paskap 15.04.21, 02:45 Czy ona się w końcu skończy? Trwa już od kilku dni. Czy ktoś ma podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 02:48 A masz jakiś powód? Martwisz się czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:13 Nie śpię. Od lat mam problem z odwróceniem dnia i nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:20 Lepiej liczyć oddechy. Paskap poczytaj o metodzie 4-7-8 mnie czekem pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:35 Pierwszy baran przeskoczył przez płot, drugi baran przeskoczył przez płot, trzeci baran .... aaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 04:48 panna.nasturcja napisał(a): > Pierwszy baran przeskoczył przez płot, drugi baran przeskoczył przez płot, trze > ci baran .... aaaa.... Owieczki liczymy nie barany.Tak nigdy nie uśniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 04:47 No to jest nas tu trochę.Zawsze raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:33 Pewnie a ja tak od kilku dni samotna a tu takie towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:43 paskap napisała: > Pewnie a ja tak od kilku dni samotna a tu takie towarzystwo To jest na dwoje i bezludna wyspa . Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 07:30 A wiele osób ale pytane udziela wynikających odpowiedzi. Bezsenność to pokłosie umiejętności odpoczynku, relaksacji przed snem, nerwicy. Trzeba się temu przyjrzeć i leczyć. Bardzo wyniszcza organizm Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 07:42 Tak, ostatnio bardzo mało śpię. Zasypiam koło 1, budzę się przed 7 - ale to wiosna po prostu, zawsze tak mam o tej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:05 No udało się , nawet długo sobie posłałam. Udało się bez Baranów, nie działają ale lyknelam 1 łyżkę hydroksyzyna😬 ale to był pierwszy raz ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:16 Nie wiem jeszcze, leżę w wyrze ☺️ A ty miałaś po niej kaca? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:04 Ja wzięłam raz przez pomyłkę, łyżkę lub łyżeczkę (pomyliłam z syropem na kaszel, ta też była w syropie, dla psa). Padłam na kilka godzin, w środku dnia. To było 28 lat temu i do dzisiaj na dźwięk słowa "hydroksyzyna" wpadam w panikę Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 18:47 Ja tak raz padłam po apapie na noc. Normalnie oczy mi się samoczynnie zamykały. Aż byłam w szoku że to tak mocno działa, przynajmniej na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:35 O ja, serio? Ja po wzięciu czytałam wiadomo co ( emamtke) i w końcu mówię sobie stop, spać. Więc odłożyłam i uff udało się . Ale nie żeby to mnie tak powaliło. I pobudka ok 7.30 😬😬 Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:41 Nie najgorzej działa na mnie ashwandaga, może spróbuj? Melatonina tez w sumie mi pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:46 Ja przecież tego covida teraz martwię się i to to. Ale dzięki zapisze sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:45 Oczywiście, masz rację. Nie chciało mi się sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:57 Może po zmianie czasu? Ja tak czasem mam. I jeśli miałaś covid to też podobno bywa bezsenność. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:36 Ja nie wiem czy mam , ale wspoldomownicy mają. Ja mam tylko ból gardła, w sumie lekki, z tydzień temu miałam chrypkę. Ale martwię się o innych , i to bardzo bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:16 od roku nie śpię, lekarz przepisał mi leki, przeczytałam ulotkę i nie wzięłam ani jednej. Hydroksyzynę muszę wypróbować, ponoć nie ma takich działań ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:11 Ktoś tu pisał o kacu na drugi dzień. Mi trochę się kręciło w głowie, ale trochę, jak sobie o tym przypomniałam. Ale w sumie mogło się kręcić, bo ostatnio mam mega niedobory snu Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:13 hydro ponoć właśnie nie uzależnia ale i tak można brać tylko kilka dni, to lek w sumie na alergie Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:36 U mnie jest troche inaczej, bo z zasypianiem nie mam problemu, ale budze sie o 3-4 i juz nie spie. Dzis umowilam teleporade i poprosilam o dragi nasenne. Dostalam trittico, wieczorem wyprobuje czy dziala 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:12 Ooo to napisz jak się czułaś po nich na drugi dzień. Moja znajoma też łyka na noc i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:59 Ja biorę Trittico od trzech tygodni, od tygodnia wreszcie śpię dłużej niż 3-4 godziny. U mnie bezsenność to skutek covida, melatonina i różne takie nie działały. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:42 Mnie trittico muli. Brałam stilnox, on nie uzależnia, tylko, 'gasi swiatlo'. Dosłownie ścina Cię z nóg w ok 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:15 Bezsenność to skutek, trzeba by zastanowić się nad przyczyną- przynajmniej długofalowo. Mnie pomogło odstawienie smartfona po 20, wieczorny rytm typu o 22 wieczorna toaleta, 22.30 jestem w łóżku, ćwiczenia oddechowe przed snem. Jeśli przebudzę się w nocy to stosuję oddychanie 4-7-8, po kilku takich oddechach zazwyczaj zasypiam. Jeśli to nie pomaga, to warto wybrać się do lekarza po środki nasenne. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Bezsenność wrrr 16.04.21, 19:20 Zgadzam się całkowicie. Miałam czas w życiu, że spałam po dwie-trzy godziny ( co dziwne, byłam wypoczęta po tak krótkim śnie), przyczyna była. Mnie pomagało zasnąć poczytanie książki, tradycyjnej, kilka stron i zasypiałam. Teraz śpię siedem godzin. Myślę, że rytm, spokój przed snem jest kluczowy. princy-mincy napisała: > Bezsenność to skutek, trzeba by zastanowić się nad przyczyną- przynajmniej dług > ofalowo. > Mnie pomogło odstawienie smartfona po 20, wieczorny rytm typu o 22 wieczorna to > aleta, 22.30 jestem w łóżku, ćwiczenia oddechowe przed snem. > Jeśli przebudzę się w nocy to stosuję oddychanie 4-7-8, po kilku takich oddecha > ch zazwyczaj zasypiam. > Jeśli to nie pomaga, to warto wybrać się do lekarza po środki nasenne. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 17:21 Coś jest w powietrzu, bo od tygodnia mimo, że robię wszystko jak trzeba, to budzę się nad ranem i nie mogę zasnąć. Z tej desperacji wzięłam wczoraj leki ziołowe i dopiero się wyspałam pierwszy raz od tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
royal283 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 17:21 Mnie po dłuższej bezsenności ( sypiałam po 4 h dziennie) dopadła teraz mega senność. Potrafię nawet zdrzemnąć się w ciągu dnia- nigdy tak nie miałam. Sama nie wiem co gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Bezsenność wrrr 16.04.21, 20:03 Od lat zmagam się z tym problemem. W krytycznych sytuacjach biorę tabsy na receptę, np Nasen, ale ogólnie na co dzień pomagają też na receptę tylko nie tak silne i nie uzależniające. Ale nie zawsze pomagają i wtedy wspomagam się silniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś