Dodaj do ulubionych

Biustonosz sportowy

12.03.21, 11:59
mam rozmiar 70e. I nie używam biustonosza sportowego do biegania. Wychodzę z założenia, że stary zwykły da radę. Może się mylę. Często mierzyłam biustonosze sportowe, ale zawsze mi coś nie pasowało i nigdy nie kupiłam.

Biegam dużo. Czy patrzę w złych sklepach? Jakie marki przy rozmiarze 70e polecacie.
rozmiar: S, M, L, XL - odrzucam z założenia.
Obserwuj wątek
    • hexella Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:05
      Shock absorber - betonuje piersi, nie drgną ani o centymetr.
      Biegam tylko w staniku sportowym, a mam biust dużo mniejszy niż Ty.
      Z rozmiarem E bałabym się nieładnych konsekwencjiwink
    • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:12
      Do wszelkich skoków, biegów używam Panache Sport (trzyma jak pancerz).
      Do reszty treningów różnie- na ogół kupuję górę razem z legginsami.
    • po-trafie Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:19
      Ja mam 70G i w zyciu nie uprawialabym nawet jogi w normalnym staniku. Przeciez wtedy biust sie.. rusza. I ciagnie skore i kto wie, co jeszcze grawitacja mu czyni.
      Tylko shock absorber!
      • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:24
        Nie lubię SA, bo strasznie spłaszcza biust.
        • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:27
          No i dobrze, że spłaszcza. Dzięku temu trzyma biust jak przymurowany.
          • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:15
            Panache też trzyma i nie spłaszcza🤷‍♀️
            • wapaha Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:25
              potwierdzam- panache ma wytłoczenie, jakby piankowy materiał a shock absorber to zwyły materiał. w panache też nie odznaczają sie brodawki- w sa-tak.
              • primula.alpicola Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 17:35
                Brodawki mi nie przeszkadzają, tylko to spłaszczanie.
            • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:32
              Ale Panache jest taki pancerny z tymi ukształtowanymi miseczkami, mnie się to nie podoba.
              • wapaha Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:42
                No to juz kwestia gustu właśnie wink Ja jak chcę mieć look i cyc -czyli po prostu wyglądać dobrze a nie zrobić trening tongue_out, jest lepszy na mniej dynamiczny i krótszy wysiłek -biorę z półki Panache wink. Ale treningowo do biegania - tylko SA ( 65e). primula z tego co kojarzę nie biega , w przy mocniejszych treningach ( czy intensywności czy czasu ) - materiał SA u mnie sprawdza się lepiej, nigdy mnie nie obtarł . Panache tak na 5km i bez potu wink SA na całą resztę. Na ultra w połowie przebierałam sie całkiem i ściągałam mokry wręcz stanik- i bez obtarć
        • tola1990 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 13:36
          I tak powinno być, wszelkie wkładki gąbkowe w staniku pogorszają odprowadzanie wilgoci, co przy intynsywnym wysiłku jest ważne. Dlatego stanik sportowy według mnie powinien być z jak najcieńszych technicznych materiałów.
      • san_vito Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:47
        aha czyli zły wpływ na biust. Czyli musze kupic.
    • kotejka Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:27
      Shock absorber - bardzo wygodny
      I do biegania I do jogi
    • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 12:35
      Mylisz sie.
      Shock absorber kupilam po recenzjch na forum, swietny jest i rozmarow ma duzo. Tylko na gumka pod biustem mi sie wywija, nie wiecie co z tym zrobic?
      • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:23
        Wzięłaś może za ciasny i gumka sparciała? Klasyczne shocki są bardzo ściśliwe. Ja w przymierzanej 70tce o mało się nie udusiłam, choć większość biustonoszy miałam w tym rozmiarze. Wzięłam o rozmiar większy w obwodzie, a i tak zapięcie górnej haftki to akt silnej woli.
        • wapaha Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:31
          myslę tak jak snake
        • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 17:19
          no luzny to on nie jest ale spokojnie zapinam i spokojnie w nim oddycham, wg cyferek obwod jest wlasnie o rozmiar wiekszy od tego co nosze na co dzien i czuje jakby to byl ten sam rozmiar.
    • wapaha Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 16:21
      shock absorber - na lata, biegam nawet podczas pms gdy mam tkliwe piersi
    • san_vito Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 20:25
      Ok czyli kupie SA. Czy zamawiac 70E tak jak nosze? Bo pojawiła się informacja, żeby większy brać. Albo zamówię 2 i wybiorę
      • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 23:40
        75D i 75E zamow
        • san_vito Re: Biustonosz sportowy 13.03.21, 12:25
          A 70e nie zamawiać?
          • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 13.03.21, 12:45
            obawiam sie, ze bedzie za waskie, one sa malo elastyczne, ja mam o rozmiar szersze niz moje codzienne i pamietam, ze zanim kupilam, to zakladalam tu watek. Moze tez zalezy od modelu, ale mam dwa rozne modele i oba szersze od codziennych.
    • ida_listopadowa Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 20:32
      mam całą szufladę staników sportowych, wlacznie z Panache Sport, triumphem, freya i powiem: tylko shock absorber. najwiekszy komfort i trzymanie, a przy tym oddycha (w Panache sport to sie udusic mozna).
      Shocki sa zawsze mocno scisle i sie nie rozciagają. Bierz wiekszy w obwodzie i taki, zebys komfortowo mogla sie zapiac na srodkowa haftke. Za luzny moze obcierac, a za scisly to ograniczenie ruchu
    • kotejka Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 21:11
      natchniona watkiem poszlam do swoich sportowych stanikow - naliczylam 9 surprised
      i wszystkie swietne
      ten SA w ciemno bierz, bo cudowny
      ale mam tez schiesser sport tez bosko wygodny
      i znowu zapomnialam innych nazw
      ale sportowych marek

• homohominilupus Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 22:28
        O matko, mam jakieś no namy z tkmaxx, biegam ok 10 km pare razy w tyg. Czy mi się mój biust popsuje??? Nigdy nie miałam żadnych shock absorberow ale rozmiar mam mało wymagajacy.
        • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 12.03.21, 23:42
          mysle, ze bys juz dawno poczula podczas biegania, ze masz nieodpowiedni stanik.
    • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 13:24
      No i zamówiłam. 75E i 75d. W 75 piersi prawie się mieszczą. Jednak mogę zapiąć na ostatnio przegródkę. Więc pewnie kupię 70E lub może 70f.

Chciałam się jednak dopytać odnośnie efektu spłaszczenia i że piersi się wogóle nie ruszają. No mniej się ruszają ale nie ma efektu wow. Pewnie rozmiar za duży.

Jeszcze o jedno rzecz się chce zapytać czy modelu zalinkowanego biustonosza piersi mają być oddzielnie?
      sklepbiegacza.pl/stanik-shock-absorber-run-black-silver-damski-czarny-b5044b.html?cd=11065030468&ad=110176078684&kd=&gclid=cjwkcajw9mucbhbueiwabdz-7o0v1stkktvo9ykwoqqoexwxt1tm-uwo7orcmq1-vc4c8cduva8wjxoc9niqavd_bwe
      • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 13:25
        W 75E piersi prawie się mieszczą. miało być
      • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 13:56
        mam dokladnie ten model, w obwodzie o rozmiar szersze a miseczki takie same, mnie sie nie ruszaja ale ja mam szerszy obwod i miseczke D. O co chodzi z tym oddzielnie?
        • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:17
          mam jeszcze inny model z miseczka C i nie widze pomiedzy nimi roznicy.
        • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:47
          chodzi o to, że w tym biustonoszu mam piersi tak jakby razem. Jak masz biustonosz z fiszbinami to zawsze jedna piers w jednej fiszbinie druga w drugiej. W tym wydaje mi się, że jest też wszędzie wyprofilowane miejsce na każdą pierś odzielnie. A jednak złączają się.
          • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:51
            z góry trochę wystają. Mało ale jednak. Myslałam, że każda pierś ma być schowana w miejscu do tego przeznaczonym i nie wystawać z góry.
            • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:07
              u mnie sa schowane, ale fakt, ze po przyplaszczeniu i zebraniu z bokow stykaja sie bardziej na srodku niz w innych stanikach, przyjrze sie dokladniej nastepnym razem jak zaloze. I moze niech sie wypowiedza babki z wiekszymi piersiami, przy d gora nie wystaja.
      • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:05
        W razie wątpliwości weź zawsze miseczkę ciut za małą, niż ciut za dużą. Sportowe są zwykle bez fiszbin, z boku piersi ci więc nie zgniecie, a w ciut za dużej misce nie będziesz miała tego przymurowania biustu, o które chodzi. Efekt wow to na czas po sporcie, staniki sportowe mają spełnić swoją funkcję, co rezultuje często lekkim spłaszczeniem, a nie wypychać biust do przodu i robić jabłuszka w koszyczku.
      • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:10
        I jeszcze jedno. Podczas sportu ciało się grzeje, poci i puchnie. Latem może by jeszcze gorzej, więc weź w tym staniku duży oddech, powyginaj się i zobacz czy na pewno wystarczy, bo przymierzenie "na chłodno" przed lustrem może mylić. W trakcie noszenia za ciasny w obwodzie stanik sportowy potrafi dokuczyć i zrobić czerwono-sine pręgi. Dobieranie więc na bardzo ciasno na zewnątrzną hafkę jest ryzykowne. Mnie się już zdarzyło, że miałam potrzebę przepiąć na luźniej.
      • kanna Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:10
        Mam ten zalinkowany i nie lubię go uncertain
        Bardzo spłaszcza piersi, mam wrażenie że obwód jest za mały (choć rozmiar wzięłam ten, co zawsze). Ciężko się zakłada.
        Nosze go na basen, na aquaerobik, pod kostium, bo trzyma bardzo mocno.
        • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:19
          no bo wlasnie trzeba w obwodzie brac o rozmiar wiekszy, bo on jest nieaelstyczny, mnie kiedys emamy dobraly i pasuje idealnie.
          • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:23
            no własnie nie wiem czy nie powinnam miec jednak 70. Bo już teraz mierząc używam ostatniej regulacji, czyli jak się rozciągnie to nie będę miała możliwości zwęzić.
    • princesswhitewolf Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:41
      >akie marki przy rozmiarze 70e polecacie.
      rozmiar: S, M, L, XL - odrzucam z założenia.

a dlaczego odrzucasz? musi miec fishbiny? Nosze 38G i moze byc bez fiszbin. W koncu to sportowy i maja niektore wzmocniona polke
      • mikams75 Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 14:52
        zapewnie nie chodzi o fiszbiny a roznice pomiedzy obwodem miseczka. Przy obwodzie 70 moze jest to S ale wowczas moze nie wcisac piersi wiekszych niz c-d.
        • princesswhitewolf Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:39
          point taken, mika
      • piataziuta Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:33
        >Nosze 38G i moze byc bez fiszbin.

Bez fiszbin to tylko do jogi w pozycji trupa.
        • princesswhitewolf Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:38
          nie, sa z dobrymi i mocnymi polkami i specjalnymi paskami wzmacniajacymi zamiast fishbin
          • piataziuta Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:52
            podaj przykład
            • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:58
              Klasyczny Shock Absorber jest bez fiszbin. No jak można tego nie wiedzieć?
              • piataziuta Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 16:03
                Oddal się, niereformowalny, prlowski betonie umysłowy.
                • snakelilith Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 20:01
                  Pocałuj mnie w doopę, biopolarna miernoto.
    • piataziuta Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 15:29
      Krisline (modele z wbudowanym spacerem) i Dalia.
    • san_vito Re: Biustonosz sportowy 18.03.21, 20:03
      Doradzcie jeszcze prosze odnosnie rozmiaru.
      Ramiaczka mam wyregulowane prawie do konca 4 od dolu. W obwodzie zapinam sie na ostatnią przegródkę, czyli nie będzie opcji zwęrzenia.
      Co to znaczy, że piersi mają być przymurowane. W trakcie biegu mają się nie ruszać. Czy jednak trochę się ruszają? W porównaniu do zwykłego stanika widzę, że jest lepiej. Natomiast w ramiączkach jak się rozszerzy to też mało regulacji zostanie.
      Gdybym zamówiła 70e już miałabym porównanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka