacy istotnie uwielbiają teorie spiskowe. Niedawne badania pokazały to bardzo jasno: wyborcza.pl/7,75399,26443310,polacy-najmocniej-w-europie-wierza-w-teorie-spiskowe-co-piaty.html
                    • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:59
                      Mozliwe ze masz racje i to wlasnie o to chodzi i dlatego Grazyna na Forum Matek musi nadawac o chipach a Janusz na ogrodnictwie o napasci Rosji na Polske w listopadzie
                    • princesswhitewolf Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:00
                      W ogole przecietna ematka jest wredna ale ma wyzsze IQ niz ludzie na rozmaitych grupach Facebookowych, no moze z wyjatkiem pewnych tematycznych grup.
                      • bywalec.hoteli Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:32
                        princesswhitewolf napisała:

> W ogole przecietna ematka jest wredna ale ma wyzsze IQ niz ludzie na rozmaitych
                        > grupach Facebookowych, no moze z wyjatkiem pewnych tematycznych grup.

przeciętna ematka ma przeciętne IQ, Princess.
                        My stanowimy chlubny wyjątek.
                        • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:18
                          Jesteś ONA? WOW
    • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:30
      Kosz, incelu.
    • sofia_87 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:36
      Najgorsze jest to, że tym dzieciom już każde Święta będą się kojarzyly ze śmiercią ojca.
      Ludzie do szpitala trafiają już w bardzo ciężkim stanie, trudno myśleć o ratowaniu ich.
      Jest za mało personelu medycznego.
      Z bliskiego otoczenie facet tuż po 40, na szczęście bezdzietny, okaz zdrowia
      • homohominilupus Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 13:55
        Na szczęście bezdzietny...🤦‍♀️
        • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:17
          > Na szczęście bezdzietny

Może to taka prowokacja.
          • homohominilupus Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:32
            kropkacom napisała:

> > Na szczęście bezdzietny
            >
            > Może to taka prowokacja.
            >

Nie sądzę.
            Bezdzietny czlowiek= nikt po nim płakać nie będzie, to przecież proste
            • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:37
              Już nic mnie nie zdziwi w sumie na tym forum.
            • lily_evans11 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:46
              Ojej, a po prostu chodziło o to, że jakieś dzieci nie zostaną bez ojca. Gdzie widzicie umniejszanie śmierci tego człowieka?
              • kropkacom Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:50
                Oczywiście kwestia interpretacji. Zabrzmiało średnio... Bardzo średnio. Tak jakby to umniejszało śmierć kogoś kto był czyimś synem, bratem lub mężem.
              • kosmos_pierzasty Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:53
                Dokładnie tak Lily.
                Rodzic zaraz myśli o tych dzieciach, które mogły zostać.
                Tragedia straszna, ale to jednak jedno życie, które nie wywiera wpływu na kolejne...
                • kosmos_pierzasty Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:54
                  Kolejne w sensie dzieci, które są bezradne, a konsekwencje dla nich większe niż w przypadku dorosłych. Trudno zgrabnie ująć w słowa na szybko...
                  • homohominilupus Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:59
                    kosmos_pierzasty napisała:

> Kolejne w sensie dzieci, które są bezradne, a konsekwencje dla nich większe niż
                    > w przypadku dorosłych. Trudno zgrabnie ująć w słowa na szybko...
                    No, to wyszło wyjątkowo niezgrabnie
              • sofia_87 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:09
                Dokładnie, chodziło o to, że w tym przypadku nie ma dzieci, które zostaną bez ojca.
                Śmierć zawsze jest tragedią, ale w przypadku rodzica zwłaszcza małych dzieci niestety o wiele, wiele większą.
                Po prostu myślałam o tych dzieciach znajomego założycielki wątku, dzieciach dla których te Święta będą trauma, a każde kolejne przypomnieniem tej traumy.

Jak w ogóle można to inaczej interpretować? sad
      • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:07
        Tak, nagle wszyscy sa okazami zdrowia. Na pewno.
    • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:00
      off top - może warto odświeżyć słownictwo - piwnica, pod kamieniem, zaspawać drzwi już nudne się robią wink
    • nenia1 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:06
      Też od tygodnie mnie gniecie, zmarł ojciec mojej klientki, takiej, z którą mam akurat bliski kontakt, oboje z tatą działali w branży fitness, wysportowany, zdrowy, 55+, poszło piorunem...
      • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:14
        >Oboje z tatą działali w branży fitness, wysportowany, zdrowy, 55+, poszło piorunem...

Każdy lekarzyk ma swój cmentarzyk.
    • kosmos_pierzasty Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:51
      Dziwny jest ten świat.
      A ten rok właśnie dostarcza takich wrażeń... U jednych wszystko jakby nigdy nic, a inni cierpią (a tragedia z tych wielkich, medialnych sad czego chyba dotąd u siebie nie przeżyliśmy za naszego życia... ) - tutaj i teraz a nie na drugim końcu świata.
      Bardzo mi przykro.
    • ultimate.strike Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:55
      N9ie chcę nic sugerować ale taki wątek pojawia się na Forum zawsze jak ogół zaczyna się krytycznie wypowiadać o Pandemii.
      • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:26
        A dzisiaj wysyp trolli proszczepionkowych i proszczepionkowej propagandy w Internecie.
        • tiszantul Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:39
          Przy okazji wielkiego poparcia ematki dla szczepionki warto przypomnieć, ze KOD też miał tutaj ogromne poparcie
          • myslozbrodniarka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:42
            tiszantul napisała:

> Przy okazji wielkiego poparcia ematki dla szczepionki warto przypomnieć, ze KOD
            > też miał tutaj ogromne poparcie

Ematka jest sterowalna mainstreamowo.
    • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 14:59
      Jeszcze jeden off top na temat grypy - ponieważ temat mnie dotyczył i miałam poważna rozmowę ze specjalistą. Głownym powodem powikłan po grypie jest jej lekceważenie, latanie do pracy po zbiciu gorączki, wesołe zakupy , siłownie "bo skoro daję radę to znaczy, że mozna a w ogóle to zwykłe przeziębienie i tylko cieniasy się cackają"
      • gryzelda71 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:02
        Hmmm tysiąc reklam, grypa, dwie tabletki i na narty i na spacer i na basen.
        • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:30
          Aha

p.s rany....
      • annajustyna Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:24
        Oczywiście. Po grypie jest się rekonwakescentem przez co najmniej miesiąc i powinno się oszczędzać.
    • shmu Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 15:39
      Bardzo wspolczuje dzieciom. Trzymajcie sie.
    • bi_scotti Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:28
      Beverlyja, I'm sorry. Sorry for your loss. Nie mam pojecia co sie ludziom porobilo, ze ten watek sie rozwinal w kierunku, w ktorym sie rozwinal. Nic nam innego nie pozostalo jak byc wzajemnie dla siebie cierpliwymi, zyczliwymi, just be kind jak od marca nawoluje pewna pani doctor (Dr Bonnie Henry, Chief Medical Officer) z BC smile Just be kind! Peace.
      • fuzja-jadrowa Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:09
        No nie wiem, moze dlatego, ze innych tez to spotkalo, ale tak chetnie nie przylatuja na forum o tym opowiadac?
    • primula.alpicola Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 16:43
      Przykro misad
    • srubokretka Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:43
      Wspolczuje.
      Jednak musial miec jakies problemy, o ktorych mogl nawet nie wiedziec lub ignorowal. Faceci tak maja.
    • escott Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:50
      Jak skala Ci robi różnicę, to z tych 25 tysięcy młodzi i zdrowi to promil, skala żadna. Nadal większym zagrożeniem w tym wieku z pewnością jest praktycznie wszystko inne.
    • lwica_24 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 17:54
      U nas zmarł pacjent nieco starszy ode mnie. Bez chorób towarzyszących.
      • triss_merigold6 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:11
        Ty przecież jesteś stara.
        • lwica_24 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 18:35
          A wiesz, że czuję się młodo. Zazdrościsz? Ciekawe jaka Ty będziesz za te 14 lat, tj. gdy będziesz w moim wieku.
          • nutella_fan Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:38
            Czuć to wiadomo, ale metryki nie oszukasz. O Machalicy też pisali, że młody, ale wg powszechnych kryteriów był seniorem, podobnie jak ty.
            • chatgris01 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 19:42
              Bardziej od metryki liczy się wiek biologiczny wink www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/quizy/test-na-wiek-biologiczny-sprawdz-ile-naprawde-masz-lat-aa-41Cd-1Mfy-Azzt.html
              • chococaffe Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:01
                off top. Zrobiłam z ciekawosci - jest "dobrze" big_grin

Ale ratuje mnie pasja i zainteresowania itp, które mogę wykonywać tylko w dużym mieście, które mnie postarza i "mnie choruje"
                • madami Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 21:32
                  Pasja do wywyższania się?
                  • chatgris01 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 22:44
                    Od dawna mnie zadziwia zarzucanie wywyższania się akurat Chococaffe, która w porównaniu z forumowymi gwiazdami wywyższania się to malutki żuczek...
        • meginpap22 Re: Smierc Covid -źle mi 22.12.20, 20:44
          A Ty strasznie chamska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka