eufonia 19.03.21, 14:15 Zdiagnozowali mnie w ubiegły piątek. Ogólnie jest lajtovo, ale wczoraj zaczęły się bóle nóg. Miałyście? Kiedy miną? Oprócz tego od rana mam sraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szmytka1 Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 14:18 sraczki nie miałam, ale nie było czy, bo tydzień nie jadłam Bóle zaczęły się w kręgosłupie, potem miednica, opuchnięcie i bolesność stawów kolanowych, pękanie naczynek na nogach, potem ból łydek, na koniec to samo w obręczy barkowej i ręcach. Najdłużej z tego wszystkiego bolały łydki. NIe byłam w stanie np obrać jabłka na stojąco, prysznic tylko na siedząco bo takie osłabienie i bolesnosć głównie łydek. Teraz jeszcze odczuwam i w ręcach jakby reumatyczne kręcenie jestem trochę ponad miesiac po zachorowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 14:18 Ja mam cały czas tylko teraz to są jakby takie skurczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 14:28 Ja miałam na początku, takie kłujące, jak przy grypie. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 15:59 Miałam. Pomagały gorące kąpiele. Do tej pory, a chorowałam w listopadzie, potrafi boleć. Najgorzej kolana i dłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 16:31 Ja tez miałam bóle nóg, rąk i wszystkiego. Takie wędrujące. I do tego momenty całkowitej utraty sił, dosłownie padałam jak nieżywa. Ze 3 tygodnie to trwało. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 16:34 A, no i zdarza się do dzisiaj, najczęściej ręce, dłonie i stawy kolanowe. Chorowaliśmy rok temu, na samym początku pandemii. Mąż przywiózł covida z konferencji na której było chyba z 1000 chińczyków. Parę dni poźniej oboje zachorowaliśmy i przeszliśmy podobnie, ale ja chyba gorzej. Aha, miałam suchy kaszel do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Bóle nóg przy covidzie 19.03.21, 19:25 Mnie bolały mięśnie przez kilka dni. Budziłam się rano z łydkami obolałymi jak po marantoniw. Brałam leki przeciwbólowe. Po kilku dniach przeszło i niw wróciło. Można przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bóle nóg przy covidzie 20.03.21, 10:32 Czy bolą cię nogi - kolana, biodra, stopy - ? Czy też łydki ( mięśnie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
eufonia Re: Bóle nóg przy covidzie 20.03.21, 10:36 Mięśnie - ud, łydek i pośladków. Plus lędźwiowy odcinek kręgosłupa, ale to akurat najmniej intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Bóle nóg przy covidzie 20.03.21, 10:47 W covid dość częstą przypadłością ale też spadkiem po chorobie są problemy z krzepliwością . Bardzo charakterystyczne są zwłazcza te bóle łydek Nie jestem lekarzem- ja brałam aspirynę codziennie od bodajże 4 dnia choroby ( przez tydzien)- ale też zmuszałam się mimo słabości do wstawania i krótkiego ruszania - spacerowanie w miejscu, podnoszenie nóg, przejście sie po domu ( jak nie miałam siły chodzić to opierałam się o rowerek stacjonarny i dreptałam). Jeżeli jesteś zbyt osłabiona- ćwicz w łóżku, tutaj link do ćwiczeń . Nie przejmuj się, że w linku jest senior. Niestety covid powoduje wiele problemów charakterystycznych dla osób starszych i sprawdzają się ćwiczenia dla seniorów. Nie tylko w kwestii ciała. Mgła covidowa- bardzo podobna jest do demencji, pojawia się również u młodych ludzi. Dobrze jest ćwiczyć poprzez wykonywanie zadan dla osób z alzheimer www.youtube.com/watch?v=bin-MScwm-g Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bóle nóg przy covidzie 21.03.21, 12:20 Bolały mnie tak kosci miednicy ze musiałam brać ketonal. Nie było możliwosci stać, siedzieć leżeć. Po 4 dniach przeszło na nogi, rwało mnie jakby i ktoś nogi z dudy wyrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Bóle nóg przy covidzie 21.03.21, 14:51 o to tak samo jak u mnie, ja na początku myslałam, ze to od leżenia plackiem Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Bóle nóg przy covidzie 21.03.21, 15:17 NO ja tez ale jak chodziłam było to samo. Ból nie do zniesienia a ja mam wysoki poziom bólu. Odpowiedz Link Zgłoś