clk 12.06.21, 00:41 Próbuje spać pod prześcieradłem i niestety to nie dla mnie. Jaka pościel polecacie na lato ? Chodzi mi o poszewki jak i kołdry. Gdzies czytałam o chłodzących ale nie wiem czy to nie efekt marketingowy. Dziękuje z góry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaa Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 00:48 Na lato mam kołdrę letnią, puchową, z Ikei. Zamim Ikea zeszła na psy, miała fajne kołdry 90% puchu i 10% pierza. Tanie nie były, ale świetne. Wersja chłodna i ciepła. Nie pamiętam, którą mam (chyba ciepłą),.ale latem śpi się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_meganna Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 00:56 Mam tę letnią puchową kołdrę z Ikei i jest świetna! Do tego lniane poszewki i jest cudownie chłodno. Ikea ma fajne komplety lnianej pościeli, H&M też. No i prasować nie trzeba, bo len się gniecie tak czy tak. Ale to jest wersja dla tych, którym nie przeszkadzają zmiętolone bety. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 21:56 panna_meganna napisała: > Mam tę letnią puchową kołdrę z Ikei i jest świetna! Do tego lniane poszewki i j > est cudownie chłodno. Ikea ma fajne komplety lnianej pościeli, H&M też. No i pr > asować nie trzeba, bo len się gniecie tak czy tak. Ale to jest wersja dla tych, > którym nie przeszkadzają zmiętolone bety. Ja też polecam lnianą pościel. Mam z ikei. Właśnie mi przypomniałaś, że muszę dokupić drugi komplet Odpowiedz Link Zgłoś
panna_meganna Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 22:36 Magata, ja się już całkiem przerzuciłam na lnianą, mam kilka kompletów i z Ikei i z H&M - jeszcze tylko lniane prześcieradła muszę dokupić i będę spała jak królowa Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 13.06.21, 00:47 Są lniane z gumką? Bardzo się rozciągają? Pościel mam z H&M, ale prześcieradła nie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_meganna Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 13.06.21, 08:18 W Ikei są, te z serii Puderviva, były w różnych kolorach,- nie wiem jak z rozciąganiem, bo jeszcze nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_meganna Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 13.06.21, 08:20 No ale białych już nie mają Tylko różowe i szare. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 13.06.21, 21:42 Też chce kupić lniane prześcieradła, których jeszcze nie miałam. Szkoda, ze białych nie ma. Szarych w moim rozmiarze z kolei nie mogę zamówić przez Internet, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 01:10 Jeśli chodzi o kołdrę, to mam jakąś najcieńszą z ikea. Vårstarr się nazywa. Z kolei powłoczki kup sobie po prostu bawełniane satynowe, jakość hotelowa. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 05:52 Ostatnio wpadła mi reklama, jakieś kołdry sensoryczna, specjalistyczne , że szklanymi kulkami które niby mają właściwości chłodzące...waga ich 2, 3 A nawet 5 kg...Więc nie wiem...może ktoś się wypowie. Jeżeli chodzi o najcieńszą kołdrę z Ikei...🤦♀️😱 w życiu mi nie było tak gorąco, a spałam pod nią w zimie...myślałam że się zapalę A pot splywał że mnie ciurkiem...robiłam kilka podejść Ale nie dałam rady... Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 06:02 Mam na lato kołdrę letnią puchową marki piórex( 100% puch) i pościeł z batystu Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 09:44 Kołdry sensoryczne mają inne funkcje i faktycznie są ciężkie ale cienkie bo wypełnione tylko szklanym granulatem. Nie nadają się jako letnia kołdra. Natomiast na południu Europy zamiast kołder używają takich wielkich ręczników wielkości przescieradla i to się świetnie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 14:25 Ikea miała różne wypełnienia i różne jakości. Ta letnia była najdroższa, "porządne" zimowe o połowę tańsze były, a ta, prawie bez wypełnienia za 399 zł. Gdy przechodzili na kolejny saving i zniknęły moje ukochane poduszki z puchu (dwie wysokości miały, dla nas mam wyższe, dla dzieci niższe), zrozumiałam, że nie ma na co czekać. Kupiłam, dwa lata używałam, teraz będzie trzecie i jest idealna. Być może o jakiejś innej piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 20:28 To pewnie ta tania plastikowa. Ja mówię o najcieńszej ale nie najtańszej, w Polsce o ile mi wiadomo, tego modelu nie było w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 20:29 W zimie śpię pod sensoryczną marki Cura. Ona jest zdecydowanie za ciepła na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 08:09 Mam tę najcieńszą kołdrę z Ikei, tę co kosztuje siedem złotych (nie pamiętam, czy dokładnie siedem, ale ten rząd wielkości) i reklamuje się jako najchłodniejsza. Potwierdzam słowa przedmówcy - ona bardzo grzeje, śpię pod nią zimą i zimą na nią nie narzekam. Na lato pewnie lepiej sprawdzi się coś z naturalnym wypełnieniem. To nie muszą być luksusowe kokosowe kulki, wystarczy bawełna. Ja akurat śpię pod samą poszewką, ale można też "po amerykańsku" na tę poszewkę położyć lekki, naturalny koc. Będzie ciężej, a nie powinno być wiele cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 20:28 Ja nie o tej mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 09:25 Bawełniany cienki pled (coś w rodzaju bardzo grubej flaneli) do przykrycia, poszewki i prześcieradła z czystego lnu (spranego fabrycznie, dość cienkiego)-Ikea i H&M mają fajną lnianą pościel. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 09:52 O taki: www.amazon.de/-/pl/dp/B0017KNDT2/ref=sr_1_1?__mk_pl_PL=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=bocasa%2B6421%2B10%2B61%2B008&qid=1623484172&sr=8-1&th=1 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 09:27 Satyna bawełnniana. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 14:32 Kupiłam kiedyś w myśli kołdrę laminowanej- jedwabna, jest super na lato. Chyba ta jysk.pl/sypialnia/koldry/wsad-naturalny/pozostale/koldra-600g-liaberget-chlodna-135x200 Odpowiedz Link Zgłoś
antykaa Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 19:22 Kup tkanine wiskoze i zanies krawcowej, zeby Ci uszyla z niej posciel. Wiskoza jest zimna tkanina. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 20:36 Mam cieńką kołdrę z bawełny wypełnianej włóknem bambusowym. Kupiłam kiedyś tanio w Aldi (na zdjęciu), strzał w dziesiątkę. Też nie potrafię spać pod prześcieradłem, potrzebę trochę obciążenia, a ta ma ciut wagi, a jest przyjemnie gładka, przewiewna i chłodząca. Do tego łatwa do prania. Jako poszewki używam gładkiej bawełny satynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 12.06.21, 21:01 Mam bambusową Cindirella Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 13.06.21, 08:36 Dobrej jakości satyna bawełniana, bambus, jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonmarket [...] 14.02.22, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 14.02.22, 18:30 Mam kołdrę z samej bawełny kupioną w jysk Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bene0 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 14.02.22, 19:00 Spamer watek wyciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 14.02.22, 19:36 www.ikea.com/pl/pl/p/nattjasmin-poszwa-na-koldre-i-2-poszewki-bialy-60337160/ Pościel mamy taką, tylko pojedynczą, tzn. dwie pojedyncze, bo każde ma swoją kołdrę. Ja mojego kompletu nie używam, bo jest ona taka „zimna”, że nawet katem mi się pod tym nieprzyjemnie śpi. Mąż zachwycony, więc może i tobie będzie odpowiadać. Kołdry też mamy z ikei, takie na 4 pory roku, z dwóch części. Jak się je rozdzieli, to jedna kołdra jest taka bardzo cienka i leciutka. W sam raz na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 15.02.22, 17:11 Kupiłam synowi kołdrę chłodzącą. W sklepie z kawą na T. Wygląda bardziej jak koc niż kołdra. Ja nie umiem pod nią zasnąć nawet w upał, bo jest mi pod nią zimno. Tylko jedna strona tak chłodzi. Syn zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 15.02.22, 17:17 Mam lekka z jedwabiu, jest idealna latem i zimą. Czasami latem jak chcę by było luksusowo nie powlekam poszewki, jest chłodno i bardzo przyjemnie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 15.02.22, 19:14 Absolutnie sie zgadzam. Cienka i lekka wypelniona jedwabiem. Kiedy osoba reklamujaca w sklepie mowil ze jest ona droga ale cienka i idealna na lato i zime to nie wierzylem.... I po 2 latach - to w 100% prawda. A probowalismy juz wszytkie inne mozliwe opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 15.02.22, 17:18 Aaaa jakiś troll wygrzebał stary wątek Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: „Chłodząca” lekka pościel na lato 15.02.22, 19:14 Ale temat zawsze aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś