Dodaj do ulubionych

nie wierze normalnie

16.01.21, 19:48
na poczatku zaznacze, ze nigdy nie bylam po stronie teorii spiskowych, nigdy przeciwniczka szczepien itp.
dzisiaj rano natknelam sie na artykul o zgonach po szczepionkach, nie jeden, nie w jednym kraju. zalozylam watek, wklilam link. zostalo to wykasowane. JPD o co chodzi
kto tu rzadzi na tym forum, o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:51
      Bill Gates na pewno.
      • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:54
        wkleilabym linki o zgonach w Stanach i w Norwegii, ale jest strach. PIS zaczal rzadzic na gazecie? serio, nie mozna?
        • dyzurny_troll_forum Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:55
          fabryka.lodow.napatyku napisał:

> wkleilabym linki o zgonach w Stanach i w Norwegii, ale jest strach. PIS zaczal
          > rzadzic na gazecie? serio, nie mozna?

są tematy przy których panuje zgodność ponad podziałami....
          • fitfood1664 Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:58
            nie, nie panuje zgodność tylko cenzura
            • tiszantul Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:04
              "nie, nie panuje zgodność tylko cenzura"

W wątkach o WOŚP i himalaistach też jest ostra cenzura
            • dyzurny_troll_forum Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:09
              fitfood1664 napisał(a):

> nie, nie panuje zgodność tylko cenzura

zgodnosć ponad podizałami w temacie cenzury!

to miałem na myśli
        • iwoniaw Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:58

> wkleilabym linki o zgonach w Stanach i w Norwegii, ale jest strach. PIS zaczal
          > rzadzic na gazecie? serio, nie mozna?

Tak, zakaz wklejania gołych linków to świeżutkie zarządzenie z samiuśkiej Nowogrodzkiej, w życiu nie było ho w regulaminie, który zaakceptowałaś zakładając konto. JPRDL.
          • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:00
            link nie byl goly, nie klam
          • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:01
            to ty skasowalas, a teraz klamiesz ze link byl goly
            jestes nieuczciwym administratorem
            • tiszantul Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:08
              "jestes nieuczciwym administratorem"

Admini są po prostu zaangażowani politycznie i ideologicznie. Dlatego jedni internauci mogą pisać co chcą i jak chcą, a drudzy są znacznie częściej kasowani i banowani, nawet za cytowanie danych, jeśli dane nie podobają się moderacji.
              Z drugiej strony np. Trumpa zbanowano całkowicie, a na ematce jednak całkiem często można się swobodnie wypowiadać
              • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:23
                Admini na emamie to szczegolny problem. Zgadzam sie niestety, ze kasuja wypowiedzi pewnych osob czesciej niz swoich pupilkow. Ich pupilki moga bluzgac, wypisywac glupoty i nie sa kasowani.
                • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:32
                  szalona-matematyczka napisała:

> Admini na emamie to szczegolny problem. Zgadzam sie niestety, ze kasuja wypowie
                  > dzi pewnych osob czesciej niz swoich pupilkow. Ich pupilki moga bluzgac, wypisy
                  > wac glupoty i nie sa kasowani.

No cóż, jak zauważyłem, niektóre osoby częściej niż inne łamią Regulamin. To zadziwiające, że nie wszyscy łamią go tak samo często... No nie?

S.
          • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:23
            dlaczego skasowalas moj kolejny watek? kim jestes?
        • taki-sobie-nick Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 22:59
          Tak, PiS rządzi wszędzie. Wykupił media lewicowe z agorą włącznie.

A serio: ludzie myślcie! Nie PiS rządzi na gazecie, tylko gazeta też jest proszczepionkowa.
    • mia_mia Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:56
      Ten sam artykuł jest w innym wątku, możesz się odnieść.
      • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:59
        no to sie odnioslam i mnie skasowano
        • majenkir Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:00
          Chyba chodziło o to, że tam był sam link 🤷‍♀️
          • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:02
            nie byl sam link
        • mia_mia Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:04
          Założyłaś nowy wątek, a nie odniosłaś się w istniejącym, ale jak widać to żaden spisek, artykuł jest i można go komentować.
    • nangaparbat3 Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:58
      Na świecie zaczepiono już prawie 5 milionów osób. W tym duża część to staruszkowie.
      I ci zaszczepieni umierają i będą umierać.
      Podobnie jak niezaszczepieni.
      Ale nie z powodu covidu.
      Ani za przyczyną szczepienia.
      • myslozbrodniarka Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:03
        >W tym duża część to staruszkowie.

Przypominam , ze z powodu smierci staruszków na covid mamy lockdown.
        • nangaparbat3 Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:08
          Tak. Jak najbardziej słusznie. Chyba że uznasz, że nie warto starych ludzi leczyć czy ratować.
          Jaką granicę wieku proponujesz?
        • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:29
          myslozbrodniarka napisała:

> >W tym duża część to staruszkowie.
          > I ci zaszczepieni umierają i będą umierać.
          >
          > Przypominam , ze z powodu smierci staruszków na covid mamy lockdown.

Nie z powodu śmierci staruszków, tylko z powodu paraliżu służby zdrowia spowodowanego pandemią.

S.
      • tiszantul Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:11
        "Na świecie zaczepiono już prawie 5 milionów osób. W tym duża część to staruszkowie.
        Podobnie jak niezaszczepieni.
        Ale nie z powodu covidu.
        Ani za przyczyną szczepienia."

Covid plus choroby - przyczyną śmierci zawsze Covid.
        Szczepionka plus choroby - przyczyną śmierci zawsze choroby.
        Ale sprytni ci kowidianie smile
        • mia_mia Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:09
          Póki co nie udało się jeszcze udowodnić ani jednego przypadku, gdzie śmierć była wynikiem przyjęcia szczepionki. Może się uda, ale jeszcze nie.
        • nangaparbat3 Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:30
          Ile osób dzienni umiera po wypiciu filizanki kawy?
          • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:35
            nangaparbat3 napisała:

> Ile osób dzienni umiera po wypiciu filizanki kawy?

Przypuszczam że większość śmierci ma miejsce po wypiciu filiżanki kawy. To straszne!

S.
            • memphis90 Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 20:20
              Ja sądzę, że 50 % przed kawa, a 50% po kawie.
              • snajper55 Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 20:26
                memphis90 napisała:

> Ja sądzę, że 50 % przed kawa, a 50% po kawie.

A niektórzy w trakcie. Tak czy inaczej wszystkie zgony związane są z piciem kawy. big_grin

S.
      • chersona Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:07
        jakie 5 milionów osób? ze strony Bloomberga wynika, że prawie 40 milionów
    • ginger.ale Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 19:58

> na poczatku zaznacze, ze nigdy nie bylam po stronie teorii spiskowych, nigdy pr
      > zeciwniczka szczepien itp.
      > dzisiaj rano natknelam sie na artykul o zgonach po szczepionkach, nie jeden, ni
      > e w jednym kraju. zalozylam watek, wklilam link. zostalo to wykasowane. JPD o c
      > o chodzi
      > kto tu rzadzi na tym forum, o co chodzi?

Pewnie się dublowało z innym wątkiem..
      Ja widziałam ten wątek, był 1 wpis (autorki).
      • fabryka.lodow.napatyku Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:03
        jesli jest zdublowany, to sie dokleja
        • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:27

> jesli jest zdublowany, to sie dokleja

Co się do czego dokleja?

S.
      • olena.s Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:25
        Ale świry spiskowe się już zdążyły nakręcić....
    • myslozbrodniarka Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:01
      Witaj w klubie. Tutaj te wątki są kasowane.
      • tiszantul Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:14
        Mnie skasowano kilka wypowiedzi o WOŚP w jednym wątku oraz ze dwie wypowiedzi o himalaistach
      • ginger.ale Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 20:17
        Ojoj, może się z tiszantulem na inne, wolne forum przenieście. Po co się denerwować i męczyć .
    • chococaffe Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:18
      Niech zgadnę - jakieś media związane z Murdochem? big_grin
    • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:28
      Podsumowujac: to teraz wiecie dlaczego np. Szwecja jest sceptyczna i nie uczestniczy w cyrku okolocovidowym, tylko zwyczajnie leczy chorych pacjentow. Tak jakby leczyla chorych na tyfus, zapalenie pluc itp. Ponad 10 lat temu mnostwo Szwedow zaplaciko wysoka cene za pewna szczepionke. Narodowa trauma. Wiecej nie napisze, bo mnie skasuje ukochana administracja.
      • trilllian Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:31
        Ta Szwecja?
        www.thelocal.se/20201226/swedens-first-doses-of-pfizer-vaccine-arrive-according-to-plan
        • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:39
          A czytales/as jak minimalne ilosci szczepionek przywiezli? Oni tez maja swoich koronaswirusow siedzacych w.pownicy- wiex przywiezli pare sztuk by szwedzka lajrova wyszla z piwnicy.😁To tolerancyjny narod.
          • trilllian Re: nie wierze normalnie 16.01.21, 21:45
            Tyle co wszyscy i jeszcze się dopominają o opóźnienia
            www.euronews.com/2021/01/15/covid-vaccines-six-eu-countries-hit-out-at-unacceptable-delays-to-deliveries-of-pfizer-jab

Co, nie pasuje ci to do tezy że Szwedzi nie szczepią?
            • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 12:09
              Szwedzi sa sceptycznie nastawieni do tych szczepien (z wyjatkiem paranoikow typu szwecka lajtova). Przeciez to rzad zamawia, a nie ludzie. Wg zasady: a co tam. Najwyzej rzad wyrzuci jak bedzie malo chetnych (kase maja na utylizacje). Szwedzi maja traume narodowa nt. szczepienia przeciw swinskiej gryp ie. Ta trauma nie zniknie, bo TY tak chcesz. Ta trauma wplywa na niechec Szwedow (nie mylic z rzadem) do szczepien, sceptyczne nastawienie. Dlatego tez Szwedzi nie maja dziwnych obostrzen antycovidowych jak w PL, tego by nikt nie zaakceptowal. Naucz sie odrozniac narod od rzadu- czasami rzad robi cos, co nie jest spolecznie akceptowane.
              • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 12:09
                *szwedzka lajtova
              • trilllian Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 12:34
                Strasznie się musisz nagimnastykować żeby ci się fakty zgadzały z tezą, a prawda jest taka że Szwecja kupiła szczepionki a Szwedzi się szczepią jak reszta Europy. Musisz się z tym jakoś pogodzić.
                • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 18:24
                  Jak reszta Europy. Uff, to dobrze,ze tak niski % ludnosci. Ulzylo mi.😁
                  • raczek47 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 21:29
                    Kilka dni temu byłam świadkiem rozmowy dwóch pań w sklepie, jedns opowiadała o swojej sąsiadce, starszej pani,która jak najbardziej chce się szczepić a od czego odwodzi ją synowa,która od wielu lat pracuje w USA jako pielęgniarka ;ponoć, z tego co podsłuchałam, jest masa powikłań po szczepionce, kończących się, niestety śmiertelnie.
                    • elinborg Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 21:36
                      Jedna pani drugiej pani powiedziała, że.. a trzecia podsłuchała i na forum napisała. Bardzo wiarygodne.
                  • trilllian Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 22:32
                    Tak, szczepią od 3 tygodni i około 1% ludności jest już po co najmniej jednej dawce, tyle co np. Niemcy.
                    Fajnie że ci ulżyło, możesz już przestać opowiadać bajki o Szwecji która nie bawi się w szczepionki.
                  • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:43

> Jak reszta Europy. Uff, to dobrze,ze tak niski % ludnosci. Ulzylo mi.😁

"Według sondaży do programu chcą przystąpić dwie trzecie obywateli. Większość chętnych to mężczyźni powyżej 65. roku życia. W ramach unijnego programu, Szwecja otrzyma do końca tego roku 80 tys. dawek szczepionki. W styczniu Unia dostarczy już 350 tys. dawek, a wszyscy dorośli Szwedzi mają zostać zaszczepieni latem."

www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,wystartowal-szwedzki-program-szczepien-na-covid-19--zaszczepiono-91-letnia-pensjonariuszke-domu-opieki,artykul,43244162.html

S.
                    • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 18:05
                      Przymus?
      • 71tosia Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 22:54
        jak latwo sprawdzic Szwedzi w pierwszym zucie otrzymaja 4mln szczepionek (czyli dla 2 mln osob z 10 mln populacji), czyli tyle ile maksymalnie mogli, a szczepienia zaczeli w styczniu tak jak inni od najstarszych i sluzb medycznych. Wiec piszesz jakies glupoty.
      • snajper55 Re: nie wierze normalnie 17.01.21, 23:40

> Podsumowujac: to teraz wiecie dlaczego np. Szwecja jest sceptyczna i nie uczest
        > niczy w cyrku okolocovidowym, tylko zwyczajnie leczy chorych pacjentow.

Czym ich leczy?

Reguły obowiązujące w Szwecji:

"Zakaz wjazdu do Szwecji dla podróżujących z Wielkiej Brytanii i Danii do 21 stycznia 2021.
        Zakazy: zakaz zgromadzeń w grupie pow. 8 osób, zakaz odwiedzania domów opieki.
        Zalecenia i rekomendacje (nie obowiązkowe): zachowanie dystansu społecznego, zachowanie odległości 2m, ograniczenie dalszych podróży od miejsca zamieszkania.
        Ograniczony w Szwecji ruch lotniczy krajowy i międzynarodowy do odwołania."

www.gov.pl/web/dyplomacja/szwecja
        I jeszcze:

"Szkoły średnie w Szwecji, w których uczą się uczniowie w wieku 16-18 lat, przejdą od 7 grudnia na naukę zdalną do końca semestru (6 stycznia) - poinformował premier Szwecji, Stefan Löfven, na wspólnej z minister edukacji, Anną Ekström, konferencji prasowej."

www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/201209803-Koronawirus-Szwecja-zamyka-szkoly-srednie-do-konca-semestru.html

I jeszcze:

"Nowe restrykcje obowiązywać będą od 24 grudnia. Wprowadzone zostaną limity osób mogących przebywać jednocześnie w sklepach, centrach handlowych oraz siłowni. "Jeśli to nie pomoże, obiekty te zostaną zamknięte" - zapowiedział Loefven."

wiadomosci.wp.pl/koronawirus-szwecja-rzad-wprowadza-nowe-restrykcje-6587669743926048a

Nie chce mi się dalej szukać kolejnych restrykcji pandemicznych.

S.
        • ultimate.strike Re: nie wierze normalnie 18.01.21, 02:35
          Szwedzki rząd dostał za udział w Pandemii?
          • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 18:06
            Ups.😈
    • bi_scotti Re: nie wierze normalnie 18.01.21, 01:14
      Watek sie rozwija, nie chce zakladac oddzielnego wiec tu dopisze, co mnie teraz najbardziej interesuje w kwestii vaccinations smile
      Argentinians sa szczepieni Sputnikiem, Brazilians juz sie wlasnie zaczeli szczepic vaccine z China. Jak definitely nie jestem anti-vaxxer, przeciwko Covid zaszczepie sie tak szybko jak bedzie to mozliwe, tak sama nie wiem, no wiem czy bylabym gotowa na Sputnik badz na jab made in China. No co ja poradze, ze mam bias, eh. Wyglada na to, ze moj rzad rozwiaze za mnie jakiekolwiek dylematy, Canada nie planuje (narazie) kupowac vaccines z Russia and/or China, ale tak sobie mysle co bym ... gdyby ... hmmm ... Cheers.
    • ultimate.strike Re: nie wierze normalnie 18.01.21, 02:33
      musisz się ogodzić z faktem, że jesteś foliarzem, wierzysz, że ziemia jest płaska jak naleśnik na patelni, a światem rządzi nwo za pomocą czipów.
    • lot_w_kosmos Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 19:17
      Ja dzisiaj zauważyłam że sporo wątków znika.
      Na różne tematy.
      Nie mam pojęcia czemu....
      • snajper55 Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 20:25
        lot_w_kosmos napisała:

> Ja dzisiaj zauważyłam że sporo wątków znika.
        > Na różne tematy.
        > Nie mam pojęcia czemu....

Kończy się ich termin ważności?

S.
        • szalona-matematyczka Re: nie wierze normalnie 19.01.21, 20:43
          Szalony cenzor w akcji.😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka