12.05.21, 14:21
Zajrzałam dziś do swojej lodówki, i mimo, że pusta nie jest, naszła mnie myśl, że nie mam co jeść. tongue_out
Pochwalcie się, co zawsze musicie mieć, żeby nie przymierać głodem?smile
Obserwuj wątek
    • czarna_kita Re: Lodówka 12.05.21, 14:32
      Koncentrat (do szybkiej pomidorowej), kiełbasa do smażenia (zawsze jakaś zupę można wyczarować lub upiec kiełbasę na patelni), oprócz tego ser i mleko ( tosty zawsze dobre i zupę mleczną też raz dwa się zrobi). Jeszcze jajka ale to poza lodówka.
      W zamrażarce zawsze mam jakieś mięso zamrożone, frytki i warzywa na patelnię.
    • mama-ola Re: Lodówka 12.05.21, 14:36
      Pomidory. Jak nie wiadomo, co zjeść, to zawsze można kilka rozkroić, posypać pieprzem i cebulą, i zjeść z chlebem lub bez chleba. Mogę codziennie.
      • niemaznaczenia Re: Lodówka 12.05.21, 14:57
        Pomidory w lodówce?
        • mama-ola Re: Lodówka 12.05.21, 15:02
          Tak, bo psują się. Pleśnieją. Już przy kupowaniu trzeba uważać, nie zawsze znajdzie się całe opakowanie zdrowych.
          • niemaznaczenia Re: Lodówka 12.05.21, 17:19
            Nie wiem co ty kupujesz, bo normalne pomidory spokojnie dają dobie radę bez lodówki. Poza tym w lodówce tracą smak. Nie kupuj w opakowaniach plastiku z Hiszpanii tylko w dobrym warzywniaku, albo na targu.
    • szafireczek Re: Lodówka 12.05.21, 14:36
      Mleko (szkoda tylko, że bez laktozysad!)
    • aqua48 Re: Lodówka 12.05.21, 14:51
      W mojej lodówce są zawsze - jogurt, mleko, jajka, sery, mix sałat, często jakaś wędlina, masło i słoik dżemu. W zamrażalniku mięso, warzywa na patelnię i mrożonka "zupna". Zawsze mam też w szafce ryż, kasze, makarony i mąkę w zapasie i można nie umrzeć z głodu smile
      • la_mujer75 Re: Lodówka 12.05.21, 15:23
        Identycznie mam smile Plus zielona fasolka szparagowa, bo ja uwielbiam. Robię na cryspie i posypuję fetą.
    • bialeem Re: Lodówka 12.05.21, 15:04
      Zawsze mam jakąś mieszankę warzyw w zamrażalniku, ale większość rzeczy na szybki obiad trzymam jednak poza lodówką.
      Zawsze też można coś zamówić.
    • 1papryczka.chili Re: Lodówka 12.05.21, 15:20
      W mojej lodówce zawsze są różne sery, jajka, czasem jakaś wędlina, kabanosy, zawsze jakieś warzywa, dżem, awokado, masło, w zamrażalniku mięso, mrożone warzywa (brukselka, groszek, fasolka), ryby, chleb.
    • borsuczyca.klusek Re: Lodówka 12.05.21, 15:26
      Jajka, parówki i ketchup.
      Zawsze mam też mrożoną pizzę w zamrażalniku.
    • tilijka123 Re: Lodówka 12.05.21, 15:33
      jajka, żólty ser, kabanosy
    • chicarica Re: Lodówka 12.05.21, 15:33
      Twarożek homogenizowany waniliowy 0% bez cukru. Zabijam nim głód jak mnie przyciśnie bo to sporo białka.
      Poza tym: jogurt naturalny, jaja, coś do zrobienia kanapek. Jak tego nie ma to "nic nie ma w lodówce".
    • alicia033 Re: Lodówka 12.05.21, 18:04
      Dla siebie - nic.
      Mogłabym w ogóle nie mieć jedzenia w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka