Dodaj do ulubionych

Bezsenność wrrr

15.04.21, 02:45
Czy ona się w końcu skończy? Trwa już od kilku dni. Czy ktoś ma podobnie?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 02:48
      A masz jakiś powód? Martwisz się czymś?
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:06
        Tak. Borsuczyca a Ty nie śpisz ?
        • borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:13
          Nie śpię. Od lat mam problem z odwróceniem dnia i nocy.
          • magdallenac Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:23
            Pewnie jestes wampirem🧛‍♂️
    • majenkir Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:14
      Licz barany 🐑🐑🐑🐑🐑🐑
      • borsuczyca.klusek Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:20
        Lepiej liczyć oddechy. Paskap poczytaj o metodzie 4-7-8 mnie czekem pomaga.
    • panna.nasturcja Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 03:35
      Pierwszy baran przeskoczył przez płot, drugi baran przeskoczył przez płot, trzeci baran .... aaaa....
      • taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 04:48
        panna.nasturcja napisał(a):

> Pierwszy baran przeskoczył przez płot, drugi baran przeskoczył przez płot, trze
        > ci baran .... aaaa....
        Owieczki liczymy nie barany.Tak nigdy nie uśniesz.
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:16
        A pani też nie mogla spać ? ☺️
    • taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 04:47
      No to jest nas tu trochę.Zawsze raźniej.
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:33
        Pewniesmile a ja tak od kilku dni samotna a tu takie towarzystwo smile
        • taniarada Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:43
          paskap napisała:

> Pewniesmile a ja tak od kilku dni samotna a tu takie towarzystwo smile
          To jest na dwoje i bezludna wyspa
          .
          • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:10
            smile
    • mandre_polo Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 07:30
      A wiele osób ale pytane udziela wynikających odpowiedzi. Bezsenność to pokłosie umiejętności odpoczynku, relaksacji przed snem, nerwicy. Trzeba się temu przyjrzeć i leczyć. Bardzo wyniszcza organizm
    • nangaparbat3 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 07:42
      Tak, ostatnio bardzo mało śpię. Zasypiam koło 1, budzę się przed 7 - ale to wiosna po prostu, zawsze tak mam o tej porze roku.
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:05
        No udało się , nawet długo sobie posłałam. Udało się bez Baranów, nie działają smile ale lyknelam 1 łyżkę hydroksyzyna😬 ale to był pierwszy raz ☺️
        • pani_tau Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:11
          Nie masz po niej kaca?
          • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:16
            Nie wiem jeszcze, leżę w wyrze ☺️ A ty miałaś po niej kaca?
            • nangaparbat3 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:04
              Ja wzięłam raz przez pomyłkę, łyżkę lub łyżeczkę (pomyliłam z syropem na kaszel, ta też była w syropie, dla psa). Padłam na kilka godzin, w środku dnia. To było 28 lat temu i do dzisiaj na dźwięk słowa "hydroksyzyna" wpadam w panikę big_grin
              • znowu.to.samo Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 18:47
                Ja tak raz padłam po apapie na noc. Normalnie oczy mi się samoczynnie zamykały. Aż byłam w szoku że to tak mocno działa, przynajmniej na mnie
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:35
        O ja, serio? Ja po wzięciu czytałam wiadomo co ( emamtke) i w końcu mówię sobie stop, spać. Więc odłożyłam i uff udało się . Ale nie żeby to mnie tak powaliło. I pobudka ok 7.30 😬😬
    • agusiah Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:41
      Nie najgorzej działa na mnie ashwandaga, może spróbuj? Melatonina tez w sumie mi pomaga
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:46
        Ja przecież tego covida teraz martwię się i to to. Ale dzięki zapisze sobie.
      • philippa_p Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 14:30
        A nie ashwaganda? smile
        • agusiah Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:45
          Oczywiście, masz rację. Nie chciało mi się sprawdzać crying
    • kadfael Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 08:57
      Może po zmianie czasu? Ja tak czasem mam.
      I jeśli miałaś covid to też podobno bywa bezsenność.
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 09:36
        Ja nie wiem czy mam , ale wspoldomownicy mają. Ja mam tylko ból gardła, w sumie lekki, z tydzień temu miałam chrypkę. Ale martwię się o innych , i to bardzo bardzo
    • thea19 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:16
      od roku nie śpię, lekarz przepisał mi leki, przeczytałam ulotkę i nie wzięłam ani jednej. Hydroksyzynę muszę wypróbować, ponoć nie ma takich działań ubocznych.
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:11
        Ktoś tu pisał o kacu na drugi dzień. Mi trochę się kręciło w głowie, ale trochę, jak sobie o tym przypomniałam. Ale w sumie mogło się kręcić, bo ostatnio mam mega niedobory snu
        • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:11
          I ponoć uzależnia😬😬
          • thea19 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:13
            hydro ponoć właśnie nie uzależnia ale i tak można brać tylko kilka dni, to lek w sumie na alergie
    • sandy_cheeks Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 15:36
      U mnie jest troche inaczej, bo z zasypianiem nie mam problemu, ale budze sie o 3-4 i juz nie spie. Dzis umowilam teleporade i poprosilam o dragi nasenne. Dostalam trittico, wieczorem wyprobuje czy dziala 🙃
      • paskap Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:12
        Ooo to napisz jak się czułaś po nich na drugi dzień. Moja znajoma też łyka na noc i jest ok.
        • birch70 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:59
          Ja biorę Trittico od trzech tygodni, od tygodnia wreszcie śpię dłużej niż 3-4 godziny. U mnie bezsenność to skutek covida, melatonina i różne takie nie działały.
      • princy-mincy Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:42
        Mnie trittico muli.
        Brałam stilnox, on nie uzależnia, tylko, 'gasi swiatlo'. Dosłownie ścina Cię z nóg w ok 10 min.
    • princy-mincy Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 16:15
      Bezsenność to skutek, trzeba by zastanowić się nad przyczyną- przynajmniej długofalowo.
      Mnie pomogło odstawienie smartfona po 20, wieczorny rytm typu o 22 wieczorna toaleta, 22.30 jestem w łóżku, ćwiczenia oddechowe przed snem.
      Jeśli przebudzę się w nocy to stosuję oddychanie 4-7-8, po kilku takich oddechach zazwyczaj zasypiam.
      Jeśli to nie pomaga, to warto wybrać się do lekarza po środki nasenne.
      • dominika9933 Re: Bezsenność wrrr 16.04.21, 19:20
        Zgadzam się całkowicie. Miałam czas w życiu, że spałam po dwie-trzy godziny ( co dziwne, byłam wypoczęta po tak krótkim śnie), przyczyna była. Mnie pomagało zasnąć poczytanie książki, tradycyjnej, kilka stron i zasypiałam. Teraz śpię siedem godzin. Myślę, że rytm, spokój przed snem jest kluczowy.
        princy-mincy napisała:

> Bezsenność to skutek, trzeba by zastanowić się nad przyczyną- przynajmniej dług
        > ofalowo.
        > Mnie pomogło odstawienie smartfona po 20, wieczorny rytm typu o 22 wieczorna to
        > aleta, 22.30 jestem w łóżku, ćwiczenia oddechowe przed snem.
        > Jeśli przebudzę się w nocy to stosuję oddychanie 4-7-8, po kilku takich oddecha
        > ch zazwyczaj zasypiam.
        > Jeśli to nie pomaga, to warto wybrać się do lekarza po środki nasenne.
    • anorektycznazdzira Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 17:21
      Coś jest w powietrzu, bo od tygodnia mimo, że robię wszystko jak trzeba, to budzę się nad ranem i nie mogę zasnąć.
      Z tej desperacji wzięłam wczoraj leki ziołowe i dopiero się wyspałam pierwszy raz od tygodnia.
    • royal283 Re: Bezsenność wrrr 15.04.21, 17:21
      Mnie po dłuższej bezsenności ( sypiałam po 4 h dziennie) dopadła teraz mega senność. Potrafię nawet zdrzemnąć się w ciągu dnia- nigdy tak nie miałam. Sama nie wiem co gorsze sad
      • banicazarbuzem Re: Bezsenność wrrr 16.04.21, 20:03
        Od lat zmagam się z tym problemem.
        W krytycznych sytuacjach biorę tabsy na receptę, np Nasen, ale ogólnie na co dzień pomagają też na receptę tylko nie tak silne i nie uzależniające.
        Ale nie zawsze pomagają i wtedy wspomagam się silniejszymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka